Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
DRP A CD Servis2

Ppoollll napsal:
ZSR

Vím o několika případech a omezeních kdy ti dokážu to předjíždění pomocí "DRP" spolehlivě ROZHODIT :!: V závislosti na čase, místu umístění a místu zastavení ovládané soupravy je tento systém lehce průstřelný bez toho abych se na toto zaměřil. Je nutné s tímto počítat a používat to pouze tam kde se tomu nekorektnímu fungování (danému proměným lidským faktorem) "DRP" lze "správným" umístěním a postupem jízdy vyhnout což ale není tak jednoduché toto zajistit. Na druhou stranu NEVÍM O JEDINÉMpřípadu který by šťouraví jedinci dokázali vymyslet aby jim správně nefungovalo předjíždění pomocí dobře nadefinovaného použití CD_Servis2.
Více to zde rozebírat nebudu neboť, jak již psal Johnz, toto téma již zde bylo řešeno a nemá smysl ho neustále dokola opakovat. Naposledy se k tomuto tématu já osobně vrátím až v návodu kde podrobně popíši výhody a nevýhody různých řešení jak se co dá nadefinovat.

Jen tak na zkoušku cvičný úkol - zkus pomocí tebou vychvalovaných DRP zajistit předjetí ovládané soupravy (dejme tomu náklad) dvěma osobními vlaky (rychlík a courák) které předtím opravdu jely za tím nákladem (a nezačínají svou trasu těsně před stanicí) a aby se ti pak, bez toho že se soupravou pohne, postavilo odjezdové návěstidlo na volno. Pochybuju že toto bez použití Servisu2 vyřešíš.

Zdravim,

DRP mi dobre funguje v aktivite typu JR (tzn. Traffic obsahuje rekeneme 100 services) a vse musi fungovat na nekolika pathes a samo.
Jinak mas pravdu DRP jde rozhodit a dale pokud jej prejedes, pusti MSTS jen jeden vlak za tebou, tzn. rychlik v prikladu, na druhy bys musel pockat pred DRP, coz pro JR nedava smysl, tam to musi chodit samo i mezi jednotlivymi AI vlaky nejen v interakci player vs. AI vlak.
Snazil jsem se najit info, jak CD_Servis pouzivat, ale nikde jsem navod ani prispevek nenasel.
Poradis mi nebo nekdo jiny?

Diky

ZSR

Ještě než Martin překuchá Albrechtice mám hotovou aktivitu R 1540 pro trať CD 321.Kdo by měl zájem pište na mail.Aktivita obsahuje pouze vozidla z Šemorova TRAINSETU.

DRP A CD Servis2

Bobe

diky, ted uz chapu k cemu to je, akorat zna nekdo duvod resp. pouziti, proc je CD Servis prejetelny (nevyvolava kolize)?

Co se tyce pouziti CD Servis 2, tak je primarne pouzitelny v standardni aktivite, kde autor planuje kdy ktery vlak se potka a mine pvykrizuje s kterym, nikoliv aktivite typu JR, kde je potkavani vysledkem provozu. Nebo se mylim?

ZSR

No ja jeden dobry poznam :) da sa tym simulovat prijazd vlaku, ktory mas potom prevzat ty ... vlacik pride cez cervenu neprejde, ty vsak (ako posun tudiz neviazany navestidlom) prejdes cez CD servis a napojis sa na zaciatok supravy ... CD servis zmizne ... skoci volno ... a huraa dalej ...

Re: DRP A CD Servis2

ZSR napsal:
Bobe

diky, ted uz chapu k cemu to je, akorat zna nekdo duvod resp. pouziti, proc je CD Servis prejetelny (nevyvolava kolize)?

Co se tyce pouziti CD Servis 2, tak je primarne pouzitelny v standardni aktivite, kde autor planuje kdy ktery vlak se potka a mine pvykrizuje s kterym, nikoliv aktivite typu JR, kde je potkavani vysledkem provozu. Nebo se mylim?

ZSR

Proč je Servis2 přejetelný a k čemu je to dobré, toby asi lépe vysvětlil Ppoollll, já ho využívám jen k blokování návěstidel. Jelikož jsem princip JŘ zatím nestudoval, nevím jestli by to k něčemu bylo. V klasických aktivitách je to tak, jak píšeš.

Servis1 se chová jinak, je to vlastně neviditelná Lv 742, lze toho využít k simulaci rozřazování přes pahrbek, pro Traffic "na místě" místo mrtvých consist apod. a pokud vím, je nepřejetelný.

Sťahovali ste niekto aktivitu EC 137 z mojich stránok? Ak áno, napíšte mi prosím Vaše skúsenosti. (či to ide, tak ako má)

Ondro754 napsal:
Sťahovali ste niekto aktivitu EC 137 z mojich stránok? Ak áno, napíšte mi prosím Vaše skúsenosti. (či to ide, tak ako má)

Stáhnul, ale před Chocní jsem neustále posílán k Billovi. Mohlo by to způsobovat vysoké množství mrtvých consist (jak se píše v jiné diskusi, 4 MC jsou strop a to jen v nezbytných případech, pokud možno ne v uzlech) a Traffic jedoucí i hodinu dopředu. Asi by to chtělo optimalizovat.

Bob napsal:
Ondro754 napsal:

Stáhnul, ale před Chocní jsem neustále posílán k Billovi. Mohlo by to způsobovat vysoké množství mrtvých consist (jak se píše v jiné diskusi, 4 MC jsou strop a to jen v nezbytných případech, pokud možno ne v uzlech) a Traffic jedoucí i hodinu dopředu. Asi by to chtělo optimalizovat.

Včera jsem ji stahnul a testnul a to samé a ještě ke všemu mi nejde obnovit save v Ústí n O. Takže znova :cry:

Odstránil som tie MC ostali tam asi 4, bolo ich tam dosť. Skúste teraz, ak sa vám chce.

Napadlo ma, že by som na stránke mohol zverejňovať recenzie aktivít dostupných na webe. Samozrejeme so súhlasom autorov, len by som potreboval nejakého recenzistu. Má niekto záujem?

Ondro754 napsal:
Odstránil som tie MC ostali tam asi 4, bolo ich tam dosť. Skúste teraz, ak sa vám chce.

Napadlo ma, že by som na stránke mohol zverejňovať recenzie aktivít dostupných na webe. Samozrejeme so súhlasom autorov, len by som potreboval nejakého recenzistu. Má niekto záujem?

OK, teď prchám na noční, zítra zkusím a napíši.

Ondro754 napsal:

OK testnu to.
Těch recenzí se klidně ujmu. Napiš, příp pošli na blackboby@atlas.cz co potřebuješ testnout.

Naposled editoval moderátor:
CD_Servis

Stručně.
CD servis1 - má eng převzatý od 742 a mírně modifikovaný aby mohl tahat vozy, rozměrově je 1 cm dlouhý ale jinak je normálně velký.
CD servis2 - eng je mnohem více upraven aby jezdil pomaleji. Primární určení je k blokování návěstidel. Rozměrojě je to 1 cm na všechny strany a má i nekompatibilní spřáhla aby se nesvěšoval. Proto se přes něj dá přejet a je to kvůli tomu co je zde o pár příspěvků dříve již popsáno.

A pokud by je chtěl někdo vidět tak ať si vymění texturu/odstraní alfakanál. I tak ale bude zklamán :lol: tím jak vypadají.

Ondro754 napsal:

Včera som prešiel úsek Pardubice - Dlouhá Třebová, potom mi to seklo (rovna za estakádou).Ak niekto napíše recenziu, pošlite mi ju na e-mail vladozv@stonline.sk

Naposled editoval moderátor:
Re: CD_Servis

Ppoollll napsal:
Stručně.
CD servis1 - má eng převzatý od 742 a mírně modifikovaný aby mohl tahat vozy, rozměrově je 1 cm dlouhý ale jinak je normálně velký.
CD servis2 - eng je mnohem více upraven aby jezdil pomaleji. Primární určení je k blokování návěstidel. Rozměrojě je to 1 cm na všechny strany a má i nekompatibilní spřáhla aby se nesvěšoval. Proto se přes něj dá přejet a je to kvůli tomu co je zde o pár příspěvků dříve již popsáno.

A pokud by je chtěl někdo vidět tak ať si vymění texturu/odstraní alfakanál. I tak ale bude zklamán :lol: tím jak vypadají.

Ahoj, asi jsem to nepochopil - jaky smysl ma moznost prejet CDServis2? Jak tuto vlastnost vyuzit?

Diky

Ondro754 napsal:

Tak jsem to udělal po svém. V editoru jsem vyházel všechen MC a projel jsem celou trať jen s jedním pádem před Břeclaví. Kúty 3 minuty náskok. :wink:

Aktivita není špatná, možná by to chtělo trochu více Traffic, možná i nějakou tu jízdu na Výstrahu a místo MC dát do stanic Traffic blokované Servis2 (posléze můžou odjet-zmizet a nezatěžují PC). Ale jinak pěkné svezení.

Bob napsal:
Ondro754 napsal:

Tak jsem to udělal po svém. V editoru jsem vyházel všechen MC a projel jsem celou trať jen s jedním pádem před Břeclaví. Kúty 3 minuty náskok. :wink:

Aktivita není špatná, možná by to chtělo trochu více Traffic, možná i nějakou tu jízdu na Výstrahu a místo MC dát do stanic Traffic blokované Servis2 (posléze můžou odjet-zmizet a nezatěžují PC). Ale jinak pěkné svezení.

Já jsem ji stahl dneska upravenou - 4xMC. To kritické místo jsem testnul 3x a je to dobrý. Jinak mě to neslítlo ani jednou. Hezky jsem se svezl.
Pro zajímavost: Kúty sekera 2.30min - nespěchl jsem a taky se trochu kochal okolím a prohlížel traffic dopravu :wink:

Teraz "richtujem" aktivitu Horehronca z roku 1987. Potrebujem odbornú radu. Traffic môžem nahádzať ľubovolný počet?

Ondro754 napsal:
Teraz "richtujem" aktivitu Horehronca z roku 1987. Potrebujem odbornú radu. Traffic môžem nahádzať ľubovolný počet?

No to rozhodně ne, MSTS by to neutáhl. Chce to nejdřív testnout, event použít servisní vozidla a soupravu nechat zmizet, aby nezatěžovala systém. Jinak čím bohatší traffic doprava, tím lépe. Mise je potom zábavnější, hráč má na co koukat. Třeba takový simulovaný posun řešený pomocí servisů při čekání na signál volno, to hodně misi oživí.

Môže toho byť viac, ale platí zásada nepreháňať. Najmä nedávať kopec trafficu k sebe na miestach kde je bohatšie rozvetvenie koľají (Zvolen).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře