Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Hawk napsal:Že bych udělal aktivitku i pro tuto trať? Přece jen, trať je nádherná, chodící cestující a k tomu rozhlas? to by myslím mohlo být dobré, navíc je tu dost lokálek, takže by bylo i dost nápadů a aktivita by byla k světu
.......Opravdu nádherná trať!
Laborec425 napsal:Konečně jsem si zajel část této tratě, která je kompletně dostavěná a musím říct, že je to nejhezčí trať v českém a slovenském MSTS. Opravdu skvělá práce. A už se vůbec nedivím, že to jde tak pomalu. Ta krajina kolem opravdu nemá chybu, vesnice dokonalé, část v Bojkovicích znám osobně a opravdu poznávám jednotlivé části trati. Skvělá práce. Moc se těším na aktualizaci a na 100 % udělám na tuto trať nějaké aktivity, protože je radost po takové trati jezdit![]()
!
Laborec425 napsal:To je docela dobrej nápad. Dneska jsem našel v práci jízdní řád pro rok 1980/1981 a myslím, že po této trati projížděl v té době skvělej mezinárodní rychlík. Udělám aktivitu z dob ČSD s dlouhým rychlíkem!
Já se zítra v práci podívám a napíšu sem, co to bylo za vlak.AndrewM napsal:Laborec425 napsal:To je docela dobrej nápad. Dneska jsem našel v práci jízdní řád pro rok 1980/1981 a myslím, že po této trati projížděl v té době skvělej mezinárodní rychlík. Udělám aktivitu z dob ČSD s dlouhým rychlíkem!
??? Ja si pamatuji akorat na Hornad (tusim) a sveho casu Petrov, ktery jezdil z Brna pres Veseli nad Moravou (dale bud Prerov nebo Nove Mesto nad Vahom a Blava). Jediny rychlik (krome Vlary a Javoriny ci jak se to jmenovalo) byval sveho casu lichy Moravan. Takze to me zajima ?
Jinak napad dobrej, jedina modernizace jsou tusim nastupiste v Kunovicich a zastavka Bojkovice mesto, jinak je tam vse temer pri starem.
Tak s tím mezinárodním rychlíkem je to trochu jinak. Jel totiž z Prahy přes Českou Třebovou, Brno a Kyjov do Veselí nad Moravou a potom nejel na Kunovice a Bojkovice ale rovnou do Nového Mesta nad Váhom. Takže po téhle trati nejel. Jsem to trochu popletl. Ale stejně to bylo skvělý. Bylo to rychlík 1377 Mamaia (Praha - Mangalia)AndrewM napsal:Laborec425 napsal:To je docela dobrej nápad. Dneska jsem našel v práci jízdní řád pro rok 1980/1981 a myslím, že po této trati projížděl v té době skvělej mezinárodní rychlík. Udělám aktivitu z dob ČSD s dlouhým rychlíkem!
??? Ja si pamatuji akorat na Hornad (tusim) a sveho casu Petrov, ktery jezdil z Brna pres Veseli nad Moravou (dale bud Prerov nebo Nove Mesto nad Vahom a Blava). Jediny rychlik (krome Vlary a Javoriny ci jak se to jmenovalo) byval sveho casu lichy Moravan. Takze to me zajima ?
Jinak napad dobrej, jedina modernizace jsou tusim nastupiste v Kunovicich a zastavka Bojkovice mesto, jinak je tam vse temer pri starem.
Tady jsem našel několik fotek zachycující poslední dny "mechanikového" Újezdce: http://vlaktrain.xf.cz/1110.htmVaníček napsal:No krom těch perónů tam ještě zmizely ranžírky a mechaniky s vytahováním petrolejek v Kunovicích, v Újezdci u Luhačovic myslím byly tak do roku 2002 taky mechaniky nebo ne?
Jj první vozidlo, který jsem po týhle trati prohnal byla taky polomáčená 850 s úzkým žlutým proužkem na čelech... A to jsem si pro radost udělal aktivitku, kdy jsem potkal Pielsticka s 050, pak na Luhačovickym Sp. občas dojela Olomoucká 830... No lahoda
![]()
Laborec425 napsal:Tak s tím mezinárodním rychlíkem je to trochu jinak. Jel totiž z Prahy přes Českou Třebovou, Brno a Kyjov do Veselí nad Moravou a potom nejel na Kunovice a Bojkovice ale rovnou do Nového Mesta nad Váhom. Takže po téhle trati nejel. Jsem to trochu popletl. Ale stejně to bylo skvělý. Bylo to rychlík 1377 Mamaia (Praha - Mangalia)AndrewM napsal:Laborec425 napsal:To je docela dobrej nápad. Dneska jsem našel v práci jízdní řád pro rok 1980/1981 a myslím, že po této trati projížděl v té době skvělej mezinárodní rychlík. Udělám aktivitu z dob ČSD s dlouhým rychlíkem!
Jinak napad dobrej, jedina modernizace jsou tusim nastupiste v Kunovicich a zastavka Bojkovice mesto, jinak je tam vse temer pri starem.. Potom po podobné trase ale přes Havlíčkův Brod jezdil taky povinně lůžkový vlak 179 Devín (Praha - Piešťany - Bratislava). Ach jo. To byly časy
!
bob57_cz napsal:Děvín alias spacák jsme vozili na otočku Praha-Olomouc/Oc-Pha s ostravskou 140kou strojvedoucí+pomocník v době "ropné krize", byl přetrasován nakrátko rovnou mimo Brno do Púchova. V Olomouci jsme se střídali na ose s Ogarem (V.M.).Laborec425 napsal:Tak s tím mezinárodním rychlíkem je to trochu jinak. Jel totiž z Prahy přes Českou Třebovou, Brno a Kyjov do Veselí nad Moravou a potom nejel na Kunovice a Bojkovice ale rovnou do Nového Mesta nad Váhom. Takže po téhle trati nejel. Jsem to trochu popletl. Ale stejně to bylo skvělý. Bylo to rychlík 1377 Mamaia (Praha - Mangalia). Potom po podobné trase ale přes Havlíčkův Brod jezdil taky povinně lůžkový vlak 179 Devín (Praha - Piešťany - Bratislava). Ach jo. To byly časy
!