Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Robo napsal:
milan_ruzicka napsal:
tak hlášky to vyhazuje pořád...
tak stále skúšaj a skúšaj až kým to nepôjde. Celé je to o tom :wink: Aspoň sa s tým naučíš robiť :)
a co mám zkoušet? to sem teď nějak nepochopil.
každopádně jsem se naštval a u problémových vozů jsem ty vzuky zrušil(smazal příslušnej řádek v eng nebo wag souborech), funguje to-leč docela provizorně

začni sa prehrabávať v príslušnom wag súbore. Pozri jeho zloženie. Pozri si napríklad v eng súboroch ako sú nalinkované zvuky (sms) v lokomotívach. Pri vozňoch je princíp ten istý.

Stala se mi zajímavá věc. Ať zvolím jakoukoliv soupravu a dám venkovní pohled, tak zvuky z lokomotivy vycházejí z vagonu za ní... tudíž když je kamera nastavená na lokomotivu, jsou slyšet vagony a když se přeskočí na vůz za loko, tak jsou slyšet zvuky mašiny. Reinstall MSTS to snad vyřeší, ale stejně, neví někdo čím by to mohlo být?

Vzpadávání zvuků tratě v kabině některých loko

Zdravim. V některých kabinách, např.471, 451, 363,163 atd. (ty s červenou záclonkou) mi za jízdy vypadává zvuk tratě. Když přepnu ven a zpět, zvuk je opět slyšet, ale jen po první výhybky, nebo zvuk oblouku atd. Ale např. na 350, 150,151 to nedělá.

Re: Vzpadávání zvuků tratě v kabině některých loko

jare napsal:
Zdravim. V některých kabinách, např.471, 451, 363,163 atd. (ty s červenou záclonkou) mi za jízdy vypadává zvuk tratě. Když přepnu ven a zpět, zvuk je opět slyšet, ale jen po první výhybky, nebo zvuk oblouku atd. Ale např. na 350, 150,151 to nedělá.
Presne takýto problém som mal aj ja ... Najprv som si myslel že to má niečo z MSTS a nakoniec to bola zvuková karta, presnejšie jej ovládač.Zaujímavé bolo že v reprákoch ten zvuk vyplo, ale v slúchadlách to išlo bez problémov ... :roll:

No já poslouchám jen přes sluchátka, protože bedýnky nemám :)
Ty ovladače ke zvukovce musím zkonzultovat se synem.

Tak už jsem na to asi přišel...špatně jsem spočítal ".." :eek: a ono to hledalo ty soubory o adresář níž....

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem nainstaloval MSTS na čerstvou instalaci systému, dal tam BP s vyladěným trainsetem a spustil (problém výše). Stejně jde ale zvuk lokomotivy od vagonu za loko. Otestujte to prosím ať vím, zda se jedná o globální problém, či je to jen lokální záležitost u mě. Předem dík moc

Námatkou som skúsil nejaké súpravy a podľa môjho "hluchého" ucha sú zvuky OK, tj. vychádzajú +- správne z lokomotívy.

Ja mám zase iný problém so zvukmi: V kabínach najmä motorových lokomotív sú zvuky občas nekvalitné a všeliak to ma šuští a praská. Vonkajšie pohľady ( a ani vyklonenie z okienka ) to nerobia. Nepomohola ani montáž Soundblastera 128...

nebulus napsal:
Ja mám zase iný problém so zvukmi: V kabínach najmä motorových lokomotív sú zvuky občas nekvalitné a všeliak to ma šuští a praská. Vonkajšie pohľady ( a ani vyklonenie z okienka ) to nerobia. Nepomohola ani montáž Soundblastera 128...

Nebulus: To môže byť aj tým, že máš nastavenú veľkú hlasitosť ( nemyslím reproduktor ). Skús si v nastaveniach MSTS znížiť celkovú hlasitosť ( alebo zníž hlasitosť cez Štart-Ovládací panely-Zvuky a zvuková zařízení ). Potom si dáš reproduktor hlasnejšie a malo by to byť OK.....
Mne toto robil chladič na 150/151 - ke

Mám takový problém,po dlouhé době jsem si chtěl zajezdit s 753kou a zjistil jsem,že mi až na houkačku nejde žádný zvuk.Zkoušel jsem to jak v misy tak i ve volné jízdě a nejde to.Mám zvuk stáhnutej z BP,protože o jiném nevím.Mohl by někdo poradit? :?: :?: :?:

emihop napsal:
Mám takový problém,po dlouhé době jsem si chtěl zajezdit s 753kou a zjistil jsem,že mi až na houkačku nejde žádný zvuk.Zkoušel jsem to jak v misy tak i ve volné jízdě a nejde to.Mám zvuk stáhnutej z BP,protože o jiném nevím.Mohl by někdo poradit? :?: :?: :?:
Mohlo by to být tím,ze mas v MSTS nastavenou snizenou kvalitu prehravani zvuku.Tohle mi delalo,kdyz jsem si reinstaloval MSTS a mel jsem stredni kvalitu zvuku.

Martens napsal:
emihop napsal:
Mohlo by to být tím,ze mas v MSTS nastavenou snizenou kvalitu prehravani zvuku.Tohle mi delalo,kdyz jsem si reinstaloval MSTS a mel jsem stredni kvalitu zvuku.
Zvuk mám daný naplno.Dělá mi pouze snd753.Nezkoušel jsem zvuk přendat do loko tak nevím jestli by tam šel.

Tak jsem přesunul ten zvuk do loko a stejně nejde.Nevím proč. :?: :?: :?:Tak jsem dal zvuk 754ky a ty jdou,ale bohužel pouve uvnitř v kabině,když dám venkovní pohled tak není slyšet nic.

zsbeer napsal:
Nebulus: To môže byť aj tým, že máš nastavenú veľkú hlasitosť ( nemyslím reproduktor ). Skús si v nastaveniach MSTS znížiť celkovú hlasitosť ( alebo zníž hlasitosť cez Štart-Ovládací panely-Zvuky a zvuková zařízení ). Potom si dáš reproduktor hlasnejšie a malo by to byť OK.....
Mne toto robil chladič na 150/151 - ke
No skúšal som znižovať hlasitosť aj v systéme aj v MSTS ale nejaké úspechy som nezaznamenal. Akurát som si všimol že praskanie sa objavuje aj pri vonkajšom pohľade, ale v ďaleko menšej miere. Tuším si vyčistím uši a pôjdem si k niekomu druhému vypočuť ako mu to "vrčí"

Naposled editoval moderátor:
emihop: To je nieco s ovladacmi zvukovej karty ... MsTS a DirectSound sa s nimi nevedia dohodnut ... skus preinstalovat alebo najst na internete novsiu verziu ...

Back
Nahoře