Trať Luhačovice (341 a 346)

No mě by to taky zajímalo jelikož tam bydlím... podle mě by bylo nejlepší udělat odbočku ze Starého Města do Moravského Písku a odtamtud už do Veselí až zase ke "Kunovickému" trianglu

zdenal26, Fyzzi: Jakmile to dorazím komplet ze St. Města do Nedakonic, tak začnu z Kunovic směrem na Veselí (odhadem tak někdy na začátku prázdnin). A nakonec by to mělo být tak, jak psal Fyzzi: St. Město - Mor. Písek - Bzenec - Veselí n. M. - Kunovice.

jj jasan... už se moc těším... touhle tratí jsem jel už mockrát a je supr že s tím pokračuješ Tome proto mnohonásobné díky!!!

Naposled editoval moderátor:
VolejnikTomas napsal:
Dnes jsem byl nafotit úsek Kunovice - Veselí. Jsem rád, že se mi podařilo zachytit ještě mechaniky v Uherském Ostrohu. A ještě něco z Veselí: Mají tam všude o "světýlko" navíc :lol:.

Třísvětelná předvěst: http://ama-cb.cz/msts/Trat%20Luhacovice/predvest.jpg

Čtyřsvětelné vložené (shora bílá/červená/bílá/modrá):
http://ama-cb.cz/msts/Trat%20Luhacovice/vlozene.jpg

Nevíte někdo co je u té předvěsti a k čemu je ta druhá bílá u vloženého
:?:

Myslím, že pokud podle D1 nejsou bílé a červené pruhy stejně dlouhé, tak červená neplatí jako zákaz jízdy pro posun - proto je tam ta modrá

A u předzvěsti - nemůže to být opakovačka?

VolejnikTomas napsal:
Dnes jsem byl nafotit úsek Kunovice - Veselí. Jsem rád, že se mi podařilo zachytit ještě mechaniky v Uherském Ostrohu. A ještě něco z Veselí: Mají tam všude o "světýlko" navíc :lol:.

Tak to jsi mne dostal. U vloženého svítí červená stůj plus modrá posun zakázan, bílá posun dovolen a kmitavá bílá odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu. Možná ta jedna bílá je pouze pro posun a ta druhá mrkavá pouze pro vlak.
Ohledně předvěsti, tři kastlíky by byly třeba pro opakovací, ale je tam upozorňovadlo, tak opakovací asi nebude. Vidím to, buď neměli kastlík se dvěma světly a jedna pozice je zaslepená, ale nic jiného mne opravdu nenapadá. Nátěr stožáru další kombinace nedovoluje. Snad se ozve někdo, kdo tam má seznání.

Martens napsal:
Myslím, že pokud podle D1 nejsou bílé a červené pruhy stejně dlouhé, tak červená neplatí jako zákaz jízdy pro posun - proto je tam ta modrá

A u předzvěsti - nemůže to být opakovačka?
Vložené návěstidlo platí vždy pro vlaky i pro posun a pruhy má vždy stejně dlouhé (červená/modrá/bílá)
V těchto stanicích se nesmí dávat světelná přívolávací návěst (vždy ruční). Tuto stanici poznáte cedulí s vykřičníkem mezi vyhýbkami a vjezdovým návěstidlem

VolejnikTomas napsal:

A není to náhodou odchylné návěstidlo. Moc se už nevyskytuje, ale v předpisech ještě je.

1086. Návěst Stůj (modré světlo a nad ním červené světlo) zakazuje jízdu vozidel za návěstidlo. Čelo jedoucího vlaku musí zastavit alespoň 10 m (odhadem) před hlavním návěstidlem, čelo posunového dílu před návěstidlem s touto návěstí. Tam, kde hlavní návěstidlo není přímo u koleje, musí čelo vlaku zastavit před návěstidlem s návěstí Konec vlakové cesty nebo před návěstním upozorňovadlem s návěstí Hlavní návěstidlo je na opačné straně, umístěným přímo u koleje. Čelo posunového dílu musí zastavit před námezníkem (hrotem jazyka výhybky, výkolejkou) na konci příslušné koleje. Vzdáleností 10 m před hlavním návěstidlem je stanoveno obvyklé místo zastavení.

Řádka podobných vložáků je na Kladně, a ta předvěst je ve více exemplářích na trati 171. Ale taky by mě zajímalo co tam je za světla.

Kuba: to jsi jen citoval z D1 návěst Stůj na vloženém návěstidle. Ale původní dotaz byl,
proč toto konkrétní návěstidlo má dvě bílá světla.

S tím vložákem to bude asi tak, jak psal Zbyněk - jedna bílá posun a druhá kmitavá. Teď ještě která je kde... S tou předvěstí mě taky nic jiného nenapadlo, než že je jedna svítilna prázdná. Ale na druhou stranu taková předvěst tady není jedna :o. Opakovací to není 100% protože jiná tam není. Navíc u opakovací by měla svítit se žlutou i bílá.

VolejnikTomas napsal:
S tím vložákem to bude asi tak, jak psal Zbyněk - jedna bílá posun a druhá kmitavá. Teď ještě která je kde... S tou předvěstí mě taky nic jiného nenapadlo, než že je jedna svítilna prázdná. Ale na druhou stranu taková předvěst tady není jedna :o. Opakovací to není 100% protože jiná tam není. Navíc u opakovací by měla svítit se žlutou i bílá.
Ta bílá u vloženého návěstidla se používá pouze jedna (třetí shora) - svítí (zároveň s červenou - posun dovolen), nebo bliká (samostatně), ta horní se nepoužívá.

zdenal26 napsal:
VolejnikTomas napsal:
Ta bílá u vloženého návěstidla se používá pouze jedna (třetí shora) - svítí (zároveň s červenou - posun dovolen), nebo bliká (samostatně), ta horní se nepoužívá.
Dík, zase jsem o něco chytřejší . A jaké je uspořádání na té předvěsti bys náhodou nevěděl?

zarkow napsal:
Planuje se i prodlouzeni trate do Vlarskeho prusmyku? Smycka kolem Pitina je totiz super :D
Po dokončení zatím naplánovaných úseků (St. Město - Mor. Písek - Bzenec - Veselí - Kunovice) je to jedna z možných alternativ .

VolejnikTomas napsal:
zarkow napsal:
Planuje se i prodlouzeni trate do Vlarskeho prusmyku? Smycka kolem Pitina je totiz super :D
Po dokončení zatím naplánovaných úseků (St. Město - Mor. Písek - Bzenec - Veselí - Kunovice) je to jedna z možných alternativ .
Nebylo by to vubec marne, dle meho nazoru trat je to velice pekna. Urcite by to stalo za zvazeni. A mely bychom komplet trat 341. :)
Casem jeste spojit Veseli s Brnem a muzeme vzpominat na R Brno - Trencanská Tepla :wink:

Přimlouvám se též za prodloužení až na hranice. Supek krajina kolem trati.

Back
Nahoře