Editor tratí a vše s ním související

komarek napsal:
prosím o radu, jak dostat do Editoru trati nějaké objekti, aby byli v seznamu Umístění?
Musíš je zapsat do souboru ....REF v hlavním adresáři trati. Zápis udělej podle podobného objektu v souboru REF ji zapsaného. Ale jen tak mimochodem, nestačilo by tu otázku napsat jen jednou?

komarek napsal:
prosím o radu, jak dostat do Editoru trati nějaké objekti, aby byli v seznamu Umístění?

Shape daneho modelu das do adresara Shapes tej trati kde to chces pouzit. Textury to iste , adresar TExtures danej trati. Ked to ma nocne a zimne textury tak to das do SNOW a NIGHT sa mi zda. No a potom si otvoris ref subor danej trate a dopis si ich tam podla vzoru ktory je pouzity v ref. Iba nezabudni nazvy v tom zapise upravit podla aktualneho mena Shape.

Tu mas vzor :

Static (
Class ( stojan1 )
Filename ( stojan1.s )
Align ( None )
Description ( stojan1_milan )
)

Posledny riadok Description tam si daj meno ktore to odlisi od ostatnych objektov aby si vedel ktory je ten tvoj pridany.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím. Môžem meniť v ref súbore položky Class a Description ak je model už osadený v trati??? Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravím Vás. Všimol som si, že sa mi v niektorých miestach na trati objavujú nejaké zbytky transferov. Zobrazuje sa to pri prechodoch štvorcov. Dá sa tomuto správaniu nejak predísť, alebo ho ošetriť? Ďakujem.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img266.imageshack.us/img266/6701/clipboardbx2.th.jpg[/URL]

Toto je jen dočasná zobrazovací chyba, která se stává i mě. Když editor zapneš znovu, tak už by to mělo být v pořádku.

Ad Ivan.ps

Dle mojí zkušenosti je to možné bez problému. Dovoluji si jen připomenout, že pokud by nový název Class nebo Description měl být z více než z jednoho slova vzájemě oddělených mezerou - potom musí být celý tento název v úvozovkách.
Příklad : "Nadrazni doplnky"
Nedoporučuji používat českou nebo slovenskou diakritiku. Také prosím pozor na závorky při editaci. Včera jsem se pěkně potrápil. Po přidání 48 objektů do trati jsem zjistil, že se jich cca 35-40 nezobrazuje. Jel jsem očima v "refíku" n-krát - a nic mne netrklo. Tak jsem otevřel trať a šel objekt po objektu, který ještě ano a který už ne ..... naštěstí to byl osmý v pořadí.
A příčina ? Na konci řádku dvě závorky za sebou. RE se tedy domníval že soubor zde končí.
Zdravím a přeji co nejméně pádu RE - a zálahovat (x3)
Ad Ivan.ps - dodatek

Pokud se Vám přes veškerou opatrnost objeví při stavbě v nabídce Přidat Objekt například zdvojené názvy objektů - přesněji některý objekt se opakuje v nabídce dvakrát nebo je tam jen bílé místo .... pozor je to signál že Váš "refík" je lidově řečeno "nakopnutý" - tedy je v něm něco proti něčemu, ale ještě to není kritický stav. Neodkládat opravu souboru, hned ji proveďte.
Zdvojené názvy - to je méně škodlivá chyba - někde máte skutečně danný objekt popsaný dvakrát ..... stačí v Notepadu dát Najít řetězec - pečlivě srovnejte zda obě položky jsou shodné a očima sledujte dole číslo řádku, že opravdu vidíte dvě položky a jednu z nich smázněte. A opět pozor na závorky ..... označete objekt od " )Static " až po jeho poslední závorku (zpravidla na posledním řádku odstavce) a pryč s ním .....
Bílá místa - no to už je horší. To se tam "fackuje" něco s něčím a pokud máte opravdu "refíka" vybaveného hodně objekty, pak šance, že na to příjdete pouhým čtením položky po položce je opravdu minimální.
Pak pomůže opět RouteRitter: Je tam funkce kontrola a oprava "refíku". Ale pozor! Má to svá úskalí. Rozhodně NE ZBRKLE a rozhodně zálohovat i ten původní vadný stav "refíka".
Oprava "refíku" probíhá tak, že RR si přečete všechny položky a snaží se je utřídit dle svého klíče. Nevím ho z hlavy přesně, ale je to tuším v pořadí:
File, Class , Aglin, Shadow, Descritpion
.... no to uvidíte.
Háček je v tom, že každý autor objektu při vydání, když píše pro objekt doplněk pro "ref" nemusí toto pořadí dodržet. RR v tomto případě tyto položky nesprávně zařadí. Ale nabízí v této fázi práce editovatelnou tabulku (podobnou Excelu) kde můžete tyto položky opravit. Pokud tuto fázy podceníte a dáte další krok, stane se to, že ony "zkřížené" objekty, kterým nebude v další fázy rozumět prostě vyhází pryč.
Když jsem poprvé spouštěl tuto kontrolu, měl jsem ve svém "refíku" cca 1400 objektů. A protože každý byl dle zásady "každý pes - jiná ves" tak jsem na té tabulce makal cca 8 -9 hodin v kuse (záda a oči bolely jak 7 čertů) ... ale vyplatilo se. Od té doby když přidávám objekt přehodím, pořadí položek tak aby souhlasilo s ostatníma a jakákoliv další kontrola RR je už snadná záležitost.

Že teď tak trochu vypadám jako placený agent od RR ?
Asi jo, ale Přírodo-žel nejsem za to placený ..... :-)
... ale vážně: RR mi hodně pomáhá a pokud něco zklamalo - tak to nebyl RR, ale ten hromotlucký objekt mezi klávesnicí a židlí .... :-)

P.S: Dodatečné Velké Díky neznámému autorovi za pěkný český překlad RR

Naposled editoval moderátor:
Ahoj! Mám takový problém v Jabloneckých Pasekách. Je tam výhybka uprostřed nástupiště. Když tam tedy přes ní natáhnu "Platforme", označí se mi červeně. V editoru úkolu ale je nástupiště vidět, je pojmenované, zkrátka vypadá normálně. Nějaký háček v tom ale určitě bude že jo? Víte někdo jak na to? Tedy jestli to jde... Díky
Hynďa

Hynďa napsal:
Ahoj! Mám takový problém v Jabloneckých Pasekách. Je tam výhybka uprostřed nástupiště. Když tam tedy přes ní natáhnu "Platforme", označí se mi červeně. V editoru úkolu ale je nástupiště vidět, je pojmenované, zkrátka vypadá normálně. Nějaký háček v tom ale určitě bude že jo? Víte někdo jak na to? Tedy jestli to jde... Díky
Hynďa
Pokud vím, tak nástupiště přes výhybku nejde. Ale můžeš výhybku složit z přímé a obloukové koleje, druhá větev bude jenom dekorace. Mělo by to jít i přepsáním modelu stejně dlouhé přímé koleje ve *.w souboru, ale neručím za výsledek.

Zdar! Mohl bych se zeptat, jak se z normálního obrázku jpg či jiného formátu udělá textura ace?

Zdravím. Dá sa urobiť funkčný prejazd cez 5 koľají? pretože keď umiestnim na koľaje závoru, tak sa mi zobrazia tie oranžové kocky vždy iba pri štyroch koľajách. Tým pádom pri prejazde piatou koľaou nebudú padať závory. Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravím. Dá sa urobiť funkčný prejazd cez 5 koľají? pretože keď umiestnim na koľaje závoru, tak sa mi zobrazia tie oranžové kocky vždy iba pri štyroch koľajách. Tým pádom pri prejazde piatou koľaou nebudú padať závory. Ďakujem
Pokud vím někde se to řešilo a výsledek byl dát tam statické výstražníky se sklopenými závorami. Ale 100% jistý si nejsem.

Statické se udělají tak, že se v ref udělá u závor zápis do Static. Jenomže se musí použít jiný model než od Deteria, protože on, nevím proč, udělal základní polohu "závory nahoře". Pak se to i komplikovaně osazuje, Jestli by to šlo změnit, to ví jen autor.

Zbyněk Šemora napsal:
Statické se udělají tak, že se v ref udělá u závor zápis do Static.

O tomto som vedel, len sú závory v základnej polohe otvorené, takže je to nepoužiteľné.

Jelikož přejezdy jsou dělané v Gmaxu, tak nevím způsob jak udělat základní polohu závor dole. Jedině udělat zvlášt model. Deterio

Vzhľadom na to, že bez statických závor sa na mojom priecestí pre 5 koľají nepohnem by som sa chcel spýtať, či niekto nepozná nejaké modely výstražníkov so 6,5m závorou, ktoré sú v základnej polohe spustené? Prípadne by som chcel poprosiť autorov modelov výstražníkov, či by mi nemohli pomôcť. Ďakujem
------------------------------------------------------------------------------
Takže problém vďaka Deteriovi vyriešený!

Back
Nahoře