Návestná sústava a všetko okolo nej

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma
Autor Zpráva
tsedlak

Zaslal: čt březen 03, 2005 11:48 am Předmět: semafory

--------------------------------------------------------------------------------

nazdar chlapy nevíte prosim vásjak se nastavují vazby semaforů aby správně fungovali. diky tom

Zbyněk Šemora

Zaslal: čt březen 03, 2005 1:19 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

první krok je nainstalovat si češtinu od Ppoolllla a pak je vše tak jasné, že už to jasnější nemůže být. Ale je nutné znát předpis D1.
Jsou tam zatržítka, zatrhne se volno a na mapce se vytýčí trasa, zatrhne se rychlost 40, na mapce se vytýčí trasa, atd...pak se zatrhne, jestli se jedná o vjezdové návěstidlo, odjezdové návěstidlo nebo opakovací, atd.

Jen tak mimochodem, nové téma stačilo napsat jen jednou. Jako registrovaný můžete překlep bez problémů smazat.

JOHNZ napsal:
No vysvetlenie je jednoduche ... mas tam moc navestidiel ... toto robi ked sa na jednom sekotre prekroci urcity pocet navestidiel, niektore potom proste prestanu svietit ... opytaj sa tuna p. Semoru ... ten by o tomto probleme vedel rozpravat ...

Mám dojem že MSTS dokáže zobraziť maximálne 64 textúr a keď je v stanici veľa návestidiel tak jednoducho nevidno svetlo, ale návestidlo funguje.Ja som testoval pozičné svetlá na 350 v Břeclavi.Zo stanovišťa všetko OK, ale pri pohľade 2 sa zdalo že svetlá sú vypnuté.Ako náhle som zašiel za Břeclav přednádraží tak už bolo všetko OK práve kvôli tomu že už tam nebolo toľko textúr ako v Břeclavi os.n.

Signály

Rád bych poprosil o nějaký manuál nebo odkaz na www kdy bych našel význam jednotlivých signálů na semaforech. Předem moc díky.
jasno@seznam.cz

Naposled editoval moderátor:
Som rád, že sa vyriešil problém s návestným opakovačom (žlté svetlo pri návesti očakávajte...), ale nedá mi zas nerýpnuť. (téma asi patrí sem) Na nasledujúcu návesť už rýchlosť... svieti na opakovači hore žlté a pod ním zelené svetlo. Ja som takúto kombináciu ešte svietiť nevidel a bol som aj na rušňoch ČD. Viem, že MSTS je o kompromisoch, ale zmeniť tieto svetlá na žlté medzikružie, ktoré tam normálne svieti, problém nebude, keď som to zvládol aj ja. :D Neberte to ako kritiku, len by som chcel poznať názor aj niekoho iného.

Miroslav Sárkány napsal:
Som rád, že sa vyriešil problém s návestným opakovačom (žlté svetlo pri návesti očakávajte...), ale nedá mi zas nerýpnuť. (téma asi patrí sem) Na nasledujúcu návesť už rýchlosť... svieti na opakovači hore žlté a pod ním zelené svetlo. Ja som takúto kombináciu ešte svietiť nevidel a bol som aj na rušňoch ČD. Viem, že MSTS je o kompromisoch, ale zmeniť tieto svetlá na žlté medzikružie, ktoré tam normálne svieti, problém nebude, keď som to zvládol aj ja. :D Neberte to ako kritiku, len by som chcel poznať názor aj niekoho iného.

To je problém příslušného .ace souboru opakovače, čili v něm je třeba změnit nesmyslnou žlutou+zelenou na mezikruží.

Bob napsal:
Miroslav Sárkány napsal:

To je problém příslušného .ace souboru opakovače, čili v něm je třeba změnit nesmyslnou žlutou+zelenou na mezikruží.

To mi je jasné, je to problém skoro každého .ace súboru, ja to mám zmenené, len som chcel, aby tvorcovia na toto prihliadli :wink:

Miroslav Sárkány napsal:
Bob napsal:
Miroslav Sárkány napsal:

To mi je jasné, je to problém skoro každého .ace súboru, ja to mám zmenené, len som chcel, aby tvorcovia na toto prihliadli :wink:
Napíš mi na mail o akú mašinu sa jedná. Ak to mám, tak Ti pošlem.

Vcera jsem narazil na jednu vec, u trati 310 se mi nechtely krizovat vlaky a tak jsem zjistil, ze to muze byt i tim, ze chcete nacpat vlak do nadrazi, ktery se tam nevejde a jeho konec by stejne precnival do vaseho smeru a stejne byste skoncili o par metru dale nez u vjezdu.

Páni, mal by som na vás taký možno nezmyselný dotaz:
Dá sa niekde nastaviť, alebo je možné aby na návestidle (napr. odchodovom) kde sa bežne zobrazujú návesti ako napr. "stoj", "voľno", "40km/h a voľno" atď. sa v aktivite (napr. s Mn vlakom) mohla zobraziť návesť "posun dovolený" :?:
Viem, že sa to dá nastaviť v parametroch návestidla asi ako "posunovacie návestidlo" alebo tak nejako, presne to neviem. O inom spôsobe neviem.
Dá sa to :?: :?: :?:
:roll:

JANíčOK napsal:
Páni, mal by som na vás taký možno nezmyselný dotaz:
Dá sa niekde nastaviť, alebo je možné aby na návestidle (napr. odchodovom) kde sa bežne zobrazujú návesti ako napr. "stoj", "voľno", "40km/h a voľno" atď. sa v aktivite (napr. s Mn vlakom) mohla zobraziť návesť "posun dovolený" :?:
Viem, že sa to dá nastaviť v parametroch návestidla asi ako "posunovacie návestidlo" alebo tak nejako, presne to neviem. O inom spôsobe neviem.
Dá sa to :?: :?: :?:
:roll:
Takmer si to uhádol - jednoducho to na odchodovom návestidle nalinkuješ: Jeden link dáš na smer, kam je možný odchod ( 40 km/h, plná traťová rýchlosť a pod. ) a na žiadaný smer nastavíš link Posun ... keď pri aktivite nasmeruješ trasu tam, návestidlo bude svietiť červeným a bielym svetlom súčasne - Posun dovolený, či jako sa to volá

Tax:
To čo si napísal mi je 100% jasné. Z toho teda vyplýva, že pri tvorbe aktivít s vlakmi Mn sa musí posunovať iba tam kde je možné tento link tak nastaviť. Jeden spôsob by som možno vedel ale je to asi priveľký extrém: nastaviť všetky návestidlá na ktorých je treba aby zobrazovali "posun dovolený" a trať uložiť a vždy pred začiatkom tejto aktivity to celú trať prepísať. Takže takto by v priečinku Reutes boli dve tie isté trate - jedna s návestidlami normálnymi a druhá s návestidlami na posun.
Ale to je podľa mňa poriadna blbosť a neviem kto by bol tak ... aby vždy pred nejakou aktivitou trať premenovával alebo kopíroval.
Podobne by sa dalo rozmýšľať aj pri možnosti zobrazenia privolávacej návesti...
Nevie niekto nejaké lepšie riešenie :?:
:roll: :roll:

Ja som vymyslel (ale ako je u mna obvykle do konca nedotiahnul) jeden system, ktory umoznuje navestidlam rozlisit co ma na navestidle byt - ci vlakova alebo posunova cesta.

Vytvori sa fiktivna vyhybka (ktora vyzera ako normalna kolaj) + fiktivna (tentoraz neviditelna) 10m kolaj (lebo ak sa kolaje koncia vyhybkou, ako je zname, MsTS blbne) a polozi sa to na miesto zhruba oznacnika (alebo tesne pred vchodove navestidlo, alebo proste kamkolvek medzi vchodove navestidlo a prve navestidlo na trati alebo v dalsej stanici, len nech to nie je moc daleko) .

Pred nu sa postavi fiktivne navestidlo (neviditelne) ktore sa chova podobne ako protismerny signal vchodoveho navestidla (teda ten ktory ukoncuje 40 a volno) pouzivajuci rovnake navesti + jednu navrch (odporucam z ponuky stop / restricting / stop and proceed - dolezite je aby ju nepouzivalo navestidlo za tym - pre pripad, ze sa to nepouzije)

V Navestnych skriptoch sa spravi navestidlo ktore bude v pripade, ze je cesta postavena az za vyhybku ( cez direktivu Route_Set ) ukazovat to co by ukazoval normalne vchod v protismere (ktory sa tu samozrejme deaktivuje) a ak neni splnena podmienky Route_Set ukazal by nejaku inu navest. Na to by zareagovali odchodove navestidla a ukazali by namiesto 40 a volno (napr.) posunovu navest.

JOHNZ:

No, to nie je zly napad. Len keby som to chcel robit tak s tym je dost roboty nie ?
Ak sa Ti chce posli mi sukromnu spravu! Lebo rad by som ohladom tohto nieco poriesil!
Zatial dík!

:wink:

Zdravím, nevíte někdo o nějaké stránce s předpisem D1, kde jsou i obrázky různých návěstních kombinací světel atd. Vím o stránce http://www.predpisy.wz.cz , ale tam nejsou obrázky. Díky

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře