Já jsem zde hledal jakousi zmínku o rumunských tratich na stránkach:http://www.train-sim.ro/index.php ale nikde jsem nic nenašel tak nezbylo nic jiného než je stáhnout a zkouknout.S uvedených stránek jsem stáhl zatím 3 tratě a to:1)Ruta Brasov - Sighisoara 2)Ruta Romania 1 a za 3)Ruta Timisoara.Chtel bych se podělit o dojmy pokud to někoho zajímá.První s uvedenych tratí není sice zas rozměrově obrovská cca 370km,ale je velmi precizně udělaná,sice jí osobně neznám,ale podle všeho je realná a moc pěkně vypadá,ale velký ježdění zde neočekávejte.Já projel zatím ůsek brasov- Sighisoara s rychlíkem a je to jen 1 stanice 140km/cca2h.Je tam ještě vadlejší trat vedoucí do fagarasu,ale tam jsem ještě nedojel,mám jí teprve pár hodin.Akorát nevím čím to je,ve stanicích jsem pozoroval jakési poletující objekty.Druhá trat romania 1 není realná aspon podle nádraží bucuresti nord(to znám)a vzdálenostma mezi stanicema,ale zase se zde pokocháte jízdou v horách a jsou zde zajímavě vyřešeny změny směru jízdy v koncových stanicích v aktivitách bez přepřahu lokomotiv.Trat sama o sobě má pár chybiček co se týče kolejiva,ale to si vynahradí zajímavým okolim.No a třetí trat Timisoara je realná znám ůsek caransebes-drobeta turnu severin a musím uznat že se opravdu vyvedla.Je to největší rumunská trat do msts a je tu opravdu všechno od lokálky až po rumunskou rychlíkovou tratˇ.projedete se udolím hor,nehostinou rumunskou krajinou i pekně vyvedenýma městama a vesničkama.Celkově bych řekl,že mě rumuni velmi mile překvapily,očekával jsem něco uplně jineho,spíš něco sprvopočátku msts,ale opak je pravdou.Ve všech 3 tratích je dost madarských objektů a par defaultních,proto bych je s přivřeným okem přirovnal k madarským tratím.Výhodou je že nemusíte nikde nic hledat,vše potřebné je na jedněch stránkách.Co se týče transetu taky neni k zahození,až na pár vyjímek.Kdyby měl nekdo zájem a nechtělo se mu trávit x hodin u stahování,můžu vše zabalit a hodit na uložto,navíc je tam to stahování dost problematický,jede to jen v IE a to se ještě nesmí nic jinýho dělat.Závěrem chci podotknout,že to je jen můj názor na tyto tratě a neručím zato,že se budou líbit všem.