Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Takovou úlohu tvořím na dílčí části v druhé testovací úloze, kde použiju stejný traffic jako u kompletní úlohy. Tyto úseky jsou dlouhé zhruba tak, jak vytvářím určité zápletky nebo zastavení ve stanicích.

Najlepšie je asi rozdeliť dlhú aktivitu na viac dielov. To čo napísal Poison je cekom zaujímavé, ale mne sa to zdá dosť pracné. Samozrejme, ak si chcem byť niečim istý, tak si urobím menšiu aktivitu napr. s križovaním a overím si, či to bude fungovať.
Ja pri opakovanom testovaní používam parameter time acceleration.

U TimeAcc se v předBiINní době rozhazovaly reálné doby jízdy s a bez akcelerace, takže jsem od něho upustil a začal používat testovací úlohu, taktéž neseděl čas v reálné jízdě a v editoru což dnes někteří používají. Já si jedu v úseku mezi událostmi (zastavení ve stanici, křižování, jízda na blok atp.) a zapisuji časy průjezdu stanicemi, poté doplním traffic a událost či zápletku. Pokud chci ověřit její funčnost, posunu startbod v následujícím úseku o stanici zpět a jedu dál až postupně dojedu do konce, vytvořený traffic použiju ve finální úloze kde doplním pouze hlášky a události do finální podoby a šup ven.

Řeším to tak že po odjetí určité části aktivity se zafixuji na místě kde je jistý čas odjezdu. Nepotřebné časy dám do události "0" a budoucí upravím podle startovacího času. Je to pracné, ale aktivity které mají mnoho událostí - manipulací - jinak odzkoušet nejde. Pokud se z toho nechceš zbláznit a projíždět začátek 220x za sebou. Postupně takto slepuji vyzkoušené časti, po každé kompletaci vyzkouším jestli funguje celá část a skládám další.

Ahoj,vyskytl se mi problém při tvorbě aktivity.. Všechno se mi zobrazuje, až na jednu věc, a to, když chci vložit vlak na trať , tak normálně pr.tl myši a vložit vlak, vyberu i jaký, ale neobjeví se mi na mapě ty čtverečky znázorňující soupravy,takže s ní nemohu posouvat (ve hře se objeví). Nevíte někdo co s tím?

Srandik32: dík
lukas matura: to už jsem zkoušel, ale jelikož se začíná ve stanici Pardubice hl.n. a tam těch vlaků odstavených je hodně tak přes traffic to nejde, jelikož při spuštění mstska by se aktivita sekla.

Sfer napsal:
lukas matura: to už jsem zkoušel, ale jelikož se začíná ve stanici Pardubice hl.n. a tam těch vlaků odstavených je hodně tak přes traffic to nejde, jelikož při spuštění mstska by se aktivita sekla.
S traffic nemáš pravdu, psal jsem to již mnohokrát, velký počet LC nejen dělá problémy a to hlavně až těm co si aktivitu nainstalují, ale i se hůře opravují consisty při chybějících vozidlech. Každého kdo používá ve stanicích LC beru jako lenocha tvořit traffic, který bude vyvážený a ve správnou chvíli naskočí a v tu správnou zmizí. Jinak samozřejmě si tvoř aktivity jak chceš.

Ještě dotaz na sfer. Ta otázka v mé návštěvní knize o problému s AE je tvoje?

poison napsal:
Sfer napsal:
S traffic nemáš pravdu, psal jsem to již mnohokrát, velký počet LC nejen dělá problémy a to hlavně až těm co si aktivitu nainstalují, ale i se hůře opravují consisty při chybějících vozidlech. Každého kdo používá ve stanicích LC beru jako lenocha tvořit traffic, který bude vyvážený a ve správnou chvíli naskočí a v tu správnou zmizí. Jinak samozřejmě si tvoř aktivity jak chceš.
Promiň, ale mě to přesně to udělalo a navíc, odstavený vozy nemůžou z ničeho nic naskočit a pak zase zmizet. Jinak já taky radši dělám traffic, než LC, ale okolnosti mě nutí činit jinak.

Sfer napsal:
poison napsal:
Sfer napsal:
Promiň, ale mě to přesně to udělalo a navíc, odstavený vozy nemůžou z ničeho nic naskočit a pak zase zmizet. Jinak já taky radši dělám traffic, než LC, ale okolnosti mě nutí činit jinak.
A navíc já to LC mám jen na odstavený vozy, ne na celý soupravy, ty dělám v trafficu.

Tak lžeš, traffic si v Pardubicích vyvodím jak budu chtít, máme servis4 a ten pomůže v dlouhých a přerušených soupravách, které se tváří jako dva vlaky, máme vyčkávací bod, neměli jsme jej před Binem a šlo to, máme spoustu možností jak úlohám ulehčit což je i v našem aktivitářském zájmu, ale ty napíšeš, že velký počet traffic v Pardubicích je na chod úlohy horší než náhrada traffic LC. Napiš to Danovi J. pokud to potvrdí, pověsím svůj zájem na 200ku hřebík. Jinak stále si stojím za tím, že nepřítomná vozidla v Trainset se v LC těžko nahrazují.

poison napsal:
Tak lžeš, traffic si v Pardubicích vyvodím jak budu chtít, máme servis4 a ten pomůže v dlouhých a přerušených soupravách, které se tváří jako dva vlaky, máme vyčkávací bod, neměli jsme jej před Binem a šlo to, máme spoustu možností jak úlohám ulehčit což je i v našem aktivitářském zájmu, ale ty napíšeš, že velký počet traffic v Pardubicích je na chod úlohy horší než náhrada traffic LC. Napiš to Danovi J. pokud to potvrdí, pověsím svůj zájem na 200ku hřebík. Jinak stále si stojím za tím, že nepřítomná vozidla v Trainset se v LC těžko nahrazují.
1) Nelžu, opravdu se mi to stalo, že se mi při spuštění MSTSko seklo, protože, bylo moc trafficu na jeden čas, a abych jim ty časy posouval je blbý, protože by to vypadalo divně, kdyby se ti z ničeho nic ve hře objevila souprava bez lokomotivy.

Sfer napsal:
Promiň, ale mě to přesně to udělalo a navíc, odstavený vozy nemůžou z ničeho nic naskočit a pak zase zmizet.
Odpovídám z mobilu, ale tohle jsem tak nějak přehlédl. Pokud tohle myslíš vážně tak se omlouvám za své předchozí odpovědi na tvé příspěvky.:study:

Sfer napsal:
1) Nelžu, opravdu se mi to stalo, že se mi při spuštění MSTSko seklo, protože, bylo moc trafficu na jeden čas, a abych jim ty časy posouval je blbý, protože by to vypadalo divně, kdyby se ti z ničeho nic ve hře objevila souprava bez lokomotivy.
Pokud mohu poradit z pozice "začátečníka", snaž se vkládat Traffic vlaky tak, aby žádný z nich nestartoval ve stejné sekundě, takže ve stanici startuji Traffic co 5sekund, nikdy ne 10 traffic v např. 18:30!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je to zásadní k funkčnosti!

A ještě k odpovědi od Delay, pokud stanicí projíždím jako hráč a jen zastavím a zase odjedu, vkládám traffic stojící ve stanici na vyčkávacím bodě s hodnotou 600 (10 minut) s tím, že traffic startuje 5 minut před příjezdem hráče ( půl napůl) a dodržuju pravidla v předchozím přispěvku.

Back
Nahoře