Trať Luhačovice (341 a 346)

Richard napsal:
Zdravím. Nechci nějak prudit, ale stejně se zeptám, budou nějaké screeny ze staveniště směr Slavičín?
Budou, ale ještě toho na screeny moc není, nějak nestíhám na všech frontách :? .

Problém se zamrzáním a pády vyřešen!

Chybus byl u mě v aktualizacích, neměl sem 100% stáhnutou jednu z posledních a po opětovném stáhnutí a nacpání vše OK.

Naposled editoval moderátor:
Chrochtající? Spíš burácející, protože My máme rádi Brejlovce, Bardotky jsou už na této trati nimulost, ale samozřejmě je to hooodně hezký

Zdravím,
Předem se omlouvám, jestli to píšu špatně, ale při spouštění této tratě mě to vyhodí hlášku o selhání nahrávání modelu ash14.s. Nevíte prosím co s tím? Už jsem skoušel přeinstalovat hru a snad všechno co s tím jde a pořád to nepomáhá... :roll:

Veritas napsal:
Zdravím,
Předem se omlouvám, jestli to píšu špatně, ale při spouštění této tratě mě to vyhodí hlášku o selhání nahrávání modelu ash14.s. Nevíte prosím co s tím? Už jsem skoušel přeinstalovat hru a snad všechno co s tím jde a pořád to nepomáhá... :roll:
To vypadá na špatně stažený nebo vůbec nestažený archív. Pro aktuální verzi je třeba stáhnout v1.5 a updaty v1.6u a v1.7u. Případně zvuky a global, pokud nemáš BP.

Jinak jsem využil vánočních svátků mimo jiné i k tvorbě na trati, takže se zrovna drbu s kopcema okolo Pitína. Už mě od Fka bolí prst :lol: .

No já to pro jistotu už i zkoušel stáhnout od verze 1.0 až po 1.7 :lol: Zvuky a global mám stáhnuté taky přesně jak píšeš na stránkách. Po tom souboru jsem se i díval ve složce s tratí a je tam, takže to zkusím ještě jednou stáhnout od 1.6 po 1.7 a zítra dám vědět co to dělá...

Veritas napsal:
... Po tom souboru jsem se i díval ve složce s tratí a je tam...
Kontrolní otázka: Máš instalován MSTS BIN ? Defaultní MSTS totiž řve, že nemá objekty, i když v adresářích jsou, a je to proto, že umí pracovat jen s určitým počtem (999 objektů na čtverci 2x2 km).

Ano bin tam mám 1.7.xxx stabilní verzi, fakt nevím čím o může být, teď jdu stahovat znovu ty verze jak jsem psal výše, tak uvidím.
Tak problém stále přetrvává s tím problémem, že teď mě to načte svět a až vlak odbrdím a přidám plyn tak to vyhodí tu chybu...

Veritas napsal:
Ano bin tam mám 1.7.xxx stabilní verzi, fakt nevím čím o může být, teď jdu stahovat znovu ty verze jak jsem psal výše, tak uvidím.
Tak problém stále přetrvává s tím problémem, že teď mě to načte svět a až vlak odbrdím a přidám plyn tak to vyhodí tu chybu...

Taky mě jednou tato trať psala že mi chybí kolejove_zarazedlo.ace, vše jsem přeinstaloval a nic. A druhý den ráno drandim jak blázen.

JiříkTK napsal:
...a je to proto, že umí pracovat jen s určitým počtem (999 objektů na čtverci 2x2 km).
S tím počtem bych si dovolil nesouhlasit. Já jsem postavil i projezdil St. Město i Veselí bez Binu, a to je tam objektů přeci jen víc než 999. Ono taky závisí na výkonnosti počítače či použití Xtracks. Spíše bych se přikláněl k limitující velikosti souboru *.w (861 482 Bajtů). Ale to je už teď v době Binu fuk :) .

Vitas napsal:
Taky mě jednou tato trať psala že mi chybí kolejove_zarazedlo.ace...
To je onen známý problém po necitlivém zásahu do BP globalu, kdy všechny ostatní tratě (jedoucí na BP globalu) začly řvát chyby. Tento problém řeší buď dokopírování chybějících souborů nebo aktualizace na verzi 1.7.

Veritas napsal:
Po tom souboru jsem se i díval ve složce s tratí a je tam...
To se taktéž nemusela stáhnout jen textura a řve to, že neotevře *.s soubor.

Veritas napsal:
...Tak problém stále přetrvává s tím problémem, že teď mě to načte svět a až vlak odbrdím a přidám plyn tak to vyhodí tu chybu...
To je divné. Ledaže by ses po popojetí vlaku dostal na vzálenost, ve které by začal MSTS načítat onen objekt.

VolejnikTomas napsal:
S tím počtem bych si dovolil nesouhlasit. Já jsem postavil i projezdil St. Město i Veselí bez Binu, a to je tam objektů přeci jen víc než 999. Ono taky závisí na výkonnosti počítače či použití Xtracks. Spíše bych se přikláněl k limitující velikosti souboru *.w (861 482 Bajtů).

No to koukám. To je moje praktická zkušenost z trati Košice - Hidasneméti, bez Binu mi to řvalo kdykoli byl počet objektů vyšší, než 1000. No vyzkouším to ve Dvoukolejce, protože dodržuji těch 999 dost strikně. Protože vím o řadě lidí, kteří Bin nemají. Ale stavím raději bez Binu, teda koleje, terén, silnice a návěstidla. U objektů se mi zdá, že je to jedno. Výsledek se mi zdá stabilnější a takové věci, jaké se občas doporučují na fóru, vůbec nemusím dodržovat. Jako, že nemá být dlouhá kolej přes modrý čtverec nebo lesy až nakonec. Ale to už jsem odbočil, tak už mlčím.

Je teda fakt, že úseky postavené na Luhačovicích v Binu patří k méně stabilním. Co za to ale může víc Bin nebo třeba husté tmavé lesy? (Bzenec-Veselí). A vůbec pozná se nějak na databázi tratě nebo na world a tiles, že je to dělané v Binu? Krom toho, že teda můžeme překročit počet objektů na čtverec, ať už je jakýkoli. Jednoznačně mi ale přišel RE bez Binu stabilnější. A když bylo objektů opravdu hodně (1500) a hrozil při uložení atomový výbuch, kdy pak zůstaly jen čáry od databáze, tak jsem odjel s kamerou mimo viditelnost tohoto čtverce, dal save a bylo to OK.

chci se zeptat, když jsem měl trat bez úseku do bzence, tak jsem mohl začínat hru v bojkovicích, ale když jsem nainstaloval úsek do bzence tak si dám ve hře že chcu začít v bojkovicích ale přitom začnu ve st. městě, co stím mám udělat aby bylo vše při starém :(
a ještě se chci zeptat jestli by zde autor nedal pár obrázků ze stavby :D

folcek napsal:
chci se zeptat, když jsem měl trat bez úseku do bzence, tak jsem mohl začínat hru v bojkovicích, ale když jsem nainstaloval úsek do bzence tak si dám ve hře že chcu začít v bojkovicích ale přitom začnu ve st. městě, co stím mám udělat aby bylo vše při starém :(
a ještě se chci zeptat jestli by zde autor nedal pár obrázků ze stavby :D
Pokud se jedná o path Bojkovice město - Kunovice, tak na ten neměla poslední aktualizace sebemenší vliv. Ale skutečně nejjednodušší možnost je vytvořit si vlastní path. Není to nic složitého, někde tu ve FAQ je tuším návod na tvorbu aktivit a tam to je.
Autor sem (nebo i jinam) dá obrázky ze stavby až sám uzná za vhodné :lol: .

VolejnikTomas No teda musím smeknout, teď jsem se projel z Veseli do Stareho Města, ale to je opravdu pokochani, ta krajinka, jůůůj, moc hezké, jen bych měl dotaz (omlouvám se, pokud je zde již zodpovězen, ale těch 30 stránek není na mě) ohledně zvuků lokomotiv, okolků - zdají se mi při pohledu mimo kabinu utichlé a chci se zeptat, jestli to jde spravit...? Jinak zvuky v nastavení mám samozřejmě naplno. Děkuji za odpověď

heme: Pokud máš verzi tratě 1.7 a zárověň nainstalovanou BP nebo alespoň balík zvuků k BP, tak by to mělo být OK.

VolejnikTomas Jak píšeš, vše mám nainstalované. U BP mi to nijak neblbne...

Back
Nahoře