Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
klimi napsal:
Jacek:Tak to jsem toho čekal víc.Ale i tak by to bylo na delší dobu.
Tak pochopitelně u "pravěkých" *.eng souborů je změn více a tam už rovnou přidávám úplně nový eng než se vyladí lepší. Konkrétně se to bude týkat připravovaných zvuků, zatím mám na stránkách jen ukázku s anketou
Jinak zpravidla se nastavení zvuků (sms, případně i wav) podřizuje eng souboru.

Jacek napsal:
klimi napsal:
Čuřil napsal:
Co se tyce zvuku, myslim si, ze to vubec neskodi, kdyz budou vedle sebe common a zvuky, jen by se v engu prepsal radek. Co mne ale mrzi je to, ze kdyz od Jacka stahnu zvuky, tak musim i modifikovat prislusny eng soubor viz http://jacek-msts.ic.cz/paginy/zvuky%20750-759.htm aby ty zvuky fungovaly presneji.
Ne kazdy by to delal zadarmo :!:
...
Jinak co všechno zahrnuje taková změna engů dle zvuků od Jacka?Jako co konkrétně by se muselo v tom engu upravit.Dík

Tady jde o tohle:
- Hodnoty v řádcích "TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( 73 )" a "EngineBrakesControllerMaxSystemPressure ( 73 )" musí být shodné, jinak se zvuk kompresoru spouští neustále dokola !

Tohle je změna nezbytná, pokud nechcete poslouchat kompresor furt

- Hodnota v řádku "DieselEngineMaxRPMChangeRate" musí být ( 25 ), aby se zvuk turbodmychadla měnil pomalu !

Tohle není změna nezbytná, ale turbo se chová reálně - mění frekvenci logicky podle otáček motoru
Ostatní změny nejsou nutné, jsou pouze volitelné. Měly by být už zapracované do eng souborů, ale zpravidla nejsou.
- Zvuky týkající se brzd jsou upraveny tak, aby bylo možno v *.eng souboru nastavit reálné hodnoty. Optimální hodnoty:

MaxAplicationRate ( 1.1 )

MaxReleaseRate ( 1.1 )

TrainBrakesMaxAplicationRate ( 1.0 )

TrainBrakesMaxReleaseRate ( 0.5 )

TrainBrakesMaxQuickReleaseRate ( 1.5 )

U NOVÝCH MODELŮ (NAPŘ. J. SKŮRY) UŽ NENÍ TŘEBA NIC NASTAVOVAT. STEJNĚ TAK U ENG SOUBORŮ, KTERÉ PROŠLY LADĚNÍM (OD ŽSR)

Petre, jenze ja jsem prohledal vsechny engy brejlovcu a nikde jsem nenasel slovo TrainBrakesMax* tak jsem tedy nastavil jen ty tlaky,DieselEngineMaxRPMChangeRate,MaxReleaseRate,MaxApplicationRate, at u se jedna o brejlovce Coudy nebo ze stranek slovenskych autoru.

Naposled editoval moderátor:
Čuřil napsal:
TrainBrakesMax* tak jsem tedy nastavil jen ty tlaky,DieselEngineMaxRPMChangeRate,MaxReleaseRate,MaxApplicationRate, at u se jedna o brejlovce Coudy nebo ze stranek slovenskych autoru.
Jsou v každém engu, zkus Ctrl+F. Akorát řádek TrainBrakesMaxQuick... bývá jen u některých vozidel

Ja jsem zkousel vyhledat slovo TrainBrakesMaxReleaseRate v poslednich modelech od Coudy jako napriklad modely cd_753231, cd_750346, cd_749008 a zkousel jsem jak notepad, wordpad nebo Jedit a nic mi nevyhledalo, to znamena, vetsina engu toto nema. :roll:

Čuřil napsal:
Ja jsem zkousel vyhledat slovo TrainBrakesMaxReleaseRate v poslednich modelech od Coudy jako napriklad modely cd_753231, cd_750346, cd_749008 a zkousel jsem jak notepad, wordpad nebo Jedit a nic mi nevyhledalo, to znamena, vetsina engu toto nema. :roll:
To bude tím, že jsem v tom popisu vynechal slovo Controller :cry:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jacek-msts.ic.cz/eng.jpg
Na tom je vidět, že si to krom znalých nikdo neopravuje, protože za celý rok mě na to nikdo neupozornil.

Zbyněk Šemora napsal:
P. Brabec:
Trochu jste to celé domotal a dopletl, tady se jednalo o debatu s jinými lidmi, ale budiž, když si to myslíte, já Vám to vyvracet nebudu, škoda času, ale máte právo říct svůj názor.

Děkuji za náš názor, ale to je jen Vaše zdání máte nejspíš ovčí mlhu a vidíte to,co jiní nevidí

Ve Vás musí být ale nenávisti. :cry:

p.Šemoro,jen se divím,že mluvíte o nějaké nenávisti,ale já si nejsem nějaké vůči vám vědom,je to jen vaše zdání,neboť přání bývá otcem myšlenky a mám takový pocit,že vidíte či slyšíte i to,co jiní nevidí a neslyší.Je mi to líto,ale děláte si to sám.

Mám taky jeden dotaz ke zvukům.
Netýká se to však zvuků vozidel, ale zvuků trati.
Každá trať obsahuje vlastní adresář pro zvuky, ale z mi neznámých důvodů stavitelé tratí vkládají svoje jedinečné traťové zvuky i do univerzálního zvukového adresáře v root msts.
Díky tomu dochází k nežádoucímu přepisování souborů v této složce při instalacích jednotlivých tratí. Pak se tu objevují porůznu povzdechy nad některými nefungujícími zvuky a žádosti o zaslání toho či onoho souboru po doinstalování nové trati.
Kromě nutné záměny adresáře GLOBAL u nekompatibilních tratí je takto nutno zaměňovat i adresář SOUND téměř pro každou štreku, která má nějaké odlišnosti. Bylo by nanejvýš vhodné, aby stavitelé tratí pro zvuky využívali jen a pouze adresář ve vlastní trati a nevkládali "svá subjektivní vylepšení" do základního zvukového adresáře, pokud nebudou vkládané soubory mít svůj jedinečný název, aby se nepřepisovaly originální soubory. Platí pro wav i sms.

Kosac napsal:
ad Petr Novak: No jiste. Ale slozka zvuky neni podle normy. Samozrejme, ze se muze upravit norma a bude se pouzivat Zvuky. Na nazvu nezalezi. Ale jde o to, aby norma byla uznavana vsemi a aby se k ni mohli vsichni (zainteresovani-tvurci a spravci pochopitelne) vyjadrit, upravit ji, aby sedela vsem a nakonec s ni souhlasili. A v neposledni rade aby se nasel nekdo, kdo upravi trainset podle nove normy...
Semora bojuje za to, aby nemusel prepisovat cely trainset, protoze to bude na nem. Nebo se toho ujmes? Porad je, at chceme nebo ne, spravce nejlepsiho CZ trainsetu. Nebo jsem neco zaspal a mame i alternativni uceleny trainset takoveho rozsahu?

odpovídám tím na tvůj dotaz p.Novákovi ohledně nového trainsetu: již mne nebavilo číst neustálé nářky na to či to v traninsetu a tak se svými spolupracovníky pracuji na vytvoření nového,ze začátku jen na 80cm.Tento trainset nebude obsahovat složky common.snd a common.cab,ale složky Kabiny a Zvuky.Tento trainset bude časem přístupný na webu a jelikož se to týká prakticky celého trainsetu,tak ta práce nebude brzy hotova.

Pane Brabec, tohle je vlákno o zvucích, pokud máte něco proti mě , od toho je SZ nebo HP. To bude asi tou ovčí mlhou, že jste si toho nevšiml. :lol:

Tak jsem si dnes jezdil s vláčkama a přišel jsem na tohle.Když jedu se x6x tak nejsou slyšet zvuky tratí a když si jedu se 471 tak jsou nádherné.Je to chyba Msts a nebo to dělá třeba moje zvuková karta?

David Kodet napsal:
Tak jsem si dnes jezdil s vláčkama a přišel jsem na tohle.Když jedu se x6x tak nejsou slyšet zvuky tratí a když si jedu se 471 tak jsou nádherné.Je to chyba Msts a nebo to dělá třeba moje zvuková karta?
Je to na stejné trati a stejném úseku za stejných podmínek nebo v rozdílných tratích ?

David Kodet napsal:
Že by to bylo velkým počtem streamů v sms? Dejv kdysi psal, že když je v sms víc než 20 streamů, přestávají fungovat zvuky tratě. Řada 363 má rekordní zvuky s 23 streamy. A to jsem v nové verzi některé sloučil, jinak by jich bylo 26 !
Ale asi bude záležet i na výkonu PC, já jsem s tím problém nikdy neměl.

No Pc docela slabej procesor 1,49 GHz a 512 Mb RAM.Kde se najde zvukovka a grafická karta nevím.Ale já osobně si myslím , že to je tou zvukovkou

David Kodet napsal:
No Pc docela slabej procesor 1,49 GHz a 512 Mb RAM.Kde se najde zvukovka a grafická karta nevím.Ale já osobně si myslím , že to je tou zvukovkou
Máš nahraný upravený soundcfg.dat z "bin" ?

Zvuky do trati dělal tenkrát Dejv, hlášení myslím Jene. Nevím, jak by to šlo oddělit, protože hlášení se vzájemně přepisují. Snad by pomohlo, že by se vytvořila při instalaci bk záloha originálu. Ale nech to na slezinu, teď to stejně nevyřešíme. Já mám plnou hlavu, abych dal trať do stavu aktualizace schopného, ať už je to venku co nejdříve.

Já nevím ,ale je to celý zamotaný.
Tak dnes jsem jel s kyklopem stejnou trasu , ale prodloužil jsem si to až na Libeň a za hlaváčem se zvuky pustily , to samé i se 151........

David Kodet napsal:
Já nevím ,ale je to celý zamotaný.
Tak dnes jsem jel s kyklopem stejnou trasu , ale prodloužil jsem si to až na Libeň a za hlaváčem se zvuky pustily , to samé i se 151........
Ono je to asi dle aktivity.
Kdysi jsem psal Jackovi, že mi při testech nefungovaly zvuky ex u Berty. (v aktivitě). Ale to samé mi dělal i Sergej ve stejném místě.
Situace je takováhle.
Stanice Dřísy. Jsou tam 4 zvuky z trati. Přivezu tam s lokomotivou 130 dlouhý nákladní vlak, přeběhnu na Sergeje a najedu na jiný dlouhý nákladní vlak. Po odjezdu se chci kochat venkovním pohledem nebo pohledem s okna a ticho. Ale jakmile se od stanice vzdálím, zvuky ex naskočí.
Problém vidím, jelikož i vozy mají své zvuky a i když stojí, tak dlouhý vlak může zabrat většinu vymezeného prostoru, stejně jako se světly.
Takže co aktivita, to jiné prostředí. S tímto problémem asi nic neuděláme.

Back
Nahoře