Jak vygenerovat terén

Pretože 2km je veľkosť toho modrého štvorca a ja to viem posúvať len po tých štvorcoch ...

Tak to je k ničemu. To bude rozumnější to nechat být. Na většině míst to stejně nejde poznat. Já na to přišel až při stavbě tratě z Ostrova do Jáchymova, kde mě hnaly vlaječky po druhé straně poměrně hlubokého údolí. A pak už jsem si toho všímal, je to tam :(

Petr

Jo.Konečněse mi podařilo vygenerovat teren,ale chci se zeptat,jak přepočítat souřadnice na mapě na seznamu a v MSTS,protože na seznamu tam jsou ve stupních,minutách... a v MSTS jsou v Minutách (např.:49,88888888)

klimi - kolik ti je let? Chci to vědět abych si udělal představu, jak starému člověku odpovídám.

Ty nevíš kolik minut má hodina (stupeň v případě měření polohy na zeměkouli)? Kolik vteřin má minuta? Jak dál se počítá na menší jednotky než jsou ty vteřiny? Tohle je učivo základní školy. Takže se přiznej - kolik ti je?

Pokud by byl zajem, muzu pomoct s programkem vlastni vyroby. Po zkalibrovani umi prepocitavat souradnice z http://www.mapy.cz a ukladat je primo do .mkr souboru trati. Staci jen kliknout do mapy a zmacknout INSERT. On uz se o vse postara. Je to psane v AutoIT, muzu poslat zdrojak nebo i zkompilovany program do exe.

Jinak vzorce pro prepocitavani se daji najit na wikipedii.

Naposled editoval moderátor:
Prakticky totéž vyrobil Mikulda, mám to od něj k dispozici a velmi dobře se mi s tím pracuje. Umožňuje to ještě vkládání textových poznámek a výběr z předdefinovaných.
Ale je to jeho, takže až se tu zjeví, tak to třeba dá taky k dispozici.

Petr Šimral napsal:
Prakticky totéž vyrobil Mikulda, mám to od něj k dispozici a velmi dobře se mi s tím pracuje. Umožňuje to ještě vkládání textových poznámek a výběr z předdefinovaných.
Ale je to jeho, takže až se tu zjeví, tak to třeba dá taky k dispozici.

jj. Ale s mym to jde rychlejc :-D klik-insert-klik-insert..... odpada kopirovani. Comp to udela sam. Ale zase umi davat jen jeden typ markeru.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj! zkouším experimentovat editorem tratě. V route editoru si podle zjištěné polohy najdu na danné místo a lhe. Trať, kterou chci stavět nikde. Jsou tam jen všelijaké červené čáry, které se ani náhodou nepodobají patřičné trati. Také mi nejsou ani zakřížkovat čtverce. Prostě editor si postavil hlavu. Jednou jedinkrát se mi podařilo zatrhnout čtverce a potom už nikdy více. Musí na to být nějaký specielní postup. Poradíte mi prosím někdo. Ve všech možných návodech je pouze zatrhněte čtverce, ale jak to už nikdo nenapíše, přitom to není žádná sranda. Microsoft složitýma řešeníma také nešetřil.... děkuju

Čouda: Zatrhnutí čtverce je klik pravým a Toggle populated state, rozdělení čtverců je split tiles, sloučení merge tiles. Po zakřížkování Edit, Generate flagged tiles. Pak se ještě může dát Minimize Quad-tree a hlavně nakonec File, Save Quad-tree. Pro určení čtverce, kde bude startovat Route editor je třeba klik pravým na zatrhnutý čtverec a Route editor start tile.

Tome děkuji Vám, ale pokud liknu pravým tlačítkem, tak nemám aktivní ono tlačítko pro výběr. tra´t jsem dal vytvoři a vaplnil jsem ty základní údaje. stále se nic nestalo. nevím, kde je chyba. Buď jsem blbej já a nebo dělám něco špatně. Otázkou je proč to ostaním jde a mě to takhle blbne.

nabídka vyjede, ale je tmavá nejde kliknout. nechápu, co to dělá. zkoušel jsem levím označit čtverce a nic. zkoušel jsem to i bez označení a také nic.

Čouda napsal:
nabídka vyjede, ale je tmavá nejde kliknout. nechápu, co to dělá. zkoušel jsem levím označit čtverce a nic. zkoušel jsem to i bez označení a také nic.
Aha, tak vysvícená nabídka vyjíždí když se nedá File, Load Quad-tree.

Tome děkuji Vám. už jsem si zakrtávám čverce. moc díky.
ještě se chi zeptat, zda je možnost v MSTS položit na čtverce texturu - mapu staženou z mapy.cz aby se člověk přesvědčil, že mi koleje opravdu sedí?

Čouda napsal:
ještě se chi zeptat, zda je možnost v MSTS položit na čtverce texturu - mapu staženou z mapy.cz aby se člověk přesvědčil, že mi koleje opravdu sedí?

Tohle tu už kdysi někdo ukázal v minulosti jako řešení, kdy dal podkladové snímky jako texturu povrchu do čtverce a pak na tom skládal koleje- ale kdo to byl, to už fakticky nevím.

Martens napsal:
Čouda napsal:
Tohle tu už kdysi někdo ukázal v minulosti jako řešení, kdy dal podkladové snímky jako texturu povrchu do čtverce a pak na tom skládal koleje- ale kdo to byl, to už fakticky nevím.
Nebyl to Petr a pak do toho "píchal špendlíky" ?

Back
Nahoře