Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
JOHNZ: Jenže je to strašně nespolehlivý... Navíc se třeba projíždějící vlak nerozjede až na rychlost, kterou by nás normálně míjel. A mnohokrát člověk vidí, jak pak trafiic stojí u vjezdu, kdežto se servisem 2 si to tak načasuju, aby třeba nemusel ani přibrzdit. Přijde mi to nedokonalý a hlavně zbytečný. Dost to i ubírá reálu.

Dva reverz body fungujou a to i spolehlivě. Jde jen o to je správně pokládat. Pokud se položej na nesprávné místo tak je to pak o ničem. To ale platí o všem co souvisí s předjížděním či protikřižováním - nevhodné použití znamená nefunkční křižování/předjíždění.

Takže aby se zde nemlelo naprázdno - výhody:
1 - není časově závislý
2 - návěstidla za 2RB jsou blokovaná (zabraná trasa hráčem) až po přejetí těch 2RB
3 - jednoduchá pokládka z pohledu manipulace a složitosti v AE
4 - žádné couvání při správném umístění není nutné - to co zde o tom bylo napsáno je nesmysl

A teď nevýhody:
1 - nutnost přesného umístění. To znamená že nesměj bejt na té staniční koleji položeny moc brzo (blízko u vjezdu - souprava hráče se musí vejít celá mezi vyhybky a ty 2RB) aby trafik jedoucí za hráčem měl šanci zareagovat - rozjet se a zabrat si trasu přes celou stanici.
2 - pokud budou moc daleko (těsně před odjezdovým návěstidlem) tak se může stát že k nim hráč vůbec nedojede (zastaví moc brzo) a tím pádem je nevybaví - zůstane mu červená na návěstidle.
3 - musejí být umístěny velmi blízko sebe aby je vybavila třeba i jen samotná lokomotiva najednou při jednom projetí
4 - tuto konstrukci narozdíl od použití servisu2 nelze použít pro předjetí či vykřižování více než jednoho trafic vlaku

Takže toto je pár zásad k RB. Při správném použítí to funguje spolehlivě. Jako vše (servis2 nevyjímaje) to ale má také i své nedostatky. Pokud tvůrce úkolu nepochopí základní pravidla používání a fungování toho či onoho systému tak to bude vždy jen čarování a divení se tomu že jednou/jednomu to funguje a podruhé/druhému to nefunguje.

2RB pouzivam a jsem spokojeny. Na jednokolejce mi nefunguji, na dvojkolejce OK.
Dnes jsem si udelal a zajel aktivitu na jedne italske trati s nasledujicim scenarem.

Nakladni vlak, ktery vsichni predjizdeji. Na cca. 40km jsem mel 4x 2RB na vedlejsich kolejich. 2x me dojel traffic a ja musel cekat, az me predjede.
Pohoda, traffic jsem si vygeneroval v activity changeru.

Musi se dat pozor aby se couprava cela vesla mezi path point a navestidlo. Couvat netreba, staci oba prejete a spojit vlakem a funguje to jako pozadavek na cestu.

ZSR

Chci se zeptat co znamenaj ty cerveny cary na obrazku 45 v ppollllovo navodu pro aktivity,protože mě se nedaří udělat křižování v Ceperce jedu do odbocky a rychlik proti me ma jet po hlavni ale on zustane stat u vjezdovky a nic.Servisi mi do vyhybky nezasahují?

klimi

Na zmiňovaném obrázku žádné červené čáry nejsou. Červenou čáru uvidíš pouze u nefunkční trasy v místech, kde je trasa neprůjezdná. Druhá možnost zobrazení červené čáry je při definici trasy když máž navolen režim zvýraznění tak je jeden právě navolený úsek trasy zvýrazněn červeně.

A pokud budu předpokládat u tebe snížený barvocit tak se asi ptáš na fialové čáry což je barva tras se kterýma se zrovna nepracuje. Ve většině případů (ne vždy) je to trasa traffic vlaků.

jak mám nastavit úlohu odpojení os.vozů ve stanici.Když dám odpojit vlak na pozici tak mám vybrat náklaní kloej,jenže já to nechci na nákladní koleji.

klimi

Pokud trváš na tom co jsi napsal v předešlém příspěvku tak po simulátoru chceš něco na co není naprogramován.

Takže se zamysli nad tím jak vytvořit určitý kompromis.

Ahoj! pracuji na aktivitě ve které je důležíté být na daném místě včas. Chtěl bych, aby se při zpoždění aktivovala událost zobrazit zprávu či úkol nesplněn (nejprve upozornění a až potom konec. ) a při nadměrném spěchu udalost zobrazit zprávu. a ještě jedna otázka a to jestli lze pro traffic nastavit událost Dosažení rychlosti (přidávám postrk a potřebuju aby se hejbal ale najížděl decentně)

Čouda:
Nesplnění úkolu při zpoždění. Zvol si nějký kontrolní bod na trati či ve stanici a umísti na něj událost závislou na místě. Aktivační úroveň nastav na 0. Jako výsledek zvol Úkol ukončen neúspěšně. Můžeš přidat ještě jednu akci, třeba zobrazení zprávy, kam napíšeš třeba něco ve stylu:"Jel jsi jak šnek....".
To bysme měli první část. Pak uděláme událost závislou na čase. Nastavíme čas od začátku aktivity - ten je rozhodující, určuje kdy už bude kontrolní bod vyhazovat pro zpoždění a kdy ještě ne. Jako výsledek zvolíme Zvýšit aktivační úroveň o 1 a v okně Spouští: vybereme před chvílí vytvořenou událost závislou na místě.
A ve finále to bude vypadat takto: Kontrolní bod je neaktivní, tedy hráče pustí dál. Pokud ale hráč na místo dorazí po čase nastaveném v události závislé na čase, hra ho vyhodí ven. Spustí se totiž časová událost, která zvýší aktivační úroveň kontrolního bodu a ten nás tedy nepustí dál.
Hláška při spěchu - dělá se stejným postupem ale "opačně", tedy že hláška je na začátku aktivity aktivní a zadaným časem se deaktivuje.
Pokud bys chtěl aplikovaný příklad, tak ho nalezneš u mě na webu v aktivitě R 672 Vysočina - zde informuji hráče o přílišném spěchu.

mam problem pri editacii jizdniho radu v tvorbe ukolu, ide mi zadat iba cas prichodu? ako sa zadava cas odchodu?

ramelow

Klikni na Editovat jízdní řád. Zobrazí sa tabuľka. Klikni na čas príchodu a zadaj tam čas odchodu. Potvrď a znova klikni na čas príchodu a zadaj čas príchodu (čas odchodu zostane).

Tvorba Aktivit vs. Trainstore

Mám takový problém. Když používám na msts Train Store a chci tvořit aktivitu načtou se mi tam vozidla jen s poslední hrané aktivity :mad: . Když to zkouším bez TS tak se mi to načítá strašně dlouho a pak mě to pošle k Billovi. Dík

Naposled editoval moderátor:
Re: Tvorba Aktivit vs. Trainstore

ProfiAmater napsal:
Mám takový problém. Když používám na msts Train Store a chci tvořit aktivitu načtou se mi tam vozidla jen s poslední hrané aktivity :mad: . Když to zkouším bez TS tak se mi to načítá strašně dlouho a pak mě to pošle k Billovi. Dík
Musíš mít smazané nainstalované aktivity, pak se Ti to bude spouštět rychleji, použij program Activity Mover

Re: Tvorba Aktivit vs. Trainstore

ProfiAmater napsal:

Pred začatím prác v editore musiš v Train Store zvoliť možnosť vrátiť všetko späť. (neviem presne ako sa tá položka volá). TS povyhadzoval všetky nepotrebné engy a wagy preč a sám ich naspäť nedá.

xem sa opytat, kam mam spravne umiestnit koncovy bod v aktivite. mal som ho na BA hl. st.(za odjazdovym navestidlom) a aktivita skoncila uz na predchadzajucej stanici Vinohrady...

Back
Nahoře