*s soubory

naklady jsou od pocatku souradne soustavy vyzvednuty o 1 metr uz pri tvoreni modelu

JESTLI TO CHÁPU DOBŘE TAK TO PŘEPSAT V TEXTÁKU S SOUBORU NEJDE ?

rucne to nejde, ale mozna by to dokazal nejaky program (neco takoveho jako pouzivali k centrovani modelu pro lepsi funkci sprahel)

Gronibard

Ked mas pridany naklad pomocou Freightanim, tak jeho poloha sa urcuje suradnicami v wag subore - funguje to systemom pokus-omyl !

NEMÁTE TIP KTERÝ MODEL VAGONU JE VÁMI POPISOVANÝM
UDĚLANÝ ŽE BYCH TO Z NĚHO OBKOUKAL _?

Náklady

Podívej se na tendry párovek - i defaultní mašiny to tam maj, dále 771 a šestikoláci mají od Poláka jako náklad dosazený ty nárazníky a šroubovky.

ZKOUŠEL JSEM TO PŘEPISOVAT VE WAG SOUBORU U TÉ FREIGHTANIM
ALE NĚJAK SE MI TO NEDAŘÍ ZVIHNOUT .
NEPORADIL BY NĚKDO CO PŘESNĚ PŘEPSAT NEBO JAK BY TO ŠLO UDĚLAT?

GRONIBARD napsal:
ZKOUŠEL JSEM TO PŘEPISOVAT VE WAG SOUBORU U TÉ FREIGHTANIM
ALE NĚJAK SE MI TO NEDAŘÍ ZVIHNOUT .
NEPORADIL BY NĚKDO CO PŘESNĚ PŘEPSAT NEBO JAK BY TO ŠLO UDĚLAT?
Máš dve čísla, pozri napríklad: FreightAnim ( CSD_534Crb.s 0.989 0 ) alebo FreightAnim ( CSD_411_2Details.s 1 1 ) - tie zrejme určujú pozíciu pridaného s súboru. Skús sa s tým pohrať, ale nezabudni, že v sview to neuvidíš správne ! Sview neberie do úvahy eng a wag súbor, takže v ňom zmenu neuvidíš, tú uvidíš len priamo v MSTS

Jedno číslo udává výšku a druhé číslo udává rychlost s jakou dochází ke klesání toho nákladu - uhlí. Co je co ale teď takhle z hlavy nevím.
Do stran model představující náklad takto posunout nejde. To by bylo nutné provést v externím programu ShapeShifter. Tím by šla vyřešit i ta výšková poloha. Pohybovat s modelem lze ve všech třech osách. Je to ale metodou pokus omyl.

TO TAX :
ZKOUŠEL JSEM TY DVĚ ČÍSLA PŘEPISOVAT VE WAG SOUBORU ALE
BEZ ÚSPĚCHU UHLÍ V TENDRU POŘÁD SEDĚLO NA MÍSTĚ .
NEMOHL BYSTE TO ZKUSIT U SEBE JESTLI VÁM TO FUNGUJE ?

TO PPOOLLLL:
MOHL BYSTE MI PORADIT KDE SE DÁ TENHLE SHAPE SHIFTER
STÁHNOUT ABYCH HO MOHL ZKUSIT A JAK JE SLOŽITÉ HO OVLÁDAT ?

S routeriterom mám takýto problém: Chcem si upraviť "s" súbor v trainsete(zmeniť názvy textúrových súborov). Lenže ak ho dám "Uncompress" nespraví to nič, iba mi vypíše, že ho je trba určiť v ľavom okne a "destination" v pravom. Toto mám nastavené, ale nespraví nič.
Ak si ho dám skonvertovať do unicode a následne ho prehliadnem. Sú tam len "háky-báky". Viete mi pls poradiť, ako nato? Ď.

to passion

používej ffedit z msts

ffedit soubor.s /o:soubor.s

tento příkaz ti rozbalí zkomprimovaný *.s soubor modelu do textové formy. Stejným příkazem to zase zkomprimuješ.

Mám takový dojem. že RouteRitter pouze volá program ffedit a předá mu parametry, co se má udělat.

ffedit hledej v sekci utility v MSTS, on se tam jmenuje tuším trochu jinak, ale adresář je jasnej.

passion napsal:
S routeriterom mám takýto problém: Chcem si upraviť "s" súbor v trainsete(zmeniť názvy textúrových súborov). Lenže ak ho dám "Uncompress" nespraví to nič, iba mi vypíše, že ho je trba určiť v ľavom okne a "destination" v pravom. Toto mám nastavené, ale nespraví nič.
Ak si ho dám skonvertovať do unicode a následne ho prehliadnem. Sú tam len "háky-báky". Viete mi pls poradiť, ako nato? Ď.
Poslední funkční verze na compresování a rozpakování ".s" souborů a unicode je verze 6005 a nižší ty poslední od verze 6100 až po verzi 6170 u nich to zatím nefunguje,tento problém už řeším s autorem,tak použij do verze 6005.

Dik. co som skusal, vsetko mi ide, az na ten subor co potrebujem upravit cd749-1.s. Mozem ho mat poskodeny? Mozete mi ho niekto poslat na mail? (749182 od stareho) Dik.
xman@stonline.sk

Naposled editoval moderátor:
Pokud bys ho měl poškozený, tak by Ti nešel načíst ani v MSTS.....zkoušel jsi ho rozkomprimovat přímo pomocí ffedit , jak to radí Miran?

Back
Nahoře