Aktivity - všeobecně - archiv #1

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Křižování

Petr napsal:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak mám na jednokolejné trati vykřižovat dva vlaky. Když hráč přijede na 1. kolej, zastaví na červený (díky cd cervisu 2), ale když přijíždí druhý vlak (trafic), který má jet na 3. kolej, tak se zastaví u vjezďáku a dál nechce jet (ani když dám nefunkční návěstidlo (to vjezdové)). Prosím poraďte! Díky
Nesmíš mít trasu Cd servis2 přes výhybku,aby tím bránil vjezdu traffic vlaku.

zdravim, potreboval bych pomoct z odvesenim lokomotivy. Vec se ma takto, v Breclavi privesim nakladni vlak na predni sprahlo lokomotivy. Pak jakoby couvam do Sakvic a odtamtud vlak sunu do Hustopeci. Kdyz chci v Hustopecich loko odvesit, tak to nejde....vzdy dam F9, odveseni lokomotivy a kdyz se chci vzdalit od soupravy, tak se souprava vzdy pripoji zpet a ja nejsem schopny odjet jako Lv.

asi to bude trivialni vec, ale ja sem v koncich. muze mi nekdo, prosim, poradit?

Problém s odvěšením vlaku na předním přáhle zde byl už řešen. Musíš rychle klikat na spřáhlo a zároveň s mašinou odjíždět, jinak to nejde

Tomes napsal:
Problém s odvěšením vlaku na předním přáhle zde byl už řešen. Musíš rychle klikat na spřáhlo a zároveň s mašinou odjíždět, jinak to nejde
Myslím,že je chybně nastaveno spřáhlo,stačí jen jedna definice,nemusí se používat obě,ty mají význam jen u tendrů a parních loko.Podívejte se do návodu č.2 od p.Frinty,tam je vše jasně vysvětleno.Obyčejně je spřáhlo nastavené na tak vysoké hodnoty,že by v realu se nikdy nepřetrhlo a to je přece nesmysl.Pak se nelze divit,že loko nelze odpojit od vlaku. :twisted:

Neviete nahodou niekto preco mi u aktivity R 422 Cassovia pise ze je lokomotiva neznama. V activity analysis mi nenaslo ziadnu chybajucu lokomotivu. Diky

sallynko napsal:
Neviete nahodou niekto preco mi u aktivity R 422 Cassovia pise ze je lokomotiva neznama. V activity analysis mi nenaslo ziadnu chybajucu lokomotivu. Diky

Kde presne ? Pri spousteni ve vlastnim MSTS nebo primo ve hre ? Primo ve hre to znamena pad mise, protoze pocitac pravdepodobne nestiha. Pokud jde o zobrazeni mise v menu MSTS, stava se to i mne. Predpokladam, ze problem je v tom, ze v danem adresari neni soubor loco, ktery se pak zobrazuje. Ale ruku do ohne za to nedam. Nicmene na funkcnost to vliv nema :-)

sallynko napsal:

Způsobuje to jazyková verze. Uprav consist hráče a ulož. Přítomnost souboru loko má vliv pouze na zobrazení loko v menu.

Ja by som to povedal takto: Vyberanie súborov nie je citlivé na veľké a malé písmená, kdežto zobrazovanie názvov v MsTS na to citlivé už je ... PRETO: skontróluj si .con súbor ako aj v .eng súbore 3 položky s jeho názvom ... tieto musia s názvom .eng súboru sedieť aj na male/velke pismena ... (v .con to isté platí aj pre názov adresára) ZSSK350001 sa nerovná zssk350001

Prosba na Mirec-e

To Mirec: mam na tebe prosbu a mozna nejsem osamocen. Publikujes na svych strankach ruzne aktivity. Fajn. Asi je i testujes. Fajn. Na svych strankach take publikujes ruzne seznamy Trainsetu. Take fajn. Ale prosim pekne snad i na kolenou, muzes take publikovat, kde sezenu vozy, masiny, zvuky pouzite v aktivitach ? Konkretne TN 137. Budiz, kdyz jiz opravim masiny, vozy (takovy Salon se tady ve foru mihnul stylem "Dej mi mail, poslu ti ho"), spustim MSTS a skoncim na hlasce "Nelze najit CD-BmzOut.sms". Krucinalfagot, na co je publikace takove aktivity, kdyz po hodine hledani, uprav atd. aktivitu stejne nespustim ? Ja ti nechci ublizovat, ja ti nechci spilat za snahu publikovat aktivity, ale ja jsem nasr...., protoze se mi jeste nepovedlo bez problemu spustit snad jedinou aktivitu (vyjimka potvrzuje pravidlo), publikovanou u tebe. U tebe na webu se objevi nova aktivita a ve foru litaji dotazy: "Kde sezenu...?", "Kde je k mani.... ?". Ma takovato cinnost vyznam ?
Kurna, to jsem si ulevil, ale opakuji, nechci ti znechutit snahu, jen prosim o pripadne informace kde, co je k mani (alespon napsat v tvem popisu aktivity).
Karel

Re: Prosba na Mirec-e

ok1dnh napsal:
To Mirec: mam na tebe prosbu a mozna nejsem osamocen. Publikujes na svych strankach ruzne aktivity. Fajn. Asi je i testujes. Fajn. Na svych strankach take publikujes ruzne seznamy Trainsetu. Take fajn. Ale prosim pekne snad i na kolenou, muzes take publikovat, kde sezenu vozy, masiny, zvuky pouzite v aktivitach ? Konkretne TN 137. Budiz, kdyz jiz opravim masiny, vozy (takovy Salon se tady ve foru mihnul stylem "Dej mi mail, poslu ti ho"), spustim MSTS a skoncim na hlasce "Nelze najit CD-BmzOut.sms". Krucinalfagot, na co je publikace takove aktivity, kdyz po hodine hledani, uprav atd. aktivitu stejne nespustim ? Ja ti nechci ublizovat, ja ti nechci spilat za snahu publikovat aktivity, ale ja jsem nasr...., protoze se mi jeste nepovedlo bez problemu spustit snad jedinou aktivitu (vyjimka potvrzuje pravidlo), publikovanou u tebe. U tebe na webu se objevi nova aktivita a ve foru litaji dotazy: "Kde sezenu...?", "Kde je k mani.... ?". Ma takovato cinnost vyznam ?
Kurna, to jsem si ulevil, ale opakuji, nechci ti znechutit snahu, jen prosim o pripadne informace kde, co je k mani (alespon napsat v tvem popisu aktivity).
Karel

Máš pravdu. Konkrétně takový tvůrce aktivit, jako je Tomáš Novotný (TN), má asi určitě zajímavý trainset, který nikde není! Soubory servis1, servis2 má v adresáři cd_servis, ale servis4 v adresáři cdservis (nebo tak nějak to bylo). Uvádím to jen jako příklad nejednostnosti trainsetu.

Já jsem rád, že jsou aktivity někde k mání a k Mirecovým stránkám nemám žádné připomínky. Pouze mu mohu poděkovat za poskytnutý prostor na webu a práci.
Tvůrci aktivit mj. TN přímo uvádějí, že nepoužívají trainset BK.
Je jasné, že všechny aktivity, tedy nepůjdou spustit bez úprav trainsetu. To je ale záležitost caa 10 min.
No a co se týče jednotlivých vozů, tak si je bude muset každý dodatahat, nebo je nahradit vozy ze svého trainsetu. Konkrétně mihnuvší se vagon zssk salon je umístěn na stránkách pana Havla. Těch stránek s modely a skiny rozhodně není tolik aby se nedaly najít.
Pánové nikdo kvůli Vám nebude předělávat svůj trainset, který používá dávno před tím, než BK spatřila světlo světa.
Přesměrování sms - asi na 2 min.

Re: Prosba na Mirec-e

ok1dnh napsal:
Karel

Karel,

díky za tvoje postrehy.Čo sa týka vozňov používaných v aktivitách ktoré publikujem na svojom webe poviem len toľko že mi prichádzajú aktivity od rôznych autorov, ktorí majú naozaj rôzne Trainsety.Napríklad taký Tomáš Novotný (nič v zlom) - každá aktivita mala okolo 200 chýb!.Ako príklad uvediem poslednú aktivitu TN_137.Ja sa preto snažím consisty upraviť aby túto aktivitu mohlo hrať čo najviac ľudí...Lebo ja si myslím že nie hocikomu sa chce prepisovať 200 chýb v consistoch.A teraz k systému prepisovania - vozne ktoré chýbajú sa snažím nahradiť vozňami z Trainsetu od Zbyňka Šemory z DVD.Viem že niektoré vozne, ako napríkald zssk_Salon niesú obsiahnuté v Trainsete.A preto vychádzajú "všeliake" zoznamy, nakoľko vychádzajú nové a nové modely a ja si ich pridávam do Trainsetu a chcem mať prehľad čo je tam dodané naviac.A ešte jedna vec - takmer všetky modely, ktoré som dodatočne pridal do svojho Trainsetu sú zo stránky p.Havla, takže chce to len hľadať.
Ale každopádne ti ďakujem za tvoj názor a sľubujem že vozeň zssk_Salon dám čo najskôr na download...Má necelý 1 MB, takže je to prijateľná veľkosť.

Já opravdu nestíhám, je tolik novinek a já o tom ani nevím. Jelikož se v aktivitách dost vychází z mého Trainsetu, pokud mi něco důležitého chybí, dejte vědět. Ale prosím o zachování značení, ať v tom není opět bordel. Opakuji, stávající zatím bezezměn, ale přidané nové věci ve formátu xx_yyy/xx_yyyzzz.eng, jak jsme se dohodli na slezině. Pak se nemůže stát, že by v MSTS něco někomu křičelo.
Karle, ty máš ftp, když tak tam nandej, co mi chybí a pošli odkaz. Myslím vozidla, která jezdí po mé trati a na DVD nejsou. Já to pak celkově zpracuji a pošlu Marianovi, ať je to v downloadech. Také tam mám už pěkný nepořádek. vozidel je tam více, než mám vypsáno v odkazech. Ale opravdu nestíhám.

Pánové, zssk_Salon je sice na stránkách F. Havla a dokonce i na Zbyňkové stránce, ale jmenuje se zsr_Istropolitan! Když se podíváte v Shape Vieweru na náhled, uvidíte, že je na vagonu napsano ŽSR Salon. Já jsem si ten wag soubor Istropolitan upravil na zssk_salon a takto jsem ho poslal mailem tomu, kdo mě o to požádal. 8)

To je opravdu nejlepší, když má jedno vozidlo x názvů, ten kdo nikdy nepracoval na dráze to určitě zná a ví které vozidlo je které..už mockrát se mi stalo že mi v trainsetu chybělo vozidlo, i když ho vlastně mám, jen pod jiným názvem než je v consistu..

Pavlík napsal:
Pánové, zssk_Salon je sice na stránkách F. Havla a dokonce i na Zbyňkové stránce, ale jmenuje se zsr_Istropolitan! Když se podíváte v Shape Vieweru na náhled, uvidíte, že je na vagonu napsano ŽSR Salon. Já jsem si ten wag soubor Istropolitan upravil na zssk_salon a takto jsem ho poslal mailem tomu, kdo mě o to požádal. 8)

Tak tohle nikdy více nedělej. Takhle vznikají výše popisované problémy. Co ti asi tak bránilo v tom, nechat původní název vozu tak, jak je. Spoustě lidí jsi mohl ušetřit hromadu starostí! Ano, pro sebe si ten zatr. vagon pojmenuj jak chceš, v tom ti nikdo nebude a nemůže bránit, ale ve veřejné aktivitě by měl být pojmenován pod původním názvem. A kromě toho je tady na föru uveřejněná konvence (říká se tomu sjednocení trainsetu), jak by mělo označování vozidel vypadat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře