David Hájek
Pomocník strojvedoucího
Zbyněk Šemora napsal:...
Jelikož nebydlíš v bytovce, nechceš k tomu dodělat takový malý detail ? Zbytek kabiny. Na zahrádce mít takový altánek v podobě čela zamračené, kam bys vylezl pěkně po schůdkách a tam by člověk měl své království.
...
Zdravím,
dříve než odjedu do dílny odvézt odpoledního "Jeseničáka" z Hanušovic do Jeseníku,v rychlosti poodpovídám.
Zbyňku,
zatím se bydlí v paneláku,takže pult se "lepil" v dílně mého bývalého bydliště /rodinný dům/.Ale jak jsem se již zmínil,snad se bude stavět a za dva či tři roky bych už měl mít v novém domku pod Beskydami svou malou světničku.
Mimochodem,pro milovníky těchto kousků špatná zpráva - dle dnešních zpráv JPP budou oba zmíněné stroje zřejmě navždy odstaveny a začne jejich kanibalizace.
orlov,
no,s tím pultem reálným a kombinací s částí pultu v MSTS je to pro mě těžké.Nejsem a zřejmě ani nikdy nebudu schopen "rozchodit" /tedy krom žárovek/ nic,co se nachází na částí pultu s indikačními prvky /manometry,A-metr,otáčkoměr,teploměry a už vůbec ne rychloměr/,takže by se bez té části pultu v MSTS dalo těžko orientovat jak rychle jedu apod.Neberu samozřejmě v potaz funkční klávesu diagnostiky F5,která svým červeným písmem trošku przní obraz. Ono mi i docela divně příjde to,že když si vypnu front /Shift+1/,vidím koleje v docela nepřirozeném pohledu.To se ale dá asi nastavit kamerami v MSTS nebo pro mne kontrukčně již nepřijatelým "utopením" spodní části monitoru pod zadní hranu pultu.
Takže jak jsem už někde psal,problematiku aktivace indikačních prvků na reálném pultu bude muset pořešit někdo jiný a někdy jindy.Na to jsem prostě přílišným neznalcem.
Aby ale ten šedý pult v MSTS tak "nekřičel",budu mít snahu dnes nafotit stejné partie na reálném kousku a textury potom patřičně upravit.
Ale teď již hurááá do Jeseníků.
David
Naposled editoval moderátor: