cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Pikku, to robil Jirko ? Ja som si stále myslel že Ty !
S cabom 210 je to tak, že ja som u nás v LV nafotil verziu s koženkovým pultom a s Nebulusom a Vladom sme nafotili v NZ klasiku, momentálne sa pracuje na inej veci, ale raz to určite bude, ale viem ako to urýchliť, ak niekto vyreže tých 50 polôh kontroléra, podobne ako u cabu 183 tak sa to značne urýchli.Tu sú náhľady:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr64563_210fr1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr64564_210fr2.jpg

Pěkná kabina ale chtělo by to ještě udělat nový model 210, prože sem si všimnul že skiny loko 210 jsou na modelu řady 110. Nebo se třeba pletu:)

Ota11: Řekl bych, že to zas není tolik potřeba. Ale každému dle jeho gusta;)

Otík11 napsal:
Pěkná kabina ale chtělo by to ještě udělat nový model 210, prože sem si všimnul že skiny loko 210 jsou na modelu řady 110. Nebo se třeba pletu:)

Tak jí sakra udělej ne:!:

duuso napsal:
Pikku, to robil Jirko ? Ja som si stále myslel že Ty !
S cabom 210 je to tak, že ja som u nás v LV nafotil verziu s koženkovým pultom a s Nebulusom a Vladom sme nafotili v NZ klasiku, momentálne sa pracuje na inej veci, ale raz to určite bude, ale viem ako to urýchliť, ak niekto vyreže tých 50 polôh kontroléra, podobne ako u cabu 183...
Moment, u 210 není žádný kontroler ani pneumotor jako u 230 nebo 240
Volantem se jen přidává výkon podobně jako rajčákem tyristorky.
Já už si to nepamatuji, jak to tam přesně je, ale aby jste nevymýšleli nějaké fake:D. Proto jsem Jackovy zvuky na 111 a 210 do update nezařadil, dokud se zvuky nově vyřeší. Když jsem u 210 slyšel pneumotor, tak jsem byl ve stejném šoku jako by se dal Bobině zvuk parní lokomotivy:D.

Potom je tu otázka, kde sa vzalo 50 polôh "volantu" ? Asi nejde o tak plynulú reguláciu, ako ju poznáme napríklad z klasickej 754.

Pikku:

A neviete náhodou, že kde by som tu kabínu mohol stiahnuť, na stránkach p. Jirku Polaka som ju nenašiel. Ďakujem.

Kadr napsal:
Otík11 napsal:
Kadr napsal:
Otík11 napsal:

Zkusil bych to ale dokumentaci a výkres. víš

To si musíš samozřejmě obstarat že jo.

Vím ale nevím od koho na prototypech sem nic nenašel nevíš náhodou??

Otík11 napsal:
Kadr napsal:
Otík11 napsal:
Kadr napsal:
Otík11 napsal:

Zkusil bych to ale dokumentaci a výkres. víš

To si musíš samozřejmě obstarat že jo.

Vím ale nevím od koho na prototypech sem nic nenašel nevíš náhodou??

Vim, pořid si odbornou literaturu.

Zbyněk Šemora napsal:
Moment, u 210 není žádný kontroler ani pneumotor jako u 230 nebo 240
Volantem se jen přidává výkon podobně jako rajčákem tyristorky.
Já už si to nepamatuji, jak to tam přesně je, ale aby jste nevymýšleli nějaké fake:D. Proto jsem Jackovy zvuky na 111 a 210 do update nezařadil, dokud se zvuky nově vyřeší. Když jsem u 210 slyšel pneumotor, tak jsem byl ve stejném šoku jako by se dal Bobině zvuk parní lokomotivy:D.
No takto, na 210 to je síce odstupňované, preto tých "50 polôh", možno ich tam je menej, možno viac, to som povedal len tak od brucha ale ten kontrolér je určite odstupňovaný, veď som s ním hýbal keď sme to fotili.Ale je tiež možné, že regulácia výkonu je plynulá, len kontrolér resp. jeho polohy sú odstupňované, na konci sú ešte 3 shunty.Tých 50 polôh som spomenul preto lebo sme si s Nebulusom povzdychli, že to je taká istá pakáreň ako u 183, teda - kto vyreže kontrolér z bezmála 100 fotiek ? Je to pakes :mad::mad::mad:, ten kto robí kabíny mi dá za pravdu, preto som dal aj ponuku, kto vie tuto múdrovať a brúsiť po fore, nech pridá ruku k dielu a bude to skôr a nemusí sa pýtať kde a kedy to bude, ide o jednoduchú vec, zašlem fotky animácií a dotyčný adept v photoshope z fotiek vyreže mnohouholníkovým lasom kontrolér, asi 50 krát :wink::D:wink::D a je to.A zase sa toľkí nehláste, neviem si vybrať.

Naposled editoval moderátor:

U tej 210 vzniklo nedorozumenie, kontrolérom sme mysleli samotný volant. Ten má tých 50 polôh, ale jedná sa o "plynulú" reguláciu výkonu cez polovodiče.

Keďže sme zase boli obvinený z debility, tak upresňujem: Volant sa otáča o skoro 180 stupňov - takže tých 50 polôh prestavuje podklad pre animáciu plynulého pohybu a to sme krokovali po 2% výkonu.

Mám malinkatý problém. Při vjezdu do tunelu s princeznou přestane svítit na opakovači návěst. Po vyjetí se opět rozsvítí. Nemá to nic společného s roletkou, která se v tunelu zasune.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mojevlacky.cz/obrazky/021/navesti.jpg

alcapone napsal:
Mám malinkatý problém. Při vjezdu do tunelu s princeznou přestane svítit na opakovači návěst. Po vyjetí se opět rozsvítí. Nemá to nic společného s roletkou, která se v tunelu zasune.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.mojevlacky.cz/obrazky/021/navesti.jpg

neví nerozumím tomu ale možná to má vliv mě se to děje taky. Všechno je možné

Otestoval som oba caby 263 v tunely a funguje to normálne ( mal som tam rozsvietenú výstrahu ). Funguje vám opakovač normálne v noci? U mňa je to OK.

Chlapi kde by se dal stahnout cabview pro 781.312 a pro bobinku 140 001,pro ni jsem stahoval od Arvyho,ale hlasilo mi to chybu.Je jeste moznost to stahnout jinde??Diik

Tak kabinu přesně pro 781.312 asi neseženete, ale pro řadu 781 obecně je kabina ke stažení na http://msts.sinus.cz/ v sekci Common.cab, kabina k bobinám pak na http://www.arwy-cabs.ic.cz/cab-e.htm , pokud vám kabina nešla spustit, zkuste zkontrolovat směrování kabiny v eng souboru, případné chybějící soubory odhalí též test v ConBuilderu, tuto kabinu používám a chyb jsem se tedy ještě nenadál =)

Treba si proste vždy skontrolovať eng/wag či je všetko dobre nasmerované a sedia pomenovania...Ale to hádam ani netreba opakovať,že jo :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře