Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Tommy66 napsal:
Díky Kanku.Pomohlo to.Ušetřil jsi mi fůru času s přeinstalováním.
Tommy, na toto sa prišlo už dávnejšie.Proste sa niečo pošahá v registroch a AE blbne.A Johnyho program to zas opraví.Tuším to má aj vlastné vlákno v sekcii FAQ. :wink:

Môj program to síce nie je, ale každopádne to opraví ... JOHNZ

Naposled editoval moderátor:
No mam aj ja otazku.Vsetko sprawim tak ako mam (dufam) poskladam si vlak urcim si trat a ked uz spustim hru vsetko si vyberem uz sa tesim ze idem hrat a zrazu ma to hodi na plochu a vipise mi niejaku chybu s dakym sms suborom ci co...neviete niekdo o co sa jedna? :(

kakawko napsal:
No mam aj ja otazku.Vsetko sprawim tak ako mam (dufam) poskladam si vlak urcim si trat a ked uz spustim hru vsetko si vyberem uz sa tesim ze idem hrat a zrazu ma to hodi na plochu a vipise mi niejaku chybu s dakym sms suborom ci co...neviete niekdo o co sa jedna? :(

Máš bordel ve zvucích...

Vasek napsal:
Ondra.H napsal:
Jak mám při tvorbě aktivity nastavit předjetí mnou řízeného vlaku trafficem ?
Servisem - hledej na foru šmudlo-určitě to najdeš
Servis mi dělá nějaké blbosti, co jsem tady četl tak to má být fiktivní lokomotiva a když jsem tam ten servis dal tak se mi zobrazil jako lokomotiva se kterou jsem jel já.

Ondra.H napsal:
Vasek napsal:
Ondra.H napsal:
Jak mám při tvorbě aktivity nastavit předjetí mnou řízeného vlaku trafficem ?
Servisem - hledej na foru šmudlo-určitě to najdeš
Servis mi dělá nějaké blbosti, co jsem tady četl tak to má být fiktivní lokomotiva a když jsem tam ten servis dal tak se mi zobrazil jako lokomotiva se kterou jsem jel já.
To je nějaký divný. Na blokování návěstidel se používá servis2, teď můžeš použít i Waiting point. Nebo můžeš použít dva těsně za sebou reverzní body.

Ondra.H
Pročti si Ppooollllův návod k tvorbě aktivit a hlavně co se týká servis2.Poté si sám vyzkoušej chování servis2 v aktivity editoru AE, a zkus si to několikráte nanečisto pokud tomu co je zde napsáno nerozumíš.Možná ti to bude připadat strašně složité,ale věř,že je to stejně banální jako nakopírovat novou loko do MSTS :wink:
Osobně jsem se vždy snažil při křižování v tvorbě aktivity improvizovat,zkoušet všechny možnosti.Momentálně řeším problém spojený s možnostmi Bin 1.6.Je sice móóc pěkné přeskakování na loko,čímž třeba má série aktivit CHOPIN by mohla být jednou skoro 4 hodinovou aktivitou,ale je zde opět mnoho potíží k řešení.
Momentálně např. na jednokolejce přijedu do cílové stanice s vlakem k nástupišti.Než vystoupí cestující chci,aby traffic stojící ve stanici odjel ve směru mého příjezdu a já jej následoval se sólo strojem do vzdálené stanice.Zatím docela problém,ale věřím,že se to povede.
Používám zásadně servis2 a v 1.6. i WP,ale je stále mnoho otázek jak se s mnoha možnostmi vypořádat.
Nezbývá nic jiného než zapojit židly a pak klávesnici. :lol:

Pajavlaky napsal:
Ondra.H napsal:
Jak mám použít při křižování vlaků reverzní body ?
Raději to nepoužívej, je to úplná blbost. Jakékoliv vykřižování lze jednoduše provést servisem2.
Jenomže když použiju servis tak mi vlak který mě má předjed zůstané stát na stůj. Zase když použiju revers bod tak zůstanu stát já.

Tedy např. Mezi Českým Brodem a Poříčanama předjedeš po nulté koleji os. Ty stavíš v Poříčanech vpravo (nevím jaká je to kolej) a os necháš jet přímo (durch), ale se zastavením. Sám sobě např. 10 min (mám takovou zkušenost) před příjezdem do stanice pouštíš srv2, dle man. Ppoolllla a můžeš trasu srv2 několika otočákama prodloužit. Srv2 může činnost skončit když ti os vjede do stanice, pač má pro sebe zabraný úsek. Až ti os zmizí na za oddílem, tak na TM vidíš jak se ti staví cesta (šipka a postupně barvy).

Pajavlaky napsal:
Ondra.H napsal:
Jak mám použít při křižování vlaků reverzní body ?
Raději to nepoužívej, je to úplná blbost. Jakékoliv vykřižování lze jednoduše provést servisem2.
Zase taková blbost to není, znám lidi, kteří používají pouze reverzní body, protože se údajně servisy nechovají korektně. Jinak já používám servisy.

Tomes: Taky od těch lidí pak něco jet je hotová Odyssea... :D To aby si pak člověk vždy před jízdou vypsal, kde všude má o 2 metry couvnout. Tuto metodu moc nechápu, couvat s vlakem je myslím i zakázané.

Pajavlaky napsal:
Tomes: Taky od těch lidí pak něco jet je hotová Odyssea... :D To aby si pak člověk vždy před jízdou vypsal, kde všude má o 2 metry couvnout. Tuto metodu moc nechápu, couvat s vlakem je myslím i zakázané.
To je pravda, ale někomu to fakt chodí lépe než servisy...

Zdeněk Itterheim napsal:
Tedy např. Mezi Českým Brodem a Poříčanama předjedeš po nulté koleji os. Ty stavíš v Poříčanech vpravo (nevím jaká je to kolej) a os necháš jet přímo (durch), ale se zastavením. Sám sobě např. 10 min (mám takovou zkušenost) před příjezdem do stanice pouštíš srv2, dle man. Ppoolllla a můžeš trasu srv2 několika otočákama prodloužit. Srv2 může činnost skončit když ti os vjede do stanice, pač má pro sebe zabraný úsek. Až ti os zmizí na za oddílem, tak na TM vidíš jak se ti staví cesta (šipka a postupně barvy).
Tak jsem zkusil otočit cd servis a nepustilo mě to do stanice.

Ondra.H.: Použití servisu2 v návodu velice pěkně vysvětlil Ppoolll. Nemůžeš, ale čekat, že to po jeho přečtení budeš umět. Každá situace v MSTS je individuální a ty pokud se je budeš snažit řešit sám bez mnohdy zbytečných dotazů naučíš se to a pochopíš logiku křižování v MSTS. Pak dokážeš vyřešit jakékoliv vykřižování bez dlouhého bádání.

Paja: A preco by si mal nejako cuvat? Ono to staci prejst (teda ak nemas kratsiu supravu ako je distanc tych reverzakov ...

Back
Nahoře