Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Pokeys sú pre mňa príliš náročné. Niesom žiaden elektrotechnik a sú aj celkom drahé, no možno niekedy rozoberiem nejakú starú klávesnicu.

Zatiaľ si však vystačím s mojím joystickom.

Podíval jsem se na pár videí, docela to jde, ale mohlo by to být lepší, je to dělaný spíš na ty americký stroje. Nejvíc se mi líbí, ta domácí výroba na video při jízde se 163 :-) Škoda, že se taková věc neprodává :(

erikmir: Jak to jde s joystickem?

S joystickem to ide dobre a nemenil by som. Ja som ho kúpil za 10 €, zdarma som stiahol xpadder a potom sa tam dajú nastaviť nasledujúce veci.

Napr. dvojité stlačenie: na 350 alebo 240 nemusíš dvakrát mačkať "D". Potom tam mám nastavený skok na 350 z 27. na nulu. Ďalej tam mám nastavený ten ľavý klobúčik ako nearetovaný brzdič.

No a za pár korún som si k tomu ešte prirobil s PVC trubiek kontrolér na ľavý klobúčik. Je to síce trocha vratké, ale zvykol som si a jazdím s tým stále na x5x, x6x, 38x.

Zdravím
a děkuji jistému ochotnému členu fora vezdejšího za výrobu plechů.Bez něj by to tak perfektně nešlo.:oops:

201db360a0addc9ca5c3712360227ea5.jpg 7e76fd7bf25da50624be9c69ea0c1d3e.jpg

b5ac482861d79ed852bd345221c10427.jpg

e57d55d6b7e01f1aba18f7438e0070ee.jpg

David

Naposled editoval moderátor:
Klobou dolů pane kolego. To za chvíli nebudeš mít kam dávat.Davide , díky za dnešek, ta jízda na tom osobáku byla parádní díky moc, a díky i za zbytek ( Rad a ostatního)

:)

Naposled editoval moderátor:
Jinak pánové , měl bych malý dotaz nemá někdo možnost sehnat plány pultu řady 162/3 362/3 ??? Za všechny odpovědi děkuji.

Nejlépe s rozměry.

Nechci být nijak protivný, ale asi bych zkusil napsat výrobci skutečných strojů, tedy do Plzně. Pozor, samozřejmě do Škodovky, ne do Prazdroje nebo Gambrinusu..:D:D:D Možná by mohl pomoci i Jarda Skůra.

Do škodovky jsem chtěl napsat, ale jedna osůbka mě už prozradila , že by to asi bylo zbytečné,takže nejdříve zkouším přes forum, jestli náhodou někdo o nečem neví.

V práci jsem si to naměřil, ale to není ono.Potřebuji to i za jiným účelem.

Ale ,už se mi zde jeden člen fora ozval. Tak uvidíme.Ale platít to stále kdyby někdo něco měl.

Zdravím,
tak závidět mohu dvě věci ...

1. krabicoidní řešení s úchyty /ideální kvůli přepravě/

2. zobrazovací zařízení

Před časem jsem uvažoval nahradit monitor 16:10 nějakou tou televizí,ale když jsem se dočetl,že TV s úhlopříčkou 82 by se měla sledovat z min.vzdálenosti 1,80 metru,myšlenka byla rychle opuštěna. V případě bertího pultu by se na ni totiž čučelo tak z 0,75 metru a to by asi očím po osmihodinové šichtě moc neprospělo.

David

Jo, je to na kolečkách, takže se to může převážet. Jsou k tomu ještě další 2 projektory. Jeden promítá cestu, a druhej polohy ovladačů. Je k tomu speciální software, na kterým instruktor může simulovat různé jebovky. Dohromady ta hračka stojí cirka 3 M.

Edie napsal:
Je k tomu speciální software, na kterým instruktor může simulovat různé jebovky.

Třeba shodit návěstidlo, zhasnout přejezdník, strčit do kolejí chlapa a nechat ho tam a jiné chuťovky. Jen si užívejte, mně to stačilo.

Jednomu návěstidlo schodila, a on na to nereagoval. Mě zatím udělala jen to, že se mi po trati potulovali pracanti, a pak na mě zkusila Ra 5, a to jsem taky uspěl :).

A umí taky nasimulovat situaci, kdy po trati chodí sběrači kovů, případně těsně po jejich návštěvě? ;) V našich podmínkách by to bylo dost aktuální. Ale protože zřejmě absolvuješ školení týkající se jízdy po kolejích našeho západního souseda (DB?), tak to asi umět nebudou.....:):D

Těsně po jejich návštěvě určitě :D. Pokud máš trochu fantazie, tak si místo tmavočecha představíš montéra, a ten jde taky nasimulovat :D. Jinak ano, je to pro koleje DB.

Jenže problém bude asi v tom že ten montér zřejmě nekrade a byla by chyba ho přejet, protože montérů bývá nedostatek. Tedy na rozdíl od těch ostatních.....:D

Zdravím,
nedávno se při jízdě s Bertou 749 121 stala nepěkná věc - taťka David si odskočil na WC a když se vrátil na "stanoviště" tak zjistil,že si malý fíra Anežka ztěžuje na to,že jí mašinka sama zastavila.Proto byl proveden výslech při kterém prcek stále tvrdil,že TB tiskl v předepsaných intervalech.No jo,ale jak to ověřit,když dosud nebyla aktivována externí VZ-tka a tím i registrace svitu modrého světla v rychloměru ? Taťkovi tedy nezbylo nic jiného,než pokročit ve výzkumu a vývoji vééélmi zjednodušeného živáku pro bertí pult ... http://www.youtube.com/watch?v=xLz0fXYDa3E&feature=youtu.be ;)

David

Back
Nahoře