Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
Mondeo napsal:
Pane Šemora, nic ve zlém, ale připadá mi to, že to, co není podle Vás, je vždy špatně. Toto už sleduji delší dobu, Vaše trať je skvělá, ale Jacek dělá minimálně stejně kvalitní zvuky, takže bych to opravdu nechal na něm.
A co mám tedy dělat? Všeho nechat, protože jsem měl připravený balík update, který budu muset dát dohromady a poslat Jackovi. Ten vše přejmenuje, pak pošle zpět a do vánoc to snad dáme dohromady.
Jestli jste to ještě nepostřehl, tak souběžně s tratí jsem se starám o Trainset, kde jsem nejprve opravil asi 5000 chyb, aby vše fungovalo bez křiku a v další fázi přepočítal spřáhla, srovnal tlaky, spočítal RV kabiny a v poslední řadě značení dle domluvených norem. Práce asi na tři roky. Pro Vás jsem si zaplatil webový prostor (já pro sebe tak velký a odolný opravdu nepotřebuji), aby jste mohli bez problémů zadarmo stahovat (to samé Karel), tak snad mám právo být informován o změnách a následných řešeních. Nové zvuky elektrik, jak jsem se odtud dozvěděl jsou před vydáním, ale nikdo mi nic neposlal na otestování. Když si vzpomenu, kolik korespondence jsme měli s Dejvem, než správně poskládal krokování kontroleru 451, tak doufám, že Jacek to alespoň okopíroval. Protože například zde bylo vše OK, jen při změně stanoviště některé zvuky stykačů byly utlumeny a jen v tomto vidím smysl update. A samozřejmě zvuky pomocných pohonů když jsou stažené sběrače. Ohledně ostatních elektrik je doufám informován Dráčik. Do toho už mluvit nemůžu. Mondeo, já neprosazuji nic svého. Jen jsem vytrvale bojoval za normy, které jsme si tenkrát odhlasovali a měly by se dodržovat. Já jsem se také musel přizpůsobit a přizpůsobím se i nyní. Jenomže to nemůže ve stylů hurá akce, ale musí se najít nějaká schůdná cesta v podobě nejmenšího zla jak pro uživatele, tak pro ty, kteří se o trainset starají.

Vážený pane Šemoro,
chtěl bych napsat jednu věc.Nikdo Vás nikdy nenutil ,aby jste se staral o nějaký trainset.To co děláte poslední 2 roky nemá obdoby.Nejdříve to začalo tím ,když jste neustále dokola mluvil o tajném člověku kterého jste jmenoval Pan T. , který dělá svůj trainset.To ještě byl v plném provozu web Filipa Havla a vy jste měl na svém webu pouze Vaší trať.Neustále jste rejpal do lidí ,kteří něco udělali.Jen si vzpomeňte kolikrát byla vyvolána zbytečná hádka.A co Vám nejvíce asi vadilo ,když byl prezentován v určitých novinách a časopisech jeden web ohledně MSTS a o Vás nic.Nakonec jste tak znepříjemnil práci nmoha lidem ,že raději skončili.
Pozvolna,ale jistě jste veškeré modely a skiny kde co byly natáhl k sobě.S toho udělal ke své trati jakoby Váš trainset.Pokud mě je známo tenkrát ,když skončil web Filipa Havla,byl návrh udělat něco obdobného kde by si mohly uživatelé dále stahovat jak modely tak skiny.Nikde se ale nehovořilo o tom ,že Vy budete rozhodovat o tom jaké bude mít značení . Dnes je to už tak daleko ,že by jste nejraději všechny ostatní weby zrušil co něco dělají ohledně MSTS,a dirigoval to co bude a ne Vy. Proto si myslím ,že by jste se nejraději ustanovil za vedoucího ba za krále české a slovenské komunity MSTS a jenom Vy rozhodoval co se bude dělat a co ne jak jste to napsal v článku o ostatních kterými nazýváte pěšáky.

Jaroslav Brabec: Přijde mi to jako zbytečné navažování se do lidí. Proč radši nepošleš SZ? Každý věc vidíme jinak a tohle mi přišlo opravdu hodně ostré. Sám tu moc nepíšu, raději si přečtu "moudra" druhých, ale tohle mě přijde jako totálně zbytečné lití oleje do ohně, do věci, která se již x-krát řešila.

Prostě klídek zbraní (tzn. klávesnice...)

P. Brabec:
Trochu jste to celé domotal a dopletl, tady se jednalo o debatu s jinými lidmi, ale budiž, když si to myslíte, já Vám to vyvracet nebudu, škoda času, ale máte právo říct svůj názor. Ve Vás musí být ale nenávisti. :cry:

Naposled editoval moderátor:
ad Klimi: tak kategorických výroků bych se na Tvém místě vystříhal,jsi na foru příliš krátce,aby jsi mohl takto soudit,neznáš celé pozadí tohoto sporu,který se táhne déle než si myslíš...

Petr Novák napsal:
ad Klimi: tak kategorických výroků bych se na Tvém místě vystříhal,jsi na foru příliš krátce,aby jsi mohl takto soudit,neznáš celé pozadí tohoto sporu,který se táhne déle než si myslíš...
Už by to snad stačilo. Chápu, že má někdo koníčka rozeštvávat zdejší komunitu, ale tenkrát se jednalo o tom, že vyšel nějaký článek, myslím v Železničním obzoru, který pobouřil tenkrát Tomiho a ostatní aktivní modeláře, protože se tam dočetl, že existuje nějaká hra do MSTS a Filip Havel, Tečka. Pan Brabec tenkrát mne nábídnul, abych situaci napravil a napsal o MSTS více. Shodou okolností, můj originál mám po ruce na HD., Zde máte kompletní článek i z obrázky a posuďte sami, jak jsem ze sebe dělal Kinga. Slovo pěšák se tam vyskytuje opravdu, ale ne ve smyslu označní autorů modelů, ale že existují i tací, kteří přispěli jen fotkou nebo schématem a to jsou právě pěšaci. (abych méně chápavým vysvětlil) Ale smysl článku byl, abych napravil to co vzniklo od pana Havla. Jen na okraj, korektury mi tenkrát dělal pan Tax. Takže určitě má někde u sebe další kopii.
Čtěte a pokud uznáte, že se mám stydět, budu se stydět.
http://www.semora.cz/a/clanekMSTS.rar
Poznámka, otevřte složku *doc, ostatní jsou obrázky, které se tam načtou.

Naposled editoval moderátor:
Asi bude třeba to nějak utnout, než se tu postřílíme:

O co jde?
- Kdysi byla slezina a odsouhlasily se tam nějaké normy značení pro tehdy pár zvuků. Já jsem tam nebyl
- od té doby jsem se vrhl na velkovýrobu zvuků a uvedl jsem do praxe svoji normu. Ne proto, abych se odlišil, ale právě kvůli stylu práce při té velkovýrobě.
- Kdo chce mít na webu moje zvuky, má většinou můj souhlas, přičemž za aktuálnost a funkčnost (sinus s trainsetem) si ručí sám, to už jde mimo mě
- V případě problému už odkazuju každého na moje stránky, kde jsou aktuální verze

Zkrátka lidi smiřte se konečně s tím, že jako jediný aktivní zvukař používám jinou normu, po stažení si ty zvuky stejně nainstaluje každý po svém. Můj hlavní koníček je modelařina, nemám zapotřebí se pořád s někým dohadovat proč jsem udělal zvuky tak nebo jinak, buďte rádi, že jsem je vůbec udělal a nestavěl jsem místo toho kolejiště, na které mi pak nezbyl čas.

Slovy klasika - Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést spory, ale to asi tak všechno co proti tomu můžeme dělat.

Z principu se temto diskusim vyhybam, ale to co napsal pan Brabec je na me prilis.

Zbynek udelal unikatni vec - sestavil a vyladil obravdu velky a reprezentativni trainset. Diky jeho praci lze se vsemi vozidly jezdit hned, bez chyb. Tato vozidla jde sprahovat a rozprahovat aniz by se kousaly brzdy a nikde nemusite downloadovat a zaroven mate k dispozici solidni nabidku aktivit.
To jsou charkaterisitky komercniho trainsetu.

Protoze se ladenim engu zabyvam uz temer 5 let, vim, co to znamena za praci - je ji neskutecne mnoho a zere spoustu casu.
Proto bych vas pane Brabec chtel pozadat abyste neplival po lidech jako Zbynek, kteri venovali spoustu sveho casu na to, aby ho nam ostatnim usetrili.
A jak tleska Bob57, pokud davate prednost stahovani a individualnimu ladeni, je to vase volba stejne jako kazdeho jineho, nemusite pritom obvinovat druhe z nesmyslnych machiavelistickych umyslu.

ZSR

P.S. nepredpokladam, ze jste nekdy nejaky eng, wag, cvf nebo sd soubor vyladil, to byste takhle nemluvil.

Jacek napsal:
- Kdysi byla slezina a odsouhlasily se tam nějaké normy značení pro tehdy pár zvuků. ...
Jacku, plně s Tebou souhlasím, až na citované. Asi proto, že jsi tam nebyl, tak nevíš, že už tenkrát existoval stejný počet zvukových složek jako nyní, vlastně nevím, jestli už tenkrát byl sndelok nebo ještě každá tramvaj zvlášť. Je fakt, že Dejv, dal elektriky pěkně dohromady. Ale motory mám pocit, že byly už tenkrát od Tebe. Nebo alespoň něco. Já měl odjakživa zafixováno, Dejv elektriky, Jacek motory. Ale je to už několik let, přesně si to nepamatuji. Ale je pravda, že zvuky nebyly hlavně u motorů tak vymakané, jak to má Jacek současně. Tenkrát na slezině jsme vše detailně probírali, protože v common.snd nebyly původně sndXXX, ale cdXXX, což dělalo duplicity s názvy složek lokomotiv. Také se dohodlo, že se nebude používat cd v cvf a sms souborech, protože stejná například 830 ČD, ŽSSK i ČSD vrčely stejně. Ale jsou vyjímky, například csdES499 vrčí jinak než současná 350. Na tohle probrání jsou sleziny opravdu dobré a všem autorům a aktivním účast doporučuji.

zsr napsal:
Z principu se temto diskusim vyhybam, ale to co napsal pan Brabec je na me prilis.

Zbynek udelal unikatni vec - sestavil a vyladil obravdu velky a reprezentativni trainset. Diky jeho praci lze se vsemi vozidly jezdit hned, bez chyb. Tato vozidla jde sprahovat a rozprahovat aniz by se kousaly brzdy a nikde nemusite downloadovat a zaroven mate k dispozici solidni nabidku aktivit.

Protoze se ladenim engu zabyvam uz temer 5 let, vim, co to znamena za praci - je ji neskutecne mnoho a zere spoustu casu.
Proto bych vas pane Brabec chtel pozadat abyste neplival po lidech jako Zbynek, kteri venovali spoustu sveho casu na to, aby ho nam ostatnim usetrili.
A jak tleska Bob57, pokud davate prednost stahovani a individualnimu ladeni, je to vase volba stejne jako kazdeho jineho, nemusite pritom obvinovat druhe z nesmyslnych machiavelistickych umyslu.

ZSR

P.S. nepredpokladam, ze jste nekdy nejaky eng, wag, cvf nebo sd soubor vyladil, to byste takhle nemluvil.

To zsr.
Komerci do toho prosím nepleťte - raději jste měl použít výraz kvalitního trainsetu na amatérské bázi. Nebo už jde opravdu o skutečnou a nefalšovanou komerci ??????

I komerční trainset totiž může stát docela dost a současně může stát za prd.

Potom bych prosil vyjasnit jednu věc - kdysi dávno plakal nad tím, co mu to zabírá času. Když se rozjela diskuse nad tím, aby někdo za něj vzal práci správce trainsetu, tak Zbyněk odvětil, že už je to stejně hotovo a ladí zsr a Bob.

Dneska zase naříká, jaký je to pro něj žrout času, což zcela odporuje tomu předchozímu.

Promiňte, ale za téhle situace už jsem z toho docela srnka, co je vlastně pravda a co ne.

A kdybych měl na MSTS více času než posrané 2 hodiny týdně, kdy mi kolem stolu skáčou děti a chtějí tátu, tak tu správu trainsetu beru za něj.

Takhle taktak stíhám alespoň ty kabiny....

Zbyněk Šemora napsal:
Jacek napsal:
- Kdysi byla slezina a odsouhlasily se tam nějaké normy značení pro tehdy pár zvuků. ...
Jacku, plně s Tebou souhlasím, až na citované. Asi proto, že jsi tam nebyl, tak nevíš, že už tenkrát existoval stejný počet zvukových složek jako nyní, vlastně nevím, jestli už tenkrát byl sndelok nebo ještě každá tramvaj zvlášť. Je fakt, že Dejv, dal elektriky pěkně dohromady. Ale motory mám pocit, že byly už tenkrát od Tebe. Nebo alespoň něco. Já měl odjakživa zafixováno, Dejv elektriky, Jacek motory. Ale je to už několik let, přesně si to nepamatuji. Ale je pravda, že zvuky nebyly hlavně u motorů tak vymakané, jak to má Jacek současně. Tenkrát na slezině jsme vše detailně probírali, protože v common.snd nebyly původně sndXXX, ale cdXXX, což dělalo duplicity s názvy složek lokomotiv. Také se dohodlo, že se nebude používat cd v cvf a sms souborech, protože stejná například 830 ČD, ŽSSK i ČSD vrčely stejně. Ale jsou vyjímky, například csdES499 vrčí jinak než současná 350. Na tohle probrání jsou sleziny opravdu dobré a všem autorům a aktivním účast doporučuji.

Zkratka vlastnické správy by se měla použít u cvf v okamžiku, kdy se caby liší v drobnostech ( třeba je nesmysl mít na českých bardotkách MIREL B). Nebo třeba v případě zmiňované ES499.

Dále Zbyňku stejný počet zvukových složek určitě nebyl, protože za tu dobu se udělala spousta modelů a zvuků - některé se rozdělily a zase sloučily, do toho přibyly hlavně páry.....

ad Šemora - Mondeo už tady vystihl podstatu sporu - co se týče trainsetu,tak reagujete jako býk na rudý hadr,na podstatu sporu už vůbec ne,ten zametete pod koberec.O rozeštvávání komunity mluvíte jenom Vy a nikdo jiný.O tom zmiňovaném článku -dá se vysvětlovat i jinak,co je tam napsáno,záleží na úhlu pohledu a co sledujeme pod tím,co tam bylo napsáno.Někdo se mohl cítit uražen,že tam nebyl jmenován a nezáleží na tom,jak je známá či neznámá osobnost v komunitě msts.O tom už psal Tax,že se píše i ten nejmenší škrabálek,který přispěl i jedním slovem a ne je zahrnout do nicříkajícího termínu spolupracovníci.Co se týče sleziny- když se může psát značení engů tak,jak to chce autor,tak proč bráníte Jackovi používat jeho značení,nemá to logiku.Mělo by to logiku jedině v tom případě,kdybyste chtěl mít vše pod svým palcem,jinak ne.

Martens napsal:
Dále Zbyňku stejný počet zvukových složek určitě nebyl, protože za tu dobu se udělala spousta modelů a zvuků - některé se rozdělily a zase sloučily, do toho přibyly hlavně páry.....
Opravdu nebyl. Od Dejva 754, 842 a taky nevím jestli ty elektriky. Ode mě 742, 843 a 810 - ex Kiha31 a všechno bylo ke stažení u Pampaliniho a všechny ostatní modely využívaly zvuky z Dash9, GP38 a Acely.
Stránky jsem si vytvořil až dávno po slezině, pak teprve začala moje velkovýroba.
Odlišné zvuky pro jednu řadu jsem použil právě včera u peršingů. Současná verze bude mít stávající "363xxx.sms" a ČSD verze "ES499.1xxx.sms" a právě v těchto případech potřebuju, aby místo přestřelek někdo napsal, co tam má být jinak :!:
- U esa je jiný zvuk ventilátoru (163_ventilator.wav) a přidaný zvuk rychloměru.
- co má být jinak u té gorily ČSD? Už teď jsou 2 verze - Dráčik/Bob_57 a oba tvrdí, že ta jejich verze je ta jediná správná. A jak to mám jako vyřešit??

Martens napsal:
Potom bych prosil vyjasnit jednu věc - kdysi dávno plakal nad tím, co mu to zabírá času. Když se rozjela diskuse nad tím, aby někdo za něj vzal práci správce trainsetu, tak Zbyněk odvětil, že už je to stejně hotovo a ladí zsr a Bob.

Dneska zase naříká, jaký je to pro něj žrout času, což zcela odporuje tomu předchozímu.

....
Tak jo Martine. Opravdu se moc stydím, že jsem Vás obtěžoval svou tratí a dovolil jsem zprovoznit vzájemně nekompatibilní Trainset. Jestli jsem to udělal špatně, tak napiš konkrétně co, abych věděl konkrétně, zač se stydět. Také píšeš, že MSTS je pro Tebe žrout času, tak proč moderátorování fóra a výrobu kabin nepřenecháš někomu jinému? Odpověď bude určitě podobná jako moje. Tebe baví dělat moderátora a tvořit kabiny, mě zase baví stavět trati a jezdit po nich s vlaky. Ale to druhou část Ti určitě vysvětlí Ppoollll, máš ho v Praze, tak se ho zeptej. Pokud chceš stavět pořádnou aktivitu, tak je nutné, aby byl kompatibilní a vyladěný Trainset, což v mé době, kdy jsem začínal opravdu nebylo. A nepatřím mezi ufňukance, kteří budou otravovat, ať mi někdo naladí to či ono, ale přiložil jsem ruce k dílu. Tak mi to už konečně přestaň jednou pro vždy vyčítat.

Martens napsal:
zsr napsal:

ZSR

To zsr.
Komerci do toho prosím nepleťte - raději jste měl použít výraz kvalitního trainsetu na amatérské bázi. Nebo už jde opravdu o skutečnou a nefalšovanou komerci ??????

Ano jde o komerci! Ikdyž platíš jen náklady na výrobu a balné. Ator sice vidělá 5Kč ale pořád to kupuješ. Pokud budeš platit pouze poštovné je to FREE. Vpřípadě tratí jako je BP jde o komerci. Chápu že dvd, potisk a balení něco stojí a že autor dřepí u pc a tvoří trať a plácá na tom svím volným časem aby mohli ostatní jezdit. Myslim že těch pár korun za to opravdu stojí. Jo za kvalitu se platí :wink:

Petr Novák napsal:
...Co se týče sleziny- když se může psát značení engů tak,jak to chce autor,tak proč bráníte Jackovi používat jeho značení,nemá to logiku.Mělo by to logiku jedině v tom případě,kdybyste chtěl mít vše pod svým palcem,jinak ne.

Ale vzdyt on mu nebrani! On se chce dohodnout. Pokud nekdo vytvori lepsi NORMU, kterou budou vsichni, nebo aspon vetsina, dodrzovat, necht ten nekdo trainset predela a nabidne. Zatim nikdo nic jineho nenabidl, mame jednu normu ze sleziny.

Pro jakehokoliv spravce trainsetu je lepsi prihazovat do trainsetu novinky proste prikopirovanim a ne travenim dalsi pulhodiny prepsanim cest a testovanim. Pokud bude jedna norma, muze to fungovat.

Na druhou stranu chapu Jacka, ze mu asi ten system nevyhovuje. Tak at sepise novou normu, k ni se muzou vyjadrit zainteresovani a popripade odhlasovat. Bud tady nebo na slezine. Ale proc tristit sily a drzet nekolik norem?

Je to o dohode.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jo Martine. Opravdu se moc stydím, že jsem Vás obtěžoval svou tratí a dovolil jsem zprovoznit vzájemně nekompatibilní Trainset. Jestli jsem to udělal špatně, tak napiš konkrétně co, abych věděl konkrétně, zač se stydět. Také píšeš, že MSTS je pro Tebe žrout času, tak proč moderátorování fóra a výrobu kabin nepřenecháš někomu jinému? Odpověď bude určitě podobná jako moje. Tebe baví dělat moderátora a tvořit kabiny, mě zase baví stavět trati a jezdit po nich s vlaky. Ale to druhou část Ti určitě vysvětlí Ppoollll, máš ho v Praze, tak se ho zeptej. Pokud chceš stavět pořádnou aktivitu, tak je nutné, aby byl kompatibilní a vyladěný Trainset, což v mé době, kdy jsem začínal opravdu nebylo. A nepatřím mezi ufňukance, kteří budou otravovat, ať mi někdo naladí to či ono, ale přiložil jsem ruce k dílu. Tak mi to už konečně přestaň jednou pro vždy vyčítat.

Tím chceš říct, že jako patřím taky mezi ty ufňukance?

Nic ti nevyčítám, jenom jsem si chtěl udělat jasno - ale tohle je Ti asi proti srsti, když bereš jednu blbou otázku jako vyčítání.
Mi totiž vadí, když někdo řekne A a poté řekne B, kterým A neguje a současně tvrdí, že stále platí A.

Ad normy : netvrdím, že je to špatně ani, že je to super - je to poplatné době a situaci, kdy normy vznikly a kdy nás nenapadlo nic lepšího a bylo to řešení s maximálním efektem za minimálního úsilí .....

P.S.: I u zákonů a norem, pokud se ukáže díra nebo nedokonalost, se dělají novelizace.

Mimochodem jsem se Tě tady v této diskusi ptal na to, proč nezavést v normách kompromis s dvojími možnostmi - common.snd a zvuky, stejně jako common.cab a kabiny .... odpověď žádná.

Back
Nahoře