Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Tom Kanka napsal:
Jenže pan stojvedoucí jel jako z hnojem a v čase, kdy už měl být v Holešovicích, opouštěl teprve odbočku Balabenka.

Za hranicemi v tomto případě následuje volání fírovi: Máš něco s mašinou?
Když řekne Ne - prodloužil jsi jízdní dobu o X minut - proč?
Když řekne Ano - jdeš na stranu a sprav si to, nebo si zavolej pomocnou mašinu. A nebo si počkej na delší okno (to může být i pár hodin).

kakawko napsal:
este by som mozno dodal kvoli realnsti ze naklad som este nevidel predbiehat osobny vlak

Já v tom Popradě jsem En 444 Slovakia.Celej kolotoč začíná už ve Spišské Sové Vsi.Kde 444 přijede na rovno,postojí 3 min a jede na Poprad.Takže náklad předjedu už tam ve Spišské.Poptom v popradu má posun.Dobírá DDmko,běhen toho posunu ji předjede náklad co jsme předjeli ve Spišské a 444 následně ho předjede ve Štrbě ten samej náklad co jsme ho už jednou předjeli ve Spišské a on nás v Popradu.

Lukash napsal:
KimiR: Skús skontrolovať, či ten osobák, ktorý má prísť od Svitu a ten náklad čo ťa má predbehnúť v Poprade, nemajú na niektorom z popradských zhlaví spoločnú trasu. To by mohla byť príčina.

Já jsem náklad pustil v prosměru už o stanici před popradem do Svitu.Protože od Popradu do Svitu je vyluka,končí projetím toho nákladu ve Svitu.Bo já už pak jedu normálně po své na Svit.Ale musím čekat na osobák co jede od Svitu,kvůli přestupu lidí.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím. Poprosil bych o zkušenější o radu, jelikož jsem se o mém problému v žádných návodech nedočetl. Právě tvořím aktivitu, kde z Ustí nad Orlicí odjíždím s nákladem za rychlíkem a můj problém je že ačkoliv má consist nastavený výkon 100 procent (mašina 362 vozy nějaký béčka) tak ho před Pardubicema dojíždím. Tedy nejede 140 km/h ale tak 80. Vyřešil jsem to tím že jsem consist ukončil v Zámrsku a tu samou soupravu jsem pa vložil do Pardubic a vyslal předemnou směr Kolín. A hle rychlík mi v pohodě ujede a stíhá i jízní doby. Jak tedy nastavit consist aby jel opravdu traťovou (případně max rychlostí). Vím jak jeho rychlost omezit, ale toto jsem se nikde nedočetl. Díky. Lukáš K.

Kde a v kolik startuje ten rychlík, někdy jsem se s tím taky setkal a tak jsem ukončil první soupravu za stanicí a pak vypustil tutéž na nějakém vhodném místě, podle toho jak potřebuju jet jako hráč.

Jo to se mi stalo teď s osobákem v Karviné. Nalinkoval jsem si trasu s Excelkou z minulého GVD, z Dětmarovic jsem pustil osobák do Třince. Hezky to jelo, než jsem zjistil, že v Těšíně mám na stůj a tím končím - dead lock.

Takže jsem musel osobák utnout v Loukách nad Olší a v Třinci jsem ho opět nalinkoval tak, aby to vypadalo, že on na mne opravdu čeká. Někdy jsou to zmatky.
Jenom předesílám, že mám bin poslední pracovní, tj. 1.8.052113

Na zastávce Ústí nad Orlicí město. Je to R864 dle současného GVD. Start má v 8:22. Když jsem ho měl nataženej v jednom kuse až do Kolína (díky pobytům který má se tak před hráčovo soupravou plácá a je možný ho dojet) tak už u Moravan jsem za nim skákal na žlutou. Jel dak 85 km/h cca. Zkusil sem mu nastavit příjezd do PCE V 8:57 ale vyskočila mi hláška že ho není možný dosáhnout ani na 100 procentní výkon a předělalo se to na ušim 9:03. Když jsem ho ukončil v Zámrsku a do PCE jsem ho zadal jako novej trafic tak stíhá jízdní doby normálně ani ne na 100 procent a ujede mi. Není to poprvé co jsem se stim setkal že se ty trafici plazej. Nemáš nějakou radu přeci jen jsi zkušenější jak já a já sem hodně samouk. Dík

Počítám, že jedeš jako hráč z Třebové, takže držíš hráče na servisu v Ústí, aby tě předjel 864. Poslal bych ten R jen do Brandýsa a tam end, před startem aktivity samotné bych do Chocně postavil stejnou soupravu (consist) a servis pojmenoval např. xxx_yyy_864a (to už je na tobě) a toho tam držel do 8:38 kdy má pravidelný odjezd s tím, že trasu bude mít až kam ty potřebuješ a zkusil jak se bude chovat. Pokud se bude dát za ním jet tak ok, pokud ne tak laborovat dál.

Já už jsem to vyřešil. Právě jak jsem popisoval a jak mi radíš. První končí v Zámrsku a druhý začíná až v PCE a tam v pohodě ujede. Jinak já jsem přijel od Letohradu a čekám právě na odjezd za R. Mě spíš šlo o to zda v tom pomalém trficu neni nějakej figl kterej jsem ještě neobjevil. Měl jsem stejnej problé např mezi Úvaly a Poříčanama kdy mě měl po nulté předjíždět Expres ale nakonec mě ani nedojel protože se plazil šedesátkou. Všude na volno a prostě nejel. tenkrát na tom byla 162 myslim.

Zdravím.
Před týdnem jsem narazil na nepochopitelný problém s křižováním v MSTS. Dělám R 733 Radegast z Brna do Kojetína, Přerova a až kam bude postaveno. Odjezd vlaku v 7:02 ze 3. nástupiště a ke 4. má přijet R 730 v 7:00, začátek aktivity 6:55 a traffic R 730 výchozí čas 6:52 a stejně se mi zasekne na výhybce, následně jsem zjistil tootálná balast MSTS a chtěl bych se zeptat, zda někdo netuší, zda to není nějakou chybou v nějaké databázi tratě, nebo co by to mohlo dělat. Demnstrovat to budu ve screenech testovací aktivity, kde jsem zjistil onu chybu:
Začátek testovací aktivity ve 12 hodin a traffic začátek v 11:57, kdy jsem dal jednoduchý consist dvou vozů ČD 810 a vlaky se v pohodě vykřižovaly, avšak, když jsem do soupravy hráče nasadil soupravu rychlíku, MSTS mi traffic do stanice nepustil, pak jsem zkoušel dosazovat vozy do traffic řízeného MSTS a tam to vliv nemá, křižování mi ovlivňuje souprava hráče: (omluvte překlepy v popisu screenů, po asi 4 hodinovem testování v editoru už mi malinko hrabalo a nové obrázky dělat nebudu :D)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img94.imageshack.us/img94/5764/bzg1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img196.imageshack.us/img196/9475/dvxy.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img163.imageshack.us/img163/6691/26xc.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img843.imageshack.us/img843/5168/gyrf.jpg
Pak jsem ze soupravy rychlíku odvěsil dva vozy a editor mi aktivitu vykřižoval...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img821.imageshack.us/img821/310/4u33.jpg

Zdravím vás kolegovia. Práve som začal s tvorbou aktivít. V podstate to nie je žiadna veľká veda, momentálne testujem svoju prvú aktivitu, všetko funguje bez problémov. Zaujímala by ma však jedna vec. Ak chcem pridať do aktivity počítačom riadené vlaky, môžem do aktivity vložiť vlaky, ktoré už mám vytvorené (napríklad pre iné aktivity), pričom majú už vytvorenú aj trasu s kompletným grafikonom? Takýto počítačom riadený vlak bude v staniciach presne v časoch, ktoré má uvedené v naplánovanom cestovnom poriadku ? Alebo sa musí trasa pre počítačom riadený vlak vytvárať nanovo a nastavovať im čakacie body ?

ahoj...vytvorenu supravu mozes pouzivat vo viacerych aktivitach..ale samotnu trasu musis v kazdej aktivite robit na novo :)..cize start bod konc bod a popripade vyckavaci bod alebo uz co potrebujes

Dan J. napsal:
Zdravím.
Před týdnem jsem narazil na nepochopitelný problém s křižováním v MSTS. Dělám R 733 Radegast z Brna do Kojetína, Přerova a až kam bude postaveno. Odjezd vlaku v 7:02 ze 3. nástupiště a ke 4. má přijet R 730 v 7:00, začátek aktivity 6:55 a traffic R 730 výchozí čas 6:52 a stejně se mi zasekne na výhybce, následně jsem zjistil tootálná balast MSTS a chtěl bych se zeptat, zda někdo netuší, zda to není nějakou chybou v nějaké databázi tratě, nebo co by to mohlo dělat. Demnstrovat to budu ve screenech testovací aktivity, kde jsem zjistil onu chybu:
Začátek testovací aktivity ve 12 hodin a traffic začátek v 11:57, kdy jsem dal jednoduchý consist dvou vozů ČD 810 a vlaky se v pohodě vykřižovaly, avšak, když jsem do soupravy hráče nasadil soupravu rychlíku, MSTS mi traffic do stanice nepustil, pak jsem zkoušel dosazovat vozy do traffic řízeného MSTS a tam to vliv nemá, křižování mi ovlivňuje souprava hráče: (omluvte překlepy v popisu screenů, po asi 4 hodinovem testování v editoru už mi malinko hrabalo a nové obrázky dělat nebudu :D)
A co takhle použít známý servis2??? To jsi taky zkoušel????

Vďaka. Ešte posledná doplňujúca otázka a potom už všetko jasné z mojej strany. Ak nastavím počítačom riadenému vlaku príchod a odchod zo stanice v určitých časoch, je potrebné nastavovať vyčkávací bod ? Konkrétny príklad: Potrebujem, aby mi prišiel počítačom riadený vlak do stanice Poprad o 10:00 a odišiel 10:03. Stačí, že mu nastavím príchod a odchod, alebo je potrebné ešte navyše aj pridať vyčkávací bod s časom tri minúty ?

Hextall napsal:
Vďaka. Ešte posledná doplňujúca otázka a potom už všetko jasné z mojej strany. Ak nastavím počítačom riadenému vlaku príchod a odchod zo stanice v určitých časoch, je potrebné nastavovať vyčkávací bod ? Konkrétny príklad: Potrebujem, aby mi prišiel počítačom riadený vlak do stanice Poprad o 10:00 a odišiel 10:03. Stačí, že mu nastavím príchod a odchod, alebo je potrebné ešte navyše aj pridať vyčkávací bod s časom tri minúty ?
Na tohle je lepší použít vyčkávací bod, Mám totiž zkušenost takovou, že když zatrhneš stanici, sice přijede, ale zastaví až na konci peronu. U rychlíku to tak nevadí, ale když máš malý osobák (motorák), tak to působí dost divně (vlastní zkušenost). To znamená, že musíš si s tím trochu pohrát, nejlepší je opravdu použít vyčkávací bod.

Ja pouzivam iba vyckavacie body...no len musis trosku poznat aj stanicu aby si vedel kde ho mas dat aby zastal pekne ten vlak ako v reale...proste ako spomenul kolega musis sa s tim vyhrat

Traffic bez vyčkávacího bodu jízdní řád ignoruje, zastaví, vyčká podle počtu cestujících určitou dobu a frr pryč. Vždy používat vyčkávací bod.

No a čo poviete na dĺžku aktivít ? Akú maximálnu dĺžku odporúčate (z hľadiska stability počas jej hrania) ? Alebo je to jedno a môže to ísť v rámci jednej aktivity kľudne aj z Prahy do Košíc ?

Nuz tazko odpovedat...spravit aktivitu praha kosice v jednom diele...klobuk dole a pozivam na pivo :D:D...osobne si myslim ze optimal je 2-3 hodiny...to hrac potiahne naraz...teraz robim ex janacka Zvolen-Praha a tiez to ma mam v jednom diele a myslim si ze to je uplne maximum co sa da ale ubera sa realnosti....

Back
Nahoře