Trať Luhačovice (341 a 346)

Schválně jsem se díval, jak to tam mám. Ty skryté 160 jsou vždy již na vjezdu do stanice ve směru od tratí s nižší rychlostí (od Hradiště do St. Města a od Bzence do Mor. Písku). Zkusil jsem to projet ve volné jízdě a na TM se zobrazují a fungují.

Omlouvám se pozdní reakci, ale zarazil jste mě a doopravdy máte pravdu, máte tam ty skryté rychlostníky. To se omlouvám za omyl :) Zkoušel jsem to několikrát projet (různé varianty) 160 funguje, ale ta 60-ka se stále vyskytuje při následující situaci. Přijedu do Staráku na hradišťské nástupiště a provedu úvrať. Lokomotivou přejedu na druhý konec vlaku a vyjedu vstříc Nedakonicím, ale ejhle stále je tam ta 60-ka (viz. má aktivita Konec na luhačovjákoch). Proto se chci zeptat i ostatních hráčů, jestli mají ten stejný problém, nebo je to jen krpa u mne. Pokud ne, nevadilo by pro sichr hodit ještě ty skryté rychlostníky i na výjezd ze Staráku směr Nedakonice?

Už se mi i na jiných tratích stalo že po změně stanoviště po průjezdu kolem rychlostníku nenaběhla rychlost kterou rychlostník udával ale ta na kterou jsem například projížděl po stanici.

No tady je to trošičku posunuté. 160 je už na vjezdu do stanice, takže ke změně stanoviště dojde, až když vlak hráče může jet teoreticky 160 (samozřejmě kdyby tam nebylo omezení návěstidlem). Ale je dost možné, že to skutečně způsobuje změna stanoviště. Zkuste to někdo projet bez změny stanoviště, jen couvat. Doplnit rychostník na koridorové zhlaví na odjezdu samozřejmě není problém, ale tady tento na vjezdu je zamýšlen jako univerzální jak pro obrat do Nedakonic, tak pro pokračování na sever, co kdyby náhodou někdy vedla trať (jako že nepovede:-P ) do Přerova:D.

Takže do aktualizace ještě zbývá postavit město Slavičín a dorozsvěcovat pár stanic za Uherským Brodem. Bylnice a Vlárský Průsmyk bude taky, ale až zase někdy jindy:-P.

Když už děláš na kolejivu BP, doufám, že jsi si aktualizoval kolejivo. Nyní je to úplně o něčem jiném. Pokud nemáš, ozvi se, pošlu.

Zbyněk Šemora napsal:
Když už děláš na kolejivu BP, doufám, že jsi si aktualizoval kolejivo. Nyní je to úplně o něčem jiném. Pokud nemáš, ozvi se, pošlu.
Pokud myslíš takové ty speciality jako oblouk r=300m apod., tak o tom vím. V trati to ale použito není, neboť datábázové objekty na ještě nevydaném úseku se datují do let 2006-7. Nicméně trať jede na Globalu BP85, což je myslím ten aktuální. Z čeho mi ovšem radost neděláš, tak třeba zmenšením šířky DirtRoad a podobné věci, ale to jsem vyřešil tak, že si to u mě bere objekty z TRACK_LUH a vůbec nikdo nic nepozná. Bohužel těmito zásahy do Globalu "trpí" ostatní tratě, které jedou pod BP Globalem (vč. defaultních). Buď chybí textury (model objektu vyměněn za jiný) nebo je změněn tvar (viz. ona silnice) a pak to v jiných tratích vypadá blbě. Když něco takového měním já, tak to vždy dávám do TRACK_LUH a ručně ve world přesměruji.

Ono je to podobné jako s Binem. Také jeho zavedením vozidla už nejsou kompatibilní s default MSTS. Každý vývoj přináší oběti. V dávných dobách mi Honza Švec upravil Tvé zmiňované silnice. Skutečně polní cesty v nabídce MSTS chyběly a ty JP zkrášlil o krajnici. Jak to udělal, tak to udělal. Tunely zase upravoval Roman Šubrt. To už šlo mimo mě, ale Buďme rádi za každého modeláře jako byl Honza Švec a mnozí další, jinak dodnes stavíme na defaultu. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Ono je to podobné jako s Binem. Také jeho zavedením vozidla už nejsou kompatibilní s default MSTS.
Sice se s novými vozidly nedá jezdit bez Binu, ale se starými pod Binem bez problému, byť bez "Binových vymožeností".
Zbyněk Šemora napsal:
...ale Buďme rádi za každého modeláře jako byl Honza Švec a mnozí další, jinak dodnes stavíme na defaultu. :D
To samozřejmě souhlas. Jen pokud to trochu jde, tak úpravy dělat tak, aby neovlivňovaly nic jiného, než jen to, co mají.

VolejnikTomas napsal:
.....To samozřejmě souhlas. Jen pokud to trochu jde, tak úpravy dělat tak, aby neovlivňovaly nic jiného, než jen to, co mají.
Tohle je bohužel v kompetenci modelářů a že to udělali tak, za to kolik krásných modelů do MSTS vyrobili, za to se na ně přece nebudeme zlobit. Já to vyřešil tak, že jsem do své instalačky dal update, aby fungovaly default tratě. Podobným způsobem se dá udělat update i do ostatních tratí.

Je to o tom, zda se udělá změna přímo do Globalu, nebo zda si změněné objekty tahá trať ze "svého" adresáře (TRACK_B, TRACK_LUH apod.). Změna přímo v Globalu je samozřejmě jednodušší - nemusí se nic ručně přepisovat ve world, ale pak třeba americká trať s česko-slovenským šturcem vypadá přinejmenším divně.

No ten šturc je nejpěknější model v default tratích :D. Ale já si myslím, že za ten čas, co zde takto polemizujeme by už dávno někdo vymyslel opravu. Deterio to s tím šturcem myslel dobře, ale tenkrát člověku nedošlo, že by to šlo vyřešit jinak. Přitom sranda je, že mě v Třebovicích zůstal jeden šturc default. Jel jsem kolem a úplně jsem se lekl, co mi to tam straší, jak to, že se to nepřepsalo.
Stačil by jen statický model zarážedla a ten kolejový díl vůbec nepoužívat.
Jenomže příčina je v tom, že si neumíme na slezinách sednout a dohodnout nějaké mantinely.
Jediná taková obecná pracovní slezina byla ta první, kdy bylo MSTS v začátcích a dohodlo se značení vozidel.
A jak se to dodržovalo a co bylo kolem toho hádek, protože hodně lidí normy nechtělo uznávat.
Řešit pak něco zpětně, kdy je uděláno hodně práce pak už nemá smysl, hold si musíme zvykat, že BP má svůj Global, což bylo způsobeno skutečností, že v době vzniku BP jsem měl k dispozici jen default kolejivo a pak už zpětně se nedalo nic jiného dělat.

Ale můj původní vstup byl mírumilovný. Chtěl jsem Ti jen naznačit, že s aktualizovanými kolejemi se úplně jinak pracuje.
Doporučuji používat výhybku 1m, která se dá používat do odvratných kolejí na smyčkách a oválech, kde není vůbec vidět. Dá se používat do zhlaví v oblouku, kam nepasuje žádná výhybka ani z Xtraků. Pak hojně používám symetrickou 3d, kde nechápu, jak jsem bez ní mohl tolik let žít :D. Poloměry 3000 a 4000m. Netušil jsem, jak se hojně vyskytují a jak často je budu potřebovat. A na dvoukolejkách to samé plus poloměry 375 a 750, které jsou také hodně používané. Ale bohužel poloměr 300 jsem do kolejiva nenacpal, protože se mi nepodařilo odstranit ten škaredý angličan, který jsem nikdy neměl do BP přidávat.
Také byla chyba, že jsem se tenkrát neporadil se zkušeným stavitelem na Xtraku. Mohlo to být uděláno rovnou pořádně. Paradoxně, ten škaredý angličan byla první přidaná kolej do BP, protože jsem angličany potřeboval. Jenomže je to parazit, který mnohdy nejde pak odebrat. Mě se to nakonec složitým způsobem podařilo, ale v Kolíně mám jeden s nabouranou databází a jakmile jej odeberu, tak celá trať umře. Je to něco jaké rakovinový nádor.

Zbyněk Šemora napsal:
Stačil by jen statický model zarážedla a ten kolejový díl vůbec nepoužívat.

Hlavně Zbyňku,kdybys ses chystal dělal nějakě úpravy v Globalu,dej vědět,aby se na to jeden mohl připravit. :D

Hlavně Zbyňku prosímtě z Globalu nic neodmazávej. Nevíš, kde kdo co mohl v nějaké trati použít. Tím pádem by se taková trať stala nefunkční a žádné dokopírování textur by nepomohlo...

Global je už v dávných dobách odproštěn od všeho co tam nemá co dělat. Neznalí stavitelé tam kdysi cpali objekty z tratí. :D Já jsem také byl neznalý, ale už je tam mnoho let čisto a není tam nic navíc. :D
Jen pro informaci, já jsem do Global maximálně přidával nové koleje, všechny ostatní změny šly mimo mě, takže eventuelně brečíte na nesprávném hrobě :D
Ještě dodatek. Jeden uživatel vytvořil seznam, které modely kolejí byly použity v kterých tratích a které díly nebyly použité nikde. Tak ty jsem vyřadil, aby se uvolnilo místo. Jednalo se o díly, které by použil jenom blázen a dodnes jsem nepřišel na to, k čemu taková kolej může být dobrá. Jediné vysvětlení je, že autor byl tenkrát trochu zhulenej, protože jsem také nepochopil, proč jeden tunelový dvoukolejný díl je v nabídce dvakrát. Bohužel jsou použité oba, takže tohle smazat nešlo.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře