Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Aktivity - všeobecně

Potřeboval bych radu, zdali je možné v aktivitě v MSTS udělat předjetí jiným vlakem.
Pro představu Trať p.Šemory , stanice Modřice, řídím Os vlak, odbočuji na vedlejší kolej a nechám se předjet rychlíkem a pak teprve vyrazím zpátky na trať. Ať zkouším jak zkouším nedaří se, má to někdo vyzkoušeno a vyřešeno ?

Asi ne...

Vyskúšané to mám a je jasne zistené, že to nejde... MSTS totoiž vždy najbližšiemu vlaku postaví na 2 návestidlá dopredu, pokial nie je kolaj obsadená. Jediný možný a uprogramovateľný obeh je, keď stojíš v priamej a IC obieha proti správnej, a proti správnej aj pokračuje. Inak to asi nejde...

Předjíždění vlaků

Mám jednu dobrou a jednu špatnou zprávu pro všechny co by se rádi nechali předjíždět jinými vlaky při plnění úkolu.

Začnu nejdříve tou dobrou. Jde to a vím jak to spáchat. Není to nic složitého a funguje to bezchybně.

Teď ale tu špatnou zprávu. Vím jak na tento problém díky půlroční spolupráci s Jackem při tvorbě úkolů které máme nachystané ale které zatím nejsou veřejné. Za tuto dobu (kdy jsme společně tvořili mise) jsme se navzájem dotlačili k velmi dobré úrovni co se týká vytvořených misí. A jak se lidově říká "ani kuře nehrabe zadarmo" a proto si toto tajemství prozatím necháváme pro sebe. Nemusíte se bát že bych za to něco chtěl - nazraje čas a zveřejním i tuto drobnost jak vyzrát na simulátor a nechám nahlédnout i druhé pod pokličky mistrů kuchařů. :D

Teď ale již vážněji - bez určité okliky to ale v běžně tvořeném úkolu nelze zrealizovat. Tuto okliku (po jejím zveřejnění) je možné používat zcela bez problémů a nechat tak předjíždět řízený vlak třeba deseti jinými vlaky a až pak pokračovat v cestě. Funguje to bezchybně a zcela v rámci pravidel chování simulátoru.

K výše zmíněnému odkazu na návod jak vytvořit úkol mohu podotknout pouze toto:
Lepší něco než nic. Bohužel tento návod ztěží popisuje 5 % toho co je v editoru úkolů dostupné a možné používat. Pokud bude ze strany příznivců projeven dostatečně velký zájem tak jsem ochoten zvážit a případně i napsat podrobný návod jak ovládat editor úkolů a jak krok za krokem vytvořit úkol. Je to ale dost rozsáhlé téma a jeho zpracování vyžaduje čas (mnoho času kterého je bohužel málo :( ) a proto bych uvítal předem dotazy na to co vše Vás zajímá z tohoto tématu a není jasné hned na první pohled abych se tím zabýval ihned při psaní návodu podrobněji.

Zrovna tak by mne zajímalo zda zde zmiňovaný návod napsat ve formě odpovídající tomuto fóru - volně čitelný již přímo při čtení fóra - nebo ho vytvořit jako samostatný dokument stáhnutelný do počítače a až po jeho rozbalení čitelný v klidu bez nutnosti být připojen.

Předjíždění vlaků.

A kdy plánuješ, že toto tajemství zveřejníš? Ne, že bych to potřeboval. Ale jde mi spíš o to, že mám připravené 2 aktivity pro trať Kúty-Brno-Česká Vepřová, tak jestli mám ještě počkat. :idea: Neb nejsi sám, kdo ví, jak to udělat. :D

Aktivity

Porad se tu nehandrkujte :wink: a ukazte co jste udelaly :) Uz jsem dojel snad vsechny Activity a cekam na nejake nove (taky se pokousim nejake udelat, zatim nic moc, uvidime...). Jinak Ppoolllle, myslim, ze by bylo nejlepsi udelat obe dve verze toho navodu. Spousta lidi ma porad jeste modem, takze nemuzou byt porad online. Tak se ukazte s Activitami, uz se tesiiim :)

Jašiš mariška...

Jašiš mariška. Toto handrkovanie mi pripomina tajnostkarstvo okolo kazdeho noveho Multikonu. Inak viete co je zakladom uspechu mrkvosoftu na ktory tu vsetci zborovo nadavame? ZATAJOVANIE! Ked bude kazdy takto vsetko zatajovat, tak sa nikto nikam nedostane. Zaklad kvality takeho Linuxu je v tom, ze kedykolvek niekto na nieco pride a preskusa to do dostatocnej miery (coz jak vyplyva z textu uz mate) tak to aj zverejni. Myslim si teda, ze kazdy kto na nieco pride, by mal byt s to to zverejnit, aby kazdy mohol cim skor tvorit tym skor kvalitnejsie veci.

Inak, ked uz sme pri tych aktivitach, bol by som schopny uprogramovat v PHP stranku s aktivitami a o aktivitach do MsTS, chcel by som vsak najprv vediet coho by mala byt schopna a coho nie

Ke zveřejňování úkolů mám tuto poznámku k problému na který jsme narazili s Jackem a proto zatím hotové úkoly čekají na svůj čas který se pomalu ale velmi jistě blíží (pracuji na tom).
Dokud není veřejně dostupný jednotný systém pojmenování vozidel a adresářů tak nemá smysl zveřejňovat aktivity. Viz anketa na úvodní stránce - každý to má jinak. Pokud by se to týkalo "JEN" consist souborů tak je to ještě s určitým vypětím zvládnutelné. Jakmile jsou ale na trať umístěna pasivní/mrtvá vozidla tak to již přejmenovat velká část lidí nezvládne. Má li někdo jiný názor nechť se pochlubí. Vše je věcí diskuse.
Mne osobně ale nebaví určitou a ne zrovna zanedbatelnou dobu dolaďovat názvosloví v cizím úkolu abych pak zjistil že na čistě motorové trati jsou jen tak rozesety i elektriky a abych si ještě dotvářel jen tak nádavkem několik chybějících consist souborů a to jen pro to že autor není navíc ani schopen úkol zabalit přes volbu v menu editoru úkolů k tomuto účelu tam implementovanou. A pokud to je zdůvodněno jen tím že ne všichni umějí opravit chybu v asociaci apk souborů tak je to jen výmluva. Návodů na tuto drobnou opravu jsem viděl již vícero a to i na česky psaných stránkách.

Já jsem nakonec udělal aktivity s vozy tak jak by měly být na CD od Šemory. Tedy měly, jak to však ve skutečnosti dopadlo můžu jen odhadovat. Celá situace s vozy je naprostou šíleností. Objednáš si CD na kterém je i nějaký systém označování vozů. Za 2 měsíce do toho přibudou další vozy a jedinou možností jak se k nim dostat, je objednat si další CD :mad: . Nikde není zveřejněno, odkud jsou vozy staženy a jak je máš přejmenovat. Sorry, ale dle mě naprosto hrozný přístup.
Takže to nakonec u mě dopadlo tak, že mám nainstalován 2x MSTS. Jednou normálně a podruhé pouze pro Brno. (takže to jen zvětšuje zabraný systém na disku!!!). Originám aktivity už radši ani nejezdím. Poněvadž, když si je stáhnu, hned na mě MSTS řve, že mi chybí nějaké vozy.

Naposled editoval moderátor:
Ja som do všetkých vozidiel zaviedol jednotný systém (trvalo asi 2 týždne) a každé stiahnuté vozidlo tomu teraz prispôsobujem (asi minuta na jedno). Systém zodpovedá zhruba tomu Šemorovmu ale má nejaké drobné odchýlky v označení. Ak chcete môžem to poslať na CD za 100,- (60 Sk 2xCD, zvyšok nákady na poštovné, môj zisk žiadny), ale chvíľu by to trvalo, pretože bude asi treba opatriť autorské súhlasy... (nechcem kráčať cestou ktorú nechtiac vyšľapal Pav a vyslovene vybetónoval Endivie)

Presne jak rika Bedlisch - je v tom pekny bordel! Ted ani tak nemyslim Trat Kuty - Ceska Trebova od p. Semory, protoze tu mam novou v hodne aktualni verzi CD, kde jsou vsechny modely, ale napr. takova Vysocina, to je des!!! :mad:. Malem jsem zblaznil po nainstalovani patche 2 ktery ma 30MB a po nainstalovani Activity packu, ktery je pro tu verzi patche - okamzite chybelo X modelu, ktere jsem samozrejme v MsTS mel, ale jednoduse byly v jinem adresari (jiny nazev) nez u toho, kdo Activity delal, takze to bylo v haji... Predelavat vsechny consisty je ponekud hodne prace, takze mi nezbylo, nez udelat to podle onech erroru, ktere stale vyskakovaly - proste ted mam nektere vagony ve 2 adresarich ja silenec, samozrejme editor je vidi taky 2x, takze to je opravdu paradni situace... Neco by se s tim melo zacit delat - navrhnout jednotlivy system pro znaceni modelu, ktery by mely (spis musely) respektovat vsichni tvurci modelu a aktivit, jinak proste jejich misi nezverejnit, nebo nehrat. Ja jiny zpusob nevidim. Pokud mate nejaky lepsi napad, tak ho sem dejte, byl bych rad, kdyby to slo i nejak jednoduzseji...

Předjíždění vlaků......

Mám zájem, jinak bych to sem nepsal, jestli můžeš někde uveřejnit návod budu jenom rád. Je jasné , že názvosloví pro trainset je obtížné, ale tohle s tím až tak nesouvisí.
Prosím.

Návod na tvorbu úkolů budu psát asi po jednotlivých kapitolách (čas - je ho málo) a postupně tak projdeme tvorbu úkolu který ve své finální podobě bude obsahovat mnoho věcí pro velkou část lidí ani netušenou.
Upozorňuji ale dopředu že veškeré obrazovky a odvolávky na editor úkolů budou na ten můj (zatím pracovní) překlad na který je odkaz zde v dotazech na hlavní stránce či u Šemory. A pro jistotu znovu opakuji že jsem stále neměl tolik času abych procházel podrobně a pozorně překlad a našel ty přiblblé uvozovky které jsem tam omylem nacpal navíc nebo je někde umazal a díky tomu pokud si dá člověk na konci úkolu zobrazit podrobné vyhodnocení tak v některých případech (chybách v úkolu při jeho plnění) je to pak v háji. Takže si před nahráním přeložených knihoven schovejte ty původní!!!!

Je to opravdu zajímavá diskuse,stejné problémy s označováním vozidel má asi každý uživatel MsTS.Já osobně používám postup,kdy si před instalací nové aktivity zálohuji celý soubor Consist a uložím jej na jiné místo na disku.Po spuštění MsTS se objeví spousta hlášek o chybějících vozidlech.Nový soubor Consist s nově nainstalovanými consisty přepíšu zálohou.Co zbyde a vyskakují hlášky,to jsou nové consisty,které pak upravím pomocí Conbuilderu,postup na podrobně popsán na Havlových stránkách (díky za ně!!).Trainset mám upravený bez podtržítek,stálé přepínání mezi českou a anglickou klávesnicí mi lezlo na nervy.Nové consisty upravuji podle svého Trainsetu a pak je již pokoj a aktivita se dá v klidu projet.Pokud zjistím,že mi chybí nějaký vagon,tak jej nahradím tím,co mám v Trainsetu.Ne všechny německé vagony jsou na netu a u nákladních to nehraje zase tak velkou roli.U osobních je to již horší,je lépe ty vagony tam mít,aby byl zachován ráz celé soupravy.Je to ale dost práce,jak již bylo v dřívějších příspěvcích zdůrazněno.

Aké prepínanie CZ/ENG? _ rovná sa predca SHIFT + - (vedla pravého SHIFTU). Je to makačka, to je, ale čo už. Na vyhľadávanie chýb v consistoch a aktivirách odporúčam programy ScanCon + DP-edit
http://dprogramy.webz.cz/tvorba.php

Trainset

Když už se tu znova otevřela problematika označování vozidel v trainsetu, tak navrhuju převzít systém označování podle p. Šemory, tj. adresáře vozidel označovat jako CD_xxx, ZSSK_xxx, DB_xxx, DNT_xxx, MAV_xxx atd. (podle společnosti, pod kterou vozidlo patří). Eng a wag soubory nechat tak, jak je autoři vytvoří, toto se měnit nemusí (zbytečně by v tom byl zmatek). Čili po stažení vozidla stačí jen adresář s ním přejmenovat podle tohoto systému a žádné jiné názvy souborů v adresáři neměnit a pak by to všichni mohli mít stejně a snad by nebyly problémy. Dále pak není od věci umístit zvuky a kabiny do adresářů Trainset/common.snd resp. Trainset/common.cab, přičemž je potřeba udělat v eng patřičné odkazy. Názvy adresářů v těchto skupinách ale taktéž musí mít nějaký systém, v tomto případě sndxxx a cabxxx, kde xxx je číselné označení řady.
Co vy na to? Chci znát názor ostatních, protože nechci, aby se tu prosazovalo něco, co by většina odmítala.

P.S.: taky jsem dřív používal uplně jiný systém, ale okolnosti mě donutily to udělat takhle. A můžu říct, že to opravdu NENÍ PROBLÉM předělat to. Dělat odkazy na cab a snd soubory je sice pěkný opruz, ale zvládnout se to dá, a je to aspoň přehledné.

Jo a ještě DOPORUČUJU (pouze doporučuju) zvuky VŠECH odporových elektrických lokomotiv (jen lokomotiv, ne jednotek) hodit do adresáře /common.snd/el_odpor/; zvuky všech tyristorových elektrických lokomotiv hodit do /common.snd/el_tyristor/. Sice to odporuje tomu, co jsem napsal v předchozím odstavci o označování typu sndxxx, ale tohle je z mého pohledu (z pohledu tvůrce odpovídajících zvuků) potřebná výjimka. Samozřejmě NIKOHO NENUTÍM, ale za několik týdnů se vám to může hodit kvůli docela dobré úspoře místa na disku (připravovaná vychytávka bude samozřejmě funkční i při označení zvukových adresářů stylem sndxxx)

Takže to předjíždění nikdo nezveřejní ?
I když ví , že to jde !!!
Teď mě sere , že jsem kdysi dal na web svoje poznatky.
K čemu je taková diskuze, machrovat , že o něčem vím a pak nic.
buyaka má pravdu :roll:
veškeré mnou navštěvované diskuse pomáhají v tvorbě nebo při problémech na machrování si založte MSTS mistři světa a tam se vychloubejte
Dlouho jsem nečetl příspěvky , které by mi pokazily dojem

Klídek

Dnešní příspěvky do diskuse jsou konečně k věci a žádné psaní o ničem.
Převezmu to na sebe. Kdybych psal od března loňského roku do dneška, že chystám bomba reálnou trať a až bude správný čas, tak své veledílo zveřejním.....Ha ha. Nebyla by to žádná bomba. Bylo by tam spousta chyb a amatérských variant skutečných objektů....
Jenom díky tomu, že jsem to zveřejnil ihned, jak se tam začalo jen trochu jezdit, tak je trať taková jaká je. Starý, díky tomu, že se jednalo o jeho rodné město, postavil nejen nádraží v Brně, dodal další materiály, s Tomim jsme půl roku vychytávali návěstidla, i PaV se přidal a dodal několik staveb a klíčových budov, přišli další Jan Martínek, Truneček, Jano Stanko dodal zvuky na odjezd vlaku, Dejv vytvořil typické zvuky do každé zatáčky. Kde by tahle trať byla bez pomocí Vás všech i těch co jsem nejmenoval, každé upozornění, že chybí nějaký objekt. Pan Kvasil z Prahy poslal chybějící zimní a noční ace, atd. Takže jaká hra na "Mistra kuchaře". Vlastně i Ppoollll přispěl nějakou troškou do mlejna. Ale je to o spolupráci a ne něco tajit pod pokličkou. Takže názor buyaka je sice natvrdo, ale pravdivý.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře