Trainset a jeho značení

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejv
  • Datum začátku Datum začátku
To Tax

pokud jsi dobře četl, můj první příspěvek dnes, tak tam jsem jasně napsal cituju : " A ty kecy o tom že to bude stejně fungovat si nechte od cesty. Ano bude to fungovat za cenu bordelu a chaosu na disku. A to je celé pánové, nic víc, jen trochu chtít......" A to je vše, a z tohoto názoru neslevím i za cenu, že předmětné modely nebudu mít ve svém trainsetu.

Miran napsal:
To Tax

pokud jsi dobře četl, můj první příspěvek dnes, tak tam jsem jasně napsal cituju : " A ty kecy o tom že to bude stejně fungovat si nechte od cesty. Ano bude to fungovat za cenu bordelu a chaosu na disku. A to je celé pánové, nic víc, jen trochu chtít......" A to je vše, a z tohoto názoru neslevím i za cenu, že předmětné modely nebudu mít ve svém trainsetu.
Hehe, ale toto svedčí o jednom: keď nebudem nosiť modrú rovnošatu s pionierskou šatkou, ale kožený kabát a rifle, tak som zlý a odstrčený od spoločnosti ??? Tá doba je preč ... :wink:

Taxi, o čem to proboha žvaníš? Já chci mít na disku pořádek a to je celé. Nějaké modré či jiné rovnošaty a pionierske šiatočky s tím nemají nic společného. Pokud to takhle spojuješ, tak opravdu nevím co si mám myslet.....

Tax napsal:
Miran napsal:
To Tax

Hehe, ale toto svedčí o jednom: keď nebudem nosiť modrú rovnošatu s pionierskou šatkou, ale kožený kabát a rifle, tak som zlý a odstrčený od spoločnosti ??? Tá doba je preč ... :wink:

Taxi, tyhle příměry už naštěstí neplatí, ale když už se tu začaly příměry...ale je to celé o tom, že sice vymyslíš super elektronické zařízení, které ale potřebuje v zásuvkách 500 V 16 2/3 Hz místo 220 V 50 Hz....no a protože norma takovéto napětí nezná a norma stanoví zcela jiné síťové napětí, tak si ten svůj výtvor můžeš strčit maximálně na poličku..... a o tom to je......

Miran napsal:
Taxi, o čem to proboha žvaníš? Já chci mít na disku pořádek a to je celé. Nějaké modré či jiné rovnošaty a pionierske šiatočky s tím nemají nic společného. Pokud to takhle spojuješ, tak opravdu nevím co si mám myslet.....
Poriadok na disku neznamená pomlčky alebo podtržníky ... na tom stavať problémy neni to pravé, čím treba zaťažovať verejnosť ...
Ja si napríklad ctím tvorcov modelov a ich práce mám tak, ako to spravili - keď skinujem model napr. Ondru Janiša, dám ho do takého tvaru, aký si želá on. Keď skinujem model autora, ktorý má iné značenie, mám na výber - buď to urobím tak, ako mi to vyhovuje, alebo to urobím podľa inštrukcií autora. V žiadnom prípade však to nesmie kolidovať s pôvodným, ani iným modelom. Keď mám na disku modely iných autorov, tak ich mám zas tak, ako to urobili, pokiaľ to majú logicky a dobre. A dokážem sa v tom orientovať ... To ale neznamená, že je to bordel na disku. Neopužívam diakrtitiku, nepoužívam azbuku ani čínštinu, takže ani ja, ani operačný systém ani MSTS s tým problém nemajú ... problém majú len ľudia, ktorí do označenia rýpu, keď nemusia.

Tax napsal:
Keď skinujem model autora, ktorý má iné značenie, mám na výber - buď to urobím tak, ako mi to vyhovuje, alebo to urobím podľa inštrukcií autora. V žiadnom prípade však to nesmie kolidovať s pôvodným, ani iným modelom. Keď mám na disku modely iných autorov, tak ich mám zas tak, ako to urobili, pokiaľ to majú logicky a dobre.
A pokud nemají?
A jsme u toho.....stále mlčky předpokládáš podle sebe, že pravděpodobně drtivá většina skinů a modelů pro českou scenu MSTS je 100% správně......

Nebo Ti nezbyde, než si to u sebe upravit, ale pak na tom nepostavíš a nezveřejníš žádnou aktivitu, protože autoři jakékoliv úpravy v licenčních souborech zakážou.....a opět.....udělal jsis něco, na co jsi pyšný, ale nikdy to světlo světa nespatří, pokud původní autor nesvolí.....

Ja nechapu, ze vas to bavi :!: :?:
Fakt je ten, ze se nikomu nechce ustoupit, vsichni chteji prosadit svoje a situace bude i nadale na mrtvem bode.

Naposled editoval moderátor:
Vrbam napsal:
Ja nechapu, ze vas to bavi :!: :?:
Fakt je ten, ze se nikomu nechce ustoupit, vsichni chteji prosadit svoje a situace bude i nadale na mrtvem bode.
Jenom dodávám, že v životě tady k žádné dohodě nedojde......na co nějaká pravidla, na co značení, každý si to překlopí podle sebe tak, jak mu to vyhovuje....super, ať žije anarchie....a krok o 2 roky zpátky.....

Vrbame, je tu jeden rozdíl, pokud je vůle mít nějak rozumně značený trainset, tak tito lidi se možná i dohodnou....ale teď se jedná o to, jestli vůbec mít nějak značený trainset a nebo se na nějakou jednotnost dle autorů modelů vykašlat......což se rovná anarchii.....a tady dohoda jak to tak vypadá nikdy nebude.....a proč taky....když autoři asi aktivity nehrají a mají tam jenom své modely

Zvláštní je, že nutnost nějakého sjednoceného trainsetu pochopili alespon autoři aktivit (na zamyšlení otázka....proč asi?) ....za což jim vyslovuji poděkování a podporu....a taky hlavně T., Zbyňkovi, PPoollllovi a dalším lidem v pozadí, kteří tohle tlachaní pojali fyzicky a převedli jej do reality

Howgh....

Asi nebude vychodisko nez udelat trainset k trati,
jako to to ma t. 180 a je to bez starosti.

Vrbam napsal:
Asi nebude vychodisko nez udelat trainset k trati,
jako to to ma t. 180 a je to bez starosti.
Fajn, takže co trať to jiný trainset....supééééééééééér ......to jsme to dopracovali.........nestačí, že se už stěhují globaly, ještě stěhovat constisty a trainsety......
no nestačím se divit.....sebrat perly, které tady dneska padly, tak si otevřu klenotnictví. :twisted:

Tak jak chces donutit lidi, aby to zrovna predelali podle tebe :?:

Souhlasim s faktem, ze pokud autor vyda model nejak znaceny, tak se v tom nebudu vrtat a pokud ano tak musim nest nasledky v podobe, ze mi to nepujde.

A nejake padani by bylo v poho kdyby jste tam necpali ty mezery, podtrzitka aj.

Celý den dohadování a dospělo se k nějakému závěru?
Závěr je takový, že jednotný Trainset se fyzicky týká stále jenom mě. Nebo chodí emaily typu, že někomu nefunguje aktivita, protože chybí to a to vozidlo, někomu dalšímu?
Nebo kdo z diskutujících vytvořil nebo alespoň hraje aktivity. Jedno souvisí s druhým.

Vrbam napsal:
Tak jak chces donutit lidi, aby to zrovna predelali podle tebe :?:

Souhlasim s faktem, ze pokud autor vyda model nejak znaceny, tak se v tom nebudu vrtat a pokud ano tak musim nest nasledky v podobe, ze mi to nepujde.

A nejake padani by bylo v poho kdyby jste tam necpali ty mezery, podtrzitka aj.
Podle mne? Jediné, z čeho neustoupím je to, že je pár elementárních údajů, které musí bezpodmínečně být v názvu engu nebo wag souboru....přes jejich absenci vlak prostě nejede....to ostatní, jestli je tam pomlčka nebo podtržítko....to je mi úplně jedno...

Podstatné je to, že jsem zastáncem nějakých pravidel.....a jde o to se dohodnout....

Když pojedeš autem a někdo tě sejme náklaďákem s tím, že mu jsou nějaká pravidla u prd..... a že se mu jezdí tak, jak mu to vyhovuje, tak Tobě to už taky bude jedno....

uvědom si, že dneska není české MSTS o výrazných osobnostech Taxovi, Pikkovi, Starém, Ondrovi jako tomu bylo před 3 roky....dneska je tu dalších x skinařů, modelářů, autorů aktivit.....a ti všichni bohužel musí využívat práce autorů modelů.......

BTW když autor vydá model nějak značený, tak jako autor ponese následky on....veškeré požadavky a reklamace mailem přímo autorovi a ne staviteli tratě.....

Martens napsal:
(...)

uvědom si, že dneska není české MSTS o výrazných osobnostech Taxovi, Pikkovi, Starém, Ondrovi jako tomu bylo před 3 roky....dneska je tu dalších x skinařů, modelářů, autorů aktivit.....a ti všichni bohužel musí využívat práce autorů modelů.......

(...)
najivnost je sladka

ja vim jen o par lidech (zrovna tem jmenovanym) kterym vdecim, ze jsem u msts zustal a nedal do krabice jako ostatni hry

tomi, tax, pikku: vid recenziu na 163 006 ... co by sa tam bez standardov dalo robit ... cely standard je len o tom, ze bolo mozne za to dema sprdnut ... tak to dopadne ked si kazdy bude robit co chces ... ale ked myslite, odteraz si znacim svoje engy napr. zssk_362.011.eng v adresari ZSSK_362.011 a pri common.cab a common.snd zo zasady v nazve adresara nepouzivam cab a snd pretoze nechapem preco je to tam 2x ( teda ../../common.cab/363/363.cvf ) ... tak to mam doma a mne to funguje (a najdem 20 ludi, ktorym to tiez funguje /ti ktorym som nekomercne /bez akychkolvek uplat ci nahrad/ poskytol svoj trainset ...) ... kazdu aktivitu si viem upravit behom niekolkych sekund ci minut ... a je mi to secko jedno ... o robotu menej

P.S.: Pre ukazku syntaxe vid skin 363.137 ... cislo tam je, majitel tam je, rada tam je ... do znacenia teda at odteraz nikto nesaha ... buduca 183 to iste ... uvidime, kto z koho ... a ako to dopadne

zvlaste ty tecky jsou efektivni, vubec bych se nedivil kdyby wokna nevedeli co je za soubor

JOHNZ napsal:
tomi, tax, pikku: vid recenziu na 163 006 ... co by sa tam bez standardov dalo robit ... cely standard je len o tom, ze bolo mozne za to dema sprdnut
Johnzi, nejenom Dema, třeba i Jarda Skůra měl něco podobného u 114 (jeho první model), opravil to a od té doby u něj pohoda ......stalo se asi jenom to, že to pochopil.....

Vrbam: efektivne su, v zivote sa mi nestalo ze by wokna nevedeli s akym suborom maju co do cinenia ... nazov suboru sa spracuva odzadu ... takze ich tam moze byt kelo chce ...

Martens napsal:
Vrbam napsal:
... Souhlasim s faktem, ze pokud autor vyda model nejak znaceny, tak se v tom nebudu vrtat a pokud ano tak musim nest nasledky v podobe, ze mi to nepujde ...
... Jediné, z čeho neustoupím je to, že je pár elementárních údajů, které musí bezpodmínečně být v názvu engu nebo wag souboru....přes jejich absenci vlak prostě nejede....to ostatní, jestli je tam pomlčka nebo podtržítko....to je mi úplně jedno...
Presne toto som chcel vidieť a počuť: keď niečo autor urobí, a je všetko označené tak, aby to nekolidovalo, nerobilo problémy a pritom aby to povedalo, o čom to je ... proste presné, vecné označenie a hotovo ... je úplne jedno, či tam budú pomlčky a podtržníky ...
Pomaly sa dostávame k podstate problému: Netreba za každú cenu vrtať do niečoho, čo neodporuje funčnému a jasnému označeniu adresára s modelom, engu, wagu a menám modelov v týchto súboroch zadefinovaných. Ak to autor nespraví, treba na to poukázať ( napr. viackrát spomínaný model 114 ) a autor zjedná nápravu sám ...
Adresár/zložka v trainsete - jeho názov - musí podávať jasnú informáciu o tom, čo sa v ňom skrýva ( napr. csd_m286-041 alebo csd-m286-041 alebo csd_m286_041 alebo ... ), musí obsahovať jasný názov engu ( csd-m286041.eng alebo csd_m286041.eng alebo csd_m286_041.eng ) a eng musí mať zadefinované meno, prípadne aj vlastnosť vozidla, ktoré sa zobrazujú v Consists editore alebo v Conbuilderi. Príklad výpisu z engu: Name ("M286.041 CSD bez strojvodcu")... To je všetko ... nič viac, nič menej. Potom už len stačí, ak toto autori aktivít rešpektujú a v pokeci k aktivitám uvedú, aké vozidlá k aktivite treba a kde ich človek nájde. Ak sú to vozidlá, ktoré sa nikde nedajú stiahnuť, nič sa nestane, keď autor aktivity požiada autora trate, aby zaradil k sebe na web predmetné vozidlo k downloadu, napríklad podobne ako to má Zbyněk Šemora.

JOHNZ napsal:
Vrbam: efektivne su, v zivote sa mi nestalo ze by wokna nevedeli s akym suborom maju co do cinenia ... nazov suboru sa spracuva odzadu ... takze ich tam moze byt kelo chce ...

je zajimavy ze kdyz jsem stahl obrazek z netu se jmenem "843.xyz.nejakyblabol.jpg", tak je zajimavy, ze wokna nevedely s cim maji co do cineni.

Back
Nahoře