Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Nové screeny

Ahoj všem, tak po krátké pauze a mírných problémech týkajících se trati jsem pro Vás natípal nějaké novější screeny z oblasti Holešovic a Bubenče. V porovnání s těmi předchozími je na těchto obrázcích je vidět mírný pokrok. Tak pokud máte zájem, stahujte na tomto odkazu :
Soubor SCR_090-29-01-07.rar je uložen na adrese:
http://mail.volny.cz/fs/363481dca8acf491eaa80b25b8279ae9

Heslo ke stažení: nuadno361

Pokud někdo ty první screeny neviděl, nachází se odkaz ke stažení na straně 10 této diskuze.

Tygy

Naposled editoval moderátor:
Re: Nové screeny

Tygy napsal:
Ahoj všem, tak po krátké pauze a mírných problémech týkajících se trati jsem pro Vás natípal nějaké novější screeny z oblasti Holešovic a Bubenče. V porovnání s těmi předchozími je na těchto obrázcích je vidět mírný pokrok. Tak pokud máte zájem, stahujte na tomto odkazu :
Soubor SCR_090-29-01-07.rar je uložen na adrese:
http://mail.volny.cz/fs/363481dca8acf491eaa80b25b8279ae9

Heslo ke stažení: nuadno361

Pokud někdo ty první screeny neviděl, nachází se odkaz ke stažení na straně 10 této diskuze.

Tygy

Super, super, super, co víc k tomu říct

Tygy, jseš fakt borec!!! Jak tak koukám na ty screany, tak se to fakt super práce. Držím ti palce. Neplánuješ náhodou uveřejnění další beta verze??? Předchozí odkazy pro download už bohužel nechoděj:cry: . Taky by mě zajímalo aspoň předběžný datum projektu či jeho cena (v předchozích příspěvcích byla zmíněna 100Kč). Tak hodně šťestí

Zdar

Zdar všem, pokračuju ve stavbě. Čistě náhodou jsem přišel na jednu chybu v TDB. Povedlo se při stavbě zdvojení TDB na čtverci v Holešovicích. Nevěděl jsem, jak z toho vybruslit. Pak mě napadla jedna metoda, při které ale hrozila ztráta práce cca za 5 dní. Díky nápadu ale zůstalo takřka vše na stejném místě ( krom asi 3 kolejí ). Ty v obnovovací TDB nebyly, ale daly se smáznout pak znovu vložit. Dodělal jsem pár kolejí v žst. PHA-Bubny( oblast zast. Holešovice) Dodělal jsem skoro všude na pražském uzlu stožáry a trolejové vedení. Screeny udělám během hodinky a dám odkaz ke stažení.
Tygy

Re: nové scr.

Tygy napsal:
Tak na této adrese jsou ke stažení nové screeny Cr_090 pro MSTS. Není zdaleka všechno tak hotové, jak bych chtěl, ale není toliko času.
Soubor 090_scr_03.rar je uložen na adrese:
http://mail.volny.cz/fs/d23b4e5df02f8df17d4e59da82dd6cf2
Heslo ke stažení: duunna540
Tygy
Screeny skvělé :) . Tygy, mám pro Tebe nějaký materiál z trati 098 z Děčína směr Dolní Žleb. Tak se potom dohodneme a já Ti to předám, jestli budeš mít zájem :) .

nové info

Zdar všem. Dostal jsem od Matese prozatímní staniční budovu žst. Roudnice n.L. (moc díky) a tak jsem dle videa musel upravit zhlaví v Roudnici n.L. Stavěl jsem stanici dle starších kolejových plánů a nesouhlasilo rozmístění výhybek. Už to je vyřízené, ale nemám opět moc času na MSTS, tak jen sem tam něco zmáknu. Tygy

Práce pokračují, ale .........

Práce na 090-ce pokračují. Od poslední zprávy jsem stačil zadrátovat celé Holešovice, nastrkat pár objektů a kulis. Vypadá to hned lépe. Poskytnu screeny k nahlédnutí. V Povrlech jsem osadil všechna návěstidla, v Roudnici jsem kompletně překopal Hrobecké zhlaví. Dále jsem začal tahat koleje z povrlů směrem na Děčín. Zastávku Povrly-Roztoky jsem už naznačil a skončil jsem pokládku kolejí na km 530,0.
Ale bohužel ode dneška bude o 100% času méně na MSTS, než bylo možné mít do teď. Stal jsem se dvojnásobným Taťkou a budu se muset soustředit na jiné věci, nežli je zábava a práce.
S pozdravem Tygy

Re: Práce pokračují, ale .........

Tygy napsal:
Ale bohužel ode dneška bude o 100% času méně na MSTS, než bylo možné mít do teď. Stal jsem se dvojnásobným Taťkou a budu se muset soustředit na jiné věci, nežli je zábava a práce.
S pozdravem Tygy
Blahopřeji ,taky dobrá práce.

Re: Práce pokračují, ale .........

Tygy napsal:
Stal jsem se dvojnásobným Taťkou a budu se muset soustředit na jiné věci, nežli je zábava a práce.
S pozdravem Tygy
Gratuluji Tygy....a to najednou? My máme rok odstup a "druhý" model čekáme každým dnem.....Hele do půl roku uvidíš, jak budou obratné a budou se sápat po myši :-D.....

Takže ještě jednou, gratulace vám všem doma....

Tygy, tož vitaj v klube viacnásobných oteckov

poděkování

Všem gratulantuům děkuji, jen upřesním, že jsem se stal postupně dvojnásobným taťkou po dlouhé době. Tak díky a moc díky za trpělivost mojí drahé polovičce. Tygy

točna

Tak Vážení,Pikku se rozhodl tay pro animovanou točnu. Nasadil jsem točnu zkušebně do Kralup a vypadá skvěle. Myslím, že stojí za zveřejnění a tímto také mooooc Pikkovi děkuji. Screeny k nahlédnutí jsou v těchto odkazech :
Soubor točna_pikku_1.JPG je uložen na adrese:
http://mail.volny.cz/fs/f12cfc8ef8d411b868e2b1ba9cf7571f
Heslo ke stažení: teepbe533

Soubor točna_pikku_2.JPG je uložen na adrese:
http://mail.volny.cz/fs/93d221fbb90eafa058d77fc39586103a
Heslo ke stažení: ruajzu353
Tygy

Chtěl bych jen podotknout, že celý nápad s tím, že by se snad točna mohla otáčet je Vrbama - já ho jen upravil tak, aby stačilo jen přepsat stávající soubory (točna s paprsky do rotundy je v XTracks) a vymodeloval jsem si svojí točnu se svými texturami. Zatím jsem na 658 polys, ale trochu to povyskočí až doplním na základě Tygyho připomínek některé věci.

Pikku napsal:
Chtěl bych jen podotknout, že celý nápad s tím, že by se snad točna mohla otáčet je Vrbama - já ho jen upravil tak, aby stačilo jen přepsat stávající soubory (točna s paprsky do rotundy je v XTracks) a vymodeloval jsem si svojí točnu se svými texturami. Zatím jsem na 658 polys, ale trochu to povyskočí až doplním na základě Tygyho připomínek některé věci.
Pikku to tě už ve škole neučili neopisovat

S tou točnou jsem vymyslel, udělat ji jako přejezd, loko se přiblízí a točna se otočí do průjezdné polohy, ale pak jsem se na to vykašlal protože to jde projet a i třeba se pod loko ta točna zrovna natáčela, tak jsem to pak zavrhl

Vrbam napsal:
Pikku napsal:
Chtěl bych jen podotknout, že celý nápad s tím, že by se snad točna mohla otáčet je Vrbama - já ho jen. upravil tak, aby stačilo jen přepsat stávající soubory (točna s paprsky do rotundy je v XTracks) a vymodeloval jsem si svojí točnu se svými texturami. Zatím jsem na 658 polys, ale trochu to povyskočí až doplním na základě Tygyho připomínek některé věci.
Pikku to tě už ve škole neučili neopisovat

S tou točnou jsem vymyslel, udělat ji jako přejezd, loko se přiblízí a točna se otočí do průjezdné polohy, ale pak jsem se na to vykašlal protože to jde projet a i třeba se pod loko ta točna zrovna natáčela, tak jsem to pak zavrhl

Neboj Mirdo, vzpomenu na tebe v readme :D . A princip je venku - točna je animované stejně jako vlečková vrata nebo přejezdy obecně, prostě přijíždějící lokomotiva si točnu otočí do správné polohy a ta se po průjezdu zase vrátí do původní polohy. Mirda to všechno vymyslel, ale nějak to nedotáhl do konce. Tak jsem se toho chytil a Tygymu to připravil do 090ky. Pokud je vám známá maďarská trať Bakony, ve versi 2.0 je točna animovaná stejně. Pro správnou funkci točny je třeba mít nainstalované XTracks, v defaultním MSTS jsou točny jen jako statické objekty a nejdou k nim přidat paprsky (alespoň myslím, jiný než static object jsem neviděl) Můj model nahradí model z XTracks, a samotná animovaná točna je definována jako přejezd. (Jsou to tedy vlastně dva modely) Funguje to přesně, správně a bezchybně 8)

Novinky v 090

Zdar všem.
V 090-ce toho moc nového není, jen pár objektů mi poslal Mates. Tímto mu veřejně a vřele děkuji. A pak jsem se osmělil a pomocí kolegů a kamarádů jsem zřídil zkušební webové stránky pro 090. Zde je odkaz : http://090.wz.cz . Měly by stránky fungovat, neumím kouzlit a pořád se učím. Určitě se změní vzhled stránek. Možná nebude makat pár odkazů a některé podstránky nejsou dokončené, tak se nedivte. Času je opravdu málo a vytvářením stránek jsem strávil 12 hodin čistého času se zkoušením atd. atd.
Tak neváhejte juknout na výše uvedený link. Tygy

Back
Nahoře