Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Zbyněk Šemora napsal:
...
Jelikož nebydlíš v bytovce, nechceš k tomu dodělat takový malý detail ? Zbytek kabiny. Na zahrádce mít takový altánek v podobě čela zamračené, kam bys vylezl pěkně po schůdkách a tam by člověk měl své království.
...

Zdravím,
dříve než odjedu do dílny odvézt odpoledního "Jeseničáka" z Hanušovic do Jeseníku,v rychlosti poodpovídám.;)

Zbyňku,
zatím se bydlí v paneláku,takže pult se "lepil" v dílně mého bývalého bydliště /rodinný dům/.Ale jak jsem se již zmínil,snad se bude stavět a za dva či tři roky bych už měl mít v novém domku pod Beskydami svou malou světničku.:D Jinak koukám,že máme občas stejné myšlenkové pochody - to víš že jsem si už v práci očima "přeměřoval" stroje 751 101 a 220 s tím,že by se jejich čela použila jako posuvné dveře do garáže a zároveň by sloužila k ukojení mých fírovských potřeb. :D
Mimochodem,pro milovníky těchto kousků špatná zpráva - dle dnešních zpráv JPP budou oba zmíněné stroje zřejmě navždy odstaveny a začne jejich kanibalizace.;-)

orlov,
no,s tím pultem reálným a kombinací s částí pultu v MSTS je to pro mě těžké.Nejsem a zřejmě ani nikdy nebudu schopen "rozchodit" /tedy krom žárovek/ nic,co se nachází na částí pultu s indikačními prvky /manometry,A-metr,otáčkoměr,teploměry a už vůbec ne rychloměr/,takže by se bez té části pultu v MSTS dalo těžko orientovat jak rychle jedu apod.Neberu samozřejmě v potaz funkční klávesu diagnostiky F5,která svým červeným písmem trošku przní obraz. Ono mi i docela divně příjde to,že když si vypnu front /Shift+1/,vidím koleje v docela nepřirozeném pohledu.To se ale dá asi nastavit kamerami v MSTS nebo pro mne kontrukčně již nepřijatelým "utopením" spodní části monitoru pod zadní hranu pultu.
Takže jak jsem už někde psal,problematiku aktivace indikačních prvků na reálném pultu bude muset pořešit někdo jiný a někdy jindy.Na to jsem prostě přílišným neznalcem.:oops:
Aby ale ten šedý pult v MSTS tak "nekřičel",budu mít snahu dnes nafotit stejné partie na reálném kousku a textury potom patřičně upravit.

Ale teď již hurááá do Jeseníků.;)

David

Naposled editoval moderátor:
Davide, co to máš za zvuky? Ty už jsi nahrával Cecka na odporu? Mluvil jsi o té 749 247, jak z ní vyvazovali motor. Proběhl už závaz jiného?

Kabina je hezká. Velmi oceňuji tu samostatnost v propojení elektroniky s jakýmkoli prvkem stanoviště. Pokud je mi známo, žádná schémata nebo návody na to nejsou. Škoda, že MsTS není naprogramované na stupňovitě odbrzditelnou BS2. Na jedenkrát zastavíš v peróně málokdy.

heme napsal:
Davide, co to máš za zvuky? Ty už jsi nahrával Cecka na odporu? Mluvil jsi o té 749 247, jak z ní vyvazovali motor. Proběhl už závaz jiného?

...
Na jedenkrát zastavíš v peróně málokdy.

Zdravím,
tak zvuky byly spíchnuty z tohoto /zde jen ukázka zvuků externích/ ... http://www.youtube.com/watch?v=Y-DULcXhdYo a autora musím pochválit. Obzvláště ta houkačka a píšťala rozléhajícící se po jesenických horách je opravdovou parádičkou. SMS pro verzi modelu s reáným pultem jsem si ale musel upravit /odstranění zvuku zoubků BS 2,zvuky kontroleru,voliče směru apod./.

Co se týče stroje 749 247 /tedy tuším že 247/,již má zavázán motoru z kousku 751 053 a ten se tak stal s konečnou platností mrtvolou /má tedy vadný motor z 749 247/. Dnes mi bylo nahlášeno,že na odpor půjde Berta 749 247 zřejmě v pondělí,takže se pokusím využít zřejmě poslední šanci a něco nahrát. Jak jsem se zmínil výše,odstavovat a kanibalizovat se z největší pravděbopobností totiž budou i poslední vyloženě ostravské "mohykánky" 751 101 a 220.

No nic,končím s plevelením a jdu meditovat po krásné projížďce na štrece mezi Hanušovicemi a Jeseníkem.;)

David

No jasne, na budíky som nepomyslel. Tak by si to aspoň mohol upraviť tak, že by si usekol vodorovný pult a na monitore by sa zobrazovali len budíky ...

orlov napsal:
No jasne, na budíky som nepomyslel. Tak by si to aspoň mohol upraviť tak, že by si usekol vodorovný pult a na monitore by sa zobrazovali len budíky ...

Pravda,
tak je to i řešeno. Mělo by to být vidět na tom videu nebo zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2912&page=20 /příspěvek č.383/.

David

Zdravím,
počasí se konečně umoudřilo /i když vedra nemusím/ a konečně se dalo natírat i venku. Pult jsem tedy kompletně odstrojil a chopil se štětce s cílem vše potřebné natřít do finální podoby. Původním záměrem bylo stříkání,ale když mi bratr zapůjčil pistoli a po cca.10-ti minutách se z ní uvolnila hadice pod tlakem nějakých devíti atmofér,dále jsem již neriskoval život a zvolil raději ten štetec. U stříkání totiž byla také dcérenka a tak šlo de facto i o riskování života a zdraví jejího. I když pravda,byla i pěkná taškařice.Když totiž viděla tu "divokou",natlakovanou a ke všemu ještě světle zelenou hadici,pokřikovala na mě ... :"Tatínku pomóóóc,chce mě sníst had". :D
Až vše pořádně zaschne a pult se opět poskládá,bude moci začít jeho "ostřejší" provoz. Ostřejší proto,že se budou muset ještě pořešit štítky k ovl. a indikačním prvkům,osvětlení budíků a umístění nového linolea mezi pedály /nová verze toho původního,již nevzhledného-protiskluzového se mi zatím nepodařila sehnat :(/. Již je dodán i spínací prvek pod pravý pedál /houkačka/ a tím je vlastně kompletně "zdigitalizováno" vše,co umíme či spíše můžeme v MSTS ovládat.;)

d33d99a5a9b7bb8fe31919e144a4fe2c.jpg

db3482ff54382fd1bd46abe9d7f4228e.jpg

1c0671fbea9a2f98e2e3cf57aa42fdad.jpg

David

Davide :
Moc děkuji za dnešní prohlídku a vysvětlení skrz pult.Děkuji za součásti na BP a jiné.
Jinak pánové pult je suprovej, to co jsem dneska na vlastní oči viděl , to nemá chybu .
Jízda na tom je úplně něco jiného něž ovládání přes klávesnici. Davide jak říkám paráda paráda .

zdravím
chcem sa spýtať či by mi vedel niekto poradiť kde by som vedel nájsť výkresy na radiaci pult k mašine 362/363 alebo nejaký vyradený pult....ďakujem

Peter268:
No rozměry jsem si naměřil v práci pokud by to stačilo. Na netu asi neseženeš,leda sehnat dokumentaci .Je to teda 162/3 ale to by mělo být stejné. Jinak to vidím tak ,že se možná budu zbavovat pultíku toho co mám doma.
Jinak vyřazený asi těžko jen tak seženeš.

Pro zájemce poopravené původní štítky s piktogramy pro pulty strojů ř.749,případně i T478.1 ... štítky pro bertí pulty .Ukázky níže.
Pracovalo se na nich během dlouhých táborových nocí kdy už dcérenka chrněla :oops:,tak se snad nic důležitého nepřehlédlo.:rolleyes:
Vše by mělo být v měřítku 1:1.

4a37136e76858b1d5552daf3581aa810.jpg

47fcea51999cbc76d77bfa90f8faf966.jpg

David

Tak po dnešku /montáž štítků/ - FINITO !!! ... ;)

Manželce a dcérence děkuji za vééééélmi velkou dávku tolerance a pochopení. ;)

83fceee52af0356b719c53e571b54aed.jpg

639220459d6b8d3e8deb1834b8a3aa51.jpg

a593d938b98ae96622437eeeefa51ac1.jpg

7968331a213d1c860947e08d510a35d7.jpg

ec1983da6ebed5dd75a3dc4b35413a3c.jpg

ba8f69af5b4a0ac1bfa9afac808c644c.jpg

Jinak to v reálné současnosti vypadá v drtivé většině případů zhruba takto /751 338/ ... .

7ff338ddadbbfe5443801aa3e430d176.jpg

David

Davide, nemám slov. Moji bývalí kolegové by Ti řekli "tebe je na dráze škoda" :D. Já takovým lidem fandím, kteří jen nemají megalománské plány, ale když se do něčeho pustí, tak nepovolí, dokud to nedotáhnou do konce.
Jenomže takový autentický pultík z lokomotivy, jak jsi jej elegantně postavil, to bych se já neodvážil ani snít.
Doufám, že máš funkční i nevyužitá tlačítka a vypínače. Například osvětlení v kabině, aby se i rozsvítilo v místnosti nad pultem, poziční světla lampička na dvorku a vysílačka s propojením do kuchyně, aby jsi mohl být přivolán například na oběd. :D Zkrátka velmi pěkná práce. Kdyby to nebylo deaktivováno, kliknul bych Ti kladný bod s hvězdičkou. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Davide, nemám slov. Moji bývalí kolegové by Ti řekli "tebe je na dráze škoda" :D. Já takovým lidem fandím, ...

Zdravím
a děkuji. Nicméně,nelze usnout na vavřínech a je třeba "popojet" dále.
Už je vše vyměřeno pro tento kousek ...;)

0d96facf54ca642c5344dc91a2414345.jpg

Přeci jen se svou délkou 910 mm bude do obýváku lépe umístitelný.

Kdyby se někdo ze čtenářů věnoval kovodělné činnosti,bylo by možné navrhnout mi cenu za dva kusy tohoto plechu /výkres jsem kreslil hóóódně odlehčeně :rolleyes:/ ....

Plech pro kocouří pult

Předem děkuji za případné nabídky.

David

Ahoj, dá se koupit nějaký ovládací pult k MSTS? Domáví výroba tady vypadá to pěkně, ale bohužel na to nemám prostředky a rád bych ějaký pultík vyzkoušel. Děkuju

Vypadá to takle pěkne.. Teď už jenom zjsiti, jak to funguje.. jaké to má polohy a k jakým našim lokomotivám by to bylo nejreálněšjí použít :-)

Objevovatel napsal:
Vypadá to takle pěkne.. Teď už jenom zjsiti, jak to funguje.. jaké to má polohy a k jakým našim lokomotivám by to bylo nejreálněšjí použít :-)

No a tohle asi bude úkol pro tebe. My starší jsme v tom už udělali dost. Viz výše.....

Neviem, či to tu už bolo, ale vyzerá to zaujímavo. Autor videa tvrdí, že si to vyrobil z USB klávesnice. http://www.youtube.com/watch?v=rmvySgzNeHA

A proč ne? Stačí se podívat na začátek tohoto vlákna. Pokeys toho umí daleko více...

Back
Nahoře