Trať Luhačovice (341 a 346)

Dobré ráno,
dala by se trať někde stáhnout? Vím, že kdysi byla u train-sim, ale nyní již web nefunguje (asi). Děkuji

350.009 napsal:
Dobré ráno,
dala by se trať někde stáhnout? Vím, že kdysi byla u train-sim, ale nyní již web nefunguje (asi). Děkuji

A co takhle stránky autora trati? Stáhneš verzi 1.5, potom aktualizace 1.6, 1.7 a další potřebné věci... ;)
Není těžké to najít a poradit si. :cool:

Takže jak již možná někteří zaregistrovali, po několika letech jsem se opět dostal k MSTS a stavění tratě. A zjistil jsem, že kvalita současně aktualizovaných tratí -aspoň podle screenů- , je za těch pár let úplně někde jinde. Nicméně snad jsem toho zase tak moc nezmeškal.

Aktuální stav prací na trati Luhačovice:
- výměna sloupů a bran TV za Pawlikovy/Deteriovy modely (doufám, že chybějící Deterio dodá)
- výměna PZZ
- osvětlení stanic a zastávek po vzoru tratě 321
- úsek trati Bojkovice - Slavičín

Aktualizace bude, až bude, ale bude:P.

Tome, jsem rád (a snad mohu mluvit za mnoho dalších), že ve stavbě pokračuješ. Takže - hodně elánu, volného času, trpělivosti a kvalitních podkladů. :oops:

Naposled editoval moderátor:
To je skvělá zpráva! Už se těším na pitínský oblouk. Pokud budete potřebovat pomoc, obraťte se na mne a já se budu snažit co nejvíce Vám vyjít vstříc. Hodně štěstí do tvorby a málo pádů :)

Zdravím, mám radost, že se dál staví..tahle trať je prostě supeer, jezdím po ní občas do Slavičína a vždycky mě překvapí něčím novým..;) přeju hodně pevné nervy a ať se dílko daří

V rámci plánované koridorizace, elektrifikace a zdvojkolejnění dosud jednokolejného úseku Vlárské trati, jsem se rozhodl tuto situaci malinko předběhnout a připravovaný úsek Bojkovice - Slavičín postavit již jako koridor. Dojde k přeložce trati v 90% její délky, stavbě spousty mostů a tunelů. Cílem koridorizace tohoto nejvytíženějšího úseku, který má být i reálu koridorizován jako první, je zkrácení jízdní doby Bojkovice - Slavičín pod 3 minuty. V první fázi budou na elektrifikovaném úseku jezdit pouze jednotky řady 471 jako osobní vlaky v trase Bojkovice - Slavičín s návazností na přípojné vlaky v koncových stanicích vedené řadou 810. Po elektrifikaci celého úseku Vláry se počítá se zavedením vlaků IC na trase Praha hl.n. - Brno hl.n. - Veselí nad Moravou - Újezdec u Luhačovic - Vlárský Průsmyk. Po nákupu jednotek RailJet Českými drahami budou zavedeny vlaky EC na trase Berlin Hbf. - Praha hl.n. - Brno hl.n. - Veselí nad Moravou - Pitín-zastávka. Spolu s vlaky IC Pha - Vl. Průsmyk se tak po několika desetiletích konečně vrátí na Vlárskou trať důstojná koncepce dálkové dopravy.

Tomáš Volejník: Kdyby dnes nebylo apríla,tak bych tomu i Tomáši začal věřit. Ještě že bude Vlára normální a motorová. Hodně úspěchů do další tvojí tvorby.

Tak koridor neprošel, škoda:D. Ale možná, že takto je to lepší:

06d563fb97c55dea74e7608c027dea36.jpg fbd380938ac5e4e1fe949cd19829577e.jpg
Bývalá stanice Pitín (nyní hr. Pitín) a zastávka Hostětín.

VolejnikTomas napsal:
Tak koridor neprošel, škoda:D. Ale možná, že takto je to lepší:

http://volejnik.t.sweb.cz/screeny/home/PIT3.jpg
http://volejnik.t.sweb.cz/screeny/home/HOST.jpg

Bývalá stanice Pitín (nyní hr. Pitín) a zastávka Hostětín.

Ne možná, určitě. Je to ... paráda

strojvedouci Radek napsal:
Dobrý večer bude pokračovat stavba tratě 346. Vaše trať je opravdu S U P E R.

Děkuji

Nevím, zda je to otázka, či oznámení, nebo celý smysl toho příspěvku je, že bude pokračovat dobrý večer. Každopádně pokud je to myšleno jako otázka ke stavbě trati, tak odpověď je o pár příspěvků výše.

Radku, stavba tratě už běží na plné obrátky. Je super že Tomáš na MSTS a trať Luhačovice nezanevřel. Tome jen tak dál. Mimochodem Bylnice je od Slavičína co by kamenem dohodil :-)

Zdravím, skvelá správa, že tento projekt stále žije :) Mám jednu skromnú otázku: Plánuje sa aj pokračovanie smer Vlárský průsmyk a Trenčianska Teplá? Keby niečo, snáď by som vedel zohnať aj nejaké podklady ;)

Pepa z Nuslí napsal:
Pokud máš podklady, stačí když k tomu natočíš video tam i zpátky a předáš to Tomášovi

Aha, no tak to je dobre. Ja len či by bol záujem aj o tento smer. Keď čosi zoženiem, ozvem sa cez SZ. Zatiaľ je to bezpredmetné ;)
Vďaka za odpoveď.

Pokud se bude stavět někam dál než jen do Slavičína, tak to bude právě do Bylnice a Vl. Průsmyku. Ať máme horní Vláru celou. Ono stejně směrem na Brno, na Hodonín a na Myjavu staví -jak jsem zjistil- "konkurence" :D a koridor Břeclav - Břerov má ve své trati Martin. Mít v MSTS totožné úseky je myslím celkem zbytečné, zvlášť když toho ještě moře postaveného není.

Tak jsem se dva poslední víkendy trošičku toulal po horní Vláře a sbíral fotodokumentaci úseku Slavičín - Bylnice - Vl. Průsmyk:cool:. No a taky jsem narazil na rekonstruované (a totálně překopané) Bojkovice a spoustu nových návěstidel mezi Bojkovicemi a Hr. Pitín. Plno přejezdníků a návěstidla na zastávce Bojkovice-město. Nicméně já zatím nechám i po aktualizaci vše při starém - tak, jak to tam bylo v reálu v letech 2005 až 2007. Stejně tak, jako mě nikdo nedonutí vykopat mechaniky v Uherském Ostrohu:P. Tedy jen pro informaci, aby někdo netvrdil, že tam něco chybí.

Aktuální stav prací:
- kompletně vyměněny stožáry a brány TV - díky Deteriovi
- průběžně probíhá rozsvěcování stanic a zastávek
- nahrazování některých již přežitých objektů (1 nahradím a další 3 k nahrazení najdu, takže nekonečná práce)
- tvorba krajiny Hostětín - Slavičín

To jsem rád, že chcete nechat trať v těchto letech. Mohl bych Vás ale poprosit o dosazení skrytých rychlostníků 160km/h na nedakonické záhlaví ve Staré Městě? Pokud vlak jede od Hradiště (traťová 60), tak ta traťová rychlost zůstane i při pokračování ze Staráku po Ferdinandce (tedy místo 160 je tam stále těch 60). Při tvorbě jednoho odklonu jsem tak musel vymýšlet jak tu 60-ku zdůvodnit. To samé by se hodilo i v Moravském Písku, pokud se na Ferdinandku najíždí od Bzence (tam je pak myslím traťová 80). Díky za odpověď :)

Back
Nahoře