cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Martens: A kdo řiká že to je z jedné fotky?Vlez si na brejlovce a jestli se Ti to podaří všecko nacvakat z jednoho místa tak seš docela machr.Já to skládal ze 3 fotek.
Nebulus:Ořezané neořezané, mě stačí abych měl v záběru potřebné ovládací prvky a aby bylo z kabiny trochu vidět.Také by neškodilo dělat 2 fronty a to jeden s registračním rychloměrem a druhý bez.Ale to je v podstatě jedno, někdo řeší detaily, někdo zase ne.

To Kadr : Asi jsem se špatně vyjádřil a bylo to špatně pochopeno.....nemělo to vyznít ve smyslu, že jde o jednu fotku...nicméně to nemění nic na faktu, že se Ti ta pravá strana klátí taky....na brejlích jsem byl, takže vím, kolik tam je místa a vím, co to je skládat front třeba z 12 fotek.....

Ale až na tu pravou stranu to máš velmi slušné...stejně jako tu 743 či 714....

Martens:V tomhle případě nevím co se podle na pravé straně kácí.Vidím tam pouze menší rybí oko jinak asi nic.

Kadr napsal:
Martens:V tomhle případě nevím co se podle na pravé straně kácí.Vidím tam pouze menší rybí oko jinak asi nic.

Pravý bok kabiny ( sloupek okna) by chtělo ještě trochu víc narovnat .... jinak rybího oka by ses zbavil tak, že bys nemusel mít na frontu hranu pultu .... i tak by tam ten brzdič BP byl vidět .....

S tím sloupkem nevím, je to podle fotky...řezat se mi teda moc nechce, ale dá se spravit grafickým editorem.

Podľa mňa pri fronte ktorý je skladaný z viacerých foto nie je možné dosiahnuť aby tam nebol čo i len najmenší náznak deformácie alebo skreslenia, presvedčil som sa o tom, keď som z troch fotiek skladal front na 183.Najlepšie je to na 240, to sa fotilo najlepšie, veľmi ma mrzí, že sme v Nových Zámkoch nevedeli nafotiť cab 751 083, super verzia s RDST Motorola,VZ Mirel...ale málo miesta, snáď by to niekto mohol skúsiť so širokouhlým objektívom, v opačnom prípade by to bolo treba zložiť aspoň z troch foto.

Kadr napsal:
Také by neškodilo dělat 2 fronty a to jeden s registračním rychloměrem a druhý bez.Ale to je v podstatě jedno, někdo řeší detaily, někdo zase ne.

Toto zlyhalo na nočných textúrach, napr cab 735 mal pôvodne rýchlomery rozdielne.

duuso napsal:
Podľa mňa pri fronte ktorý je skladaný z viacerých foto nie je možné dosiahnuť aby tam nebol čo i len najmenší náznak deformácie alebo skreslenia, presvedčil som sa o tom, keď som z troch fotiek skladal front na 183.Najlepšie je to na 240, to sa fotilo najlepšie, veľmi ma mrzí, že sme v Nových Zámkoch nevedeli nafotiť cab 751 083, super verzia s RDST Motorola,VZ Mirel...ale málo miesta, snáď by to niekto mohol skúsiť so širokouhlým objektívom, v opačnom prípade by to bolo treba zložiť aspoň z troch foto.
Dušane, ale ze tří fotek na délku front nikdy neposkládáš.....aby tam nebyla vidět deformace, tak bys musel fotit s maximálním posunem cca 10-15 cm podél pultu. Na tak krátkou vzdálenost už pak vidíš při špatném nafocení a dlouhém kroku dané ovladače s odlišným úhlem pohledu.....a když to vezmu na výšku, tak matice 6x3 je tak to minimum.

U širokáče jsem to zkoušel u 749 v Čerčanech s ohništěm 28 mm přepočítaných a to rybí oko bylo docela znatelné.

Však tak nejak, už len na 751 dať dole zadnú stenu...ako to urobil Ondro754 pri cabe 812.

Martens napsal:
[U širokáče jsem to zkoušel u 749 v Čerčanech s ohništěm 28 mm přepočítaných a to rybí oko bylo docela znatelné.
Všimnite si nové caby 771-075 a 771-001. Prototyp bol fotený zrkadlovkou a 075 bežným kompaktom. Originál fotka zo zrkadlovky bola super a ani skreslenie tam nebolo hrozné, nakoniec to môžete posúdiť na fronte. Vo finále som aj tak fotky musel drasticky orezať na pomer strán do MSTS a výsledok je podobná veľkosť ako z bežného foťáku. S kvalitným objektívom a filtrom na rybie oko by sa tá 751 podľa mňa dala cvaknúť na jeden krát. Bohužiaľ zapožičanie zrkadlovky už nie je možné a vlastnú zatiaľ neplánujem.

Zjistil jsem malý problém s kabinama které obsahují k nočnímu pohledu i verzi s "CabLight" Stavím aktivitu se začátkem ve 4,10 a kabina je celá potmě ( nesvítí přístroje ) a tlačítko Ctrl+L které by mělo přístroje rozsvítit nemá žádný vliv. Kontaktoval jsem Michala který kabinu na 362 upravoval a on na žádný problém nenarazil. Zkoušel jsem kabiny na 150, 750, 770 a výsledek je stejný. Michal používá BIN 1.7.819, já mám nainstalovánou novější verzi 1.8.052113. Narazil někdo na podobný problém?

Tommy66 napsal:
Zjistil jsem malý problém s kabinama které obsahují k nočnímu pohledu i verzi s "CabLight" Stavím aktivitu se začátkem ve 4,10 a kabina je celá potmě ( nesvítí přístroje ) a tlačítko Ctrl+L které by mělo přístroje rozsvítit nemá žádný vliv. Kontaktoval jsem Michala který kabinu na 362 upravoval a on na žádný problém nenarazil. Zkoušel jsem kabiny na 150, 750, 770 a výsledek je stejný. Michal používá BIN 1.7.819, já mám nainstalovánou novější verzi 1.8.052113. Narazil někdo na podobný problém?

Mám presne taký istý problém a myslím že to bude najnovším BINom. Nejde na ňom ani správne ovládanie zberačov ani rozsvietenie kabíny :( Vo verzii 1.7.081920 je to u mňa funkčné ;-)

Změna stanoviště nemá na osvětlení žádný vliv - aspoň u mého pokusu.
Je vidět že tyto problémy bude mít víc lidí a proto se obrátím přímo na Džordže.

Mne to urobilo tiež pár krát, keď som menil globaly a striedal trate. Potom pomohlo iba obyčajné preinštalovanie binu.

Kevin napsal:
Mne to urobilo tiež pár krát, keď som menil globaly a striedal trate. Potom pomohlo iba obyčajné preinštalovanie binu.

Přesně tak,mám s tím stejné zkušenosti.

Vpořádku, aspoň je jasné že chyba není u nás. Už jsem napsal Džordžovi přímo na jeho stránky.

Zdravím. Nevie niekto, že či sa chystá alebo ak sa už chystá, tak v akom štádiu je kabína na el. rušňe rady 210 ? Ďakujem:)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře