Zdar, rád bych tady hodil do placu pár dalších vychytávek, které mě zaujaly na některých add-onech, ať si fórum trochu oddychne od náročných témat

:
German Railroads 2: tvůrci tam implementovali do pohledu cestujícího hrající hudbu (taková blbost, ale potěší

), takže když přepnu v jakémkoliv vlaku na pohled cestujícího, tak může poslouchat jakési havajské rytmy, musím říct, že melodie je to chytlavá, a ikdyž se stále opakuje, tak musím říct, že jsem poprvé dokázal při jízdě strávit v pohledu cestujícího hodně času. A když už má člověk dost řvoucího motoru lokomotivy, přepne si na tento pohled a relaxuje si.
German Railroads 3 a 4: tady si tvůrci pohráli se startováním lokomotivy. Když začne aktivita, tak je motor vypnutý, jenom v kabině syčí vzduch apod. a když zmáčknu klávesu B, tak se postupně během několika vteřin nastartuje motor. Není to, že by ihned naskočil zvuk motoru, ale opravdu je slyšet postupné nabíhání až do plného chodu. Když se potom s vlakem rozjedu, tak zvuk plynule přejde v jízdu. To samé po zastavení, když podržím klávesu B, tak motor postupně zhasne. Ale pozor, klávesa se musí držet, když ji pustím, motor zase naskočí. Ale vzhledem k tomu, že vypínat motor se bude spíš na konci aktivity, tak těch pár vteřin se to tlačítko podržet dá........čistě pro efekt.
Pro Train 6: zde jsou zajímavé aktivity, ve kterých s vlakem začínám uvnitř gigantického trajektu převážejícího vlaky (předpokládám, že to existuje). Trajekt samozřejmě stojí v přístavu, já s lokomotivou a pár vagony vyjedu ven, odpojím vagony a vrátím se do trajektu pro zbytek soupravy, zkompletuju vlak a vyrážím na trasu. Komu se podaří udělat aktivitu, kdy se mnou jedoucí trajekt zakotví a pak teprve začnu posun, tak je frajer

.
Kicking Horse Pass 2: velice příjemná aktivita, kdy vyrážím s nákladním vlakem taženým 4 lokomotivami na trasu do prudkého kopce přes průsmyk Kicking Horse. V půli kopce zjistím, že třetí ze čtyř lokomotiv přestala táhnout. Z externího pohledu je vidět jak třem lokomotivám se při jízdě kouří z komína, kdežto té porouchané ne. Oznamuji to vysílačkou dispečerovi s tím, že možná zůstanu trčet uprostřed kopce (navíc je pořádně nasněženo). No a teď začíná terno, protože vlak v táhlém stoupání stále velmi jemně zpomaluje a zpomaluje a zpomaluje..... Sám jsem zvědav, jak to dopadne, protože jsem neměl čas to dojet.

Taky je zde výborná vychytávka, kdy při jízdě v aktivitě dostávám do kabiny občas hlášení vysílačkou s informacemi, kde se kdo na trati nachází a kde je jaká situace (opravdové hlášení vysílačkou, nikoliv psaný text).
Prostě tvůrci některých add-onů myslí na všechno, je výborné pozorovat, jak v průběhu času jsou add-ony stále vychytanější. A koho by zajímal přehled add-onů, které vyjdou v roce 2005, stačí mrknout sem
http://www.simtrain.ch do sekce Coming soon. Například Pro Trainy tam jsou až do čísla 13. Němci díky firmám Pro Train a German Railroads budou brzy mít v MSTS kompletní síť německých železnic.
Ikdyž nám už toho taky moc nechybí....
Mějte se. Jdu otravovat jinam. Lord.