Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vlastik-trat si stahuji ,posouzení na názor na trať zveřejním až po projetí v pozdních nočních hodinách,jenom mě dost překvapilo jak zde píše že místy chybí trolej,trolej si MSTS sestavuje samo v závislosti na kolejivu,no uvidím od zkušenejšího napíšu názor na případné stáhnutí tratě jak jsem napsal,Vlastik525-26,010,011,230.JOHNZ napsal:Povedzte svoj názor na túto trať, nech viem, či sa oplatí stiahnuť. Počúvam na ňu silne protichodné reakcie.
Vlastik-pan Lord3000 tady sice píše že existuje klávesa která sice srovná v závislosti na terénu přesně koleje i silnici ale už asi neví že rozdíl mezi převýšením musí bít minimálně 10 metrů,takže pokavaď chci mít vedle železnice i silnici musí to co je víš být ve vzduchu ,nebot MSTS nemá dost dobře udělán terén,chtěl bych tedy vidět pana Lorda3000 ,jak by to provedl,autoři oko nepřimhuřují ale prostě to nejde,pokavaď příjde někdo s jiným řešením tak ho osobně vyzkouším,Vlastik525-26,010,011,230.Lord3000 napsal:Trať globálně vypadá dobře, ale jsou tam dvě obrovský chyby, který podstatně sráží celkový vizuální dojem: koleje i silnice skoro v celém úseku lítají různě nad povrchem (v MSTS editoru existuje klávesa, která terén srovná přesně pod koleje, příp. silnici). Toto je věc, která mi vadí skoro v každé trati, je vidět na první pohled, ale autoři nad tím patrně přimhuřují oko. Jinak práci všech tvůrců velmi uznávám a za jakýkoliv zdařilý pokus děkuji. Lord
Vlastik-samozřejmě že tohle vím,i co to znamená,ale me to něják nechce fungovat ono také záleží jak zrovna je položen čtverec,když budu mít koleje zároven se čtvercem tak udělám zářez na 2metry,ale jakmile se trochu stačím na čtverci není v možné menší zářez jak 10metrů,pokavad se to někomu povedlo tak jedině dobře,Vlastik525-26,010,011,230.JOHNZ napsal:V MsTS si mozete vsimnut okno s troma vstupnymi polami. Embankment width a cutting. Embankment obstarava strmost kopca (stupne) Width sirka rovnej plochy pri prisopsobeni a Cutting strmost zarezu (stupne). Tam sa to vsetko riadi.
Vlastik-projel jsem si trať,ovšem pro modemisty je to ztráta času,nemít adsl kde jsem to měl staženo za 25minut ,určitě bych si to nestahoval,trat má ve zkutečnosti né 60 km ale jen 27km,dále zde jsou umístěna japonská návěstidla a její soustava,a i japonské rychlostníky,kdo má zapnuté vykolejení nesmí jet největší tratovou rychlostí jinak v oblouku vykolejí,rychlíková stanice L.Mikulaš má nástupiště pro max.4 vozy+loko,kde jaká další obyčejná stanice má nástupiště delší,podle mě se víc autor zaměřil na auta protože těch tam jezdí mraky než na železnici,celkový dojem je takový,trat bych celou snesl a začal znova a pořádně,po celé trati je dán autoblok a stanice jsou daleko rozlehlejší,dále trolejové vedení,za L.Hrádkom jsou koleje tak na pomalou jízdu na 20km/h,je to velká škoda první slovenská trat a takhle dopadnout,přitom když jsem jezdíval z Košičanem do košic tak jsem měl úsek od Strečna až po Poprad Tatry rád a nestačil jsem se koukat i okolo L.mary se jelo pěkně dlouho,jak říkám velká škoda,Vlastik525-26,010,011,230.JOHNZ napsal:A takisto najvacsi nedostatok hratelnosti ... americke navestidla a vsetky jednoho druhu ... to je mierne nahovno ...
Lord3000 napsal:koleje i silnice skoro v celém úseku lítají různě nad povrchem (v MSTS editoru existuje klávesa, která terén srovná přesně pod koleje, příp. silnici). Toto je věc, která mi vadí skoro v každé trati, je vidět na první pohled, ale autoři nad tím patrně přimhuřují oko. Jinak práci všech tvůrců velmi uznávám a za jakýkoliv zdařilý pokus děkuji. Lord
Vlastik-momentálně sice nevím o které trati se bavíme,ale jestli o té slovenské tak podle mě je to zbytečná ztráta času,si jí upravovat,to by bylo lepší začít znova,co se týče pana Lorda3000,to co tady popisujete je sice hezké nikdo Vás nenazval kecalem,jak zde uvádíte,pokavaď máte vyzkoušenou klávesu je to v pořádku,tak také víte jak funguje přesně tak jak jsem už psal a vlastně i Zbyňek mi to potvrdil,a že už máme něco zasebou Zbyněk přes 300km a já něco přes 180km,a to jenom díky tomu že se hrabu po pražských spojkách,jinak bych stavět trat byl dále,tím že jste se zviditelnil logikou na kterou už přišel daleko někdo před vámi ,tím nás neoslníte,Vlastik525-26,010,011,230.Lord3000 napsal:odpověď pro pana Šemoru a Vlastíka ohledně srovnání terénu pod koleje:
Samozřejmě vím, že terén bude srovnán i do větší vzdálenosti od tratě a je i logické to, co píše Vlastík. Sice jsem žádnou trať nepostavil (možná proto na mě Vlastík vyjel tak zostra) ale hojně si v editoru opravuji tratě, které mají nedostatky, takže úplný "amatér kecal" nejsem a moc dobře mám vyzkoušenu funkci této klávesy. Ale v této trati je spousta míst, kde se tato klávesa použít dala velice dobře, protože poletování kolejí a silnic v takové míře jako je na této trati jsem ještě neviděl. S úctou Lord.
Vlastik napsal:Vlastik-momentálně sice nevím o které trati se bavíme,ale jestli o té slovenské tak podle mě je to zbytečná ztráta času,si jí upravovat,to by bylo lepší začít znova,co se týče pana Lorda3000,to co tady popisujete je sice hezké nikdo Vás nenazval kecalem,jak zde uvádíte,pokavaď máte vyzkoušenou klávesu je to v pořádku,tak také víte jak funguje přesně tak jak jsem už psal a vlastně i Zbyňek mi to potvrdil,a že už máme něco zasebou Zbyněk přes 300km a já něco přes 180km,a to jenom díky tomu že se hrabu po pražských spojkách,jinak bych stavět trat byl dále,tím že jste se zviditelnil logikou na kterou už přišel daleko někdo před vámi ,tím nás neoslníte,Vlastik525-26,010,011,230.Lord3000 napsal:odpověď pro pana Šemoru a Vlastíka ohledně srovnání terénu pod koleje:
Samozřejmě vím, že terén bude srovnán i do větší vzdálenosti od tratě a je i logické to, co píše Vlastík. Sice jsem žádnou trať nepostavil (možná proto na mě Vlastík vyjel tak zostra) ale hojně si v editoru opravuji tratě, které mají nedostatky, takže úplný "amatér kecal" nejsem a moc dobře mám vyzkoušenu funkci této klávesy. Ale v této trati je spousta míst, kde se tato klávesa použít dala velice dobře, protože poletování kolejí a silnic v takové míře jako je na této trati jsem ještě neviděl. S úctou Lord.