Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
kompatibilita

zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je trať 090 kompatibilní s tratí BP pana Šemory?

Díky za odpověď

Re: kompatibilita

-Johnny- napsal:
zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je trať 090 kompatibilní s tratí BP pana Šemory?

Díky za odpověď
Opravdu není. Tygy od počátku vyvíjí své kolejivo na bázi Xtracks.

Re: kompatibilita

Zbyněk Šemora napsal:
Opravdu není. Tygy od počátku vyvíjí své kolejivo na bázi Xtracks.

Aha...a dalo by se to měnit podobně jako s tratí 321? Že by se vždycky vyměnil GLOBAL a do ROUTES by se nahrála tato trať?

Ty četl jsi návod jak instalovat tuto trať. Tahle trať má svůj global, který kromě xtracks používá i svůj vylepšený xtracks UZK. A kromě globalu bys musel ještě něco vyměňovat. Já používám 3 instalace a ty vždy přejmenuji, podle toho co na jaké trati chci hrát nebo dělat.

alcapone napsal:
Ty četl jsi návod jak instalovat tuto trať. Tahle trať má svůj global, který kromě xtracks používá i svůj vylepšený xtracks UZK. A kromě globalu bys musel ještě něco vyměňovat. Já používám 3 instalace a ty vždy přejmenuji, podle toho co na jaké trati chci hrát nebo dělat.
Ne, návod jsem nečetl, protože DVD jsem si ještě neobjednal.
3 instalace...to ti musí zabírat dosti místa.

Ani ne, ještě mám 80. procent volného místa, ale druhý hadr mám plný z 90. procent. Většina jsou věci do msts a tuny hudby.

Zdar -Johnny- , ohledně instalace je to asi takto : trať 090 používá jako základ kolejivo XTracks. Ale bohužel se s kolegy vyvíjející tuto utilitku nedalo solidně mluvit, dopracoval jsem se do fáze, kdy jsem namnožil modely kolejiva a pojmenoval určitým způsobem tak , aby se v tom dalo i vyznat při stavbě tratí. Obsahem UZK jsou tedy jen modely kolejí, které jsou dělány stejným způsobem jako repainty modelů loko a vozů. Model má přiřazenu jinou texturu zobrazování na modelu, ale musí mít také svoje místo a číslo trakční databáze v souboru "TSection.dat".
Jinými slovy je možné a odzkoušené, že pokud budeš mít nainstalován XTracks třebas poslední tj. 3.18, a do toho vkopíruješ UZK 3.18a, tak ti budou chodit všechny tratě postavené v základním Globalu z CD Train Simulatoru a všechny tratě z jakékoli verze XTracks včetně tratě 321, 180, GR a PT.
Jediné tratě, které nejsou kompaktibilní ani s XTracks ani s doplňujícím UZK, jsou tratě BP, Luhačovice a Čáslav-Třemošnice. Tyto mají jiný Global. Zatím o jiné trati nevím. Navíc nejsem ani majitelem těchto tratí.
Takže pokud řeším místo na disku, máš zde právě vysvětlení a nejen ty. Tím pádem by ti měly stačit jen dvě varianty Global pro dvě rozdělené sekce tratí.
Tygy

Ahoj, mám dlší dotaz:

Do čistého MSTS jsem nainstaloval patch + Bin 1.7
Potom jsem nakopíroval všechny složky na DVD, spustil jsem MSTS a Když jsem klikl na ten čudlík "Vlaky a tratě"(nebo jak se to jmenuje) tak mi to spadlo.
Stáhl jsem si aktualizace z webu a spadlo to už když se mi MSTS načetlo.
Potom mě vlastně napadlo, že tam asi nemám Xtracks tak jsem si je stáhl a nainstaloval, nahrál jsem i UZK a padá to hned jak zmizí intro Microsoftu a Kuju...

Poraďte co s tím prosím...

Upozornění

Ahoj -Johnny-. možná to bude jen tím, že máš ve složce Routes ještě jinou trať, která není v XTracks. může to dělat BP, Luhačovice a Třemošnice. Tyto tratě (pokud je máš v Routes) musíš přemístit do náhradní složky, kterou nevidí MSTS při načítání. Jinou chybu v tom nevidím.
Tygy

-Johnny- napsal:
Nemám...mám tam jenom 090. I ty původní tratě jsem smazal.

Ve složcve ROUTES nesmíš mít jinou trat než CR_090.
Přesun si ostatní tratě např. pomocí TotalCommanderu do jiné složky.

Global musíš mít s Xtracks a ÚZK

Pak ti to půjde bez problémů

Zkus to. Věř mi. funguje to

-Johnny- napsal:
Ahoj, mám dlší dotaz:

Do čistého MSTS jsem nainstaloval patch + Bin 1.7
Potom jsem nakopíroval všechny složky na DVD, spustil jsem MSTS

Poraďte co s tím prosím...
To mám chápat, jako že spouštíš MSTS z DVD? Nebo jsi instaloval trať z DVD? Trošku líp vyjádřit. Pokud jsi dělal vše dle návodu, nevidím důvod, proč ti hra padá.

KJ_Ross napsal:
To mám chápat, jako že spouštíš MSTS z DVD? Nebo jsi instaloval trať z DVD? Trošku líp vyjádřit. Pokud jsi dělal vše dle návodu, nevidím důvod, proč ti hra padá.
Jsem se špatně vyjátři...nakopíroval jsem všechny složky z DVD na kterým je trať Čr 090.
Ve složce ROUTES mám jenom 090...a potom je tam jenom složka MyRoute, která se tam nahrála s instalací Bin...zkoušel jsem ji vyndat a stejný výsledek.
Není to třeba tím, že jsem první nahrál trať a až potom Xtrakcs a ÚZK?

-Johnny- napsal:
KJ_Ross napsal:
Jsem se špatně vyjátři...nakopíroval jsem všechny složky z DVD na kterým je trať Čr 090.
Ve složce ROUTES mám jenom 090...a potom je tam jenom složka MyRoute, která se tam nahrála s instalací Bin...zkoušel jsem ji vyndat a stejný výsledek.
Není to třeba tím, že jsem první nahrál trať a až potom Xtrakcs a ÚZK?
Když jsem jezdil trať BP, nainstaloval sem hned jak se mi dostala do ruky 090 a taky sem měl problémy. Nepomohla odinstalace BP, řešil sem to klasikou. Úplné odinstalování MSTS. Pak následovalo instalace samotné hry, patch 1.x, patch 1.7 (BIN), instalace trati, ÚZK, doplnění Trainsetu a vše šlape, tak jak má. Drž se návodu a nic nezkazíš. 8)

KJ_Ross napsal:
Když jsem jezdil trať BP, nainstaloval sem hned jak se mi dostala do ruky 090 a taky sem měl problémy. Nepomohla odinstalace BP, řešil sem to klasikou. Úplné odinstalování MSTS. Pak následovalo instalace samotné hry, patch 1.x, patch 1.7 (BIN), instalace trati, ÚZK, doplnění Trainsetu a vše šlape, tak jak má. Drž se návodu a nic nezkazíš. 8)
Však to dělaám podle návodu...už jsem to dělal 3x.
Jediná změna je v tom, že mi to spadne až po načtení hry.

Podle toho co píšeš,je chyba v souboru tsection.dat ve složce Global,má mít velikost 4476kB.Pokud tomu tak není,tak je chyba při instalaci kolejiva UZK a je zbytečné odinstalování celého MSTS.Mě se osvědčil postup,kdy celou instalaci 090 naistaluji bokem někam na disk,pak tuto instalaci vložit do MSTS a dát souhlas k přepsání všech souborů.A nezapomenout na Bin,já osobně používám verzi 1.7.051220,která je stabilní a nepadá.

Tak už jsem pokročil zase kousek dál...teď mi to spadně až když v menu kliknu na Drive a Train...z toho soudím, že chyba nejspíš bude někde ve složce s tratí. V GLOBALu mi soubor tsection.dat zabírá 4476 kB.

Doplnění:
Dneska jsem si ještě do nové složky nainstaloval trať BP s ten samej výsledek...zase mi to spadne když kliknu na Drive a Train. Tak to bude asi něčím jiným...ale čím??
HELP ME!!!!...PLS

Naposled editoval moderátor:
Trati 090 a BP mají úplně jiný Global,takže pokud je spouštíš bez výběru Globalu,následuje pád.Nepíšeš,jest-li ti běží alespoň defaultní trati,takhle se chyba těžko hledá.Pokud ti to padá při výběru vlaku,tak si zkontroluj veškeré consoisty i ty loose v aktivitách a taky si projeď nějakým programem (ConBuilder,Convoy) trainset.Tohle je základ,trainset musí být bez chyby a pak lze bádat,co je příčinou pádu.

bob57_cz napsal:
Slyšel/četl jsi někdy o konfliktu tratí používajících Global-XT v. Global-BP ? Patrně ne !

Jenomže já mám každou trať úplně v jiné instalaci...
Tak se nauč číst!!!

Back
Nahoře