Editor tratí a vše s ním související

Re: Xtrack

jo jo ,myslím že máš pravdu s tím dynamickem.. ale i kdyby ne ,popravovat snad nebude nikdo nikoho :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
ocelot24 napsal:
někde v dizkusi bylo popsáno jak si někteří uživatelé (stavitelé) pomáhají úpravou souborů.. Nějak se tam něco přepsalo v určitém kolejivu a kolej se zobrazovala bez troleje.. Bylo to ale hodně pracné ,protože se musel každý kousek položené koleje najít manuálně a přepsat..
Zkus se zeptat Martense ,mohl by vědět kde ten příspěvek skončil (v které sekci).. :wink:

Slexx napsal:
Ahojte.. Měl bych dotaz.. Neuměl by někdo dát do Xtrack úseky kolejí,které by měli nad sebou falešnou trolej?
Stavím si trať a chtěl bych mít pár kilometrů bez troleje a pár s trolejí.. Zatím to řeším tak,že mám výšku troleje nastavenou na 500metrů.. není vidět a jezdí mi tam elektriky.. Ale kde je trolej je poznat jen podle sloupů u tratě.. Děkuji za odpověd..

Mám takový dojem, že to šlo nějak udělat u statických úseků trati, pokud jsi použil DynamicTrack tak jsi byl v p......
Pokud se mýlím, nechť mne někdo ze stavitelů tratí popraví (pardon, chtěl jsem říci poopraví..) :lol: :lol:

Mám dotaz: Zřizuji rybník a potok, který má dost velký spád. Jak lze od sebe oddělit hladiny řeky do stupňů jako jezy? zkoušel jsem to zemním valem, ale vznikla mi z toho jedno jezero a trať se ztrácela pod hladinou jako u Dolních Kralovic na bývalé lokálce :) . Děkuji za odpověď.

Nevím přesně ,ale v nastavování vodní hladiny si určíš 4 výškové rozdíly (myslím že to je podle světových stran.. :wink: nevím ale přesně..
Jinak by si musel použít statickou vodu (je někde ke stažení ,z hlavy teď nevím) .. :eek:

VáclavS napsal:
Mám dotaz: Zřizuji rybník a potok, který má dost velký spád. Jak lze od sebe oddělit hladiny řeky do stupňů jako jezy? zkoušel jsem to zemním valem, ale vznikla mi z toho jedno jezero a trať se ztrácela pod hladinou jako u Dolních Kralovic na bývalé lokálce :) . Děkuji za odpověď.

Naposled editoval moderátor:
Moc prosím o radu,mám problém s route editorem a to ten že vše funguje normálně akorát při posunu terénu směrem dolu po nějaké(ne moc dlouhé) době zaruhne a padne do Win.Testoval jsem to u org. tratí a dělá to také.Po všemožných pokusech jsem celé MSTS přeinstaloval a dělá to dál.Netuší nekdo kde je problém?Že to nezvládá hardware bych neřekl a vše je možné.Ještě jsem zapoměl že mám nový ovladač gr.k. ale dělalo to i předtím.Předem díky Pinďa

Tohle způsobuje grafická karta GeForce 6600GT, mám jí a dělá mi to taky a už se to tu myslím i rozebíralo, že s tím jsou problémy. Lord.

Lord napsal:
Tohle způsobuje grafická karta GeForce 6600GT, mám jí a dělá mi to taky a už se to tu myslím i rozebíralo, že s tím jsou problémy. Lord.
No ale já mám veterána FX 5200.Setkal se někdo s tímto problémem i u této?Každopádně nikterak povzbudivá zpráva ale dík moc.Prolezu to tady a třeba najdu nějaké řešení.Dík Pinďa.

Pinďa napsal:
Lord napsal:
No ale já mám veterána FX 5200.Setkal se někdo s tímto problémem i u této?Každopádně nikterak povzbudivá zpráva ale dík moc.Prolezu to tady a třeba najdu nějaké řešení.Dík Pinďa.

FX 5200 je v pohodě.. Jedu s ní vzdálenost full ,plné detaily na objektech i loko ,terén full detail ,stíny static.. Ani v editoru mě to nevykope do woken..

No mě to při ježdění na větší detail taky nedělá nic ale ten editor jo.Dneska se k tomu zřejmě nedostanu tak možná zítra.

Objekty

Určitě to tady někde v diskuzi je, ale hledám to už půl dne. Když vložím objekt (budovu) je do poloviny své výšky pod povrchem. Co s tím? Díky

Re: Objekty

Tomas Lee napsal:
Určitě to tady někde v diskuzi je, ale hledám to už půl dne. Když vložím objekt (budovu) je do poloviny své výšky pod povrchem. Co s tím? Díky
No a klávesou na dorovnání oběktu s povrchem to nejde?

Re: Objekty

Pinďa napsal:
Tomas Lee napsal:
No a klávesou na dorovnání oběktu s povrchem to nejde?
bohužel ne, teda alespoň mě to nešlo :?

Tomas Lee:
Joo to dělá spousta objektů, jediné řešení je označit si objekt myší a osmičkou na Numerické klávesnici si ten objekt zvedat, dokud nebude sedět na terénu.

Stavitelxx napsal:
Tomas Lee:
Joo to dělá spousta objektů, jediné řešení je označit si objekt myší a osmičkou na Numerické klávesnici si ten objekt zvedat, dokud nebude sedět na terénu.
Hmm, tak to taky nejde. Tak mi ještě někdo prosím poraďte nějaký stránky kde můžu sehnat budovy. Díky

Tomas Lee napsal:
Stavitelxx napsal:
Tomas Lee:
Hmm, tak to taky nejde. Tak mi ještě někdo prosím poraďte nějaký stránky kde můžu sehnat budovy. Díky

Nejprve označ objekt.. Klikni na ten objekt pravým tlačítkem na myši a podívej se na zadanou výšku objektu (prostřední okénko ,přkl.: 2.188).. Poté zadej hodnozu vyšší (přkl.: 3.188) a domek by měl být zvednut.. Postupuj dokud nedosáhneš výšky terénu..

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře