Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

Ahoj, první mě napadá, jestli jsi pustil instal.bat pro dokopírování objektů z ostatních tratí. Jinak v readme popisujou, že někomu může padat trať z důvodu použití nového typu vody a je tam i návod, co a jak udělat. Pokud to tam nemáš, tak to můžu nějak přelouskat a napsat to sem. Lord.

Lord napsal:
Ahoj, první mě napadá, jestli jsi pustil instal.bat pro dokopírování objektů z ostatních tratí. Jinak v readme popisujou, že někomu může padat trať z důvodu použití nového typu vody a je tam i návod, co a jak udělat. Pokud to tam nemáš, tak to můžu nějak přelouskat a napsat to sem. Lord.

Ahoj,instal.bat jsem spustil,soubory se dokopírovaly.Trať se načetla podle indikátoru tak do 3/4 a pak to spadlo.
Mám také problém s aktivitou EC134 od Ocelota24 na trať Brno-Kúty,hlásí mi to neexistující consists TN_EC174_EC_171.Nejhorší na tom je že po spuštění této aktivity celá trať spadne,což se dříve vůbec nedělo.Nevím,jest-li není chyba u mě,stahoval jsem všechny dostupné aktualizace.Zkusím vše přeinstalovat a když to nepomůže,objednám si u p.Šemory nové CD.
Jinak díky za radu a pokud zkusíš ten návod přelouskat,určitě si to přečte více lidí.

Tak tady je návod na úpravu Sea View 4, jak jí popisují v readme. Mě to fungovalo normálně, ale z neznámého důvodu někomu způsobuje problémy voda a soubory v envfiles, úprava je následovná:
Jít do Train Simulator\Routes\Seaview4\Envfiles a tam smazat soubory SV4Clear.env SV4Rain.env SV4Snow.env. Potom soubor SV4SunnyDayNoReflect.env zkopírovat třeba na plochu, přejmenovat na SV4Clear.env a vrátit takto přejmenovaný zpět do Envfiles, takže tam budete mít oba, to samé se souborem SV4QuietRainNoReflect.env, někde mimo přejmenovat na SV4Rain.env a vrátit do envfiles a to samé se souborem SV4CosmicTumultNoReflect.env, tento také někde mimo přejmenovat na SV4Snow.env a vrátit do Envfiles. Jinak samozřejmě doporučuji všechny soubory, se kterými se bude hýbat někam zazálohovat. Tak snad to pomůže, toto je popis úpravy, když trať hází hlášku "Inicializace terénu selhala". Zdraví Lord.

Lord napsal:
Tak tady je návod na úpravu Sea View 4, jak jí popisují v readme. Mě to fungovalo normálně, ale z neznámého důvodu někomu způsobuje problémy voda a soubory v envfiles, úprava je následovná:
Jít do Train Simulator\Routes\Seaview4\Envfiles a tam smazat soubory SV4Clear.env SV4Rain.env SV4Snow.env. Potom soubor SV4SunnyDayNoReflect.env zkopírovat třeba na plochu, přejmenovat na SV4Clear.env a vrátit takto přejmenovaný zpět do Envfiles, takže tam budete mít oba, to samé se souborem SV4QuietRainNoReflect.env, někde mimo přejmenovat na SV4Rain.env a vrátit do envfiles a to samé se souborem SV4CosmicTumultNoReflect.env, tento také někde mimo přejmenovat na SV4Snow.env a vrátit do Envfiles. Jinak samozřejmě doporučuji všechny soubory, se kterými se bude hýbat někam zazálohovat. Tak snad to pomůže, toto je popis úpravy, když trať hází hlášku "Inicializace terénu selhala". Zdraví Lord.

díky,už mi to funguje. :D

Pomoc

K Vánocům jsem dostal mimo jiné trať TGV (pod kanálem La Manche), ale když jsem si jí nainstaloval a chtěl spustit, ohlásilo mi to, že chybí soubor: JTTGVTP.ref a taky, že selhala inicializace vybraného objektu. Nemáte náhodou někdo tuto trať i s tímto souborem nebo nevíte, kde bych ho mohl sehnat????? Ta trať by mohla být zajímavá.

Předem moc děkuji za odpovědi a rady. :)

A všem přeji šťastný nový rok 2005.

Trať mám již delší dobu, jede mi bez problémů. V celém adresáři Train Simulátoru žádný soubor JTTGVTP.ref není. Mohu ji dovézt na setkání.

Přeji všem šťastný a veselý nový rok.

Děkuji za ochotu, ale na setkání nemám naplánováno se dostavit.

Jestli vy ten soubor také nemáte, tak potom tomu nerozumím, proč mi to nejde. Při zapínání této trati mi simulátor ohlásí toto: Error reading editor object selection file JTTGVTP.ref - Line: 0 a po kliknutí na pokračovat se mi objeví další okno, že selhala inicializace vybraného objektu. Po odkliknutí i této hlášky mi načítání padne. Tak nevím.

Zdravím v novém roce, tohle se mi teď stalo u trati German Railroads 2, ale nakonec to bylo tím, že už jsem měl v MSTS moc tratí a některé tratě potřebují prostor, takže mi tahle padala a hlásila taky chybu v ref, ikdyž jsem tam žádný ref neměl. Když jsem potom nainstalovat MSTS do jiného adresáře a tuto trať tam šoupnul, tak už šla v pohodě a nic to nehlásilo. Čili má rada, pokud máš hodně tratí v MSTS, tak zkusit to TGV šoupnout do nové instalace. Zdraví Lord.

Jinak by mě také zajímal názor na tuto trať, přece jenom už je starší a četl jsem na ní ne zrovna pochvalné recenze. Na sreenech to taky nevypadalo nijak zázračně, samý defaultní objekty a žádný novinky nebo originály. Může tu prosím nějaký majitel této tratě napsat krátké dojmy?
Předem díky. Lord.

TGV

Tak už mi to funguje. :D

Nakonec to bylo tím, že já totiž mám 3 složky ROUTES - jednu s originálními tratěmi, druhou s tratí Břeclav - Praha a třetí s různými dalšími tratěmi. Tuto trať jsem instaloval do třetí složky a v tom byl ten problém. Trať si při instalaci nejspíš bere nějaké soubory z originálních tratí a tím, že jsem je v té složce neměl nemohla ty soubory najít a potom hlásila chybu. Při instalaci do složky ROUTES, kde byly všechny originální tratě už vše v pořádku a trať funguje.
Jaká malá věc stačí k nefunkčnosti. :?

Děkuji za rady. :)

P.S. - Až si trať pořádně projedu, tak napíšu své dojmy.

Abych zde trochu vyplnil prostor, tak se zmíním o mém nově obdrženém komerčním add-onu s názvem JAPANESE ROUTES. Obsahuje dvě tratě: Ussui Pass a Hokkaido. Tento add-on mě při prvním spuštění trochu zklamal, hlavně kvůli malému vozovému parku a špatným zvukům, ale po pár opravách už z něj mám dobrý pocit.

Ussui Pass - je to asi 15 km dlouhá trasa, která má po jedné velké stanici na každé straně a mezi nimi je velmi prudké stoupání (resp. klesání). Speciálně pro tuto trať byly navrženy lokomotivy s upraveným systémem brždění. Tyto lokomotivy ve hře ovládáme. Tato jediná souprava v této trati je tvořena dvěma výkonnými elektrickými lokomotivami, které do kopce tlačí elektrickou soupravu a z kopce jí táhnou a přibržďují (něco jako kdyby naší Cd460 tlačili dvě elektriky). Když si zapnu pohled z kabiny, dívám se dozadu z kabiny tlačící lokomotivy, kterou ovládám a když si zapnu pohled cestujícího, tak se dívám dopředu z plně 3D kabiny tlačené soupravy. Bohužel zvuky zde byly mizerné, takové bzučení stejné venku i vevnitř, tak jsem si tam dal zvuky z jiného add-onu a pro trať jsem použil zvuk z Břeclav-Praha. Teď už jsem spokojen. Trasa většinou vede tunely, takže nic pro krajinkáře, ale určitým způsobem se mi líbí a díky náročnému stoupání si jí občas rád projedu. Jízda z jednoho konce na druhý trvá tak 15 minut, tak u toho člověk alespoň neusne. Aktivit je zde pouze šest, takže i tady by to chtělo trochu přitlačit.

Hokkaido - tato trať už má solidní délku, vede ze Sappora do Asahikawy a je také elektrifikovaná, dvojkolejná, ovládáme zde dvě osobní soupravy, jednu elektrickou, jednu dieselovou. Kabiny i pohled cestujícího jsou velmi zdařilé, exteriér by snesl trochu více detailů a opět zvuk = katastrofa, takže postup stejný jako u předchozí trasy. Jinak trasa je to rychlá, vypadá trochu zajímavěji než defaultní japan tratě, ale trochu více detailů, nějaké originál značení nebo hustší provoz by rozhodně neuškodil, aktivit je tu pouze pět, z toho jedna výuková. Chybí zde jakékoliv nákladní vlaky a aktivity jsou jenom o projetí sem a tam s občasným provozem traffic vlaků. Ale když si s tím člověk trochu pohraje a přivře oči, tak se to dá docela příjemně projet. Každopádně na plnohodnotný komerční produkt je to trochu málo, ale add-on to není nejmladší. Tak před dvěma roky bych nad tím slintal. Ale musím říct, že od japončíků jsem čekal trochu jinou kvalitu.

Zdraví Lord.

Zdar, rád bych tady hodil do placu pár dalších vychytávek, které mě zaujaly na některých add-onech, ať si fórum trochu oddychne od náročných témat :D :

German Railroads 2: tvůrci tam implementovali do pohledu cestujícího hrající hudbu (taková blbost, ale potěší :D ), takže když přepnu v jakémkoliv vlaku na pohled cestujícího, tak může poslouchat jakési havajské rytmy, musím říct, že melodie je to chytlavá, a ikdyž se stále opakuje, tak musím říct, že jsem poprvé dokázal při jízdě strávit v pohledu cestujícího hodně času. A když už má člověk dost řvoucího motoru lokomotivy, přepne si na tento pohled a relaxuje si.

German Railroads 3 a 4: tady si tvůrci pohráli se startováním lokomotivy. Když začne aktivita, tak je motor vypnutý, jenom v kabině syčí vzduch apod. a když zmáčknu klávesu B, tak se postupně během několika vteřin nastartuje motor. Není to, že by ihned naskočil zvuk motoru, ale opravdu je slyšet postupné nabíhání až do plného chodu. Když se potom s vlakem rozjedu, tak zvuk plynule přejde v jízdu. To samé po zastavení, když podržím klávesu B, tak motor postupně zhasne. Ale pozor, klávesa se musí držet, když ji pustím, motor zase naskočí. Ale vzhledem k tomu, že vypínat motor se bude spíš na konci aktivity, tak těch pár vteřin se to tlačítko podržet dá........čistě pro efekt.

Pro Train 6: zde jsou zajímavé aktivity, ve kterých s vlakem začínám uvnitř gigantického trajektu převážejícího vlaky (předpokládám, že to existuje). Trajekt samozřejmě stojí v přístavu, já s lokomotivou a pár vagony vyjedu ven, odpojím vagony a vrátím se do trajektu pro zbytek soupravy, zkompletuju vlak a vyrážím na trasu. Komu se podaří udělat aktivitu, kdy se mnou jedoucí trajekt zakotví a pak teprve začnu posun, tak je frajer :D :D .

Kicking Horse Pass 2: velice příjemná aktivita, kdy vyrážím s nákladním vlakem taženým 4 lokomotivami na trasu do prudkého kopce přes průsmyk Kicking Horse. V půli kopce zjistím, že třetí ze čtyř lokomotiv přestala táhnout. Z externího pohledu je vidět jak třem lokomotivám se při jízdě kouří z komína, kdežto té porouchané ne. Oznamuji to vysílačkou dispečerovi s tím, že možná zůstanu trčet uprostřed kopce (navíc je pořádně nasněženo). No a teď začíná terno, protože vlak v táhlém stoupání stále velmi jemně zpomaluje a zpomaluje a zpomaluje..... Sám jsem zvědav, jak to dopadne, protože jsem neměl čas to dojet. :D :eek: Taky je zde výborná vychytávka, kdy při jízdě v aktivitě dostávám do kabiny občas hlášení vysílačkou s informacemi, kde se kdo na trati nachází a kde je jaká situace (opravdové hlášení vysílačkou, nikoliv psaný text).

Prostě tvůrci některých add-onů myslí na všechno, je výborné pozorovat, jak v průběhu času jsou add-ony stále vychytanější. A koho by zajímal přehled add-onů, které vyjdou v roce 2005, stačí mrknout sem http://www.simtrain.ch do sekce Coming soon. Například Pro Trainy tam jsou až do čísla 13. Němci díky firmám Pro Train a German Railroads budou brzy mít v MSTS kompletní síť německých železnic.

Ikdyž nám už toho taky moc nechybí.... :D

Mějte se. Jdu otravovat jinam. Lord.

Naposled editoval moderátor:
Zdar, rád bych tady hodil do placu pár dalších vychytávek, které mě zaujaly na některých add-onech, ať si fórum trochu oddychne od náročných témat :D :

German Railroads 2: tvůrci tam implementovali do pohledu cestujícího hrající hudbu (taková blbost, ale potěší :D ), takže když přepnu v jakémkoliv vlaku na pohled cestujícího, tak může poslouchat jakési havajské rytmy, musím říct, že melodie je to chytlavá, a ikdyž se stále opakuje, tak musím říct, že jsem poprvé dokázal při jízdě strávit v pohledu cestujícího hodně času. A když už má člověk dost řvoucího motoru lokomotivy, přepne si na tento pohled a relaxuje si.

German Railroads 3 a 4: tady si tvůrci pohráli se startováním lokomotivy. Když začne aktivita, tak je motor vypnutý, jenom v kabině syčí vzduch apod. a když zmáčknu klávesu B, tak se postupně během několika vteřin nastartuje motor. Není to, že by ihned naskočil zvuk motoru, ale opravdu je slyšet postupné nabíhání až do plného chodu. Když se potom s vlakem rozjedu, tak zvuk plynule přejde v jízdu. To samé po zastavení, když podržím klávesu B, tak motor postupně zhasne. Ale pozor, klávesa se musí držet, když ji pustím, motor zase naskočí. Ale vzhledem k tomu, že vypínat motor se bude spíš na konci aktivity, tak těch pár vteřin se to tlačítko podržet dá........čistě pro efekt.

Pro Train 6: zde jsou zajímavé aktivity, ve kterých s vlakem začínám uvnitř gigantického trajektu převážejícího vlaky (předpokládám, že to existuje). Trajekt samozřejmě stojí v přístavu, já s lokomotivou a pár vagony vyjedu ven, odpojím vagony a vrátím se do trajektu pro zbytek soupravy, zkompletuju vlak a vyrážím na trasu. Komu se podaří udělat aktivitu, kdy se mnou jedoucí trajekt zakotví a pak teprve začnu posun, tak je frajer :D :D .

Kicking Horse Pass 2: velice příjemná aktivita, kdy vyrážím s nákladním vlakem taženým 4 lokomotivami na trasu do prudkého kopce přes průsmyk Kicking Horse. V půli kopce zjistím, že třetí ze čtyř lokomotiv přestala táhnout. Z externího pohledu je vidět jak třem lokomotivám se při jízdě kouří z komína, kdežto té porouchané ne. Oznamuji to vysílačkou dispečerovi s tím, že možná zůstanu trčet uprostřed kopce (navíc je pořádně nasněženo). No a teď začíná terno, protože vlak v táhlém stoupání stále velmi jemně zpomaluje a zpomaluje a zpomaluje..... Sám jsem zvědav, jak to dopadne, protože jsem neměl čas to dojet. :D :eek: Taky je zde výborná vychytávka, kdy při jízdě v aktivitě dostávám do kabiny občas hlášení vysílačkou s informacemi, kde se kdo na trati nachází a kde je jaká situace (opravdové hlášení vysílačkou, nikoliv psaný text).

Prostě tvůrci některých add-onů myslí na všechno, je výborné pozorovat, jak v průběhu času jsou add-ony stále vychytanější. A koho by zajímal přehled add-onů, které vyjdou v roce 2005, stačí mrknout sem http://www.simtrain.ch do sekce Coming soon. Například Pro Trainy tam jsou až do čísla 13. Němci díky firmám Pro Train a German Railroads budou brzy mít v MSTS kompletní síť německých železnic.

Ikdyž nám už toho taky moc nechybí.... :D

Mějte se. Jdu otravovat jinam. Lord.

Naposled editoval moderátor:
Lord napsal:

Tu vychytávku s tím startováním měla OKD 753 se zvuky od někoho z Německa...tam šlo na klávesu P motor nahodit i shodit.....

Co se týče toho trajektu....nevim nevim, ale když jsem přemýšlel včera v noci nad stupidní myšlenkou, proč se nemůže točna otočit s loko ( měl jsem totiž ideu, že točna je z funkčního hlediska vlastně výhybka ), tak jsem po diskusi s Ondrou došel k závěru, že MSTS neumí pohnout kolejí tak, aby s spolu s kolejí se pohnul vlak, který na ní stojí....takže to asi bude nechytatelné....

Já vím, že to je sci-fi, to mě jen tak napadlo.... :D Ale co by mě zajímalo, jak v reálu vychytají, když ten trajekt přirazí k molu, že se jim potkají koleje ze souše s kolejema ústícíma z trajektu tak, aby mohl vlak plynule přejet. Určitě na to mají nějakou vyfikundaci, ale zajímalo by mě, jakou.

No nic. Zatím zdar. Lord.

Lord: Já jsem jel trajektem už několikrát ve Švédsku, Finsku, Norsku, Dánsku a vždycky se s těma kolejema trefili :)! Dobré by bylo, kdyby v MSTS jsi řídil nejprve trajekt, potom by jsi se musel přesně trefit na koleje a potom by jsi dál jel vlakem :)!

Jo, to by byl nářez......udělat takovej Multisimulator. A když bys dojel vlakem na konečnou, tak bys přesedlal na autobus a rozvezl cestující autobusem a po šichtě bys sednul na motorku a jel domů za manželkou a pak bys lehnul na manželku a jel......no to už bych chtěl moc. :D

Každopádně, že se s tím trajektem trefí na koleje, to je machrovina, asi tam mají nějaký spešl navádění. Dík za info.

Lord.

:D Tak to by bylo skvělý, takovej simulátor :D ! Třeba se jednou dočkáme!
V tom reálu ty lodě určitě mají nějaké speciální navádění. To je jasný. To by kapitán asi nezvládl :D !

Martens napsal:
Lord napsal:

Tu vychytávku s tím startováním měla OKD 753 se zvuky od někoho z Německa...tam šlo na klávesu P motor nahodit i shodit.....

Co se týče toho trajektu....nevim nevim, ale když jsem přemýšlel včera v noci nad stupidní myšlenkou, proč se nemůže točna otočit s loko ( měl jsem totiž ideu, že točna je z funkčního hlediska vlastně výhybka ), tak jsem po diskusi s Ondrou došel k závěru, že MSTS neumí pohnout kolejí tak, aby s spolu s kolejí se pohnul vlak, který na ní stojí....takže to asi bude nechytatelné....
také něco přidám,naváži na Lorda,to s tou hudbou ve vozech není špatná věc,já jsem si zkušebně takto do vozu implantoval rozhovor o politicích a hlášení u EC vlaků vlakovou četou o jízdě,došel jsem k závěru že pokavad budu chtít mít hlášení o jízde daného vlaku budu k tomu muset vždy upravit vagon na danou soupravu,což určitě nebude problém,Martens-dále co se týče té točny,určitě by stálo zato trochu přemýšlet,mě napadla věc pokavad by ta točna byla jako animovaný objekt (néjako static),určitě by šlo udělat protože je to jako rozvětvená vyhybka nastavení cest i jiným než přímým směrem jednalo by se vlastně o dopsání několika položek na globalu resp.do tsection dat,(kde jsou veškeré vazby)kde by se museli doplnit i variantní body a pozice,to by určitě stálo za úvahu,ale nahodím jiné téma na foru jsem se dočetl že skupina nadšenců se snaží posunout simulátor realitě tím že zkoušejí tzv.AVV,LZB(automatické vedení vlaků),což se na našich tratích a po řadě států evropy používá,určitě by bylo dobré si natukat rychlost a vlak by si jí sám držel,pokavad by se jím to povedlo určitě bych vyrobil kabinu pro řady 16..,36..kde by byla funkční i tlačítková volba nastavení rychlosti,určitě také dobré téma,budu sledovat.

Back
Nahoře