Sounds

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Yevgeniy
  • Datum začátku Datum začátku
No chtěl bych se pozeptat co mám ještě zkusit. U lok. T 334.0 , 742 (sound verze 3.5) a motoráku 830 mi při jízdě haprují zvuky. Při načtení a při rozjezdu je vše O.K. Problém nastává při snižování výkonu či pri jízdě na volnoběh. Když při těchto úkonech změním pohled 1, 2 (kabina - pohled zvenčí a naopak) tak mám tichoučko a není slyšet vůbec nic. Jen když se snažím to za jízdy nahodit, tak je slyšet hodně slaboučké houkání (hodně vzdálené). Aby se to srovnalo je nutno zastavit několikrát změnit pohled a pridávat a ubírat "plyn", nebo uložit a načíst znova ale to je na zblbnuti.

V nastavení mám zvuky nastaveny, po přečtení pár řádek ve foru, už snad na 105% správně, ale toto jsem neodstranil. Mám MSTS nainstalovaný na dvou PC totálně odlišných sestav a problémy jsou stejné. Jestli někdo měl nebo má podobný problém ať mi zkusí napsat kde by co ještě mohlo haprovat. Už mi dochází inspirace.

Re: vozy typu "Y"

Anonymous napsal:
Mam dotázeček: jak by šlo udělat u vozů typu "Y" jejich typické skřípání při dobržďování? Prosím poraďte... :roll:

Dalo by sa to spraviť jedine tak, že pri určitej rýchlosti sa aktivuje zvuk škrípania bŕzd. Ale zvuky pre vozne, ako odbrzdenie, škripot bŕzd, atď. nefungujú ( aspoň pokial viem ja ) po nastavení Vlakovej brzdy na brzdenie. Inak by sa toho niekto uchytil, nie???

Ako ste si iste všimli, Ondro Janiš vymodeloval nové verzie okuliarníkov 750/753/754. Potešila ma obratená verzia, ďalej verzie bez rušňovodiča, ... ... ale čo ma trochu sklamalo, nie je tu verzia postrku. Táto otázka je adresovaná autorovi zvukov. Bol nejaký problém pri vytváraní zvukov postrku ?
Len tak mimochodom, sám som to skúšal, ale výsledok žiadny :cry:

Robo napsal:
Bol nejaký problém pri vytváraní zvukov postrku ?
Len tak mimochodom, sám som to skúšal, ale výsledok žiadny :cry:

V Dejvových zvucích pro 754 není verze pro postrk, já jsem si ji vyrobil - sms budou ke stažení na mých stránkách.

Neviem či sa to tu už prebralo, ale mal by som otázku. Nedá sa niečo urobiť s tým, aby zvuky dieselových a parných lokomotív nebolo počuť tak ďaleko? Napríklad ak v aktivite je traffic s parnou lokomotívou 1km od hráča, hráč počuje zvuk tejto lokomotívy akoby stál skoro pri nej. Ak dám v aktivite aby traffic začínal aj 1 - 1,5km od hráča, tak hráč ešte počuje nábeh tohto trafficu. :?

Ivan.ps napsal:
Neviem či sa to tu už prebralo, ale mal by som otázku. Nedá sa niečo urobiť s tým, aby zvuky dieselových a parných lokomotív nebolo počuť tak ďaleko? Napríklad ak v aktivite je traffic s parnou lokomotívou 1km od hráča, hráč počuje zvuk tejto lokomotívy akoby stál skoro pri nej. Ak dám v aktivite aby traffic začínal aj 1 - 1,5km od hráča, tak hráč ešte počuje nábeh tohto trafficu. :?
Záleží na konkrétním PC, s tím nic nenadělám. Radius slyšitelnosti trafficu je u všech mých zvuků nastavený na 100 metrů a aspoň mě to funguje spolehlivě, jakmile je traffic o pár desítek metrů ode mě, není slyšet. Přesto ale občas (ne vždy) při startnutí trafficu o několik km dále ta souprava tak na půl sekundy přímo zařve. Pak už to ale je slyšet jen na "dohled"

Back
Nahoře