Re: Starter
bob57_cz napsal:
ad Martens :
Džordžův betapatch jsem narychlo vyzkoušel a opravdu to funguje dle popisu na přepínání mezi den/noc naprosto skvěle bez zásahu uživatele podle času spuštění aktivity. ( Je to špica !)
Do téhle úrovně modifikace se zatím ještě nikdo jiný nepustil. Bravo !
Ostatní funkce s "dynamickými" parametry ještě nemám vyzkoušené.
Nevím,jak ty parametry mají vypadat.
Pokud to Džorž uvolní pro veřejnost, bude si Zbyněk chrochtat, okamžitě se zbaví všech nesmyslných kvant zástupců baťáků na ploše.
Bude to ale obnášet kompletní přestavbu struktury adresářů kabin a tím i trainset. Prostě TOHLE nám tady dosud chybělo a Džordž opět posunul hranici poznání. Když někdo umí....
Svůj Starter v klidu dokonči podle původních zadání, řeší spoustu dalších funkcí, které se asi jinak vyřešit nedají a v patchu být nemohou kvůli velikosti train.exe (to je ale jen můj laický odhad, Džordž samozřejmě ví sám nejlíp, čeho je schopen).
Obě řešení mohou spoluexistovat nezávisle na sobě.
Navíc ten betapatch není v současné podobě asi schopen přepínání ss / str a další klony. Ty se budou muset "podstrčit" jiným způsobem - zatím.
Tak na první náhled jsem dospěl k témuž závěru, že nebude možné takto ošetřit jakékoliv variantní caby - jak píše Bob57 - verze kabiny pro 350 ss st, verze kabin pro 740/742 (kde se dají volit verze pohledů)....
Nebo máš Džodrži na to jiný náhled nebo řešení?
No co se odvažuji tvrdit je to, že by Džordž dokázal vyřešit i tu záměru reverzu pro zadní stanoviště...přece jenom přímá editace exe souboru je přímá editace exe souboru....a možná i další neduhy...ale je to jenom domněnka vycházející z toho, jakým způsobem jsou řešeny úpravy...
Ale hlavně.....Džordžovo řešení si už z principu tak, jak ho popsal, vyžaduje striktně jednotnost při tvorbě cabů.....
umístění prvků na denní i noční verzi cvf
musí být identické a jména ace souborů pro den i noc
musí být stejná
Ale jinak bych to s tou přestavbou kabin neviděl tak zle....někde stačí jenom změnit adresář noc na Night a den nakopírovat do rootu cabu... a hlavně....nepoužívat pro každou variantu cabu dva cvf..jeden pro noc a jeden pro den.....no a to různé pojmenování ace souborů....
Spíš mám obavy z toho, kolik autorů nebude chtít tento systém akceptovat a opustit svůj preferovaný....pokud můžu mluvit za sebe, tak jsem tou úpravou nadšený....
A navíc je tady ještě jeden problém a to dost závažný - pokud je to patch, tak jak Džordž uvádí o pár příspěvků výše (
http://forum.msts.cz/search.php?search_author=D%9Eord%9E), je to modifikovaný train.exe a toto by se určitě Mrkvošrotu moc nelíbilo....ikdyž tento patch opravuje nedostatky od výrobce .... takže by se to muselo legalizovat....