No ten šturc je nejpěknější model v default tratích

. Ale já si myslím, že za ten čas, co zde takto polemizujeme by už dávno někdo vymyslel opravu. Deterio to s tím šturcem myslel dobře, ale tenkrát člověku nedošlo, že by to šlo vyřešit jinak. Přitom sranda je, že mě v Třebovicích zůstal jeden šturc default. Jel jsem kolem a úplně jsem se lekl, co mi to tam straší, jak to, že se to nepřepsalo.
Stačil by jen statický model zarážedla a ten kolejový díl vůbec nepoužívat.
Jenomže příčina je v tom, že si neumíme na slezinách sednout a dohodnout nějaké mantinely.
Jediná taková obecná pracovní slezina byla ta první, kdy bylo MSTS v začátcích a dohodlo se značení vozidel.
A jak se to dodržovalo a co bylo kolem toho hádek, protože hodně lidí normy nechtělo uznávat.
Řešit pak něco zpětně, kdy je uděláno hodně práce pak už nemá smysl, hold si musíme zvykat, že BP má svůj Global, což bylo způsobeno skutečností, že v době vzniku BP jsem měl k dispozici jen default kolejivo a pak už zpětně se nedalo nic jiného dělat.
Ale můj původní vstup byl mírumilovný. Chtěl jsem Ti jen naznačit, že s aktualizovanými kolejemi se úplně jinak pracuje.
Doporučuji používat výhybku 1m, která se dá používat do odvratných kolejí na smyčkách a oválech, kde není vůbec vidět. Dá se používat do zhlaví v oblouku, kam nepasuje žádná výhybka ani z Xtraků. Pak hojně používám symetrickou 3d, kde nechápu, jak jsem bez ní mohl tolik let žít

. Poloměry 3000 a 4000m. Netušil jsem, jak se hojně vyskytují a jak často je budu potřebovat. A na dvoukolejkách to samé plus poloměry 375 a 750, které jsou také hodně používané. Ale bohužel poloměr 300 jsem do kolejiva nenacpal, protože se mi nepodařilo odstranit ten škaredý angličan, který jsem nikdy neměl do BP přidávat.
Také byla chyba, že jsem se tenkrát neporadil se zkušeným stavitelem na Xtraku. Mohlo to být uděláno rovnou pořádně. Paradoxně, ten škaredý angličan byla první přidaná kolej do BP, protože jsem angličany potřeboval. Jenomže je to parazit, který mnohdy nejde pak odebrat. Mě se to nakonec složitým způsobem podařilo, ale v Kolíně mám jeden s nabouranou databází a jakmile jej odeberu, tak celá trať umře. Je to něco jaké rakovinový nádor.