Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
David Hájek napsal:Nicméně,na hřídelku brzdiče jsem už dodal kousek plíšku,který bude spínat Miranem doporučený mikrospínač,který bude přes PoKeys56 "posílat" do PC impulsy potřebné pro 100-procentní odbrždění. Jen se s tím nastavením maker budu muset coby neangličtinář asi poprat.
Zbyněk Šemora napsal:Davide, kolik lokomotiv jsi už rozebral ?
Máš celkem slušnou sbírku originálů.
...

skoro napsal:niečo na čom pracujeme v škole![]()

E499_2002 napsal:Máš můj respekt. Je vidět, že se v elektrotechnice orientuješ.![]()
Vzhledem k tomu, že fyzikální zákony platí univerzálně pro celý zatím známý vesmír to asi nebude až tak veliký problém (myslím ten zdroj). Je lineární nebo spínaný? Pokud je lineární, tak pro novodobé řešení prohledej stará čísla AR (Amatérského Radia) z doby, kdy jsme si o integrovaných stabilizátorech typu MAA723 a dalších mohli nechat jenom zdát. Možná ti tohle řešení s jedním či dvěma germaniovými tranzistory bude připadat předpotopní, ale fungovalo tehdy a není jediný důvod proč by nefungovalo i dnes. Jenom pan profesor na toto řešení asi nebude připraven. On samozřejmě bude předpokládat, že v onom přiblblém zdroji budou použity cca 2 mikrokontroléry a filtraci síťového kmitočtu bude zařizovat DSP.E499_2002 napsal:Ale kdeže. Je to dobré! Letos jsem si nečekaně zvolil jako ročníkovou práci stabilizovaný zdroj 0-30V, 1A. To zas bude bolehlav. Navrhnout, spočítat, plošňáky. Hromada odpálených diod, rezistorů a nedej bože i kondenzátorů a potenciometrů.![]()