Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
Ach jo. Kliknu na stažení, dám uložit a PC mi oznámí, že soubor stejného jména již na PC mám, jestli jej chci přepsat. Aha,už jsem si to asi stáhnul dříve, tak dám NE a mám pořád starší. Já si to čísluju, ale každý si tu správu nevede a někdo ani neví, že si to může při stahování rovnou přeznačit. Pořád ještě nevíte o čem to je? A pak si dotyčný nainstalí starší v domění, že je to stejné a ouvej - něco je jinak!

Co je to za argument??
Nás ve škole učili, že správný ajznboňák umí číst. Čili pokud se mě počítač zeptá "Chcete přepsat soubor X o velikost Y a datem Z souborem X s jinou velikostí a datem, kde je problém?

To jako chceš po autorech misí, aby neustále sledovali aktualizace a pak neustále sypali nové a nové verze téhož, když tam nebude žádná změna?
NE ! Nic takové jsem nenapsal ! Umíš číst, tak čti pořádně a nepřeskakuj slova, věty. Pokud se nad tím zamyslíš, tak ti to jasný smysl dá. Případně to najdeš tam, kam to Martin přesunul, pokud ti to tu již nenavazuje.
Co tu pleteš ajznboňáky. To není o tom, jestli umím číst já,ty,ajznboňák či popelář. To je o tom, že spousta příznivců MSTS si rádo hraje, ale jinak o PC ví jen nedostatečné základy. Prakticky umí jen přetáhnout myší "obrázek" z okna do okna a přitom ani neví co odkud a kam to bylo. Myslete, chlapi, i na tyto nebohé uživatele. Opravdu je mezi námi spousta i těch, kteří zapnou vypínač a čekají se zatajeným dechem, co se objeví a oddechnou si teprve tehdy, až se ukáže plocha s ikonkami, které znají. Instalují systémem OK/OK/OK, mají jen C:/Windows a ani neví, kde mají skutečně své dokumenty a obrázky. Pokud se mne v práci ptají kolegové na problémy s PC, tak si je musím taky napřed proklepnout, abych zjistil, jakou používají správu souborů - default či pokročilejší a tomu pak musím přizpůsobit i svůj nástin možné pomoci.
( Nepíšu tu pod tlakem emocí, jen vás chci přivést k tomu abyste opravdu mysleli i na ty úplné začátečníky, fakt. Všichni tvůrci jste už o hodně a hodně dál. )

Mirec napsal:
bob57_cz napsal:
Ach jo. Kliknu na stažení, dám uložit a PC mi oznámí, že soubor stejného jména již na PC mám, jestli jej chci přepsat. Aha,už jsem si to asi stáhnul dříve, tak dám NE a mám pořád starší. Já si to čísluju, ale každý si tu správu nevede a někdo ani neví, že si to může při stahování rovnou přeznačit. Pořád ještě nevíte o čem to je? A pak si dotyčný nainstalí starší v domění, že je to stejné a ouvej - něco je jinak!

Bobe,

ale ako môžeš mať aktivitu s takým istým menom keď by si ju mal vymazať ??? Jasne som doporučil - súbory starej! verzie si zmažte :!: a až potom nainštalujte najnovšiu verziu.Príklad - David Hájek updatoval aktivity na 66bptrat.Takže všetky ostatné verzie (65 a nižšie) už na HDD nemajú čo robiť ...
Pravdu díš. Na tvé stránce je hezký popis k nové variantě updatované aktivity s dovětkem o stažení na klik původního downloadu. A u toho původního jsou i původní info. A už je po přehlednosti. (A těď si to milá "lamo" poskládej.) A jedna lama stáhne znovu a druhá nestáhne, protože "to" už přece má.

bob57_cz napsal:
Mirec napsal:
bob57_cz napsal:

Bobe,

ale ako môžeš mať aktivitu s takým istým menom keď by si ju mal vymazať ??? Jasne som doporučil - súbory starej! verzie si zmažte :!: a až potom nainštalujte najnovšiu verziu.Príklad - David Hájek updatoval aktivity na 66bptrat.Takže všetky ostatné verzie (65 a nižšie) už na HDD nemajú čo robiť ...
Pravdu díš. Na tvé stránce je hezký popis k nové variantě updatované aktivity s dovětkem o stažení na klik původního downloadu. A u toho původního jsou i původní info. A už je po přehlednosti. (A těď si to milá "lamo" poskládej.) A jedna lama stáhne znovu a druhá nestáhne, protože "to" už přece má.

Viem že dosť úžívateľov nemá PC v malíčku ... Ale predsa len sú to len rozumní ľudia.A keď si niečo sťiahnem a o X dní je tam napísané (ešte aj s dátumami, kedy to bolo vydané) že vyšla nová verzia a že nieje preňu nový, samostatný link ale že treba opäť kliknúť na ten istý, tak snáď každý pochopí že starú verziu si má vymazať, alebo v krajnom prípade (ak to nevie, alebo nevie čo má vymazať) stačí len prepísať.Ohľadne aktivít Davida Hájka - on ich upravil pre 66bptrat aby si MSTS nepýtal vozne zo zložky cd_Raj a mňa poprosil aby som tieto updaty vydal.A ja som sa rozhodol že nebudú dva linky na download, ale iba jeden - pre tú najnovšiu.A tá stará pôjde von.A ešte k tomu popisu - to je už podľa mňa bezpredmetné, nakoľko sa v aktivite nič nemenilo.A posledná vec - dajme tomu že doposiaľ si nikto nestiahol ani jednu Davidovu aktivitu.A teraz má k dispozícii jeden link s najnovšou verziou a nemusí rozmýšlať či je to verzia 1,2,3 ...

Na záver ešte dodám, že ak niečo neviem spýtam sa ... Už som vybavil more dotazov užívateľov, ktorí sú takpovediac počítačový analfabeti.Vysvetloval som im to aj viackrát, a už keď to nešlo tak som to vysvetlil "po lopate" a už to pochopili ...

Mirec napsal:
Na záver ešte dodám, že ak niečo neviem spýtam sa ... Už som vybavil more dotazov užívateľov, ktorí sú takpovediac počítačový analfabeti.Vysvetloval som im to aj viackrát, a už keď to nešlo tak som to vysvetlil "po lopate" a už to pochopili ...
A když v tom bude rovnou přehled, nemusíme ani s tou lopatou....

bob57_cz napsal:
To máš tiež pravdu ... Ale určite keby som na web dal viacero verzií tak mi chodia dotazy typu - "... ktorú verziu si má sťiahnuť? Pôjde mi to? atď ..." Ale podľa mňa sa vždy niekto nájde, kto to nechápe, komu treba trochu pomôcť ... :wink:

Mirec napsal:
bob57_cz napsal:
To máš tiež pravdu ... Ale určite keby som na web dal viacero verzií tak mi chodia dotazy typu - "... ktorú verziu si má sťiahnuť? Pôjde mi to? atď ..." Ale podľa mňa sa vždy niekto nájde, kto to nechápe, komu treba trochu pomôcť ... :wink:

Mě je to naprosto jasné. Umím totiž číst. Máš tam jasně napsané i s datumem stahnout znovu, takže je zcela logické, že to dám přepsat.
Takhle to myslím chápe každý normální člověk.
Děláš to to takhle už nějaký pátek a zatím si nikdo neztěžoval. Teda až na jednoho .... Já jsem rád, že stránky pravidelně aktualizuješ a že je vůbec máš.

Aktualizace aktivit ano či ne?

Vážení diskutující,
po přečtení několika Vašich příspěvků bych jen upřesnil,proč jsem Mirecovi zaslal své "aktualizované" aktivity.Mirec na své stránce můj krok vysvětlil docela jasně.Jediným důvodem k úpravě současných aktivit "DH" bylo,že jsem si z trainsetu BP odstranil složku "cd_Raj" a všechny své dosavadní consisty upravil tak,že používají vozy z nové složky "cd_Uacs".Šlo mi tedy o to,že kdo by si náhodou při instalaci aktivity DH_Os4705 nebo DH_EC174 /byly tvořeny se složkou "cd_Raj"/ přepsal consisty od aktivity DH_R875 /ta již byla tvořena se složkou "cd_Uacs"/,MSTS by pak nemohl najít onu složku "cd_Raj".To ovšem v případě,že si ji někdo z uživatelů před tím odstranil také.Je si totiž třeba uvědomit,že někteří uživatelé si při instalaci zabalených aktivit neuvědomují,že mohou přepsat soubory,které obsahují odkazy na ten či onen již chybějící model.To ale samozřejmě nemůžeme mít nikomu za zlé.A proto jsem měl snahu své aktivity upravit a předejít tak problémům se složkou "cd_Raj",kterou chce v dohledné době odstranit z trainsetu BP i Zbyněk Šemora.Možná jsem tyto úpravy nešťastně nazval "aktualizacemi",ale úpravy se týkaly jen těch vozů Raj,které byly v mých aktivitách použity.Dnes by se tedy již nemělo stát,že když si někdo přepíše /záměrně či z obyčejné neznalosti/ consisty aktivity DH_R875 například starší aktivitou DH_EC174,bude mu potom MSTS pátrat po složce "cd_Raj".
K aktualizaci aktivit bych jen dodal,že dle Mirecova návrhu uznávám,že stálé uvádění čísla poslední verze BP u dané aktivity je opravdu zbytečné.Když se ale v nové verzi tratě upraví kolejové uspořádání a tím i naruší trasy vlaků v aktivitě,měl by autor aktivity nutné změny provést a pak vzniklou "aktualizaci" své aktivity /jen její poslední verzi/ i zveřejnit.To už je ale problém každého tvůrce.Určitě jste si všimli,že já své aktivity tvořím jen na úsecích,kde již Zbyněk neplánuje /v dohledné době/ velké zásahy do kolejiště.Připouštím,že to někomu může připadat "podivné",ale nedovedu si představit to množství času stráveného úpravami tras vlaků po nějaké razantní přestavbě tratě /viz.očekávané dokončení úseku Bratislava-Kúty či plánované úpravy v úseku Praha-Zábřeh n.M./.Svědčí to možná o mé lenivosti,ale myslím si,že lepší je trasu již jednou vytvořené aktivity prodloužit,než ji kvůli úpravě kolejiště tvořit úplně znovu.

S pozdravem
David

Boby, David ďakujem za podporu ... Ešte jedna vec pre Boba57 : Na webe je zásadne verzia aktivity, ktorá je uvedená na Burze.Ak sa niečo menilo, určite je otom na stránke info (viď posledná aktualizácia webu) ... Takže ako povedal Boby - kto vie (chce sa mu :roll: ) čítať či pozornejšie sledovať toto fórum a web nemá problém ... :) Ale túto diskusiu beriem ako vyjadrenie tvojho názoru, ktorý ti samozrejme neberiem ... :wink:

Mirec napsal:
Boby, David ďakujem za podporu ... Ešte jedna vec pre Boba57 : Na webe je zásadne verzia aktivity, ktorá je uvedená na Burze.Ak sa niečo menilo, určite je otom na stránke info (viď posledná aktualizácia webu) ... Takže ako povedal Boby - kto vie (chce sa mu :roll: ) čítať či pozornejšie sledovať toto fórum a web nemá problém ... :) Ale túto diskusiu beriem ako vyjadrenie tvojho názoru, ktorý ti samozrejme neberiem ... :wink:
Tobě Mirec zase díky za Tvé stránky a za to, co děláš pro nás, uživatele. Ono pořád do někoho rýpat je podstatně snadnější, než něco pro druhé udělat, viď bobe57_cz.

Můj názor je takový.
Kdysi jsem s MSTS začínal jako BLAZO,a neměl jsem k dispozici něco podobného jako je dnes toto fórum,kde se dá (když se chce) najít odpověď snad na všechno co začátečník potřebuje a nebo se zeptat na danný problém.Sám jsem v začátcích apeloval na tvůrce aktivit,aby brali ohledy na nás začátečníky,ale žádného výsledku jsem se nedočkal a tak jsem se musel jednoduše naučit všechno sám.MSTS není akční střílečka kde si odklikáte OK OK OK a všechno šlape.Jde o něco víc a pokud to uživatel chce znát tak musí sám zapracovat na tom,aby to uměl a věděl jak to má dělat.Dnešní doba je taková.Zadarmo ani.... Ale nejde jen o Blaza,ale o problém,který se zde již celý víkend řeší.Všichni prahnou po nových aktivitách a tvůrce je rád,když má čas je vytvořit a popřípadě upravit tak aby byli funkční i nějakou dobu po jejich prvním zveřejnění v závislosti na aktualizacích tratě i TRAINSETU aniž by byli označovány jakýmkoli znakem aktuálnosti, s tím,že zveřejněná aktivita je aktuálně funkční.
Proto souhlasím s Mirecem i Tomesem.

Mám problém: Nejdou mi tvořit traffic servisy a consisty v AE (při pokusu o jejich tvorbu vždy bill) při pouhých 52 lokomotivách a 230 vozech, to není počtem vozidel. Nevíte čím by to mohlo být?

Velmi proste ... v jednej z tych 52 lokomotiv ci 230 voznov su chybne nazvy v .eng suboroch ... ConBuilder - najst a notepad - opravit ...

Kdyby to tak bylo jednoduché. ale předtím mi to nedělalo. A to jsem jen vyházel jednu aktivitu a pár consistů.

Fender napsal:
Tak vie niekto ako sa nastavi to predbiehanie?

V sekcii Aktivity + tvorba máš fórum "Križovanie vlakov" ... Ono predbiehanie je vlastne križovanie, len s tým rozdielom že vlaky idú rovnakým smerom a nie protisebe... :wink:

Fender,

ešte by som ti poradil najlepšiu vec - otvor si nejakú aktivitu ktorú si hral a v ktorej ťa predbehol nejaký vlak v editore a pozri si to tam ako je to vyriešené ... Ono je najlepšie vidieť názorný príklad ako tu čítať x príspevkov s radami ... A dovolím si povedať že nikto na tomto fóre nieje taká lama aby to nepochopil z názorného príkladu ...

Ako príklad uvediem aktivitu "Končila mi šichta" - na začiatku si hráč môže zvoliť - buď sa mu správy budú alebo nebudú zobrazovať ... Chvíľu som nadtým premýšlal a nevedel som prísť nato ako je to vyriešené ... Potom som sa ľudovo povedané "nasral", vošiel do AE, pozrel to tam a už mi to bolo jasné ... :wink:

Mirec: V ziadnej aktivite ma este vlak nepredbehol lebo neviem ako na to
P.S.Mam prerobeny Northeast Corridor

Fender napsal:
Mirec: V ziadnej aktivite ma este vlak nepredbehol lebo neviem ako na to
P.S.Mam prerobeny Northeast Corridor

Ale ja som myslel že si otvoríš aktivitu ( od hocikoho, na hocijakú trať ) kde ťa predbehol iný vlak ... Posledná bola od Davida Hájka - Os 4623.Vo Vranoviciach stojíš s osobákom a 350 s EC ťa predbehne ... Davidovi sa tiež nedarilo to EC dostať pred osobák, tak som mu urobil miniaktivitu v ktorej si pozrel základné veci a aplikoval to na svoju aktivitu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře