Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

JiříkTK napsal:
Ano, ta trolej je pak jako objekt a ten defaultní drát se nastaví třeba do výšky 200 metrů. Ale je s tím pěkná piplačka.

Ahoj chlapi,
díky za odpověď, už je mi to jasné, je to vychytávka jak hrom. Škoda, že se nepoužívá i u ostatních našich tratí. Ale podud je s tím hodně práce, tak se ani nedivím. Pěkný den Milan

Tom Kanka napsal:
alcapone napsal:
Čouda napsal:
Poslechněte pánové, copa to má ten hytlák z prvního obrázku na střeše za parohy?
Na hytláku, já je teda vidím na vagóně.
A co Ty si představuješ pod pojmem hytlák? :)

Tak já říkám hytlák služebnímu vozu. Je úplně jedno jestli se jedná o Daa-k BDs Ds D nebo jiné starší řady. Má to služební oddíl - Je to hytlák.

Máte někdo zkušenosti s tratí Vía estrecha en Asturias ze stránek www.trensim.com? Já jsem si tuto trať stáhnul, ale nedaří se mi ji rozjet. MSTS spadne již při svém nabíhání bez jakékoliv hlášky. myslím, že problém by mohl být v globalu. V readme k této trati je psáno, že vyžaduje XTracks a že je nutno do globalu zkopírovat soubor tsection.dat ze složky s tratí. Tak jsem zkusil použít global k trati 321 a stávající tsection.dat přepsat tím přiloženým, ale jak jsem napsal výše, tak to nefuguje.
Za případnou radu děkuju

Já tu trať nemám, ale obecně: Problém může být v tom, že Global 321 zdaleka neobsahuje všechny modely kolejiva, které jsou k dispozici v Xtracks. Takže bych použil jako základ Xtracks 3.18 nebo 3.20. Některé tratě vyžadují i nové modely silnic Newroads.

vacica napsal:
Máte někdo zkušenosti s tratí Vía estrecha en Asturias ze stránek www.trensim.com? Já jsem si tuto trať stáhnul, ale nedaří se mi ji rozjet. MSTS spadne již při svém nabíhání bez jakékoliv hlášky. myslím, že problém by mohl být v globalu. V readme k této trati je psáno, že vyžaduje XTracks a že je nutno do globalu zkopírovat soubor tsection.dat ze složky s tratí. Tak jsem zkusil použít global k trati 321 a stávající tsection.dat přepsat tím přiloženým, ale jak jsem napsal výše, tak to nefuguje.
Za případnou radu děkuju
Kdyby si pořádně četl, tak xtracks verze 3.18 a 321 je ve verzi 3.11!Na webu mám verzi 3.20, tak si ji sosni a odstraníš problém.

Ahoj, stáhl jsem si z italských stránek soupravu FS-Etr500... Kabina u této soupravy je, ale zvuky jsou směrovány do common.snd/snd italy_loco_sound. Nemohu je na italských stránkách, které mám najít. Ostatní vše je tam ,ale zvuky ne. Nevíte někdo, kde bych tyto zvuky stáhnul? Díky Milan

Ahojky,už jsem toto vlákno prošel asi dvakrát,ale buď jsem slepý anebo to tu není napsáno.Chtěl bych se zeptat(hlavně Lorda),kde bych mohl zakoupit tady v čechách(třeba i po internetu)sérii German Railroads,nejlépe ten Mega Pack tuším že 29 in 1 či tak nějak.
Děkuji vám moc a zatím dobrou noc.

brejlobára napsal:
Ahojky,už jsem toto vlákno prošel asi dvakrát,ale buď jsem slepý anebo to tu není napsáno.Chtěl bych se zeptat(hlavně Lorda),kde bych mohl zakoupit tady v čechách(třeba i po internetu)sérii German Railroads,nejlépe ten Mega Pack tuším že 29 in 1 či tak nějak.
Děkuji vám moc a zatím dobrou noc.

Ahoj podívej se na stránky přímo firmy co to vyrábí a ty jsou tyto http://www.german-railroads.com/ Lukáš

Jjj,jenže jak tak koukám na stav koruny vůči euru,tak je koupě tohoto výrobku přímo od firmy dosti nevýhodné,já myslel jako odkaz na nějaký český obchod,ale jinak děkuji,čekal jsem spíše jen kritiku...

Zdravím všechny "fíry"
Chci se zeptat a zároveň poprosit, zda někdo poradí jak u nás získta addony Pro Train a German Railroad, nejlépe od každého co nejvíce.
Díky všem za odpověď.

pozn mod:
Zmínka o nelegálním získání byla odstraněna! Tady nejseš na warezových stránkách, takže pozor!

to Ghost26
získat je můžeš asi jenom objednáním přes německej e-shop, nebo u výrobce. Je fakt, že jsem se zase až tak po tom nepídil, ale nikde v čechách (na netu) jsem na to nenarazil. Něco málo se dá stáhnout z netu, ale to si musíš najít sám-ALE ! rozmysli se, jestli Ti to vůbec za to stojí,protože po vlastní zkušenosti jsem usoudil, že GR,ani PT nešahají naší tvorbě ani po kotníky. Zpracování na první pohled vypadá sice hezky,mají nějaký vychytávky,ale při bližším pohledu zjistíš,že většina textur je dělaná uměle.Máš potom dojem,že jedeš po hezky namalovaným plátně.Nevím jak teď ty nové PT,ale u těch starších i v GR jsou kabiny lokomotiv taktéž uměle vytvořené-žádný fotocab jako u nás.Zvuky ujdou,ale Jacek je Jacek.Skoro bych řekl,že německá free tvorba je kvalitnější-některá :P .
Co z toho vyplývá ? vykašli se na to a pořiď si radši naše tratě - jsou levnější a o 300 % kvalitnější. Nebo si stáhni free tratě z The-train.de a uvidíš sám.

AlesB napsal:
to Ghost26
získat je můžeš asi jenom objednáním přes německej e-shop, nebo u výrobce. Je fakt, že jsem se zase až tak po tom nepídil, ale nikde v čechách (na netu) jsem na to nenarazil. Něco málo se dá stáhnout z netu, ale to si musíš najít sám-ALE ! rozmysli se, jestli Ti to vůbec za to stojí,protože po vlastní zkušenosti jsem usoudil, že GR,ani PT nešahají naší tvorbě ani po kotníky. Zpracování na první pohled vypadá sice hezky,mají nějaký vychytávky,ale při bližším pohledu zjistíš,že většina textur je dělaná uměle.Máš potom dojem,že jedeš po hezky namalovaným plátně.Nevím jak teď ty nové PT,ale u těch starších i v GR jsou kabiny lokomotiv taktéž uměle vytvořené-žádný fotocab jako u nás.Zvuky ujdou,ale Jacek je Jacek.Skoro bych řekl,že německá free tvorba je kvalitnější-některá :P .
Co z toho vyplývá ? vykašli se na to a pořiď si radši naše tratě - jsou levnější a o 300 % kvalitnější. Nebo si stáhni free tratě z The-train.de a uvidíš sám.

Koukám že jsi nejnovější pro trainy vůben nejel Od Pro train 15 a víše.Že jsi jel jen Pro trainy od 1 do 15 kde jsou opravdu nic moc.krajinově.Lukáš
Ghost26 napsal:
Zdravím všechny "fíry"
Chci se zeptat a zároveň poprosit, zda někdo poradí jak u nás získta addony Pro Train a German Railroad, nejlépe od každého co nejvíce.
Díky všem za odpověď.

pozn mod:
Zmínka o nelegálním získání byla odstraněna! Tady nejseš na warezových stránkách, takže pozor!

Já mám skoro všechny pro trainy,nějaké jsem stáhl jiné jsem si zaplatil přes e-shop,ale to je menšina,myslí se 3 Pro trainy.Likáš

Naposled editoval moderátor:
AlesB napsal:
já mám nejvyšší tuším 13-ku...pak už jsem to neřešil, protože mě to celkem zklamalo :(

Pišu že do Pro trainu 15 nestojé za nic.tak si zajeď 23 nebo 18 a uvidíš.že je to jiné kafe.Lukáš

Ja som si minulý týždeň nechal poslať za 14,-€ rakúsky projekt "WESTBAHN" od autora Simrudi, musím povedať že toto je už na úrovni čo sa týka spracovania krajiny, trainset bohužiaľ ostal pôvodný-maľovaný ale to nie je problém, nakoľko od maďarských tvorcov existuje hafo rakúskych vozidiel z fototextúr.Trať je postavená v úseku Wien Westbahnhof-Amstetten /dvojkoľajka/ so 40 km jednokoľajnou odbočkou do Selzthalu, všetko je elektrifikované, autor pokračuje so stavbou smerom na Linz čo bude iste zaujímavé.
Homepage projektu s mailovou adresou pre prípadných záujemcov je:
http://simrudi.netshadow.at/

AD: Westbahn - ako vidím niektoré defaultné objekty sú skrátka nesmrteľné nielen na CZ-SK MSTS scéne :-)

No bohužiaľ sú tam použité aj defaultné objekty, to je už na tvorcovi ale sú tam aj novšie veci a myslím, že aj niektoré originálne, na to, že to je robota západniarov, ktorí s traťami v poslednom čase moc vody nenamútili je to dobré.
Zaujímavé je to, že autor dáva k trati aktivity s tým hnusným maľovaným trainsetom ale podľa screenov používajú Rakušáci fototextúrové vozidlá od Maďarov.

Zdravíčko, je pravda že tento tvůrce hodně používá defaultní objekty, ale umí je naskládat a zkombinovat tak nějak rozumně, že to potom ve finále vypadá docela dobře a moc to nebije do očí. Jeho starší add-ony Gesause 2005 a Wienerwald jsou i dnes docela koukatelné.

Co se týče Pro Trainů, v tuto chvíli mám prozkoušeny všechny do 25 a i přes své chyby je to má nejoblíbenější série, rozhodně si nemůžu stěžovat, že by ty novější byly slabší. Hlavním plusem je nízká náročnost na výkon PC, špičkově zpracovaná města a hlavně bezproblémové aktivity. Poslední dny jezdím jen Pro Trainy...

Back
Nahoře