Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
jaroslav Brabec napsal:
Pánové
mám k vám takový skromný dotaz mám jistou trať nebudu uvádět o ,kterou se jedná.Oč jde pokud tuto trať pouze projíždím nejsou žádné problémy ty nastanou jakmile spustím jakoukoliv aktivitu.Po určité době nastane ,že se začne sekat a začne vypisovat chybějící *s soubory potom *ace soubory což je logické.Ale co není logické pokud stačím uložit a tuto aktivitu znova spustím je vše v pořádku.Přitom tam veškeré soubory ,které vypíše tam jsou .Já si myslím ,že grafickou kartou to není protože mám náročnější tratě co se týče nároku na grafiku a jsou v pořádku . Možná je to hloupý dotaz ,ale již si nevím rady.

Napadá mne jedno s čím by to mohlo souviset.....je docela možné, že jak se dané objekty načítají, tak MSTS nedokáže po projedtí dané části simulace korektně uvolnit již nepotřebné systémové prostředky a pak to prostě selže na to, že ta mašina už nemá z čeho brát....a pakliže to uložíš a pustíš z uložené aktivity, chová se to korektně....

Pár takových softíků už jsem viděl..taky pokud se snima dělalo krátce bylo vše OK, ale po delší době to selhalo na nedostatek systémových prostředků...když jsem to killnul, zase se to chovalo OK......

Je to jenom nápad......protože jsi tam nenapsal skoro nic konkrétního...tedy jestli jde o lokálku o délce pár kilometrů nebo molocha z dílny jistého nejmenovaného autora.....je to jenom tip, který může být samozřejmě lichý....ale nic jiného mne v tuto chvíli nenapadá...

Martens napsal:
Je to jenom nápad......protože jsi tam nenapsal skoro nic konkrétního...tedy jestli jde o lokálku o délce pár kilometrů nebo molocha z dílny jistého nejmenovaného autora.....je to jenom tip, který může být samozřejmě lichý....ale nic jiného mne v tuto chvíli nenapadá...
Hehe, Martensi, ty si ale srandista :wink: ... ale vo Win98 to naozaj tak bolo. Dalo sa to čiastočne ošetriť softom -tuším Ram Idle sa to volalo- ktorý spomalil zožieranie systémových prostriedkov, ale ako 100%-ný všeliek to nebolo vhodné. Často to spôsobovalo tuhnutie systému pri agresívnejšom nastavení. U Win XP by sa toto, čo spomínaš, nemalo vyskytovať, pokiaľ tam človek nemá nejaký nežiaduci programček navyše.

Tax napsal:
U Win XP by sa toto, čo spomínaš, nemalo vyskytovať, pokiaľ tam človek nemá nejaký nežiaduci programček navyše.
Ale to z toho dotazu nevyplývá a ani nevyvrací.....a zkušenosti s prací na hotline mne vedou i k takovým úvahám, které by nikoho normálního asi nenapadly.....prostě se hledá všude.......

To Pavlik: Jak říká jeden český klasik, vynálezce, objevitel, autor, dramaturg v jedné nejmenované divadelní hře jedné známé české divadelní společnosti a já nevím co ještě ......Hehe, my nesmíme ani naznačovat :P

Martens napsal:
... Jak říká jeden český klasik, vynálezce, objevitel, autor, dramaturg v jedné nejmenované divadelní hře jedné známé české divadelní společnosti a já nevím co ještě ......Hehe, my nesmíme ani naznačovat :P
Už sme pri tom zas, je to určite prvý a najväčší staviteľ tratí do MSTS, modelár a programator - Jára Cimrman :wink: 8)

Tax napsal:
Už sme pri tom zas, je to určite prvý a najväčší staviteľ tratí do MSTS, modelár a programator - Jára Cimrman :wink: 8)

No vidíš, a kdyby si do toho programování nenechal kecat Billa a Japonce tak je tady perfektní CVS (Cimrmanův Vlakový Simulátor) bez jediné chybičky, s perfektním GUI a schopen běhu i na 286 s 1 MB paměti. :lol: :lol: :lol:
Těm Japoncům by mělo stačit, že okopírovali Kokořínsko a postavili jej v Japonsku pod jménem Cimrland, jak zjistil odborný asistent Bartoníček v pořadu "Za Cimrmanem až do hrobu"

Tax napsal:
Martens napsal:
Hehe, Martensi, ty si ale srandista :wink: ... ale vo Win98 to naozaj tak bolo. Dalo sa to čiastočne ošetriť softom -tuším Ram Idle sa to volalo- ktorý spomalil zožieranie systémových prostriedkov, ale ako 100%-ný všeliek to nebolo vhodné. Často to spôsobovalo tuhnutie systému pri agresívnejšom nastavení. U Win XP by sa toto, čo spomínaš, nemalo vyskytovať, pokiaľ tam človek nemá nejaký nežiaduci programček navyše.

No, já nejsem žádnej odborník ale docela bych souhlasil s Martensem. Používám XP a např. hra Doom 3 fungovala velmi podobně. Po delším hraním a častějším ukládání se hra zpomalovala a zpomalovala až to bylo neúnosné. Stačilo pak hru vypnout a znovu spustit a bylo vše O.K.

Pánové, trochu jsem odbočili od tématu. Asi bychom to měli skrečovat a začít zase trochu o Aktivitách. Jen poznámečky.
Pro Petra a Jardu: Mám za to, že Vás TAX opravdu nijak nenapadl a myslím, že Vaše reakce nebyly úplně přiměřené. Ostatně souhlasím s TAXem, že většina uživatelů svému PC příliš neholduje a kdo to nemá jako koníček, tak jeho PC vypadá strašně . Už jsem viděl podobných případů hodně a spíše mi překvapí , když má někdo PC v pořádku. A kdyby to byl jen "kecálek" neboli ICQ...
Pro Petra: Pokud máš trvalé připojení na Internet a jsi stále připojen, pak je Antivir i CM potřeba. Já mám jen modem a mám oboje vypnuté, dokonce mám i odpojený telefonní kabel. Zapínám jen když lezu na net.
Pro TAX: Už jsem tady jednou psal, že psaná komunikace má svoje omezení a mantinely , a že často lidé si vysvětlí slova jiným způsobem než pisatel myslel. Já už si s tím v práci užil své tak si dost dávám bacha na výrazivo a na to aby si to někdo nevztáhnul na sebe...
Pro Nebulusa: Taky mi poslední dobou začalo MSTS padat víc než obvykle. Snažím se korigovat nastavení podle návodů od Ppollla a tak . Začíná mi to připadat, že místo ježdění pořád jen něco opravuju, předělávám , vylepšuju, zkouším, ukládám a načítám. Při nedostatku času, který mám, je to pěkná pakárna... Mám jen P4 - 2GHz, 640 MB RAM a Radeon 9600 Pro 128 MB. Jak tak pročítám ty rady, tak mi asi nejvíc vadí, že mám integrovanou zvukovku a nejnovější ovladače na grafárnu ale s tím momentálně nic neudělám...

Ne, Vlastíkova trať není ani veřejně přístupná ani ji nevlastním...a ani se jí to netýkalo....

Akorát že ty aktivity jsou kompletně v němčině, i když je tvořil český autor :?
A chce to kompletně předělat consisty. Je v tom kolem 60 chyb! :mad:

Naposled editoval moderátor:
Pavlík napsal:
Akorát že ty aktivity jsou kompletně v němčině, i když je tvořil český autor :?
A chce to kompletně předělat consisty. Je v tom kolem 60 chyb! :mad:

Jsou na rakouských stránkách, tak jedině v češtině!
Kdyžtak zkus napsat autorovi, aby si upravil trainset podle tebe.
Zbytečný komentář..............

Naposled editoval moderátor:
Tak promiň. A nejsou někde nějaké lepší? Tady se opakují vozy a ty aktivity postrádají logický smysl. Každý tvoří aktivity pro Zbyňkovu trať a pro jiné tratě nikdo :cry:

Pavlík napsal:
Tak promiň. A nejsou někde nějaké lepší? Tady se opakují vozy a ty aktivity postrádají logický smysl. Každý tvoří aktivity pro Zbyňkovu trať a pro jiné tratě nikdo :cry:

Ne nejsou.
Pokud ti vadí složení consistů, tak si je uprav.
Logický smysl - nechápu co máš na mysli.
Tvoří, třeba pro 321 a 150.
Je spousta zahraničních tratí na srovnatelné úrovni s BK a aktivit je do nich dost. Třeba italské, německé a ruské jsou na velmi dobré úrovni a některé i free.

Křižování

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak mám na jednokolejné trati vykřižovat dva vlaky. Když hráč přijede na 1. kolej, zastaví na červený (díky cd cervisu 2), ale když přijíždí druhý vlak (trafic), který má jet na 3. kolej, tak se zastaví u vjezďáku a dál nechce jet (ani když dám nefunkční návěstidlo (to vjezdové)). Prosím poraďte! Díky

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře