Editor tratí a vše s ním související

Kebarko: pri masivnom nasadeni DynaTracku ako u Zbynka (akoze neviem si predstavit ako by sa kolajisko robilo bez toho) je to NEPOUZITELNE ...

Prosím o radu. Udělal jsem si zkušební trať. Při editaci kolejí, silnic, apod. všechno funguje. Trať lze normálně uložit. Když chci opustit Route Editor, tak mě to pošle k Billovi. Databáze obnovena, leč problém nebyl vyřešen. Zase můžu do editoru, vkládám, uložím, končím a opět - Bill. Při projíždění tratě se to chová úplně normálně a když končím MSTS - zase Bill. Když si to rozmyslím a chci si ještě zapařit, musím restartovat PC. Ještě bych se chtěl zeptat, jak a kde se dá trať přejmenovat, protože jsem použil v názvu diakritiku. (Možná to je problém.) Možná to tu už někde je, ale hledal jsem to asi hodinu a nenašel.

Trať jednoduše přejmenuješ, když v adresáři s tratí otevřeš soubor s koncovkou .trk třeba ve wordpadu, tak někde nahoře máš řádek Name, tam si jednoduše změníš název trati dle potřeby. Lord.

Kluci mam dotaz...pomalu poznávám editor tratě a mam takový zvědavý dotaz.....čím se v editoru lze přepnout například do Zimy, nebo noci? Díky!

VolejnikTomas napsal:
Do noci klávesami + a - , když je podržíš. Ale ne těmi na numerické klávesnici. Do zimy to nejde.
Celý den čekám na odpověď...Děkuju....Akorát teď jsem na to taky přišel :D ....Ale i tak díkec...asi jsi jediný kdo tady umí routeeditorem a trať Luhačovice podle toho taky vypadá ....myslel jsem když to nikdo neví, že to bude nějaké total combo "del+ctrl+l+d+s+shift" :twisted:

Naposled editoval moderátor:
Hawk napsal:
VolejnikTomas napsal:
Do noci klávesami + a - , když je podržíš. Ale ne těmi na numerické klávesnici. Do zimy to nejde.
Celý den čekám na odpověď...Děkuju....Akorát teď jsem na to taky přišel :D ....Ale i tak díkec...asi jsi jediný kdo tady umí routeeditorem a trať Luhačovice podle toho taky vypadá ....myslel jsem když to nikdo neví, že to bude nějaké total combo "del+ctrl+l+d+s+shift" :twisted:
Tak to by mne zajímalo, co Hawku na Tvou větu řeknou takoví lidé, jako Zbyněk, Šnek, Tygy nebo Jene .......

Martens napsal:
Tak to by mne zajímalo, co Hawku na Tvou větu řeknou takoví lidé, jako Zbyněk, Šnek, Tygy nebo Jene .......

Ať si řeknou co chtěj...to je jejich věc, ale každopádně jsem tím nechtěl kohokoli urazit nebo nějak snížit kvalitu jeho tratě...chtěl jsem spíše poděkovat Tomášovi, že mi vůbec napsal a řekl mi to....věřím, že by mi to řekli i jiní, ale zeptal jsem se více jak 10 stavitelů a nikdo to nevědel;-).....no a ostatní co by to věděli tu třeba dnes vůbec nebyli....ale přece jenom jsou to dvě základní tlačítka na klávesce a, když někdo staví (berte to orientačně) přes rok a neví to tak je to trochu paradoxní = nemyslel jsem to zle

P.S.> Vím...Zvláštní způsob poděkování

uprava terenu v MSTS je fakt hôza spravit velku rovinu alebo kopec to sa este da ale drobne upravy v okoli trate to je "mision inpossible" potrebujem urobit zárez trate a kanál ale som prisiel na to ze sa to neda, ked pouzijem metodu upravy terenu pomocou kúsku cesty a klavesy "Z" tak to spravi moc velku jamu a ked to idem upravovat kurzorom, tak k tomu sa racej ani nebudem vyjadrovať..... :roll:
neexistuje este nejaky iny sposob upravy terenu :?:

VolejnikTomas napsal:

Týýýýý brďo. Opět jsem chtřejší. Já si říkal, že když jsem dlouho v editoru, automaticky se stmívá, ale jak z tohoto stavu ven jsem nevěděl. Bral jsem to jako signál, že je čas jít spát.
Jinak neplatí, když někdo staví tři roky trať, že zná komplet vše. Nedávno mi Martin poradil jak se zaoblují hrany terénu, proto nyní nacházíte nějaké zapomenuté poletující stromy.
Ale také neplatí obráceně. Když budu znát všechny taje editoru, že jsem schopen postavit pěknou trať.

Milik napsal:
uprava terenu v MSTS je fakt hôza spravit velku rovinu alebo kopec to sa este da ale drobne upravy v okoli trate to je "mision inpossible" potrebujem urobit zárez trate a kanál ale som prisiel na to ze sa to neda, ked pouzijem metodu upravy terenu pomocou kúsku cesty a klavesy "Z" tak to spravi moc velku jamu a ked to idem upravovat kurzorom, tak k tomu sa racej ani nebudem vyjadrovať..... :roll:
neexistuje este nejaky iny sposob upravy terenu :?:
Úprava terénu: Na tvorbu kopce používám kus silnice většinou 250m nebo ten nejdelší 20/1500. Nakloním, zarovnám doladím a poslední nerovnosti pak opravuji klávesou F (rada od Martina) buď bod nebo označím větší plochu. Ale pokud potřebují strmý zářez u trati, tak dám zarovnávací silnici na vrchol kopce a postupně zarovnávám terén směrem k trati, až koleje mírně zasypu. A pak se začne ručně dlabat bod po bodíku, aby se vytvořil strmý svah (příklad CHoceň, Bubeneč - Sedlec, Adamov vjezd, Skalice - Doubravice, atd) Vhodné kláwesou W si zobrazit transparentní rastr.
Pozor na klávesu F, když zarovnáváte bod. Jakmile to zkusíte na hranici modrého čtverce, udělá se vám díra hluboká až do pekla.

a neda sa nastavit aby sa teren vedla cesty zarovnal do vzdialenosti dajme tomu 1m a nie 10m

Milik napsal:
a neda sa nastavit aby sa teren vedla cesty zarovnal do vzdialenosti dajme tomu 1m a nie 10m
Dá. Na kartě Terrain v políčku width. Ale taky to není výhra. Když se tam místo původních 18 nastaví třeba 10, tak někde terén zasahuje přes koleje. Ty zbylé dvě políčka zase určují sklon svahu.

v tej katre terain su 3 parametre "Hráz/Násep", "Výška", "Zářes",
a čo zanemanajú???

Já to teda mám anglicky, ale od vrchu dolů to znamená:
1) Úhel náspu (popř. terénu třeba při tvorbě kopců)
2) Šířka náspu nebo zářezu při použití klávesy Z
3) Úhel zářezu

Je to tak, jak píše Tomáš Volejník. Taky mne to kdysi trochu mátlo, protože v anglickém originále byla 1) embankment 2) width 3) cutting. V jinak dost dobrém počeštění, který vyrobil Ppoollll (velké díky za něj!!) ve verzi 0.91 bylo 1) Hráz/Násep 2) Výška 3) Zářez. Správně by tam tedy mělo být 2) Šířka (náspu).
Tohle lze nastavit v knihovně dialog.dll tuším ve 145. větvi sekce dialog - já se v tom tehdy hrabal, protože se mi ve Win98 špatně zobrazovala česká diakritika použitého fontu Times New Roman. Nastavil jsem si tam tudíž font MS Sans Serif a bylo to OK. Kdyby měl někdo o tuhle upravenou knihovnu zájem, tak ji mohu poslat, zazipovaná má 31 kB.

VolejnikTomas napsal:
Milik napsal:
Dá. Na kartě Terrain v políčku width. Ale taky to není výhra. Když se tam místo původních 18 nastaví třeba 10, tak někde terén zasahuje přes koleje. Ty zbylé dvě políčka zase určují sklon svahu.
Kde to prosim najdu ? Ja to hledal v editoru a nenasel tu kartu terrain :cry:

2 Mikasi>
Takže ti jdou písmena i s háčky? Já to vždy musím psát bez diakritiky, jinak to tam hodí nějaký kombo.....když tak mi ten soubor i s cestou kam ho nakopčit pošli na mail..Díkec!

Back
Nahoře