Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Písalo sa tu, že Ppoollll chystá nejaký návod, ale nemal som nervy na to aby som to prečítal všetko. Mohli by ste mi niekto kde sa ten návod nachádza, ak sa niekde nachádza. Ďakujem!

Čekací body

Takže to znovu zopakuju.

Čekací body nefungují tak jak by měly. Na pozici, kde je vyčkávací bod umístěn, dojde u trafic vlaku k jeho zastavení a opětnému rozjezdu. Pokud je čekací bod v trase ovládaného vlaku tak to ve vlastním úkolu nemá význam. Prostě ho hráč projede bez jakéhokoliv problému a postihu. NENÍ to povinné zastavení.
A teď proč je používat.
Jejich účel je ten že na definovanou dobu souprava zastaví. V editoru úkolů to platí jak pro trafic vlaky tak i pro hráčem ovládanou soupravu. Toto má ale význam pouze pro přesnější doladění jízdního řádu. Žádný jiný význam tomu nepřikládejte :!: Bohužel ale u těchto vyčkávacích bodů NEFUNGUJE uložení nadefinovaného času. Po uložení úkolu a po jeho opětném načtení jsou všechny časy VYNULOVÁNY. Takže pokud s nima potřebujete z různých důvodů pracovat tak doporučuji mít bokem tužku a papír a potřebné časy si napsat a po novém načtení úkolu je opět nadefinovat.
A pokud bude někdo tvrdit že mu to uložení času funguje tak ať mne o tom přesvědčí tím že mi dotyčný úkol zašle. Zatím tak nikdo z těchto jedinců neudělal :!: :!: :!:

Poznámka k zmiňovanému návodu - je ho z plánovaného rozsahu zatím 1/3. Až ho Martens vyčistí od příspěvků které tam nemají co dělat tak třeba dopíšu pár dalších kapitol. Je to ale o čase a také chuti se tomuto věnovat.

Ppoollll, čakacie body fungujú tak ako to Kuju chcelo, len ty si ocividne nepostihol ich povodny ucel :) ... ak si jazdil aj original trate, urcite si si zajazdil aj na trati Isaburo - Shinpei s japonskymi motoracikmi KIHA 31. V TRAINSETe bola aj jedna KIHA upravena, a to tak, ze bola mohutne nazdobena ... a bolo tam aj par aktivit na nu. Spocivalo to v tom, z to bola vyhliadkova jazda, a kde kade (mimo stanic) boli rozne fotozastavky. A prave na to ten bazmek sluzi ... ja som to pouzil pri jednej skusobnej aktivite -> nostalgickej jazde s papagajom, kde som tym skusil organizovat prave tie fotohalty ... a tam to slapalo jak svajciarske hodinky ...

Re: Čekací body

Ppoollll napsal:
Takže to znovu zopakuju.

Čekací body nefungují tak jak by měly. Na pozici, kde je vyčkávací bod umístěn, dojde u trafic vlaku k jeho zastavení a opětnému rozjezdu. Pokud je čekací bod v trase ovládaného vlaku tak to ve vlastním úkolu nemá význam. Prostě ho hráč projede bez jakéhokoliv problému a postihu. NENÍ to povinné zastavení.
A teď proč je používat.
Jejich účel je ten že na definovanou dobu souprava zastaví. V editoru úkolů to platí jak pro trafic vlaky tak i pro hráčem ovládanou soupravu. Toto má ale význam pouze pro přesnější doladění jízdního řádu. Žádný jiný význam tomu nepřikládejte :!: Bohužel ale u těchto vyčkávacích bodů NEFUNGUJE uložení nadefinovaného času. Po uložení úkolu a po jeho opětném načtení jsou všechny časy VYNULOVÁNY. Takže pokud s nima potřebujete z různých důvodů pracovat tak doporučuji mít bokem tužku a papír a potřebné časy si napsat a po novém načtení úkolu je opět nadefinovat.
A pokud bude někdo tvrdit že mu to uložení času funguje tak ať mne o tom přesvědčí tím že mi dotyčný úkol zašle. Zatím tak nikdo z těchto jedinců neudělal :!: :!: :!:

Poznámka k zmiňovanému návodu - je ho z plánovaného rozsahu zatím 1/3. Až ho Martens vyčistí od příspěvků které tam nemají co dělat tak třeba dopíšu pár dalších kapitol. Je to ale o čase a také chuti se tomuto věnovat.

A nedalo by sa to nejako vyriešiť, tak ako s balenými aktivitami v apk formáte?Možno treba niečo len prepísať aby si editor ten uložený čas pamätal.

JOHNZ napsal:
Ppoollll, čakacie body fungujú tak ako to Kuju chcelo, len ty si ocividne nepostihol ich povodny ucel :) ... ak si jazdil aj original trate, urcite si si zajazdil aj na trati Isaburo - Shinpei s japonskymi motoracikmi KIHA 31. V TRAINSETe bola aj jedna KIHA upravena, a to tak, ze bola mohutne nazdobena ... a bolo tam aj par aktivit na nu. Spocivalo to v tom, z to bola vyhliadkova jazda, a kde kade (mimo stanic) boli rozne fotozastavky. A prave na to ten bazmek sluzi ... ja som to pouzil pri jednej skusobnej aktivite -> nostalgickej jazde s papagajom, kde som tym skusil organizovat prave tie fotohalty ... a tam to slapalo jak svajciarske hodinky ...

To myslíš že tie fotozastávky by mali trvať len 1 sekundu?Lebo presne na ten čas vlak zastaví, ak sa to tak dá povedať.On vlastne zastaví a hneď sa pohne.Potom nechápem načo dali "chlapi" s Kuju k tomuto bodu zadanie: "Zadejte čas v sekundách".Ale keby nejaká dobrá duša prišla na spôsob zadania rôzneho času (samozrejme s tým aby si to editor pamätal) bolo by to super.Lebo keď musíte zdržať vlak na trati, ide to len cez návestidlá a Servis vozidlá.A to je práca navyše, a aktivita má viac paths, servis a consists súborov.

Predbiehanie

Skúšal som nasimulovať predbiehanie v ŽST Lanžhot. Osobný som pustil do odbočky a na odchodovom zhlaví som umiestnil niekoľko traffic Servisu2. Ale vždy som mal postavený odchod a vlak, ktorý ma mal predbehnúť zastal na odchodovom návestidle. V čom asi robím chybu?

Johnz

Vyhlídkové zastávky jsou součástí dotyčné tratě. S čekacími body to NEMÁ nic společného. Nepleť dvě různé věci dohromady :!: :!: :!:

A stále máš možnost mne přesvědčit o tom že se mýlím a jde uložit ten čekací bod i s tím nadefinovaným časem. Nic jiného než zaslaný úkol mne o správném fungování těchto bodů nepřesvědčí :!:

Ondro754

Zkontroluj si následující časy:
1) od kolika do kolika ti tam jezdí ten servis2?
2) v kolik přijedeš do stanice?
3) v kolik tam přijede ten trafik co tě má předjet?

Bez tohoto asi těžko někdo poradí v čem přesně je chyba. A mimo jiné v editoru úkolů ti to zafunguje?

Servis2

Ppoollll

Pri simulácii dopravy som zistil, že Servis sa objavý v čase mne zadanom, zostane sekundu na svojom mieste a potom zmizne. Vložil som ich tam zo 8, pri každom to tak urobí. Je to v ŽST Lanžhot asi 3. koľaj (podľa železničiarskeho označovania koľají).

Při vkládání servisu 2 mu musíš nastavit výkon 1 a udělat mu dostatečně dlouhou trasu,ale nesmí zasahovat do trasy tvého vlaku. Nadefinuj ji,co nejdál to půjde.Pak tam každý servis budeš mít třeba 1 minutu

Ondro754

Jak píše AlesB - blokovací servis MUSÍ mít nadefinovanou trasu která ale NEZASAHUJE do trasy vlaku který má projet. To co jsi zde uvedl v obou příspěvcích jednoznačně ukazuje SPRÁVNÉ chování simulátoru. V okamžiku uvolnění trasy za návěstidlem v tomto případě totiž dojde k zablokování té trasy ovládanou soupravou a proto se to chová popisovaným způsobem.
To blokování návěstidla musí být NEPŘETRŽITÉ aby nemohla ovládaná souprava zabrat trasu/úseky za návěstidlem. Takže to ještě jednou shrnu:
1) Nadefinovat trasu od návěstidla k první vyhybce či některé další ale bez křížení trasy jiných vlaků.
2) Mít nadefinovanou soupravu (consist) se servisem2.
3) Tuto soupravu (servis) opakovaně nasazovat a vypouštět na tuto krátkou trasu. První vypuštění musí být dostatečně brzo než dojde k blokování trasy ovládanou soupravou. Je nutné počítat i s určitým předstihem jiných jedinců jezdících systémem plyn/brzda. Další vypouštět tak dlouho jak je zapotřebí. Nesmí přitom dojít k žádné časové mezeře mezi těmito servisy. Ta krátká blokovací trasa musí být neustále nepřetržitě obsazená.
4) Při nasazení tohoto servisu mu snížit výkon na 1 aby reagoval/pohyboval se/ co nejpomaleji.

To je vše podstatné. A podotýkám že toto je řešení zcela obecně použitelné jak pro předjíždění, protisměrné křižování či jen prosté zdržení soupravy do požadovaného času. Je pravda že se v některých případech tyto situace dají řešit i použitím reverzních bodů ale to má svá jiná úskalí která mohou dost negativně ovlivnit časově závislé situace v případě jiných jedinců odchýlivších se od časové osy úkolu.

Nákladní vlak

Zdravím, asi před týdnem jsem sem psal dotaz na nějakou aktivitu "nákladního vlaku". Skrze všechny problemy chybějícího "vozového parku :o)" jsem teda po stažení pár souborů do trainsetu spustil aktivitu od Boba "cisternový vlak" a musím uznat, že dobrá! Vzpomněl jsem si, že mi jeden uživatel sem psal, že bude nová aktivita, rovněž od Boba a to "Pn62310" z Brna do Č. Třebové - tuším :o). Už je někde na světě? Není nad náklad s "elektrikou" :o). A prosím, chtěl bych jen link na ni., možná že je v tom novém balíčku aktivit, ale jen ten "cisternový vlak" jsem se svým "luxusním netem (64kb/s) :o(" tahal okolo 30 MB souborů, tak jak mi tady ppolll a Martens vysvětlili - díííky - nakonec to šlo.. ,i jsem to pochopil :o)) ale nedokážu si představit, jak bych to měl dělat, kdybych si stahnul celý ten balíček :-/. Mám MSTS poněkud starší verze, s "chudým" vybavením "trainsetu" :o) :o).. předem díky za odpovědi :o)

Re: Nákladní vlak

Energizer... napsal:
Vzpomněl jsem si, že mi jeden uživatel sem psal, že bude nová aktivita, rovněž od Boba a to "Pn62310" z Brna do Č. Třebové - tuším :o). Už je někde na světě? Není nad náklad s "elektrikou" :o).

Jo, je to aktivita od Boba..stejně vydařená jako cisternový vlak...psal tady o ní tady tak před 3 měsíci? Jde o Pn z Brna-Maloměřic do Č.Třebové......s 363.....ale nevím, jestli je už oficiálně venku....

Martens napsal:
Energizer... napsal:
Vzpomněl jsem si, že mi jeden uživatel sem psal, že bude nová aktivita, rovněž od Boba a to "Pn62310" z Brna do Č. Třebové - tuším :o). Už je někde na světě? Není nad náklad s "elektrikou" :o).

Jo, je to aktivita od Boba..stejně vydařená jako cisternový vlak...psal tady o ní tady tak před 3 měsíci? Jde o Pn z Brna-Maloměřic do Č.Třebové......s 363.....ale nevím, jestli je už oficiálně venku....

Ak je tá aktivita hotová, tak by ju Bob mohol dať von.

Martens napsal:
Energizer... napsal:

Aktivita ještě není venku, vzhledem k tomu, že zatím není sjednoceno chování vozidel. U různých uživatelů, kteří ji testovali, se nešlo rozjet se zapřaženou soupravou a to právě kvůli nejednotnému nastavení vlastností vozidel. Její vydání jsem odložil do doby, než bude chování vozidel sjednoceno. Ještě doplnín, že v aktivitě budou použita jen ta vozidla, která dodává p.Šemora na DVD.

OK..., fšem, co k tomu něco napsali - dííky - a když teda tato aktivita ještě není na světě - znáte nějakou jinou nákladní s elektrikou a nějakou "těžší"? :o)

Energizer... napsal:
OK..., fšem, co k tomu něco napsali - dííky - a když teda tato aktivita ještě není na světě - znáte nějakou jinou nákladní s elektrikou a nějakou "těžší"? :o)
Tak zkus Zbyňkovu náročnou službu....ale tam nevím, jestli je náklad...ikdyž u to Zbyněk psal, že se jede se všemi druhy vlaků.....

bohužel slabá HW konfigurace mi ještě neumožnila dojet ji až do konce...

for Martens

Martens napsal:
Tak zkus Zbyňkovu náročnou službu....ale tam nevím, jestli je náklad...ikdyž u to Zbyněk psal, že se jede se všemi druhy vlaků.....

bohužel slabá HW konfigurace mi ještě neumožnila dojet ji až do konce...
Noo.., já ybch jí asi stahnul.., ale gdyž mam MSTS někdy z října 2004.., co fšechno k tomo budu muset tahat do Trainsetu? Mam DOWN 64 kb/s :o( a UP 1,5 Mbitu.., což je mi v celku k hownu :o). Ale asi do toho pudu..., nějak není co "jezdit" :o).

Zbyňkův "Uzel ČT" je super nákladní aktivita se spoustou posunů,přepřahů a ČSD E499.1045 v čele.Myslím,že je obsažena v poslední nebo předposlední aktualizaci aktivit.Jak sám Zbyněk říkal je to pouze verze 1,dá se vlastně jezdit do aleluja podle možností a obsáhlosti trati,což je díky Zbyňkovi stále více a více.Jinak aktivitu vřele doporučuji. :!:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře