Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: čas

Jacek napsal:
Všiml jsem si u některých misí jednoho nesmyslu, který se v poslední době začal hojně používat a sice nuceného ukončení mise v případě pozdního projetí určitým bodem.
Konkrétně u mise Náročná služba člověk nejdřív dostane varování, že nejpozději za 4 minuty musí zastavit o 6 km dále. Po asi 3. pokusu jsem tuto (předtím výbornou) misi definitivně vzdal. Aby se to dalo zajet, musel by člověk jet neustále na 100% a už vůbec se nezdržovat "prkotinami" jako zkouškou brzdy, atd. To je poněkud mimo realitu.
A pokud dostanu "výpověď" kvůli 20 sekundám zpoždění, to fakt naštve. :(

Ten časový bod je velmi důležitý, protože jsem neměl čas odpovídat na desítky emailů typu, že do Třebové bylo postaveno osobáku křížem, zatímco EC stál na červenou a že za Kostěnicemi stál u návěstidla proti rychlíku, čímž nastala patová situace. Kdyby jel jak má, tak by vše bylo OK. Ale souhlasím, že by mělo být více času na zkoušky brzdy a pozvolnější rozjezdy. Ale tohle nelze aplikovat u aktivit typu "těžká" Tam nějaká obtížnost v podobě šikovnosti strojvedoucího být musí.

Tomas Lee

Odpověď je NE. Zveřejněny byly vždy jen úzce zaměřené části. Jinak doporučuji si přečíst fórum Stavba tratí kde je mimo jiné popsáno JAK VYGENEROVAT TERÉN což je úplný začátek stavby tratě. Další dotazy na toto téma doporučuji psát do fóra Stavba tratí neboť tam to patří a bude to na očích i ostatním kteří se o toto téma zajímají.

Jacek

Toto je jen reakce na doplnění předešlého příspěvku nikoliv odpověď pro Jacka.
Ty těsné časové limity v NS9 byly kvůli trafiku bohužel dost těsně navazujícímu a z nedostatku poskytnutého času na doladění celého jízdního řádu. Jeden den by na to nestačil takže jsem se musel držet stávajících časů..
A to že se toho pak chytli i ostatní bez toho aby jimi vytvořené dílo odpovídalo reálnému provozu a jeho podmínkám je typickou ukázkou toho jak někteří jedinci bez rozmyslu přebírají určité postupy od druhých. Na druhou stranu mne ale potěšilo to že se alespoň něco naučili používat i když by to chtělo pro příště i více rozumu v konkrétních případech. Zlaté pravidlo "Méně je více" by bylo v tomto případě na místě.
Holt budu si muset najít nějaké to odpoledne abych po delší odmlce zase něco dopsal do návodu na tvorbu úkolů.

Trať se nedá stavět podle návodu, ale je to jen pro jedince, kteří vynikají nekonečnou trpělivostí a začátky se opravdu musí naučit sami, například editováním stávajících tratí, jak jsem začínal např. já. Až budu v editoru doma, pak se teprve mohu pustit do samostatného díla.

Ohledně NS. Tady nešlo o to, že měl Ppoollll nedostatek času, ale aby vytvořil ukázku, jak se dá aktivita udělat zajímavější. Kdyby se mělo vše ošetřit do důsledků, tak by se musel všechen traffic nadefinovat znovu a celá 5tihodinová aktivita přestavět. Vzhledem k ohranosti by to už nemělo smysl. Raději počkáme na NS10, až budou stanice po rekonstrukci, ale do té doby uplyne ještě hodně času.

Choceň

Chtěl by se zeptat, jestli budete předělávat Choceň do dnešní podoby. (Myslím že už to tu někde bylo, ale nemůžu to najít.) Dík za odpovď

Aktivity 46

Nainstaloval jsem aktualizaci 46 + aktivity a rozjel EC 71,
myslím že se mi určitě nezdá že souprava nepřiměřeně brzdí.
---------------
Zdenek Itterheim :idea:

Itterheim

Chování vozidel je obecný problém. Zbyňkův trainset šířený s tratí je pouze sjednocen co se týče názvosloví ale jeho chování není nijak moc vyladěné.
Na toto téma mohu říci pouze to že se tímto problémem zabývám již delší dobu a připravuji zveřejnění upraveného chování vozidel. A pokud vše proběhne tak jak má tak během příštího týdne budou stránky uvedeny do provozu.

Zbyněk

Máš pravdu - pozapomněl jsem to tam uvést také. Dohodli jsme se spolu i tak jak to popisuješ. Prvotní záměr byl opravdu jen jako ukázka toho co se dá dělat a jak se dá NS zpestřit. A větší tolerance v jízdním řádu by vyžadovala mnohem více času při definování prakticky všech souprav což by se skoro rovnalo nově vytvořenému úkolu a to jsme ve společné shodě v daném čase zavrhli oba. Takže NS10 bude vzhledem k časové náročnosti na její vyladění až po skončení rekonstrukcí stanic.

Loose Consist

Ahoj všichni, možná už to tady někde bylo probíráno, ale i tak...mám problém s aktivitou Os5011 (PCT)...konkrétně s loose consistem3, kdy mi MSTS pořád hlásí chyba při čtení souboru cd_daak\csd_daak.wag...poradí mi někdo jak editovat loose consisty? se všim ostatním si tak nějak poradim, ale tohle mi hlava nebere...pokud chci tento vagon(csd) v ConBuilderu nahradit vagonem cd tak už mi to píše jinou délku soupravy a změny se neprovedou. Fakt nevim co s tim. Doufám že se dá porozumět tomu co jsem tu napsal a o co mi jde..díky všem předem :x

Amazon: demo verzia Activity Analysis najde len dve trate ... ked das z adresara prec vsetky trate okrem tej, ktoru chces kontrolovat, garantujem ti ze ju najde ...

Aha, že by v tam byl zakopanej pes? Vyzkoušim a budu informovat..jinak díky moc za odpověď, pořád se učim :eek:

Takže problém je vyřešen,už to funguje..taková prkotina a já se s ní mořim půl dne..takže ještě jednou velkej dík Johnzovi...jdu jezdit :lol:

Naposled editoval moderátor:
Chtěl jsem se zeptat:

Při testování mojí vlastní aktivity (pro trať Z.Šemory) jsem si všiml, že při příjezdu do větších nádraží mám na vjezdové hlavní návěsti ŽLUTOU (myslím, že je to někdy i navíc na návěsti předtím - asi na předvěsti, moc se v návěstech nevyznám).
Ale trať je přitom volná a měla by tam být podle mě ZELENÁ. Aspoň bych ji tam chtěl :)
Když pokračuju do nádraží plnou rychlostí tak na výjezdu už je na hlavním návěstidle ZELENÁ, tam je to v pořádku.

Napadá mě, že to dělají traffic vlaky v té stanici do které přijíždím.
Mám u nich špatně nadefinované trasy?
Nebo jedu v reálu při testování rychleji a do stanice vjíždím dřív než jak to spočítal předtím editor úkolu?

Děkuji moc.

Jan Švec

Tak na tohle ti nikdo přesně neodpoví dokud nebude mít k dispozici ten konkrétní sbalený úkol. Bez něho to jsou jen dohady. Dělat to může více věcí. Jedna z nich je třeba ten PC provoz o kterém píšeš. Další příčina může být ve vlastní trati a v tom jak jsou nadefinované vazby návěstidel. Třeba jsi objevil chybičku.
Pokud by to bylo kvůli PC provozu tak zkus jet pomaleji a uvidíš zda se to změní. Pokud by to bylo v trati samotné tak ti to udělá i když vyhodíš v daném místě všechny PC vlaky.

To Ppoollll:

Děkuju za odpověď. Ještě ty jednotlivé možnost prozkouším. A potom bych dal - tak jako tak - otestovat aktivitu někomu jinému.
Třeba se nějaký dobrovolník najde :D

Jan Švec a Ppoollll:

Toto som si všimol aj ja. Robí mi to iba v stniciach Svitavy a Blansko. Na vchodovom návestidle mám výstrahu a keď vbehnem do stanice, nachvíľu sa na opakovači ukáže návesť Stoj! a potom skočí volno, ale inak to nemá žiadny vplyv.

Ondro754 napsal:
Jan Švec a Ppoollll:

Toto som si všimol aj ja. Robí mi to iba v stniciach Svitavy a Blansko. Na vchodovom návestidle mám výstrahu a keď vbehnem do stanice, nachvíľu sa na opakovači ukáže návesť Stoj! a potom skočí volno, ale inak to nemá žiadny vplyv.

No co, jako v reále...nejprv postaví vjezd, pak se výpravčí zakecá a pak teprve odjezd. :twisted:

Ve Svitavách a Blansku, tam to tak nevadí, tam se jezdí 120, ale mělo to tendenci dělat i v Přelouči. Způsobuje to zatržení mnoha kombinací na vjezdovém návěstidle. V Přelouči jsem tedy musel na koleje, kde se jezdí 40 nechat jezdit vlaky 60, tedy zlikvidovat nějaké zatržítko a už je to OK. Ale to volno se na vjezdu ve Svitavách a Blansku nakonec postaví. Chce to jen chvíli počkat. Opravdu jak v reále, kdy se výpravčí zapomene, anebo na odjezdové straně je důležitý posun. Máte to alespoň bez práce s cd servisy.

Martens napsal:
Ondro754 napsal:
Jan Švec a Ppoollll:

No co, jako v reále...nejprv postaví vjezd, pak se výpravčí zakecá a pak teprve odjezd. :twisted:

Presne tak.Keď som išiel Slovenskou strelou, tak som na vchodovom vo Svitavách mal výstrahu a po prejdení návestidla mi naskočilo voľno.Jednoducho akoby výpravca nepostavil voľno na odchdovom návestidle a po prejdení vchodového by návestidlo postavil a hotovo.Toto je podľa mňa banalita, a nieje to až taký veľký nedostatok.

Ppoollll tady nakousnul možnost chybičky v návěstidlech a já jsem asi na jednu narazil. Zkoušel jsem aktivitu 113_Krásná jízda a Os 4753 (ty nejnovější). U obou jedete ve Skalici nad Svitavou po 3. koleji, kde je v půlce koleje cesťák. Ten je při vjezdu blokován cd_Servisem (OK). Po postavení cesty je na cesťáku "40 a opakované Volno" a na odjezdu je "Volno". Výhybky jsou zjevně na 40. Zkusmo jsem nadefinoval cestu z opačné strany a na vjezdu "40 a něco...", takže OK. Máte někdo podobnou zkušenost? Pokud ano, dáme Zbyňkovi vědět, ať to poopraví.

Bob napsal:
Ppoollll tady nakousnul možnost chybičky v návěstidlech a já jsem asi na jednu narazil. Zkoušel jsem aktivitu 113_Krásná jízda a Os 4753 (ty nejnovější). U obou jedete ve Skalici nad Svitavou po 3. koleji, kde je v půlce koleje cesťák. Ten je při vjezdu blokován cd_Servisem (OK). Po postavení cesty je na cesťáku "40 a opakované Volno" a na odjezdu je "Volno". Výhybky jsou zjevně na 40. Zkusmo jsem nadefinoval cestu z opačné strany a na vjezdu "40 a něco...", takže OK. Máte někdo podobnou zkušenost? Pokud ano, dáme Zbyňkovi vědět, ať to poopraví.

Keď som išiel Os 4753 tak mi v Skalici najprv postavilo 40 a "výstraha" a potom 40 a "voľno".Všetko bolo OK, odišiel som v poriadku, tak som tomu nevenoval pozornosť.

Mirec napsal:
Keď som išiel Os 4753 tak mi v Skalici najprv postavilo 40 a "výstraha" a potom 40 a "voľno".Všetko bolo OK, odišiel som v poriadku, tak som tomu nevenoval pozornosť.

To jo, ale na cesťáku. Na odjezdovém je "Volno" místo "Rychlost 40 a Volno", takže tam přes čtyřicítkové vexle můžeš valit 90 (teda pokud bys to tak rychle rozjel).

Tak jsem se na to ještě jedou díval. Ta žlutá tam blikne opravdu jen ve stanicích Svitavy a Blansko. Jinde jsem ani já problém neobjevil. Pokud je to pro Vás ostatní známá chybička simulátoru tak o nic nejde (považuju to za drobnost). Měl jsem spíš obavy jestli něco nedělám špatně jen já a není snadné řešení. Díky za příspěvky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře