Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Cedule

Petr napsal:
Chtěl bych se zeptat, jak mám udělat „svítící“ peron.
Když zadám v souboru *.sd do položky ESD_Alternative_Texture 256 nebo 257 (jak se píše v návodu u cedulí aby svítili i v noci) tak mi MSTS hodí chybu, že je objekt neplatný. Prosím poraďte.

256 napoužívat! Je to zrádné . Lepší je použít 257 a překopírovat textury i do "snow" ( u cedulí ) :wink: .

Naposled editoval moderátor:
Re: kilometrovník

rada napsal:
Zdravím Vás.Chci se zeptat,jestli jdou udělat kilometrovníky s desetinnou tečkou např. 11,7.Zkoušel to už někdo?
Daj si tam bodku ... pri tej rychlosti a velkosti si to aj tak nikto nevsimne ...

vzdyt jsou 2 druhy kilometrovniku, ty co jsou dane po kilometrech a ty co jsou po sto metrech (hektokilometrovniky)

Jen je potřeba doplnit že MSTS do hektometrovníků nacpe ještě nulu, např. 11.70...
Vrbam napsal:
vzdyt jsou 2 druhy kilometrovniku, ty co jsou dane po kilometrech a ty co jsou po sto metrech (hektokilometrovniky)

Zdravím..

Jak mám postupovat při zarovnávání nástupišť přesně podle kolejí ?? ..
Vím že to tu někde už bylo ,ale po delším hledání volím cestu opětovného dotazu.. Díky za odpověď

Z pozdravem ,ocelot24

Angličan

Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohl někdo poradit, jak mám odstranit angličana (kolejivo z tratě BP, kolej A1tDblSlip10d.s). Když na něj chci kliknou, napíše mi to „Navazující část kolejí není nahrána. Nelze vybrat tuto část tratě.“ Pokud dám obnovit databázi tratě, tak to sice tohoto angličana zprovozní, jenomže to smaže kupu návěstidel a nakonec to stejně nejde uložit Napíše to buď „Selhalo správné uložení...“ nebo „Chyba při ukládání databáze tratě a přiřazených dat! Obnovena záloha!“ Pokud angličana smažu v souboru *.w a obnovím databázi tratě, dělá to to samé, jako když dám jenom obnovit zálohu. Prosím poraďte. (Zálohu tratě mám, ale tento angličan už tam bohužel je.)

Prosím o radu. Udělal jsem si zkušební trať. Při editaci kolejí, silnic, apod. všechno funguje. Trať lze normálně uložit. Když chci opustit Route Editor, tak mě to pošle k Billovi. Databáze obnovena, leč problém nebyl vyřešen. Zase můžu do editoru, vkládám, uložím a končím a opět - Bill. Při projíždění tratě se to chová úplně normálně a když končím MSTS - zase Bill. Když si to rozmyslím a chci si ještě zapařit, musím restartovat PC. Ještě bych se chtěl zeptat, jak a kde se dá trať přejmenovat, protože jsem použil v názvu diakritiku. (Možná to je problém.) Možná to tu už někde je, ale hledal jsem to asi hodinu a nenašel.

Chtěl bych upozornit všechny stavitele tratí, že součástí aktualizace BP64 je i moje funkční replika JaMarova přejezdu bez závor. Po projetí vlaku pustí auta přes přejezd. Zachoval jsem velikost i orientaci modelu, takže stačí přepsat původní sig_prej2.s soubor. Kdo nemá Zbyňkovu trať a chtěl by jen ten nový model, tak se mi ozvěte na email.

A důvod, proč původní model nefungoval? Podle mě MSTS vyžaduje dva stavy přejezdu (otevřeno/zavřeno) a mezi nimi musí animovat. Pokud v modelu animace chybí, tak se přejezd už neotevře. Já jsem udělal animaci takovou, že při zavřeném přejezdu svítí červená světla, při otevřeném bílé.

Mechanické semafory

Chtěl bych upozornit na chybu v mechanických násvěstidlech v trati p. Šemory. Pokud u dvouramenného mechanického návěstidla nalinkuji návěst na VOLNO, v jízdě se návěst chová jako kdybych nalinkoval ODBOČKOU (40 km/h).

Re: Mechanické semafory

Petr napsal:
Chtěl bych upozornit na chybu v mechanických násvěstidlech v trati p. Šemory. Pokud u dvouramenného mechanického návěstidla nalinkuji návěst na VOLNO, v jízdě se návěst chová jako kdybych nalinkoval ODBOČKOU (40 km/h).
To tvoje upozornění patří mě, jako autorovi mechanických návěstidel. Zřejmě je následující návěst na stůj. A ta čtyřicítka je vlastně taková náhrada výstrahy. Udělal jsem to tak po dohodě s nějakým poradcem, že když bych vjížděl do stanice na volno, a na odjezdu by bylo na stůj, tak by se to nemuselo z max. rychlosti ubrzdit. Myslím že to tak nějak popisuju taky v návodu.

JP

A mohl byste mi prosím (přesně) napsat, jak mám tento skript upravit, aby když jedu na volno a příští je stůj, tak bylo volno a ne 40? Já se totiž v těchto skriptech vůbec nevyznám. Děkuji

Michal napsal:
Chtěl bych upozornit všechny stavitele tratí, že součástí aktualizace BP64 je i moje funkční replika JaMarova přejezdu bez závor. Po projetí vlaku pustí auta přes přejezd. Zachoval jsem velikost i orientaci modelu, takže stačí přepsat původní sig_prej2.s soubor. Kdo nemá Zbyňkovu trať a chtěl by jen ten nový model, tak se mi ozvěte na email.

A důvod, proč původní model nefungoval? Podle mě MSTS vyžaduje dva stavy přejezdu (otevřeno/zavřeno) a mezi nimi musí animovat. Pokud v modelu animace chybí, tak se přejezd už neotevře. Já jsem udělal animaci takovou, že při zavřeném přejezdu svítí červená světla, při otevřeném bílé.

Tak jsem si nakopiroval sig_prej2.s do mojí tratě, že jej taky použiju. Ale někde v tomto souboru je patrně něco, co dělá tento přejezd celý svítícím i za tmy. Jednou se mi povedlo toto odstranit u nějakého objektu,když jsem přepsal "BlendATex" na "TexDiff", ale tady jsem se k úspěchu nedostal. Přejezd sice přestal za tmy svítit, ale zase začal ignorovat alfa-kanál, takže místo výstražného kříže tam byl výstražný obdélník. A protože jinak modelování a *.s souborům vůbec nerozumím, tak by možná bylo dobré, kdyby se na to autor zkusil podívat.

Zkus zadat parametr "named_shader ( BlendATexDiff )".
Tak by to mělo být OK. Jinak pokud budeš chtít aby byl materiál lesklý vyhledej si parametr
vtx_states ( 2
vtx_state ( 00000000 0 -5 0 00000002 )
vtx_state ( 00000000 1 -5 0 00000002 )

V první řádek určuje vlastnosti materiálu vlastního objektu a druhý světel.
Změníš-li v prvním řádku "-5" na "-7" získáš kovový lesk modelu. Jinak pokud se pustíš do úpravy vlastností, doporučoval bych ti změnit parametr "dlevel_selection ( 2000 )" na "( 350 )" , to úplně bohatě stačí, na větší vzdálenost signalizaci stejně neuvidíš...

Díky Romane, žes mě zastoupil. Jinak bych chtěl časem udělat model úplně nový i s novou texturou. Tato původní totiž neumožňuje optimalizovat model co do počtu polygonů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře