Trať Liptov (Ružomberok - Východná a ďalej)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna JOHNZ
  • Datum začátku Datum začátku

Stojí trať Liptov za stiahnutie?

• Áno

Hlasů: 0 0.0%
  • Nie

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    0
Stav
nelze přidat další příspěvky.

JOHNZ

Průvodčí
Povedzte svoj názor na túto trať, nech viem, či sa oplatí stiahnuť. Počúvam na ňu silne protichodné reakcie.

Řekl bych, že je to dobře začaté a příliš brzo zveřejněné. Jinak ale poměrně autentické (až na Tatry) - nedávno jsem na Liptově byl. Chtělo by to originální objekty a poprat se s grafikou (textury) a krajinou. Dopravně to neumím posoudit, jenom jsem to prolítl, ale chtělo by to asi dotáhnout do Popradu aby to mělo hlavu a patu. Docela pěkně udělaný terén a vybavené stanice. Některé technické nedostatky - místy chybí troleje. Tolik první dojem.

Trunda

JOHNZ napsal:
Povedzte svoj názor na túto trať, nech viem, či sa oplatí stiahnuť. Počúvam na ňu silne protichodné reakcie.
Vlastik-trat si stahuji ,posouzení na názor na trať zveřejním až po projetí v pozdních nočních hodinách,jenom mě dost překvapilo jak zde píše že místy chybí trolej,trolej si MSTS sestavuje samo v závislosti na kolejivu,no uvidím od zkušenejšího napíšu názor na případné stáhnutí tratě jak jsem napsal,Vlastik525-26,010,011,230.

Trať globálně vypadá dobře, ale jsou tam dvě obrovský chyby, který podstatně sráží celkový vizuální dojem: koleje i silnice skoro v celém úseku lítají různě nad povrchem (v MSTS editoru existuje klávesa, která terén srovná přesně pod koleje, příp. silnici). Toto je věc, která mi vadí skoro v každé trati, je vidět na první pohled, ale autoři nad tím patrně přimhuřují oko. Jinak práci všech tvůrců velmi uznávám a za jakýkoliv zdařilý pokus děkuji. Lord

Tak nevím, ale vzhledem k tomu, že se jedná o pár desítek km, počkal bych, až bude mít trať aspoň 100 km.

Lord3000 napsal:
Trať globálně vypadá dobře, ale jsou tam dvě obrovský chyby, který podstatně sráží celkový vizuální dojem: koleje i silnice skoro v celém úseku lítají různě nad povrchem (v MSTS editoru existuje klávesa, která terén srovná přesně pod koleje, příp. silnici). Toto je věc, která mi vadí skoro v každé trati, je vidět na první pohled, ale autoři nad tím patrně přimhuřují oko. Jinak práci všech tvůrců velmi uznávám a za jakýkoliv zdařilý pokus děkuji. Lord
Vlastik-pan Lord3000 tady sice píše že existuje klávesa která sice srovná v závislosti na terénu přesně koleje i silnici ale už asi neví že rozdíl mezi převýšením musí bít minimálně 10 metrů,takže pokavaď chci mít vedle železnice i silnici musí to co je víš být ve vzduchu ,nebot MSTS nemá dost dobře udělán terén,chtěl bych tedy vidět pana Lorda3000 ,jak by to provedl,autoři oko nepřimhuřují ale prostě to nejde,pokavaď příjde někdo s jiným řešením tak ho osobně vyzkouším,Vlastik525-26,010,011,230.

V MsTS si mozete vsimnut okno s troma vstupnymi polami. Embankment width a cutting. Embankment obstarava strmost kopca (stupne) Width sirka rovnej plochy pri prisopsobeni a Cutting strmost zarezu (stupne). Tam sa to vsetko riadi.

JOHNZ napsal:
V MsTS si mozete vsimnut okno s troma vstupnymi polami. Embankment width a cutting. Embankment obstarava strmost kopca (stupne) Width sirka rovnej plochy pri prisopsobeni a Cutting strmost zarezu (stupne). Tam sa to vsetko riadi.
Vlastik-samozřejmě že tohle vím,i co to znamená,ale me to něják nechce fungovat ono také záleží jak zrovna je položen čtverec,když budu mít koleje zároven se čtvercem tak udělám zářez na 2metry,ale jakmile se trochu stačím na čtverci není v možné menší zářez jak 10metrů,pokavad se to někomu povedlo tak jedině dobře,Vlastik525-26,010,011,230.

A takisto najvacsi nedostatok hratelnosti ... americke navestidla a vsetky jednoho druhu ... to je mierne nahovno ...

JOHNZ napsal:
A takisto najvacsi nedostatok hratelnosti ... americke navestidla a vsetky jednoho druhu ... to je mierne nahovno ...
Vlastik-projel jsem si trať,ovšem pro modemisty je to ztráta času,nemít adsl kde jsem to měl staženo za 25minut ,určitě bych si to nestahoval,trat má ve zkutečnosti né 60 km ale jen 27km,dále zde jsou umístěna japonská návěstidla a její soustava,a i japonské rychlostníky,kdo má zapnuté vykolejení nesmí jet největší tratovou rychlostí jinak v oblouku vykolejí,rychlíková stanice L.Mikulaš má nástupiště pro max.4 vozy+loko,kde jaká další obyčejná stanice má nástupiště delší,podle mě se víc autor zaměřil na auta protože těch tam jezdí mraky než na železnici,celkový dojem je takový,trat bych celou snesl a začal znova a pořádně,po celé trati je dán autoblok a stanice jsou daleko rozlehlejší,dále trolejové vedení,za L.Hrádkom jsou koleje tak na pomalou jízdu na 20km/h,je to velká škoda první slovenská trat a takhle dopadnout,přitom když jsem jezdíval z Košičanem do košic tak jsem měl úsek od Strečna až po Poprad Tatry rád a nestačil jsem se koukat i okolo L.mary se jelo pěkně dlouho,jak říkám velká škoda,Vlastik525-26,010,011,230.

Konečne som ju prešiel aj ja a vidím to takto:

nesediace polomery oblúkov, kilometricke vzdialenosti, nanič rychlostniky a návestidlá, koľaje v lufte, prepchatosť objektami, príliš krátke stanice, odfláktnué trolejové vedenie a textúra , toto všetko sú veci ktoré hodnotu tejto trate zrážajú VEELMI HLBOKO pod úroveň PaVovej 024 :!: ... ak plánuje autor ďalšie rozširovanie trate týmto spôsobom ... nechcem byť zlý, ale môže rovno prestať :( nakoľko ako už vravím ... 024 je lepšia voľba ... ak si toto autor prečíta, nech sa neurazí, ale naozaj ak chce trať niekam dostať, musí začať odznova a poriadne

Je zajimave porovnat nazory v teto diskuzi s recenzi trate na strankach pana Havla. Nechci zde kritizovat uroven trate, je jaka je, nejake chyby tam jsou, ale ktera prvotina byla dokonala? Autorovi drzim v dalsi praci palce. Vratil bych se ale ke spominane recenzi pana Havla. Pokud si ji prectete, zjistite, ze pan Havel az na nejake drobnustky nic nekritizuje. Jak mohl prehlednout tak HRUBE chyby jako jsou treba navestidla, chybejici troleje a podobne? Recenze ma preci pomoct pripadnemu zajemci v rozhodovani zda koupit/stahnout nebo ne. Pokud jsou i ostatni recenze pana Havla tak subjektivni (a zavadejici :!: ) jako tahle, tak jako recenzent za moc nestoji. Na druhou stranu, proc by shodil neco, co na svych strankach nabizi, ze? Mne se treba libila Ppoolllova recenze dodnes neprekonane trati 024 mistra Vanicka :lol: , ktera byla sice trochu drsna, ale alespon pravdiva.

Lord3000 napsal:
koleje i silnice skoro v celém úseku lítají různě nad povrchem (v MSTS editoru existuje klávesa, která terén srovná přesně pod koleje, příp. silnici). Toto je věc, která mi vadí skoro v každé trati, je vidět na první pohled, ale autoři nad tím patrně přimhuřují oko. Jinak práci všech tvůrců velmi uznávám a za jakýkoliv zdařilý pokus děkuji. Lord

Chci se vyjádřit k této výtce. Klávesa k zarovnání terénu se nedá tak jednoduše použít. Stačí si to jen zkusit na mé trati. Nezarovná se Vám totiž terén jen pod kolejí ale nějaký metr přes, takže vám to rozhodí náspy, zářezy, kopce, skály, tunely s kterými se člověk celé hodiny pracně patlal. Potom nezbývá nic, než terén zarovnat ručně, opět velmi pracně. Sám se přiznávám, že stále objevuji u své trati nějaké přehlédnuté díry a v aktualizacích je průběžně opravuji. Pokud jsou mimoúrovňově silniční komunikace, kde se terén nedá pod obojím zarovnávat s úspěchem používám Ppoollllovy náspy.

trat liptov

Ja som tu trat stiahol a vobec mi to nejde-napise tabulky ani do MSTS sa neda skopirovat-neviete mi poradit?

Nemáš poškozený archiv té trati? Zkus to stáhnout znova a vypni si procesy, které se pokouší při stahování něco dělat s částečným archivem....u mne takhle blbnul i rezidentní antivirový štít.....:-(

Dkujem

Velmi pekne dakujem za radu-ale umna je to problem lebo mam internet na pocet stiahnutych dat-nebol by niekto ochotny mi to poslat na CD? cd zaplatim aj vsetko okolo toho

Vopred dakujem

Létající koleje

odpověď pro pana Šemoru a Vlastíka ohledně srovnání terénu pod koleje:
Samozřejmě vím, že terén bude srovnán i do větší vzdálenosti od tratě a je i logické to, co píše Vlastík. Sice jsem žádnou trať nepostavil (možná proto na mě Vlastík vyjel tak zostra) ale hojně si v editoru opravuji tratě, které mají nedostatky, takže úplný "amatér kecal" nejsem a moc dobře mám vyzkoušenu funkci této klávesy. Ale v této trati je spousta míst, kde se tato klávesa použít dala velice dobře, protože poletování kolejí a silnic v takové míře jako je na této trati jsem ještě neviděl. S úctou Lord.

Lord: Vpořádku, já jen chci dodat, že tahle místa opravdu někdy v editoru nejsou vidět, objevuji je až trať projedu. Nemá smysl si to opravovat sám, ale upozornit, protože po aktualizaci by se to změnilo zpět. Jinak Liptov jsem neviděl, nemohu posoudit.

Re: Létající koleje

Lord3000 napsal:
Samozřejmě vím, že terén bude srovnán i do větší vzdálenosti od tratě a je i logické to, co píše Vlastík. Sice jsem žádnou trať nepostavil (možná proto na mě Vlastík vyjel tak zostra) ale hojně si v editoru opravuji tratě, které mají nedostatky, takže úplný "amatér kecal" nejsem a moc dobře mám vyzkoušenu funkci této klávesy. Ale v této trati je spousta míst, kde se tato klávesa použít dala velice dobře, protože poletování kolejí a silnic v takové míře jako je na této trati jsem ještě neviděl. S úctou Lord.
Vlastik-momentálně sice nevím o které trati se bavíme,ale jestli o té slovenské tak podle mě je to zbytečná ztráta času,si jí upravovat,to by bylo lepší začít znova,co se týče pana Lorda3000,to co tady popisujete je sice hezké nikdo Vás nenazval kecalem,jak zde uvádíte,pokavaď máte vyzkoušenou klávesu je to v pořádku,tak také víte jak funguje přesně tak jak jsem už psal a vlastně i Zbyňek mi to potvrdil,a že už máme něco zasebou Zbyněk přes 300km a já něco přes 180km,a to jenom díky tomu že se hrabu po pražských spojkách,jinak bych stavět trat byl dále,tím že jste se zviditelnil logikou na kterou už přišel daleko někdo před vámi ,tím nás neoslníte,Vlastik525-26,010,011,230.

Re: Létající koleje

Vlastik napsal:
Lord3000 napsal:
Vlastik-momentálně sice nevím o které trati se bavíme,ale jestli o té slovenské tak podle mě je to zbytečná ztráta času,si jí upravovat,to by bylo lepší začít znova,co se týče pana Lorda3000,to co tady popisujete je sice hezké nikdo Vás nenazval kecalem,jak zde uvádíte,pokavaď máte vyzkoušenou klávesu je to v pořádku,tak také víte jak funguje přesně tak jak jsem už psal a vlastně i Zbyňek mi to potvrdil,a že už máme něco zasebou Zbyněk přes 300km a já něco přes 180km,a to jenom díky tomu že se hrabu po pražských spojkách,jinak bych stavět trat byl dále,tím že jste se zviditelnil logikou na kterou už přišel daleko někdo před vámi ,tím nás neoslníte,Vlastik525-26,010,011,230.

Vůbec nechápu Vlastíku, proč na mě neustále útočíte tímto způsobem, pouze jsem zmínil, že tato trať (samozřejmě Liptov - dle názvu fóra) má ty a ty chyby a že kdyby autor použil klávesu na zarovnání terénu (tam kde to jde samozřejmě), mohlo to vypadat lépe. To je všechno, nikoho tady nechci oslňovat, to opravdu nepotřebuji. Ani si nemyslím, že by můj příspěvek o stránku dříve musel vyvolat zrovna takovéto ostré odpovědi z Vaší strany, pan Šemora například odpovídal naprosto v klidu a věcně. MSTS se věnuji už skoro dva roky, ale do diskuzí přispívám jen výjimečně (teď je jasné proč). Možná, kdyby se tu mé jméno vyskytovalo každý den, vysloužil bych si příjemnější tón, to už je známý nešvar takovýchto diskuzí.
Každopádně panu Šemorovi (a i Vám) držím palce v další práci na projektech, trať pana Šemory sleduji (a vlastím) denodenně už asi rok a musím říct, že jeho práce úžasným způsobem stmelila jak tvůrce, tak i uživatele MSTS a "náš" simulátor se tím velmi oživil. S pozdravem Lord

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře