Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dynamické koleje chci použít proto, že se s jejich pomocí dá postavit téměř jakýkoliv oblouk. S tím otáčením je to tak prosté, že se až divím, proč jsem na to nepřišel dřív. - Klasicky umístíte dynamickou kolej, nastavíte parametry oblouku ( ani nemusí mít jakoukoliv rovinku) a potom jednoduše otočíte stiskem klávesy "T" jako u jakéhokoliv jiného kolejiva. Tak už začínám stavět (zatím bez popsaných problémů).

Ještě jeden problém bych měl. Není mezi vámi někdo, kdo používá XTrack? Po instalaci si mi stěžuje, že mu chybí některé soubory v textures - *.ace Jsou to:
Concrete1.ace
Concrete2.ace
Concrete3.ace
Concrete4.ace
RoundThru.ace
UKNcleanTrack1.ace
UKNcleanTrack2.ace
UKNTrackTunFloor.ace
UKNTrackTunWall.ace.
Kdyby je někdo vlastnil a bylo by reálné je zaslat emailem, prosím nechť mi je zašle na adresu Jaroslav.Novak@atlas.cz. Díky moc.

Naposled editoval moderátor:
Zrejme to vyhlasuje Route Editor, však? Musíš si stiahnuť balík X-Tracks for route builders. Obsahuje jeden .exe súbor a všetky potrebné textúry. Textúry si skopíruj tam kam patria a potom prostredníctvom toho .exe súboru uprav svoju trať.

Musím poděkovat Vlastíkovi, který mi potřebné textury poslal (a nebylo jich málo), čímž mi zachránil nervy. :) Teď mi vše již v pohodě funguje. Ještě jednou DÍKY.

vyrovnání terénu

Může mi někdo podrobně poradit jak se ručně vyrovnává terén?

Re: vyrovnání terénu

xeon444 napsal:
do volby, navolíš upravu terénu, myší označíš parcelu (plochu), a v ní pravým tlačítkem myši zvolíš položku "Set Height" a zvolíš výšku (m.n.m.)

Re: vyrovnání terénu

Anonymous napsal:
xeon444 napsal:
do volby, navolíš upravu terénu, myší označíš parcelu (plochu), a v ní pravým tlačítkem myši zvolíš položku "Set Height" a zvolíš výšku (m.n.m.)
Jinak jsem to psal já, takže kdybych napsal něco blbě, nebo máte jinej způsob tak sem s ním. :-D. Adios.

Nevite nekdo prosim vas jak zvysit viditelnost terenu v dalce ? treba abychvidel hory v dalce 20km- priklad. Diky KaMat.

Keď kladiem v Editore koľaje tak sa automaticky pripájajú na voľný koniec. Výhybka má ale tieto konce tri. Vždy sa pripojí preddefinovaným koncom. Dá sa nejako ovplyvniť respektíve zvoliť si ktorý koniec výhybky chcem aby sa pripojil?
Skúšal som to tak že som výbybku uložil mimo na voľné pole a natáčaním a posúvaním som sa ju snažil pripojiť. Toto je ale veľmi pracné. Poznáte niekto efektívnejšie riešenie?

Kebarko napsal:
Keď kladiem v Editore koľaje tak sa automaticky pripájajú na voľný koniec. Výhybka má ale tieto konce tri. Vždy sa pripojí preddefinovaným koncom. Dá sa nejako ovplyvniť respektíve zvoliť si ktorý koniec výhybky chcem aby sa pripojil?
Skúšal som to tak že som výbybku uložil mimo na voľné pole a natáčaním a posúvaním som sa ju snažil pripojiť. Toto je ale veľmi pracné. Poznáte niekto efektívnejšie riešenie?

Klávesa "T"

Jaký HW

S jakým HW jste se pustily do stavby tratě. Mám notebook PIV 1,8
512 RAM, gr. - 64 nvidia.
Zkusil jsem si editoru natáhnou již vytvořenou trať, a jak jsem ji natáhl tak jsem se na to vybodl. Bylo to líné jak mrcha. :?:

Anonymous napsal:
Kebarko napsal:

Klávesa "T"

Klavesa T funguje i u obloukovych koleji a uvseho co je potreba otacet.

Re: Jaký HW

Itterheim napsal:
S jakým HW jste se pustily do stavby tratě. Mám notebook PIV 1,8
512 RAM, gr. - 64 nvidia.
Zkusil jsem si editoru natáhnou již vytvořenou trať, a jak jsem ji natáhl tak jsem se na to vybodl. Bylo to líné jak mrcha. :?:

Nevím, ale třeba na svém PIII 800 si vklidu otevřu třeba šnekovu 180 nebo svůj Posázavský pacifik, ale třeba Zbyňkova trať už je pro mne nedostupná......
Takže si myslím, že PIV 1,8 ještě pro stavbu jde.....otázka je co simulace

Já se mám Atlona 3200+, Radeona X800 a pameti 2x 512 takze si stezovat nemuzu. akorat me stve ze kdyz se mi nacita msts s trati Semory tak musim asi pul minuty cekat nez mi najede. Otrava :x

Jak přidat vodu do tratě?

Měl dotaz na zkušené stavitele tratí , jestli se dá do tratě přidat voda ?
A ještě bych se chtěl zeptat jak se dají nejlépe odstranit návěstidla
abych je mohl vyměnit za česká , zkoušel jsem to ale bez ůspěchu .

Re: Jak přidat vodu do tratě?

Gronibard napsal:
Měl dotaz na zkušené stavitele tratí , jestli se dá do tratě přidat voda ?
A ještě bych se chtěl zeptat jak se dají nejlépe odstranit návěstidla
abych je mohl vyměnit za česká , zkoušel jsem to ale bez ůspěchu .

Zdravím. U návěstidel je to poměrně jednoduché. Stáhneš si z msts.cz balík návěstidel a příslušné soubory zkopíruješ do složky s tratí, kde je chceš nahrazovat. Pak spustíš Editor trati, zvolíš trať a spustíš trať spolu s obnovou databáze. Pak Ti při procházení tratě začnou vyskakovat chybové hlášky o původních návěstidlech, zadávej u všech ANO a průběžně ukládej... Poté můžeš začít umisťovat návěstidla nová. :wink:

Tak takoveho zpusobu bych se vyvaroval, protoze uz by to pak msts nemusel rozdychat. Nejosvedcenejsi zpusob je celou trat projit a navestidla rucne vymazat a nova navestidla znovu umistit.

Jak přidat vodu do tratě?

Ta obnova databáze selhala celá trat lehla , editor mě poslal k Bilovi do mrdkosoftu ,ještě že jsem měl zálohu.
Ted to vyzkouším ručně.

Hlavne ukladat, ukladat a zalohovat. Ten postup je casove narocnejsi, ale zase spolehlivejsi.

To jsem byl ja, ono me to odhlasilo a ja si toho nevsiml.

Anonymous napsal:
Hlavne ukladat, ukladat a zalohovat. Ten postup je casove narocnejsi, ale zase spolehlivejsi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře