Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

BJHawk napsal:
m.pavel2 napsal:
Mam dotaz, jakto když dam složku s tratí 183 do routs, a pak pustim hru tak to napíše chybu a vypne se?

Zdravím. mám ten samý problém, ale žádná hláška se neobjeví. Hra při načítání spadne do okna a ve Správci souborů to píše, že neodpovídá. Přitom ještě před reinstalem Windows vše fungovalo. Ale udělal jsem si zálohu tratě + global + sound na DVD. A když vše zkopíruju a přepíšu tak to stejně nejde.

Tohle podle mě vypadá na špatný global. Jste si jistí že máte správný global?

m.pavel2 napsal:
Mam dotaz, jakto když dam složku s tratí 183 do routs, a pak pustim hru tak to napíše chybu a vypne se?
BJHawk napsal:
Zdravím. mám ten samý problém, ale žádná hláška se neobjeví.
Tak to máš zcela jiný problém.
BJHawk napsal:
Hra při načítání spadne do okna a ve Správci souborů to píše, že neodpovídá. Přitom ještě před reinstalem Windows vše fungovalo. Ale udělal jsem si zálohu tratě + global + sound na DVD. A když vše zkopíruju a přepíšu tak to stejně nejde.
A udělal sis také zálohu klíčů msts z registrů win. a tyto po "reinstalwin" řádně implementoval ? !

Hynďa napsal:
BJHawk napsal:
m.pavel2 napsal:

Zdravím. mám ten samý problém, ale žádná hláška se neobjeví. Hra při načítání spadne do okna a ve Správci souborů to píše, že neodpovídá. Přitom ještě před reinstalem Windows vše fungovalo. Ale udělal jsem si zálohu tratě + global + sound na DVD. A když vše zkopíruju a přepíšu tak to stejně nejde.

Ano. Mám global, který se dá sáhnout na train-sim.cz u tratě. A nedělá to jen mně, ale i mým přátelům.

BJHawk napsal:
Hynďa napsal:
BJHawk napsal:
m.pavel2 napsal:

Ano. Mám global, který se dá sáhnout na train-sim.cz u tratě. A nedělá to jen mně, ale i mým přátelům.

No co já mám zkušenost tak tohle mi dělá když mám víc tratí a to i kompaktibilních v Routes. Já to řeším přejmenováváním složek routes a Global (na každou trať mám routes a Global zvlášť), což je rychlé a jednoduché.

Měl bych ale taky jednu otázku a sice proč u této tratě nejsou nadefinované klávesy pro dynamickou brzdu u el. lokomotiv 362/363? Nabo co s tím můžu udělat? Může to být tím, že používám nejnovější bin?

Richard napsal:
Měl bych ale taky jednu otázku a sice proč u této tratě nejsou nadefinované klávesy pro dynamickou brzdu u el. lokomotiv 362/363? Nabo co s tím můžu udělat? Může to být tím, že používám nejnovější bin?
Žádná trať nikde v msts nedefinuje žádné klávesy ovládání vozidel !
Definice kláves je daná defaultním nastavením v msts a pro zkušenější pak nastavením uživatelským.
S instalací "binu" se pak ještě některé funkce rozšiřují a uživatelská změna je pak doporučena jen "odborníkům".

No já mám více tratí. Ke každé zvlášť Global. Požívám je zvlášť a to formou přejmenovávání složek. U všech ostatních tratí (BP,321,Luhačovice,Jihlava-Brno) mi dynamická brzda těchto lokomotiv funguje z klávesnice, jenom u této trati ji mohu ovládat jenom myší a tak nevím čí to je ... Odborník fakt nejsem a tak se nechci pouštět do ničeho většího protože přeinstalovávat MSTS, ve kterém mi funguje tolik tratí bez větší chyby, se mi fakt nechce.

Richard napsal:
No já mám více tratí. Ke každé zvlášť Global. Požívám je zvlášť a to formou přejmenovávání složek. U všech ostatních tratí (BP,321,Luhačovice,Jihlava-Brno) mi dynamická brzda těchto lokomotiv funguje z klávesnice, jenom u této trati ji mohu ovládat jenom myší a tak nevím čí to je ... Odborník fakt nejsem a tak se nechci pouštět do ničeho většího protože přeinstalovávat MSTS, ve kterém mi funguje tolik tratí bez větší chyby, se mi fakt nechce.
Máš pravdu, je to o nezkušenosti.
Z Global, kde to funguje, překopíruj soubory .iom do toho, kde ti to nejde.:study:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Richard napsal:
Máš pravdu, je to o nezkušenosti.
Z Global, kde to funguje, překopíruj soubory .iom do toho, kde ti to nejde.:study:

Díky, funguje to skvěle ;)

Šnek napsal:
Samozřejmě jsem pro.Trať Plzeň Domažlice je už přece jen hodně vousatá a každá nová verze bude dobrá.A taky samozřejmě nabízím autorovi veškerou pomoc při stavění,přece jen ty tratě znám hodně podrobně a naopak úsek Domažlice-Klatovy při odklonových rychlících je jeden z nejkrásnějších zážitků.Přece jen se tam ještě nevytratila ta romantika starých šumavských lokálek s ještě mechanickými návěstidly.( a s ještě pořád zaskakujícími 831.)

... zrovna jako tak se při stavbě koridoru na 170-ce neztrácí kouzlo výlukových autobusů a výlukových jízdních řádů. :oops: Už aby to bylo za náma...

Mám ještě jeden malý problém, když mi chybí některé zimní textury tak to je chyba v mé instalaci nebo je to chyba v trati ?

Richard napsal:
Mám ještě jeden malý problém, když mi chybí některé zimní textury tak to je chyba v mé instalaci nebo je to chyba v trati ?

Může to být obojí - jak chyba v trati, tak i chyba uživatele v případě, že byly součástí některé aktualizace, kterou jsi vynechal (pokud trať byla někdy aktualizovaná).

Na tému Trať ČD 180 by Pavel14 môžete debatovať tu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1980
Toto vlákno nechám pre existujúcu a funkčnú Šnekovu trať.

Zdravím, potřebuji radu ohledně instalace. Zkoušel jsem to na čistém MSTS, nainstaloval jsem xtrack 3.20, všech 5 komprimovaných souborů jsem rozbalil do adresáře s hrou a nechal přepsat, postahoval spouty modelů, některé jsem instaloval z dvd Zbyňka Šemory. Po spuštění hry se mi objevují chybové hlášky, že nemohl načíst model, přestože ve složce trainset jsou modely přítomny. Už se s touto tratí seru 2 dny, hru jsem nejméně 5x odinstaloval na nainstaloval, přesto to stále nechodí... Kde dělám chybu, poraďte prosím...

faldicek napsal:
Zdravím, potřebuji radu ohledně instalace. ... Po spuštění hry se mi objevují chybové hlášky, že nemohl načíst model, přestože ve složce trainset jsou modely přítomny. Už se s touto tratí seru 2 dny ...
Vozidla nesouvisí nijak s tratí - trať můžeš mít nainstalovanou samozstatně, jen se projedeš pouze s defaultními modely. A nepůjdou ti aktivity samozřejmě, ale volná jízda půjde. Pokud se jedná o Šnekovu trať - nainstaluj holý MsTS, pak zazálohuj adresář Global, nainstaluj XTracks který je doporučený a zkus se projet s Kihou. To by mělo chodit bez problémů. Pak si přečti tu na fóru jak se instalují vozidla, popř. pro která vozidla je nutná instalace MsTS bin a zařiď se podle toho. Pokud mohu doporučit, nauč se nejprve nainstalovat bezchybně vozidla a pak se začni trápit s tratěmi. Začni na Křupanových tratích, kterým stačí defaultní instalace MsTS a pak pokračuj podle gusta - XTracks, UZK, TBP Global, britské kolejivo ...

faldicek napsal:
Nějak nenacházím potřebné vlákno ohledně instalace vozidel, mohl by jsi mne nějak nakopnout kde hledat?
Skus tohle: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1475

Chci se zeptat, plánuje se prodloužení této tratě někam do Rokycan či dále? Je mi jasné jak je na tom autor časově (viz diskuse o pár stránek zpět), ale na stránkách tratě jsou nádherné screeny až do Rokycan a při tom trať je pouze do Plzně a dál jen pusté koleje bez krajiny ...

Pikku napsal:
Začni na Křupanových tratích, kterým stačí defaultní instalace MsTS a pak pokračuj podle gusta - XTracks, UZK, TBP Global, britské kolejivo ...
I Dvoukolejka 2.0 jede ještě pod defaultním globalem.

UZK, XTracks

Ahoj všem po dlouhé době. Konečně se mi podařilo vyšetřit trochu času a vydal jsem za vydatné pomoci kamarádů a fandů (díky Karlosi a Romane Č.) novější verzi UZK 3.20 . Je ke stažení od 31.12.2008 na http://cd090msts.ic.cz .

Back
Nahoře