Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Ahoj
včera sem si stáhnul tuto trať. Prvni jízdu jsem si dal z Domažlic do Plzně. Vše se ni zdálo téměř dokonalé až do doby, kdy jsem přijel na Plzeňské hlavní nádraží. Nevědět že je to u nás v Plzni tak to nikdy nepoznam. Plzeňské nádraží je přece pěkná historická budova! Chtěl jsem se zeptat Šneka jestli neuvažuje o updatu tohoto nádraži a všeho co je směrem na Rokycany za ním? Myslím že by to trati prospělo. Držim palce

gragorij: Vymodelovat tu peknu historicku budovu je tak narocne, ze sa do toho este nikto neodhodlal. Ak si tu budovu dodas, bude tam, ak nie, nebude ... zatial sa musis spokojit s tym co tam je, lebo dlho tam nebude nic ine ... ale casom sa urcite dockas ...

VáclavS napsal:
Taxi, a neměl ganz problémy do kopečka? :) :lol:
Nemal, zdvihol pantograf a išiel. Preto má Tax trať 180 celú elektrifikovanú. :lol:

Naposled editoval moderátor:
gregorij napsal:
Ahoj
včera sem si stáhnul tuto trať. Prvni jízdu jsem si dal z Domažlic do Plzně. Vše se ni zdálo téměř dokonalé až do doby, kdy jsem přijel na Plzeňské hlavní nádraží. Nevědět že je to u nás v Plzni tak to nikdy nepoznam. Plzeňské nádraží je přece pěkná historická budova! Chtěl jsem se zeptat Šneka jestli neuvažuje o updatu tohoto nádraži a všeho co je směrem na Rokycany za ním? Myslím že by to trati prospělo. Držim palce

Jak napsal Johnz,historická budova Plzně je asi pěkný oříšek pro modeláře,ale byla by nádherná.Uvidíme,jestli se někdo odvážný najde.
Co se týče směr Rokycany,mám tam jeden malý problém,který bude znamenat dost podstatné úpravy,ale jestli by se mi tohle podařilo,myslím,že na Prahu by to nebylo až tak náročné.

Tax napsal:
Šneku, veliké díky za peknú trať. Dnes som sa konečne po nej prebehol a musím skonštatovať, že vďaka nej sa vo mne konečne naštartovala tvorivá sila a začínam opäť práce na dokončení malého ganzu.

Screeny z okolia Železnej Rudy:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/ganz-zr1.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/ganz-zr2.jpg

PS: screeny šlachtičnej som robil takisto na tvojej trati :wink:

Tak držím palce,asi už se těší i ostatní.
Samozřejmě Šlechtičnu jsem poznal hned,kde se nachází.

Šnek napsal:
Pakliže nemáš ani jednu aktivitu funkční a nainstalovanou trať ani chodit nemůže,což byl asi tento případ.

Aby trať chodila, musíš mít aspoň jednu PATH. Dostaneš ji samozřejmě pomocí Editoru úkolů. Pak stačí odmáznout totožné soubory v SERVICES a ACTIVITIES. Tak získáš trasy pro volnou jízdu. Start a cíl (ten je fiktivní, protože můžeš jet pomocí ovladače vyhýbek úplně jinam, což při aktivitě nejde) se volí ve výběru ODKUD / KAM, či jak to je v překladu nazváno. Funguje to dobře, takto jsem si vyráběl trasy pro jiné trati, jak se postupně rozrůstaly a bylo potřeba se se změnami seznámit. Jestliže se při nějaké aktualizaci změnila část takto definované trasy, je nutné starý PATH smazat a vytvořit nový. :wink:

Venny: Neviem ako tebe, ale u mna simulator vyzaduje na funkcnost okrem .pat aj aspon jeden funkcny .srv ...

Méte někdo řazení EC 166 Albert Einstein který byl a boužel žu dluhonení a nebude, jedena z nejkásnějších souprev na teto trati.

Trať vypadá přímo skvěle!
chci se zeptat...stačí si z train-sim stáhnout vrchní download o 150ti mb?

Šnek napsal:
Hawk napsal:

Stačí a nezapomeň na aktivity.

Jasný;-)...reinstalnul jsem celej msts takže to ještě asi bude chtít global a zvuky že? nebo jsou v raru?

screeny vypadaj fakt libově!

Ještě se chci zeptat....rozšíření směrem na Pňovany (případně lokálka do Bezdružic:-), mohu komletně zdokumentovat) se asi neplánuje co?

VáclavS napsal:
Co pamatuji tak jezdila z Plzně 2*754+3*BmpzSBB+3*BvmzSBB+Wrm(ČD)+Amz+Ampz(SBB)
Mockrát děkuji já to na netu zaboha nemohl najít.

Venny: Neviem ako tebe, ale u mna simulator vyzaduje na funkcnost okrem .pat aj aspon jeden funkcny .srv ...
Možná má Venny naistalovanou a nesmazanou Tutorial trať. Kde samozřejmě jsou všechny potřebné věci a tím pádem stačí kdekoliv jinde pouze path.

Pelikán napsal:
Možná má Venny naistalovanou a nesmazanou Tutorial trať. Kde samozřejmě jsou všechny potřebné věci a tím pádem stačí kdekoliv jinde pouze path.

Tak tomu jest... Pro trati obojího typu (X-tracks a BP) jsem si ponechal nominální Tutorial Route. Má to např. i výhodu při kontrole instalace ČJ, přítomnosti složek GLOBAL, GUI v MSTS apod. (používám DAFC).

Hawk napsal:
Šnek napsal:
Hawk napsal:

Stačí a nezapomeň na aktivity.

Jasný;-)...reinstalnul jsem celej msts takže to ještě asi bude chtít global a zvuky že? nebo jsou v raru?

screeny vypadaj fakt libově!

Ještě se chci zeptat....rozšíření směrem na Pňovany (případně lokálka do Bezdružic:-), mohu komletně zdokumentovat) se asi neplánuje co?

Rozšíření na Pňovany se neplánuje.Možná Petr Šimral.

Šnek:Zdravím,chtěl bych se zeptat, jjestli je nějaká navazující aktualizace na původní trať, kterou jsem si od vás koupil na CD ještě v roce 2004 - červen.
Nebo jestli mám vse stáhnout z netu a původní vymazat..díky..

Lepší je si trať znova stáhnout, i na původní trati 180 Plzeň -Furth im Wald je plno změn.

Tak trať 183 v úseku Plzeň-Klatovy dosáhla dalších změn.Jeden kamarád z Polska mi udělal kompletní zatrolejování v rámci statických objektů a vypadá to opravdu dobře,za což mu patří neocenitelný dík.V další aktualizaci to bude.Ještě nevím jestli za týden nebo dýl,ale bude.

Back
Nahoře