Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Máte, prosím, někdo zkušenosti s rychlostníky. Nechce se mi uložit, že to bude v km/h. Pořád se to přepíná na MPH. Změním to, podívám se znovu a už je tam zase zaškrtnuté MPH. Přitom v nastavení trati mám také nastavený, že to bude měřené v km/h. :o :(

Tak tam, kde máš to MPH, musíš mít při něm políčko prázdné, i všechna ostatní, a ono by se to mělo automaticky nastavit do km/h...

Prosím, poraďte: stavím trať, uložím to. Po chvíli chci znovu zapnout editor a - "chyba při nahrávání databáze tratě" a "načtení databáze silnic selhalo". Zkoušel jsem přepsat bk soubory zpět, ale ani to nepomohlo. Jde to ještě nějak "oživit" ?

Magic napsal:
Prosím, poraďte: stavím trať, uložím to. Po chvíli chci znovu zapnout editor a - "chyba při nahrávání databáze tratě" a "načtení databáze silnic selhalo". Zkoušel jsem přepsat bk soubory zpět, ale ani to nepomohlo. Jde to ještě nějak "oživit" ?

ukoušel jsi při výběru tratě kliknout na podrobnosti a zaškrtnout okénko Obnovit databázi tratě ???

Beatlesák napsal:
Magic napsal:

ukoušel jsi při výběru tratě kliknout na podrobnosti a zaškrtnout okénko Obnovit databázi tratě ???

No to sice ne, ale vyřešil jsem to jinak. Porovnával jsem soubory se 3 měsíce starou, zálohovanou verzí, a vymazal jsem soubor *.rdb, a najednou to jede. Ale nepřišel jsem na to, čím to bylo.

To ale na silnici neumístíš autodopravu................ Budou se ti načítat pouze jako objekty bez databáze :!: :!: :!:

Roman napsal:
To ale na silnici neumístíš autodopravu................ Budou se ti načítat pouze jako objekty bez databáze :!: :!: :!:

No měl jsem tu trať ještě bez silnic, a jenom jsem si tam kousek silnice postavil a hned zboural, a potom to začalo blbnout. Tak jsem ten 1 Kb rdb soubor vymazal, a už to jede. Předtím tam nebyl vůbec. Potom mi to stejně ještě blblo, a dopadlo to tak, že jsem musel vymazat všechna návěstidla a 90 % objektů. Ale hlavně, že jsou ty koleje. Zapomněl jsem zálohovat.

Magic

Dokud nepoužiješ při stavbě trati žádnou silnici tak nemáš vytvořený soubor obsahující jejich rozmístění a vše s tím související pro definici silniční dopravy. Pokud i jen jednou položíš jeden kousek silnice tak už musíš tu silnici v trati mít použitou. MSTS totiž počítá s tím že při použití silnice je ta silnice v trati obsazená. Páni programátoři totiž zapoměli na tu možnost že je trať bez silnic. Ono to ale zase tak moc nevadí neboť jsem v reálu nikde neviděl trať ke které by ta silnice nevedla.
Takže pokud kdokoliv položí jakýkoliv kousek silnice tak mu doporučuji od tohoto okamžiku nechat v trati alespoň jeden kousek silnice a je po zde popisovaných problémech.

Ahoj, mám dotaz. Při zpuštění tratě je vše v pořádku, normálně se načte a funguje. Ovšem při načítání stejné tratě v editoru (route editor) mi vyhlásí "selhala inicializace terénu" a dál mě to nepustí. Neměli byste nějakou radu ?

AlesB:

Přesně tohle mi taky dělalo u některých tratí, akorát opačně: V Editoru šla spustit normálně, ale když jsem chtěl trať spustit ve hře, tak mi to spadlo s hláškou "Inicializace terénu selhala".
Stačilo v nastavení zapnout "zobrazení textury oblohy" a bylo po problému.

Mám dotaz: Zřizuji rybník a potok, který má dost velký spád. Jak lze od sebe oddělit hladiny řeky do stupňů jako jezy? zkoušel jsem to zemním valem, ale vznikla mi z toho jedno jezero a trať se ztrácela pod hladinou jako u Dolních Kralovic na bývalé lokálce . Děkuji za odpověď.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře