cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pawlik napsal:
To přeci není pravda, pokud uděláš během spuštěného MSTS změnu
třeba v trainsetu, a spustíš znovu simulaci, tak se ty změny nepromítnou.
Pokud vím, tak MSTS načítá vše před startem a to je oněch 8 minut čekání.

Nemáš tak úplně pravdu. Můžu klidně při minimalizovaném MSTS udělat změny v souborech, běžně takto upravuju eng, wag, sms, con nebo cvf soubory. Následně znovu spustím jízdu a změny v souborech se hned projeví. Jde o to, že ty soubory jsou už načtené (název). Pokud bych vytvořil soubor nový, např eng, ve spuštěném MSTS pochopitelně nebude.
Pokud by toto nefungovalo, bylo by odladění eng/wag souborů, nebo tvorba zvuků jen pro silné nervy.

A k těm 8 minutám - už to tu bylo milionkrát, chce to používat TrainStore.

Pawlik napsal:
To přeci není pravda, pokud uděláš během spuštěného MSTS změnu
třeba v trainsetu, a spustíš znovu simulaci, tak se ty změny nepromítnou.
Pokud vím, tak MSTS načítá vše před startem a to je oněch 8 minut čekání.

Nemáš pravdu. Jaceka doplním, že to ide aj pri skinovaní.

Už vím, kde je zakopaný pes, já vždy shodil na lištu celý MSTS, ale bez toho abych ukončil simulaci, při návratu se ty změny pak neprojevily.
Tak, jak to píšeš, to skutečně funguje, takže beru zpět, co jsem napsal.
A co se týče milionkrát řešeného trainstore, tak jej již používám a nemůžu si ho vynachválit.

mám problém s kabinou u M 131 mi najednou zmizela (už se mi to stalo u 853 ) prostě jako když dám (myslim) Shift+1 nevim co s tim :(

Beatlesák napsal:
mám problém s kabinou u M 131 mi najednou zmizela (už se mi to stalo u 853 ) prostě jako když dám (myslim) Shift+1 nevim co s tim :(

To je ten problém....Shift+1 Ti zobrazí čelní pohled, ale bez cabview.....normálně používáš jenom klávesu 1

Martens napsal:
Beatlesák napsal:

To je ten problém....Shift+1 Ti zobrazí čelní pohled, ale bez cabview.....normálně používáš jenom klávesu 1

ale já ať dávám jak dávám jakoukoliv cestou pohled z kabiny tak tam nic neni prostě to nejde... vůbec nevím co dělat a nevim jestli jsem jedinej kdo má tenhle problém

Beatlesák napsal:
ale já ať dávám jak dávám jakoukoliv cestou pohled z kabiny tak tam nic neni prostě to nejde... vůbec nevím co dělat a nevim jestli jsem jedinej kdo má tenhle problém

a děláš to přes shift+1? To je pak jasné ( psal jsi o shift+1)....ještě se podívej, jak to máš nastaveno v cvf souboru.....jakou cestu máš nastavenou před ace soubory...

Martens napsal:
Beatlesák napsal:

a děláš to přes shift+1? To je pak jasné ( psal jsi o shift+1)....ještě se podívej, jak to máš nastaveno v cvf souboru.....jakou cestu máš nastavenou před ace soubory...

já jsem nezmáčk Shift+1 já jsem psal jen že to VYPADÁ jako když zmáčknu Shift+1, už od začátku hry jsem bez kabiny

Beatlesák napsal:
já jsem nezmáčk Shift+1 já jsem psal jen že to VYPADÁ jako když zmáčknu Shift+1, už od začátku hry jsem bez kabiny
Tak to máš zle nalinkovaný cabview, skontroluj si *.eng súbor, porovnaj ho s podobnou mašinou

Tax napsal:
Beatlesák napsal:
Tak to máš zle nalinkovaný cabview, skontroluj si *.eng súbor, porovnaj ho s podobnou mašinou

TO není o eng souboru...kdyby byl zle nalinkovaný cvf soubor v engu, tak by při startu aktivity nebo Explore route zařval, že nemůže vytvořit cabview.....to co popisuje Beatlesák mi připadá, jako, že špatně cesty k ace souborům přímo v cvf souboru.....

takže asi se nejdříve podívat do engu, s jakým cvf vlastně pracuješ a pak si zkontrolovat ten daný cvf......soubory *.ace v cvf se bez cesty obejdou jenom tehdy, je-li cabview ve standardním adresáři, tzn. v adresáři Cabview daného modelu......pokud máš systém common.cab či nějaký jiný, tak tam musí být plná relativní cesta, např. ..\..\common.cab\cabM131\M131front.ace)

Martens napsal:
Tax napsal:
Beatlesák napsal:

TO není o eng souboru...kdyby byl zle nalinkovaný cvf soubor v engu, tak by při startu aktivity nebo Explore route zařval, že nemůže vytvořit cabview.....to co popisuje Beatlesák mi připadá, jako, že špatně cesty k ace souborům přímo v cvf souboru.....

takže asi se nejdříve podívat do engu, s jakým cvf vlastně pracuješ a pak si zkontrolovat ten daný cvf......soubory *.ace v cvf se bez cesty obejdou jenom tehdy, je-li cabview ve standardním adresáři, tzn. v adresáři Cabview daného modelu......pokud máš systém common.cab či nějaký jiný, tak tam musí být plná relativní cesta, např. ..\..\common.cab\cabM131\M131front.ace)

jo díky bylo to v *.cvf souboru (špatně nalinkovaný)

Nebylo by jednodušší a rychlejší nainstalovat Hurvajze znovu a nechat přepsat všechny soubory?Já to takhle dělám,když něco blbne a vím,že předtím to běželo v pohodě.Mohlo dojít ke špatnému uložení příslušného souboru a následovném načtení již mohl příslušný soubor obsahovat chybu.Je mnohem rychlejší to dát přepsat,než pracně hledat,kde je vlastně chyba.Osvědčilo se mi to při přetahování z a do zálohy,tam se někdy stane,že XP začnou trojčit,čertví proč a pak aby se člověk rozčiloval,že zase něco nefunguje. :wink:

CAB 362/363

Ahoj! CAB 362/363 kterou vytvořil Dejv se super,ale nemužu překousnout jednu věc.Je to celý posazený moc nízko.Dá se to nějak předělat a nebo se to musí udělat komplet znovu?

Re: CAB 362/363

robberto napsal:
Ahoj! CAB 362/363 kterou vytvořil Dejv se super,ale nemužu překousnout jednu věc.Je to celý posazený moc nízko.Dá se to nějak předělat a nebo se to musí udělat komplet znovu?

Otevři si cvf soubor kabiny v notepadu. Na začátku je 1. odstavec, kde je definován čelní pohled 362_front.ace, nebo něco takového.
řádek Position (0.8 3.2 6.2).První a poslední číslo je myslím poloha vůči středu modelu, prostřední je výška, mě se osvědčilo 3,2.
Spoj si dvě Esa čumákem k sobě a můžeš experimentovat, co ti bude vyhovovat.

Re: CAB 362/363

[Otevři si cvf soubor kabiny v notepadu. Na začátku je 1. odstavec, kde je definován čelní pohled 362_front.ace, nebo něco takového.
řádek Position (0.8 3.2 6.2).První a poslední číslo je myslím poloha vůči středu modelu, prostřední je výška, mě se osvědčilo 3,2.
Spoj si dvě Esa čumákem k sobě a můžeš experimentovat, co ti bude vyhovovat.[/quote]

děkuju! Mám to už v pohodě.Ještě jedna věc.Nemáš prosím tě upraveny LVZ pro tento CAB aby tam místo zelené a žluté svítilo žluté mezikruží?

batové přepínače

Přesouvám sem diskusi ohledně batových přepínačů verzí kabin.
Jarda Skůra píše, že nemá problém, zajímá mne jak to řeší nejen on, ale i ostatní. Také by mne zajímalo, jestli už někdo vyvíjí nějaké centrální ovládání.

Můj názor je ten, že pro uživatele je vhodné řešení, pokud s modelem se nainstalují i zástupci na plochu pro ovládání, které si uživatel už umístí dle svého uvážení, ale vzhledem k počtu vozidel tohle začne být brzy nepřehledné.
Pokud někdo něco vymyslí, jsem ochoten takto předělat celý TrainsetBP Asi bude důležité aby baťáky byly všude jednotné, pak jak Martens kdysi naznačoval, by to šlo.

Re: batové přepínače

Zbyněk Šemora napsal:
Přesouvám sem diskusi ohledně batových přepínačů verzí kabin.
Jarda Skůra píše, že nemá problém, zajímá mne jak to řeší nejen on, ale i ostatní. Také by mne zajímalo, jestli už někdo vyvíjí nějaké centrální ovládání.

Můj názor je ten, že pro uživatele je vhodné řešení, pokud s modelem se nainstalují i zástupci na plochu pro ovládání, které si uživatel už umístí dle svého uvážení, ale vzhledem k počtu vozidel tohle začne být brzy nepřehledné.
Pokud někdo něco vymyslí, jsem ochoten takto předělat celý TrainsetBP Asi bude důležité aby baťáky byly všude jednotné, pak jak Martens kdysi naznačoval, by to šlo.

Vyvíjí :
1) Pracuje se na rozšíření MSTS Activity Moveru na MSTS Starter, který umí jednak přesouvat jednoduše tratě, pracuje s více instalacemi MSTS (včetně přehazování hodnot v registrech), archivuje aktivity, z jednoho místa přehazuje caby buď hromadně, nebo individuálně (z tohohle pohledu je mi jedno, jakým způsobem je přepnutí cabu řešeno (to si ošéfuje autor sám), pro mne jsou podstatné ty bat soubory. Dále umí spouštět MSTS vrůzných variantách podle zadaných parametrů - jde jenom o to, tyto varianty spuštění nadefinovat - pak si jenom volíte z comba, jakou variantu MSTS chcete spustit.

2) Jak psal Džordž, tak má betu patche, který tohleto umí nějak nativně - abych se přiznal, jsem na to moc zvědavý.

Takže se ještě uvidí, zda dotáhnu starter do konce nebo se použije Džordžova varianta - podstatný je uspokojivý výsledek pro všechny

Zdravím vás všetkých.
Chcel by som sa spýtať,ako si nastavím súbor*.cvf tak,aby sa mi v MSTS digitálne zobrazovala ťažná sila rušňa.
Ďakujem

Re: Starter

bob57_cz napsal:
ad Martens :
Džordžův betapatch jsem narychlo vyzkoušel a opravdu to funguje dle popisu na přepínání mezi den/noc naprosto skvěle bez zásahu uživatele podle času spuštění aktivity. ( Je to špica !)
Do téhle úrovně modifikace se zatím ještě nikdo jiný nepustil. Bravo !
Ostatní funkce s "dynamickými" parametry ještě nemám vyzkoušené.
Nevím,jak ty parametry mají vypadat.
Pokud to Džorž uvolní pro veřejnost, bude si Zbyněk chrochtat, okamžitě se zbaví všech nesmyslných kvant zástupců baťáků na ploše.
Bude to ale obnášet kompletní přestavbu struktury adresářů kabin a tím i trainset. Prostě TOHLE nám tady dosud chybělo a Džordž opět posunul hranici poznání. Když někdo umí....

Svůj Starter v klidu dokonči podle původních zadání, řeší spoustu dalších funkcí, které se asi jinak vyřešit nedají a v patchu být nemohou kvůli velikosti train.exe (to je ale jen můj laický odhad, Džordž samozřejmě ví sám nejlíp, čeho je schopen).
Obě řešení mohou spoluexistovat nezávisle na sobě.
Navíc ten betapatch není v současné podobě asi schopen přepínání ss / str a další klony. Ty se budou muset "podstrčit" jiným způsobem - zatím.
Tak na první náhled jsem dospěl k témuž závěru, že nebude možné takto ošetřit jakékoliv variantní caby - jak píše Bob57 - verze kabiny pro 350 ss st, verze kabin pro 740/742 (kde se dají volit verze pohledů)....

Nebo máš Džodrži na to jiný náhled nebo řešení?

No co se odvažuji tvrdit je to, že by Džordž dokázal vyřešit i tu záměru reverzu pro zadní stanoviště...přece jenom přímá editace exe souboru je přímá editace exe souboru....a možná i další neduhy...ale je to jenom domněnka vycházející z toho, jakým způsobem jsou řešeny úpravy...

Ale hlavně.....Džordžovo řešení si už z principu tak, jak ho popsal, vyžaduje striktně jednotnost při tvorbě cabů.....umístění prvků na denní i noční verzi cvf musí být identické a jména ace souborů pro den i noc musí být stejná

Ale jinak bych to s tou přestavbou kabin neviděl tak zle....někde stačí jenom změnit adresář noc na Night a den nakopírovat do rootu cabu... a hlavně....nepoužívat pro každou variantu cabu dva cvf..jeden pro noc a jeden pro den.....no a to různé pojmenování ace souborů....

Spíš mám obavy z toho, kolik autorů nebude chtít tento systém akceptovat a opustit svůj preferovaný....pokud můžu mluvit za sebe, tak jsem tou úpravou nadšený....

A navíc je tady ještě jeden problém a to dost závažný - pokud je to patch, tak jak Džordž uvádí o pár příspěvků výše (http://forum.msts.cz/search.php?search_author=D%9Eord%9E), je to modifikovaný train.exe a toto by se určitě Mrkvošrotu moc nelíbilo....ikdyž tento patch opravuje nedostatky od výrobce .... takže by se to muselo legalizovat....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře