dvacka napsal:
...
Co vy máte za školu???
...
No,bude to asi škola života.

Dnes už bohužel dvě z "mých" škol neexistují - vrbická školka a střední ISŠE v Ostravě-Přívoze.

Nikdy jsem nebyl dobrým znalcem elektroniky a k tomu málu co znám jsem se dostal díky železničnímu modelářství. Zapojování "tétéčkových" návěstidel, přestavníků výměn, později stavba blikačů, pulsních zdrojů pro lokomotivy apod. tak určitě pomohlo minimálně k zjištění, že elektřina kope.

Ono, elektronika jde strašně rychle kupředu a kdo se jí stále nevěnuje, ztratí pomyslnou nit a pak už se vše špatně dohání. Já naposledy v televizi měnil trubičkovou diodu ve VN zdroji, takže jsem se tak ve vývoji zasekl někdy v roce 1995.

Dnes se už totiž mění snad jen celé desky či bloky TV. I když, možná už je lepší koupit TV novou, protože oprava té vadné bude dražší.
S kolegou z práce jsme se shodli na tom, že nejsme elektroniky teoretickými, ale spíše praktickými - když není přesné schéma zapojení, zkoušíme dosazovat součástky všemožných hodnot do chvíle, až zařízení funguje jak má.

To ale jen samozřejmě u vlastních ptákovin. Při opravě dílů VZ se samozřejmě laborovat nesmí a vše je dáno předpisy.
David