Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

juros

Začátečník
Mam MSTS uz dost dlho a chcel by som sa naucit staviat trate lebo doteraz neviem dobre ako rychlo a jednoducho napr. polozit kolaje i ked viem ovladat MSTS Editors&Tools velmi mi to nejde prosim pomozte :cry: :!:

No jde o to, co potřebuješ dělat.....jestli chceš, pošli mi mail a pošlu Ti ve Word dokumentu stručný popis, jak se staví.....někde jsem ho stáhnul a je to celkem obsáhlé...

Martens napsal:
No jde o to, co potřebuješ dělat.....jestli chceš, pošli mi mail a pošlu Ti ve Word dokumentu stručný popis, jak se staví.....někde jsem ho stáhnul a je to celkem obsáhlé...

stáhni si to na mlasevic.wz.cz v sekci Ke stažení.....název Kolejivo MSTS.....z mailu se mi to vrátilo zpět.....

Vdaka za ten navod - mnoho ma naucil akurat ze satam nespomina co urobit s tratou ked bude hotova aby sa normalne dala spustit v msts

Musíš si pustit Activity Editor a vytvořit zde alespon jednu Path......to tady na Fóru popisuje velmi podrobně PPoollll

Nemozem nikde najst lampy ktore by som umiestnil do stanic v route editore.
Na aku stranku mam ist?

Tie lampy su dobre ale este potrebujem ci sa daju niekde stiahnut aj nejake ine gantry okrem tych od jamara lebo po nainstalovani mi hlasi chybu ze chybaju nejake textury

Koukni na stránky Zbyňka Šemory ( url najdeš tady v seznamu uživatelů).
Tam jsou stožáry trakčního vedení ( tedy pokud jsou to gantry) :-)

Klikni na položku okna > vyber textur > editovanie > vložit > otvorí sa ti ponuka textur
z adresára TERRTEX,ak tam nič nemáš,tak si tam nakopíruj rovnaký adresár z ľubovolnej trate.
Vybrané textury sa ti zobrazia potom v okne výber textur.
Potom klikni v okne Mód úprav na okienko so štetcom,na krajine sa ti zobrazia čierno orámované
štvorce 50x50 m,do týchto štvorcov budeš vkladať textury.Klikni na štvorec
do ktorého chceš vložiť texturu,bude červeno orámovaný,vyber texturu z okna
podľa čísla,ktoré má každá textura,ak ich máš viac ako 9,posúvaj sa po nich
klávesou Q.Pravým klikom na vloženú texturu ju môžeš otáčať.
Toľko laický výklad.Dúfam že som na nič nezabudol.

juros napsal:
Je mozne pri objektoch nejak zadavat stupne otocenia??Rucne sa mi to velmi nedari :?

Dá se to udělat ručně v souboru příslušeného čtverce, ale to asi není pro začátečníky...je potřeba najít ten správný soubor v adresáři World ( asi podle data změny.....obsahuje vždy se opakující sekce stejné struktury ( pro každý prvek jedna). A v každé sekci je řádek QDirection a v závorce čtyři čísla, která obsahují úhel pootočení v rad.....nejsem Ti teď z hlavy schopen říct, které číslo představuje jaký směr....chce to vyzkoušet..

Pokud je lepší a jednodušší možnost, rád se taky přiučím.

Ale určitě se Ti to bude hodit, kdybys třeba chtěl absolutně srovnat nástupiště s kolejemi.....

Pri vytvarani tunelov sa vraj pouziva objekt GreenGrass ktory ma byt medzi transfers ale co mam robit ked ho tam nemam??? :?:

Neviem preco ale ked v trati ktoru som si vytvoril zacnem s lokomotivou cuvat spadne to do windows ,cim to je??

Težko takhle říct, důvodů tady bylo řečeno spousta v diskusi o trati Brno-Kůty.....chělo by to zřejmě nějaké indicie...co to je za trať, třeba je tam nějaký problém.....dělá to u všech lokomotiv nebo jenom u některých.....?

Tak by to chtělo tu trať asi vidět...takhle nejsem schopny poradit....jak to je velké?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře