Martens napsal:
Vrbam napsal:
... Souhlasim s faktem, ze pokud autor vyda model nejak znaceny, tak se v tom nebudu vrtat a pokud ano tak musim nest nasledky v podobe, ze mi to nepujde ...
... Jediné, z čeho neustoupím je to, že je pár elementárních údajů, které musí bezpodmínečně být v názvu engu nebo wag souboru....přes jejich absenci vlak prostě nejede....to ostatní, jestli je tam pomlčka nebo podtržítko....to je mi úplně jedno...
Presne toto som chcel vidieť a počuť: keď niečo autor urobí, a je všetko označené tak, aby to nekolidovalo, nerobilo problémy a pritom aby to povedalo, o čom to je ... proste presné, vecné označenie a hotovo ... je úplne jedno, či tam budú pomlčky a podtržníky ...
Pomaly sa dostávame k podstate problému: Netreba za každú cenu vrtať do niečoho, čo neodporuje funčnému a jasnému označeniu adresára s modelom, engu, wagu a menám modelov v týchto súboroch zadefinovaných. Ak to autor nespraví, treba na to poukázať ( napr. viackrát spomínaný model 114 ) a autor zjedná nápravu sám ...
Adresár/zložka v trainsete - jeho názov - musí podávať jasnú informáciu o tom, čo sa v ňom skrýva ( napr. csd_m286-041 alebo csd-m286-041 alebo csd_m286_041 alebo ... ), musí obsahovať jasný názov engu ( csd-m286041.eng alebo csd_m286041.eng alebo csd_m286_041.eng ) a eng musí mať zadefinované meno, prípadne aj vlastnosť vozidla, ktoré sa zobrazujú v Consists editore alebo v Conbuilderi. Príklad výpisu z engu: Name ("M286.041 CSD bez strojvodcu")... To je všetko ... nič viac, nič menej. Potom už len stačí, ak toto autori aktivít rešpektujú a v pokeci k aktivitám uvedú, aké vozidlá k aktivite treba a kde ich človek nájde. Ak sú to vozidlá, ktoré sa nikde nedajú stiahnuť, nič sa nestane, keď autor aktivity požiada autora trate, aby zaradil k sebe na web predmetné vozidlo k downloadu, napríklad podobne ako to má Zbyněk Šemora.